noodle Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 bir meslek lisesi olarak çok sevindim ve kararı heyecanla bekliyorum ama birde bu işin imam hatip tarafı var... Milli Eğitim Bakanı Çelik, meslek liselilere farklı katsayı engelini kaldırmaya yönelik düzenlemenin bu yılki ÖSS'ye yetiştirilebileceğini açıkladı.. Üniversitelerdeki türban yasağını kaldıracak anayasa değişikliği için son adımlar atılırken, başta imam hatipler olmak üzere meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişlerini zorlaştıran farklı katsayı uygulamasının kaldırılması için de start verildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "YÖK tarafından tartışılmadan birdenbire getirilen meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılmasıyla ilgili düzenleme 2008 ÖSS'ye yetiştirilebilir" açıklaması yaptı. YÖK ÜYELERİNDEN ONAY 135 bin imam hatipli olmak üzere yaklaşık 1.2 milyon meslek lisesi öğrencisini ilgilendiren farklı katsayı uygulamasının kaldırılmasına bazı YÖK üyelerinden de destek geldi. YÖK Üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan, yeni üye tayinleri yapıldıktan sonra toplanacak YÖK Genel Kurulu'nda konunun gündeme gelebileceğini söyledi. YÖK'ün 7 Şubat'ta toplanmasını beklediklerini anlatan Ayhan, şubat ayı sonuna kadar yapılacak bir değişikliğin kılavuza yetiştirileceğini söyledi. Ayhan, tek sınavla öğrenci seçimi yapıldığında farklı katsayı uygulamasının doğru olmadığını savundu. YÖK Üyesi Bülent Zülfikar da ÖSS kılavuzu hazırlanırken her yıl bu konunun gündeme geldiğini, bu yıl da gelmesinin doğal olacağını söyledi. Zülfikar yeni bir kararın istenirse 2008 yılında yapılacak sınava yetişebileceğini söyledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 İmam Hatip mezunu ilahiyat fakültesine girebilsin ama onun dışındaki bölümler için imam hatipte okumak ne alaka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noodle Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 orası öyle işte ben sadece kendi gözümden baktım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 çarşaflı,türbanlı imamhatip öğrencilerinin,aynı şekilde üni.de istediklerime bölüme girmesine yardımcı oluyorlar,bidaki seçimin propagandasıda bunlari çarşaflı şekilde hakim doktor vs yapmak,padişah işini iyi biliyo valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 imam hatip mezunlari zaten ilahiyet fakultesine girebiliyor. uzerine ek puan da aliyor. bunlar heryere sokmak istiyorlar. daha turban cikmadan simdi de bu oldu. diyoruz iste bu adamlar durmayacaklar, adim adim yuruyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Meslek liseleri eğer üniversitede kendi branşında okumak üzere öğrenci yetiştirmiyorsa ne anlamı kalacak ki. Lisede bilgisayar ağırlıklı okumuş adam nasılki edebiyat alanında bir verim alamayacaksa, dini konlarda eğitim görmüş kişide de aynı durum söz konusu. Bu ek puan cart curt uygulaması zaten onların eğitim gördüğü alanlara yönelmesi, lisede harcamış oldukları zamanın boşa gitmemesi adına yapılan bir uygulama değil mi? O zaman kapatsınlar meslek liselerini, düz lise mantığı ile puanı yeten istediği yere girsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 tayyip aga demişti zaten zamanında imam hatipliler için dini bütün hakimler doktorlar yetişse kötü mü olur diye? adamların zihniyet bu zaten bi tek onlar müslüman anasını satıyım. imam hatipte okumayan türban takmayanın dini bütün değil de yaptığın yolsuzluğukların haddi hesabı yok ama bir tek siz müslümansınız anasını sattığım dünyasında.şerefsizler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Absolut said: İmam Hatip mezunu ilahiyat fakültesine girebilsin ama onun dışındaki bölümler için imam hatipte okumak ne alaka? ya öyle deme diğer liseler dinsiz millet dinini öğrenmek için imam hatibe gidiyor sonra da üniversiteye gidemesin mi bu yavrucaklar +üniye gitmese bile müdür, vs görevlere getirilecekler bari üniye gitsinler de işi öğrensinler :F Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Öss sisteminin yanlışlığını savunur herkes , eğer bu yeni katsayılar kabul edilirse olay hepten saçma olcak.Ara eleman yetiştirmek , meslek kazandırmak için açılmış okullarda okuyan öğrenciyle , lisans öğretimine hazırlayan liseleri bir tutmanın mantıkla alakası yok.Akp'nin her konudaki samimiyetsizliğinin bir örneği de bu , kendi işlerini yaradığı sürece gerisini düşünmüyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 15-20 yıl sonrasının medreselerini hazırlıyorlar