Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kalp krizi geçirdi namaz bitinceye kadar kimse müdahale etmedi

Adiemus

Öne çıkan mesajlar

Selamon said:
Önce bir duralım, sakinleşelim, sonra bir düşünelim: Müslamanların inandığı tanrı, ölmek üzere olan birinin hayatını kurtarmayı mı daha büyük iyilik sayar, yoksa önünde eyilip kalkılmasını mı? Cevap ikinci şıksa, diğecek hiçbir şey bulamıyorum. Devam tabii.

Arkadaşlar fedakarlık diye birşey duymadınız mı bu çok önemli bir olgu birçok dinde müslümanlıkta da öyle.
Fedakarlık büyük iyiliklerin en büyüğü gibi birşey.
Birisini hayatınız pahasına ölümden kurtarırsınız ve o kişiyi ölümden kurtarırken siz ölürsünüz fedakarlık yamış olursunuz ve cennete gidersiniz gibi.
Bu kalp krizi namaz olayındaki şahısların kendi salak kişilikleri insanlıktan yoksun oluşları ile alaklı bir durum olmalı.Yok böyle birşey müslümanlıkta.
Sosyal ağlarda paylaş

Odinn said:
kan tanrısına yeni bir ceset

Demişsin vb. başka yorumlar olmuş... Burda olan şeyin Allah ile uzaktan yakından alakası yok, tamamen camidekilerin gerzekliği, cahilliği.Her inananın yaptığı yanlıştan böyle bir yorum çıkarmayın. Bunun Avrupalıların 500 bin 1 milyon (artık kaç kişiyse) müslümanın terörist olmasına bakarak teröristliği müslümanlığa mal etmesinden hiçbir farkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:
arkadaşlar ne varki bunda biraz peygamberler ile ilgili bilginiz varsa hiç bir şekilde namazın bozulmuyacağını bilmeniz gerekir.
Sonuçta bu bir namaz yani :(

yani tamam biri ölüyor kalp rahatsızlığı geçiriyor ama biraz düşünün siz olsanız ne yapardınız. namazınızı bozarmıydınız?

yani eleştiriler bence çok yersiz.

ben birkac ornek verirdim namazin bozulmasi ile ilgili ama fazla agir kacar o kadarda igrenc biri degilim..

sen kafanda canlandir ama birkac ihtimal..
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Eleştirdiğiniz şeyin aslını öğrenin önce.

valla ben orda allah yolunda ibadet ettiğini ve iyi biri olduğunu sanan denyolara laf ediyorum eğer dar kafalı sözüme takıldıysan. kimse çıkıp da müslümanlık böyle bir şey işte demedi, adamlarınki imajdan şişmeden ibadet sadece belli ki. Zaten insanların da "insan gibi" inananlara değil böyle şekilci yobazlara laf attığını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada namaz bozulmaz diyen anguta sesleniyorum

Namazı bozmayı mubah kılan sebepler
Sual: Her namazı bozmayı mubah kılan sebepler nelerdir?
CEVAP
Şunlardır:
1- Yılanı öldürmek için,
2- Kaçan hayvanı yakalamak için,
3- Sürüyü kurttan kurtarmak için,
4- Taşan tencereyi ateşten ayırmak için,
5- Kendinin veya başkasının malını zayi olmaktan, yok olmaktan korumak için,
6- Abdest ve yel sıkıştırmasından kurtulmak için.
7- Vaktin veya cemaatin kaçmasından korku olmadığı zaman, başka mezhepte namazı bozan bir şeyden kurtulmak için. Mesela, dirhemden az necaseti temizlemek için ve yabancı kadına dokunmuş olduğunu hatırlayınca, abdest almak için, namazı bozmak caiz olur.

Her namazı bozmak farz [lazım] olan sebepler ikidir:
1- İmdat diye bağıran bir kimseyi kurtarmak için, kuyuya düşecek a�mayı, yanacak, boğulacak kimseyi kurtarmak, yangını söndürmek için.

2- Ana, baba, dede, nine çağırınca, farz namazı bozmak vacib olmaz, caiz olur ise de, ihtiyaç yok ise, bozmamalıdır. Nafile [sünnetler dahi] ise, bozulur. Bunlar, imdat isterse, farzları da bozmak lazım olur. Namaz kıldığını bilerek çağırıyorlarsa, nafileyi de bozmayabilir, bilmeyerek çağırdılarsa, bozması lazımdır.

Sual: Kapı çalınırsa dışarıdakini bekletmemek için, telefon çalınırsa da önemli olabilir düşüncesi ile namazı bozmak caiz midir?
CEVAP
Hayır. Kapı çalınınca dört rekat namaz kılacak kadar beklenir. Zaruretsiz namazı bozmak haramdır. Telefon çalınca da namazı bozmak haramdır.

Sual: Bahçeden evimize akrep giriyor. Bazen namaz kılarken seccadenin yanına geliyor. Akrebi öldürmek için namazı bozmak caiz olur mu?
CEVAP
Bir tehlike halinde namazı bozmak caizdir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Namazda da olsanız, yılanı, akrebi öldürün!) [Nesai]
Sokmak ihtimali olan, yani yaklaşan yılanı ve akrebi öldürmek namazı bozmaz ve mekruh da olmaz.

