Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

winamp yerine..

KillJoy

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...

Round 1

MediaMonkey vs SongBird
Kurulum+İlk Kullanım

Mediamonkey:http://www.mediamonkey.com/
Songbird:http://www.songbirdnest.com/

öncelikle sonucu söyleyim. songbird mediamonkey'i maymuna çevirdi ve tam anlamıyla kanbanyosu yaptı! bu ikisine kurulum ve ilk kullanım bakımından rakip bile demek yanlış

songbird mozilla motorunu kullanıyormuş(?) şu an pre-release versiyonu 0,4kurulu bilgisayarımda. kurulum süresi mediamonkey'e göre biraz daha uzun gibi geldi. kurulumdan sonra ikisi de itunes librarylerini taşıyım mı falan diyor. fakat itunes librarylerimi uçurduğu için bunları deniyorum. çünkü winamp'ı kullanmak çok hoş değil.

ok dedim, belki bir yerlerde bir şeyler bulurlar diye. ikisi de bulamadı. bulsaydı şaşardım zati! songbird ayrıca ipod uyumu, quicktime ile ilgili bir şeyler de dedi.. okumadım ^_^ ama ok dedim. kısa sürede bu add-onlar da geldi.

şimdi ilk büyük darbeyi söyleyelim. arayüz songbird'de güzel ve gelen uyarı balonları ile hızlıca yönlendiriyor sizi. menüler kullanışlı, neyin altında ne olabilir anlıyorsunuz. hiç arama derdiniz olmuyor, ney neredeymiş diye.. mediamonkey ise ilk bakışta biraz karman çorman! skin desteği ile belki güzelebilir. fakat ilk görünüş "KAPAT BENİİİ!!!" diye bağırıyor gerçekten...

kapatmıyoruz ve her açılışta karşımıza çıkan "sana açılışta help için tip vereyim mi. bak ilk ipucu, şarkılar play tuşuna basınca çalıyor.. yaaa" gibi gereksiz şeyler söyleyen sevmediğimiz pencereyi disable ediyoruz. mp3 folderını seçip tara diyoruz..
ve ikinci darbe.. ben ilk başta buna sadece mp3'leri tara dedim ve mp3 folderının da bulunduğu G:'ı seçtim. arkadaş orada bulduğu bir oyunun ses dostalarını da taramaya adadı kendisini (oyun morrowind+exp.lerin hepsi! kaç tane ogg,wav var bilemiyorum) işlemi durdurdum hemen. iyi, hoş.. peki nereden başlatıcaz yeniden? mp3'lerin bulunduğu folder'ı seçip başlatıcam ama nereden, acaba nereden? tools? hayır playlist'e edit desem? "upgrade etmek ister misin?" diyor ki bunu defalarca daha soracak her bir farklı yere tıkladığımda.. sonra buluyorum file altında.. klasörü seçiyorum ve tara diyorum..tarama çok uzun sürmüyor. fakat her şey karman çorman! tag'ları okumuyor mu bu?

sinirle güle güle diyor ve songbird'ı kuruyorum. çalıştırınca arayüz güzel. aslında benim sevdiğim gibi. basit, siyah ve kullanımı kolay. tara demeye hazırlanıyorum ki açılan pencere beni yönlendiriyor zaten! folderı seçiyorum bu sefer. ne olur ne olmaz.. tarıyor ve 3.darbe! folderı taradıktan sonra çıkanlar şunlar.. şarkılar tarihlere göre (1969-1971 vs..), albümlere göre ve sanatçılara göre otomatik dizilmiş durumda! parmağımı dahi kıpırdatmadan tüm playlistlerim oluşuyor şu anda.. ayrıca albüm adları orijinal dillerinde olan (rusça ibranice ve çince gibi) şarkıların isimleri garip kutular ve şekillerle değil kendi alfabeleriyle gözüküyor. MM'nin aksine SB'e mp3 dediğim için sadece mp3 tarıyor. ötekilere hiç bulaşmıyor.

songbird'ün ilk görünüş için tek kusuru ilk açtığınızda neredeyse fullscreen olan boyutu. köşelerden tutup küçültebiliyorsunuz onu da..

ne kadar mem yerler, stabil midirler, kaliteleri nedir.. bunlara da daha sonra bakacağız.

ancak ilk bakışta songbird mediamonkey'i evire çevire dövüyor..

bugün erkenden uyku zamanı
Sosyal ağlarda paylaş

Winamp ı sevmiyorum, kitaplık sistemi falan tam oturmamış gibi gelio eskiden kullanırdık ta ısınamıorm işte.

WML kitaplık sisteminde problem var, şarkıları kafasına göre ekleyip silio falan. Hiç işim olmaz en sevmediğim şey.

iTunes in en sevdiğim yanı mükemmel işleyen kitaplığı. 5243 şarkı, 22,81 GB büyüklüğündeki kocaman :) arşivimi çok iyi yönetiyor açıkçası. Görünüm olarak da iyi, kullanışlı. WML gibi bi playlist için süründürmüo.

Yani iTunes diorm ben.

Not: Müziklerin ID3 taglerini düzenli tutmak gibi bir alışkanlığınız yoksa sakın iTunes a bulaşmayın. İğrenç oluo. Benim arşivin yüzde 95 i düzgün bi biçimde taglidir hatta albüm resimlerini bile eklemiştim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...