Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uo için bot yazılabilir mi? (ya da var mı)


salvation

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Aslında mage npc botlar yaratmak çok zor değil aksine çok basit olur bence.

Sonuçta playerlar büyü atarken bir delaya sahipler. playerin attığı circla göre, npc daha alttan bir büyü atarak çok rahat fizzle işlemi gerçekleştirir bunun ardında direk oalrak bir saldırı büyüsü çıkartbilir ki bu denilen olaylar begin end begin end olarak sıralarsan sanırım bir playerin bu hıza yetişmesi çok zor olacaktır ki çok iyi biliyorum Coder rakibini crosswall'a alan bir npc bile yapmıştı. Bu tamamen scripterin pvp bilgisi ve algoritması ile alakalı. Heleki sphere dev. leri böyle bir şeye niyetlenirlerse pvmler eskisi kadar kolay olmayacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
runuo ile çok daha kolay yapılabilir diye tahmin ediyorum. kaçması zaten zor olabilen bir takip sistemi mevcut, bu iyice zorlaştırılabilir.
ayrıca zaten oldukça akıllı runuo npcleri.delay time'ları hesaplanan şeyler görmüştüm bir arkadaşın dediği gibi. ayrıca arasındaki uzaklığı forumlarında bulunan bir script ile ölçtürebilir o uzaklık ile npcnin yapacağı büyünün delayı, aralarındaki hız ve uzaklık farkını bir algoritmaya oturtup kaçarken bile adamı öldürtebilecek şeyler yaptırılabilir...
sphere'de ise pek fikrim yok.

ayrıca c# kullanıldığı için runuo elvermese bile biraz uğraş ile sonsuz şey yapabilirsiniz :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
Bot'tan kastınız oyuncu yerine oynayan program mı? Yoksa NPC karakter mi? İkiside mümkün.
[list=1]
[*] Çeşitli oyun sunucularından istek geldiği için bu konuyla ilgili hazırladığım connectorlerin tabanında buna uygun eklentiler var. Fakat AI hazırlama gibi bir problem var çok ince dokuyup ince elemek lazım. Problemlerden biride şu Sphere'de kullanılan npc'leri zeki yapmak yerine güçlü yapan sunucular. Örneğin tek vuruşta direk kill çakan yaratıklar.
[*] NPC karakterler için en mantıklısı RunUO fakat sphere'in yeni sürümlerindede bazı şeyler mümkün ki eski sürümlerinde bile bazı şeyler yapabiliyorduk. Mesela Daha gelişmiş patfinding. Atılan büyülere ve kullanılan skill'lere karşılık verebilme ( duvar büyülerine karşılık mass dispel, Poisona karşı cure, Hide'e karşılık detect hidden, okçulara karşı wall of stone, Savaş esnasında silah ve büyü kombinasyonları - Teleport, Yay yada silah seçimi, summon) , belli noktalar arasında dolanma, Kendi npc arkadaşlarını iyileştirecek büyü ve bandaj.
[/list]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...