Sual: Bir yazıda, (Namaz kılarken namazı bozmak haramdır, ancak ana, baba, dede, nine çağırınca, farz namazı bozmak caiz olur) deniyordu. Peki, ana, baba, dede ve nineden daha kıymetli olan hoca çağırırsa farz namazı bozmak caiz olmaz mı?
CEVAP
Evet caiz olur. Ancak hoca denince, fizik hocası, din dersi hocası veya cami hocası anlaşılmamalı. Eskiden mürşid-i kâmil olan veli hocalar var idi. Onlar, ana baba, dede ve nineden daha kıymetlidir. Dua ederken de önce böyle hocadan başlamak gerekir. Kabri öpmek de haramdır. Ancak ana babanın ve bunlardan daha kıymetli olan evliya kabrini öpmek caizdir.

Sual: Namaz kılarken bir gayrimüslim gelse ve (Bana İslamiyet�i öğret, Müslüman olmak istiyorum) dese, namazı bozup, ona İslamiyet�i anlatması caiz olur mu?
CEVAP
Evet. Sonra o namazı iade eder. (Fetava-i Hindiyye)
Sosyal ağlarda paylaş

imam hatipte bunları öğretmiyorlar mı yoksa imam kardeşimiz gerizekalı mı karar veremedim..hadi imamı bıraktım orda o kadar adam var nası hepsi durmuş öyle valla ilginç.üstelik burası türkiye yani.millet tanımadığı insanlar için hayatını tehlikeye atar bu ülkede ama camide kafayı sıyırmış hepsi herhalde
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:

yani tamam biri ölüyor kalp rahatsızlığı geçiriyor ama biraz düşünün siz olsanız ne yapardınız. namazınızı bozarmıydınız?

Hmm düşünelim; helal puan kazanmaya mı çalışırdım, yoksa ölmek üzere olan birinin hayatını kurtarmaya mı çalışırdım?
Patide bu kadar boş adam olmamalı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Sual: Bir yazıda, (Namaz kılarken namazı bozmak haramdır, ancak ana, baba, dede, nine çağırınca, farz namazı bozmak caiz olur) deniyordu. Peki, ana, baba, dede ve nineden daha kıymetli olan hoca çağırırsa farz namazı bozmak caiz olmaz mı?
CEVAP
Evet caiz olur. Ancak hoca denince, fizik hocası, din dersi hocası veya cami hocası anlaşılmamalı. Eskiden mürşid-i kâmil olan veli hocalar var idi. Onlar, ana baba, dede ve nineden daha kıymetlidir. Dua ederken de önce böyle hocadan başlamak gerekir. Kabri öpmek de haramdır. Ancak ana babanın ve bunlardan daha kıymetli olan evliya kabrini öpmek caizdir.

hiç bir allahın kulu (allahta dahil) benim annemden babamdan dedemden ninemden kıymetli değil olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Her namazı bozmak farz [lazım] olan sebepler ikidir:
1- İmdat diye bağıran bir kimseyi kurtarmak için, kuyuya düşecek a’mayı, yanacak, boğulacak kimseyi kurtarmak, yangını söndürmek için.

2- Ana, baba, dede, nine çağırınca, farz namazı bozmak vacib olmaz, caiz olur ise de, ihtiyaç yok ise, bozmamalıdır. Nafile [sünnetler dahi] ise, bozulur. Bunlar, imdat isterse, farzları da bozmak lazım olur. Namaz kıldığını bilerek çağırıyorlarsa, nafileyi de bozmayabilir, bilmeyerek çağırdılarsa, bozması lazımdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Şuna hala namazın bozulabileceği hallerle ilgili kuralları yazmanın ne anlamı var. Oldu olacak gidin ulemaya falan da sorun. Yanında adam ölüyor bunun daha kuralı mı kalmış. O cemaattekiler de zaten namazı bozarsak acaba günah olur mu diye düşündükleri için o adam öldü.
Sosyal ağlarda paylaş

başka bi örnek. tam tersi. zihniyet farkı.

http://www.milliyet.com.tr/2000/07/20/haber/hab12.html

Balıkesir’in Müstecap köyünde bir imam, orman sevgisinin ödülünü aldı. İmama ödül getiren yangın, Müstecap yakınlarındaki ormanda geçen cuma öğle saatlerinde çıktı. Orman ekipleri ve köylüler söndürme çalışmalarına gitti. Bu sırada camide Cuma’yı kıldıran İmam Şaban Özerdem de, yangın haberini alır almaz namazı yarıda kesip cemaatle yangın alanına koştu. Onlarca kişi tam zamanında elele verince, yangın kısa sürede söndürüldü.

‘İmam akıllı davrandı’
Durumu öğrenen Balıkesir Valisi Alaaddin Yüksel, İmam Özerdem ve Müstecap Köyü Muhtarı Şefik Aslan’a dün takdirname verdi.
İmam ve muhtara teşekkür eden Vali Yüksel, “Özerdem, peygamberimiz Hz. Muhammed’in ‘İnsanın dini aklıdır, aklı olmayanın dini de yoktur’ sözünü uyguladı" dedi.
Orman kahramanı İmam Özerdem ise, “Bu ödülü aslında tüm Müstecap köyü adına alıyorum" dedi.

evet yazdıklarımı zate başkasıda yazmış gözümden kaçmış
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...