salvation Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Ultima için counter gibi oyunlardakine benzer bot yazmak size mümkün olabilir mi?Araştırmadan açtım belki yapılmıştır ama hiç duymadım daha önce.Counterdaki botlardan daha zeki olmaları lazım orası kesin ama onlarla oynamak da fena olmaz aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 56bdeki akıllı npcler ile mümkün. ama garip olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Biz Waypointine kadar herşeyiyle yazmıştık ama Sphere deki yapay zeka ortada. Ne kadar uğraşsakta pek bişeye benzemedi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 56b'deki AI ile rahat olabilir, pathfinding sayesinde hızlı yaratıklar inanılmaz iş yapıyor mesela :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Evet AI ile manyak oluyorlar. Mezardaki iskeletleri bile keserken zorlandıklarını gördüm bazı oyuncuların ama bazı durumlarda exception code hatasına neden oluyordu AI ondan kapatmıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 sinir bozucu bi$ey ama ya default uo player'ı için ok attığı bi zombie'nin duvar arkasına geçmesi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noxier_ Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Bildiğim kadarı ile 57 sürümünde ai olayını bitirecekler. 56 sürümünlerinden her releasede biraz daha iyi ai fixleri geliyor. bende çok ümitliyim çok dehşet olacak bitince ama şu hali bile fena değil - hain expt. sorunları olmasa tabi- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Counter Strike'da auto aim yapıp salak botlar duvara kitlenip şapşal şapşal hareketler yapabiliyor.UO'da bence senin cast edip atacğın büyüye karşı sallıyorum in nox rel wis davasının olmasına pek inanmıyorum. Çok zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noxier_ Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Aslında mage npc botlar yaratmak çok zor değil aksine çok basit olur bence. Sonuçta playerlar büyü atarken bir delaya sahipler. playerin attığı circla göre, npc daha alttan bir büyü atarak çok rahat fizzle işlemi gerçekleştirir bunun ardında direk oalrak bir saldırı büyüsü çıkartbilir ki bu denilen olaylar begin end begin end olarak sıralarsan sanırım bir playerin bu hıza yetişmesi çok zor olacaktır ki çok iyi biliyorum Coder rakibini crosswall'a alan bir npc bile yapmıştı. Bu tamamen scripterin pvp bilgisi ve algoritması ile alakalı. Heleki sphere dev. leri böyle bir şeye niyetlenirlerse pvmler eskisi kadar kolay olmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paspal olmuş bir sphere çağında PVM'ye bu şekilde önem vererek kıpırdama yapılabilir.NPC Script abanmak gerek eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noxier_ Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 hehe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 intelligent npcs diye bir şey indirmiştim bir yerden zamanında yanına gelince kılıç çeken uzaklaşınca büyü atan akıllı npcler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DIEMASTER Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Yeni sphere versiyonları ile artık bu kolay ve mümkün hale geldi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logcupasa Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 die sen o eski slayerdakımısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Michaell Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Sphere 56b buildsin son 2 releasesinde yapay zekaya dair birkaç çalışma var.Sphere.ini lerdeeki npc_ai leri kontrol ederek buna bakabilirsin.Ama denemişliğim yada daha detaylı bir bilgim yok (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 heh bi sen eksiktin burda :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Michaell Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Ben mi ? Artık heryerdeyim B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 .55i ile de yazılabilir ancak çok zor olur. Daha önce hiç aklıma gelmemişti bu tarz bişey :) 1-2 yıl önce biri deseydi kasardım bunun için muhtemelen :) Bir yazmadığım bu kalmıştır .55i için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 runuo ile çok daha kolay yapılabilir diye tahmin ediyorum. kaçması zaten zor olabilen bir takip sistemi mevcut, bu iyice zorlaştırılabilir. ayrıca zaten oldukça akıllı runuo npcleri.delay time'ları hesaplanan şeyler görmüştüm bir arkadaşın dediği gibi. ayrıca arasındaki uzaklığı forumlarında bulunan bir script ile ölçtürebilir o uzaklık ile npcnin yapacağı büyünün delayı, aralarındaki hız ve uzaklık farkını bir algoritmaya oturtup kaçarken bile adamı öldürtebilecek şeyler yaptırılabilir... sphere'de ise pek fikrim yok. ayrıca c# kullanıldığı için runuo elvermese bile biraz uğraş ile sonsuz şey yapabilirsiniz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 valla 56b'de gelen ai ozellikleriyle duvarin arkasindan falan cok rahat dolanip kovaliyor yaratiklar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Sypro said: sinir bozucu bi$ey ama ya default uo player'ı için ok attığı bi zombie'nin duvar arkasına geçmesi :) o default player degil kazma player :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WildGenie Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Bot'tan kastınız oyuncu yerine oynayan program mı? Yoksa NPC karakter mi? İkiside mümkün. [list=1] [*] Çeşitli oyun sunucularından istek geldiği için bu konuyla ilgili hazırladığım connectorlerin tabanında buna uygun eklentiler var. Fakat AI hazırlama gibi bir problem var çok ince dokuyup ince elemek lazım. Problemlerden biride şu Sphere'de kullanılan npc'leri zeki yapmak yerine güçlü yapan sunucular. Örneğin tek vuruşta direk kill çakan yaratıklar. [*] NPC karakterler için en mantıklısı RunUO fakat sphere'in yeni sürümlerindede bazı şeyler mümkün ki eski sürümlerinde bile bazı şeyler yapabiliyorduk. Mesela Daha gelişmiş patfinding. Atılan büyülere ve kullanılan skill'lere karşılık verebilme ( duvar büyülerine karşılık mass dispel, Poisona karşı cure, Hide'e karşılık detect hidden, okçulara karşı wall of stone, Savaş esnasında silah ve büyü kombinasyonları - Teleport, Yay yada silah seçimi, summon) , belli noktalar arasında dolanma, Kendi npc arkadaşlarını iyileştirecek büyü ve bandaj. [/list] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
salvation Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 kaç sene olmuş ben bu konuyu açali du bi bakim , hımmm 2 sene filan oh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 hazır konu canlandırılmış uzun zamandır uğraşmıyorum ama bende yapılabilenlere bi örnek yazayım. kendi kendine belirli bir rotayı gezen gemi yapabiliyorsun yapay zekaysa eğer buda olabiliyor. belirli engelleri tanımlandırabiliyorsun gemi etrafından geçedebiliyor. falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WildGenie Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Konunun tarihine bakmamışım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar