Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türbana Hayır!!!

mawiman

Öne çıkan mesajlar

said:
Dinlerin gereklerini yerine getirmek o dinin kendi içerisinde 'hak' tır, ama dinlerdeki haklar, söz konusu ülke bir din devleti olmadığı sürece çağdaş ve laik ülkelerin gerektirdiği koşullara ayak uydurarak kullanılmak zorundadır.

Yok böyle birşey. İnsanlar diğer insanları rahatsız etmedikleri sürece dinlerini yaşayabilirler.

İslam bülükmüş bir dindir, kara çarşaf hikayedir mesela. Ama örtünme vardır. Kara çarşaf adetken örtünme mecburidir. Gidip kara cahil, ilk okul okumamış tiplerin fotolarını koyup haklıymış ayakları yapıyorsunuz ya, bitiyorum o an.

Ayrıca msg'ım xhun'a falan, ne ayak? Ya bir argümanın vardır ya yoktur. Konuşursun dinlenirsin, forum burası, tey tey.

Herkes dindar olmak zorunda değil, ben de dindar değilim, ama şu topluluk kadar din karşıtı insanı bir arada görmedim. Yuh yahu, bıraksalar insan harklarını ihlal ediceksiniz, arada öyle absürd absürd laflar çıkartmıyor değilsiniz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kara çarşaf nede türban islamiyette yok. Daha kendi dinini anlamayan insanlara ne hakkı vereceksin? Çarşaf ve türban her yerde yasaklanmalı ve bu yasağın nedeni anlatılmalı. YOK çünkü böyle birşey kitaplarında. İdiotlar bile bile kendilerini taş devrine götürmek istiyor diyeceğim ama o zamanlar bile bunların yapmaya çalıştıklarından daha medeni idi diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayetler de parantez içinde mi iniyo öyle? Süfermiş.
Ama saçma ya... Parantezli ayet mi olur?
O parantez içinde olan kısımlar çeviren şahsın kendi oturma organından salladığı şeyler olmasın?

(Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler.

Şimdi "yüz ve el gibi" kısmı nerden çıkmadır mesela?
ayrıca "zinet" ile "zinet yeri" arasındaki fark ta bayağı var mesela.
Anlamı da büyük ölçüde değiştiriyo tabi.

Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Bu değil, orjinali lazım bize. Dil bilimcilere falan göstermek lazım. Ve görenlerde başın örtülmesi diye bişeyin olmadığını söylüyor.

EDIT, orda varmış arapçası. Bu direk kitaptan alınan mı?

valla bn arapcasından pek anlamam ama diyanet işlerininde kitap tan baska bi yerden alcaını sanmam =))
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Ne kara çarşaf nede türban islamiyette yok. Daha kendi dinini anlamayan insanlara ne hakkı vereceksin? Çarşaf ve türban her yerde yasaklanmalı ve bu yasağın nedeni anlatılmalı. YOK çünkü böyle birşey kitaplarında. İdiotlar bile bile kendilerini taş devrine götürmek istiyor diyeceğim ama o zamanlar bile bunların yapmaya çalıştıklarından daha medeni idi diye düşünüyorum.

Milyonlarca müslüman kur'anı yanlış okumuş, bir sen anlamışsın. Bravo.

Hayır peygamber de demiş, hani varya dinlerde Tanrı'nın temsilcisi, o adam işte. Yaratıcı olun biraz. Kapananların absürd bir olanla geri zekalı kapanması, felsefeyi anlamadan sarınması dogru değilken "Kapanmak falan yok" demek inanılmaz komik yani.
Sosyal ağlarda paylaş

kur-an da yazan kapanma meselesi disardaki dinci die dolasan salaklarin anladii sekilde degil. ve bu kapanma meselesi her iki cins icinde gecerli. sacma sapan acilmalari onlemek icin. kapanin derken transparan kiyafet giyin demio yada ustunuze carsaf gecirinde demio. dogru duzgun bisey giyin dio.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...