işte. bu olay olursa dindar(!) kesim çocuklarını bu medreselere göndermekten çekinmeyecektir. herhalde 25 yıla kadar da halkın yarısından fazlası çocuklarını bu medreselerde okutacak, fuhuştan, zinadan, uyuşturucudan uzak bir okulda dini bütün çocuklar yetişecek. bunu da "atatürk de medresede okumuştu" diyerek halka benimsetirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Çok saçma bi sistem. Meslek okuluna gittiysen üniversitede onun bölümüne git. biz gidelim kaslaım mühendisliklere girebilmek için anadolu/fen lisesi olalım, sonra kalifiye ara eleman yetiştirmek için kurulmuş meslek liseleri bizimle aynı katsayıya sahip olsun. Hay böyle egitim sisteminin, hay böyle mantıgın .......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 artık imam hatiplere ihtiyac kalmadı. bütün okullar imam hatip oldu (devlet okulları) Kardeşim Kutlu Doğum Haftası diyerek duvardaki atatürk resminin indirilip gül resmi asılmasına karşı çıktığı için disipline verildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 ombak hangi okul bu ? yani nerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 bursa erkek lisesi. Tabii biz heryeri ayağa kaldırdık özür dilemek zorunda kaldılar. AMa bütün arkadaşları gelip sen alevi misin? Dinsiz misin falan diye sordular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 o zaman bende bölümlere göre farklı katsayının kalkmasını isterim ben hangi bölümde okursam okuyayım çalışırsam doktor olabileyim mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 umarım olur. gaza gelip seçmiştim meslek lisesini. bin pişmanım bilgisayardan baydım başka bölüm istiyorum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Bence meslek liseleri kaldırılmalı tamamen. Belli yaşa kadar normal lise eğitimi gerekiyor. Sonra meslek yüksek okulları falan olabilir. Çocuk daha geleceğine karar veremeyecek, isteklerini bilemeyecek yaştayken ailenin baskısıyla bir okula yönlendiriliyor, yanlış kararlar alınabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Düz lise okumanın ne mantığı var ki o zaman? Gir meslek lisesine, hem bir meslek edin hem de üniversite şansın olsun. Baktın üniversitede yapamıyorsun mesleğin hazır zaten. Aynısı imamlar için de geçerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Burax said: üniye gitmese bile müdür, vs görevlere getirilecekler bari üniye gitsinler de işi öğrensinler :F çok mantıklıymış yanlız, belki bi nebze de aldıkları egitim sırasında dünya gorusleri fln degisir, vizyonları genisler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Platon Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Bence meslek lisesi mezunları kendi alanı icinde mesleki eğitim fakultelerinin yanında muhendisliklerede önü açık olmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Meslek liselerinin amacı teknik bilgiye sahip ara eleman yetiştirmektir. Herkes mühendis olursa teknisyenliği kim yapacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Phobos said: Meslek liseleri eğer üniversitede kendi branşında okumak üzere öğrenci yetiştirmiyorsa ne anlamı kalacak ki. Lisede bilgisayar ağırlıklı okumuş adam nasılki edebiyat alanında bir verim alamayacaksa, dini konlarda eğitim görmüş kişide de aynı durum söz konusu. ya hatayla meslek okuluna girenler de var, mesela ben anadolu teknik lisesinde bilgisayar okudum ama şu an üniversitede sinema okuyorum. bir verimsizlik söz konusu değil. katsayı farkı olmasaydı şimdi burslu okuyor olurdum tey tey. ama meslek liseleri yararlı tabii, o ayrı. sadece ben yanlış yerdeydim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Platon Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 sg-1 said: Meslek liselerinin amacı teknik bilgiye sahip ara eleman yetiştirmektir. Herkes mühendis olursa teknisyenliği kim yapacak? zaten her meslek liseli muhendisliği kazanıcak diye birsey söz konusu olamıyacagı için kazanamıyan meslek liseliler yuksek okul veya meslek lisesi diplomasıyla ara eleman olabilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 ben olurum ara eleman.walla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 nitelikli azınlık her zaman niteliksiz cogunlugu ezer. halkın akp ye karsı olan diger kısmı birşekilde orgütlenip toplu eylem planı yapamadıkca(ki ben ve bizde buna dahil) bunlar parti diktatörlügünde yollarına aynen devam ederler bizde daha coook konuşuruz burda taaki gün gelipte bu konuların konuşulması yasaklanana kadar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar