Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üzülsem mi sevinsen mi bilemedim

noodle

Öne çıkan mesajlar

bir meslek lisesi olarak çok sevindim ve kararı heyecanla bekliyorum ama birde bu işin imam hatip tarafı var...

Milli Eğitim Bakanı Çelik, meslek liselilere farklı katsayı engelini kaldırmaya yönelik düzenlemenin bu yılki ÖSS'ye yetiştirilebileceğini açıkladı..

Üniversitelerdeki türban yasağını kaldıracak anayasa değişikliği için son adımlar atılırken, başta imam hatipler olmak üzere meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişlerini zorlaştıran farklı katsayı uygulamasının kaldırılması için de start verildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "YÖK tarafından tartışılmadan birdenbire getirilen meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılmasıyla ilgili düzenleme 2008 ÖSS'ye yetiştirilebilir" açıklaması yaptı.

YÖK ÜYELERİNDEN ONAY
135 bin imam hatipli olmak üzere yaklaşık 1.2 milyon meslek lisesi öğrencisini ilgilendiren farklı katsayı uygulamasının kaldırılmasına bazı YÖK üyelerinden de destek geldi. YÖK Üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan, yeni üye tayinleri yapıldıktan sonra toplanacak YÖK Genel Kurulu'nda konunun gündeme gelebileceğini söyledi. YÖK'ün 7 Şubat'ta toplanmasını beklediklerini anlatan Ayhan, şubat ayı sonuna kadar yapılacak bir değişikliğin kılavuza yetiştirileceğini söyledi. Ayhan, tek sınavla öğrenci seçimi yapıldığında farklı katsayı uygulamasının doğru olmadığını savundu. YÖK Üyesi Bülent Zülfikar da ÖSS kılavuzu hazırlanırken her yıl bu konunun gündeme geldiğini, bu yıl da gelmesinin doğal olacağını söyledi. Zülfikar yeni bir kararın istenirse 2008 yılında yapılacak sınava yetişebileceğini söyledi.
Sosyal ağlarda paylaş

Meslek liseleri eğer üniversitede kendi branşında okumak üzere öğrenci yetiştirmiyorsa ne anlamı kalacak ki. Lisede bilgisayar ağırlıklı okumuş adam nasılki edebiyat alanında bir verim alamayacaksa, dini konlarda eğitim görmüş kişide de aynı durum söz konusu.

Bu ek puan cart curt uygulaması zaten onların eğitim gördüğü alanlara yönelmesi, lisede harcamış oldukları zamanın boşa gitmemesi adına yapılan bir uygulama değil mi? O zaman kapatsınlar meslek liselerini, düz lise mantığı ile puanı yeten istediği yere girsin.
Sosyal ağlarda paylaş

tayyip aga demişti zaten zamanında imam hatipliler için dini bütün hakimler doktorlar yetişse kötü mü olur diye? adamların zihniyet bu zaten bi tek onlar müslüman anasını satıyım. imam hatipte okumayan türban takmayanın dini bütün değil de yaptığın yolsuzluğukların haddi hesabı yok ama bir tek siz müslümansınız anasını sattığım dünyasında.şerefsizler
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
İmam Hatip mezunu ilahiyat fakültesine girebilsin ama onun dışındaki bölümler için imam hatipte okumak ne alaka?

ya öyle deme diğer liseler dinsiz millet dinini öğrenmek için imam hatibe gidiyor sonra da üniversiteye gidemesin mi bu yavrucaklar
+üniye gitmese bile müdür, vs görevlere getirilecekler bari üniye gitsinler de işi öğrensinler :F
Sosyal ağlarda paylaş

Öss sisteminin yanlışlığını savunur herkes , eğer bu yeni katsayılar kabul edilirse olay hepten saçma olcak.Ara eleman yetiştirmek , meslek kazandırmak için açılmış okullarda okuyan öğrenciyle , lisans öğretimine hazırlayan liseleri bir tutmanın mantıkla alakası yok.Akp'nin her konudaki samimiyetsizliğinin bir örneği de bu , kendi işlerini yaradığı sürece gerisini düşünmüyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

15-20 yıl sonrasının medreselerini hazırlıyorlar işte. bu olay olursa dindar(!) kesim çocuklarını bu medreselere göndermekten çekinmeyecektir. herhalde 25 yıla kadar da halkın yarısından fazlası çocuklarını bu medreselerde okutacak, fuhuştan, zinadan, uyuşturucudan uzak bir okulda dini bütün çocuklar yetişecek. bunu da "atatürk de medresede okumuştu" diyerek halka benimsetirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok saçma bi sistem.

Meslek okuluna gittiysen üniversitede onun bölümüne git.

biz gidelim kaslaım mühendisliklere girebilmek için anadolu/fen lisesi olalım, sonra kalifiye ara eleman yetiştirmek için kurulmuş meslek liseleri bizimle aynı katsayıya sahip olsun.

Hay böyle egitim sisteminin, hay böyle mantıgın ..........
Sosyal ağlarda paylaş

Phobos said:
Meslek liseleri eğer üniversitede kendi branşında okumak üzere öğrenci yetiştirmiyorsa ne anlamı kalacak ki. Lisede bilgisayar ağırlıklı okumuş adam nasılki edebiyat alanında bir verim alamayacaksa, dini konlarda eğitim görmüş kişide de aynı durum söz konusu.

ya hatayla meslek okuluna girenler de var, mesela ben anadolu teknik lisesinde bilgisayar okudum ama şu an üniversitede sinema okuyorum. bir verimsizlik söz konusu değil. katsayı farkı olmasaydı şimdi burslu okuyor olurdum tey tey.
ama meslek liseleri yararlı tabii, o ayrı. sadece ben yanlış yerdeydim.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Meslek liselerinin amacı teknik bilgiye sahip ara eleman yetiştirmektir. Herkes mühendis olursa teknisyenliği kim yapacak?

zaten her meslek liseli muhendisliği kazanıcak diye birsey söz konusu olamıyacagı için kazanamıyan meslek liseliler yuksek okul veya meslek lisesi diplomasıyla ara eleman olabilir...
Sosyal ağlarda paylaş

nitelikli azınlık her zaman niteliksiz cogunlugu ezer. halkın akp ye karsı olan diger kısmı birşekilde orgütlenip toplu eylem planı yapamadıkca(ki ben ve bizde buna dahil) bunlar parti diktatörlügünde yollarına aynen devam ederler bizde daha coook konuşuruz burda taaki gün gelipte bu konuların konuşulması yasaklanana kadar...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...