bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 80.Oscar Ödüllerinin Adayları açıklandı. No Country for old men ve There will be blood 8 dalda oscara aday gösterildi. En İyi Film Atonement (Kefaret) Juno Michael Clayton No country for old men (İhtiyarlara Yer Yok) There will be blood (Kan Dökülecek) En İyi Erkek Oyuncu George Clooney-Michael Clayton Daniel Day-Lewis-There Will Be Blood Johnny Depp-Sweeney Todd Tommy Lee Jones-In the Valley of Elah Viggo Mortensen-Şark Vaatleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Casey Affleck-Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikastı Javier Bardem-İhtiyarlara Yer Yok Hal Holbrook-Into the Wild Philip Seymour Hoffman-Charlie Wilson’s War Tom Wilkinson-Michael Clayton En İyi Kadın Oyuncu Cate Blanchett-Elizabeth: Altın Çağ Julie Christie-Away from Her Marion Cotillard-Kaldırım Serçesi Laura Linney-The Savages Ellen Page-Juno Oscar Adayları için bir tık There will be blood u izlemedim ama No country for old men Oscarı alır diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 kendimi feci asosyal hissetim hiç birini izlememişim OHA yarından itibaren başlıyorum hepsini izlemeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 benim oyum Viggo Mortensene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Yorumlara göre Daniel Day-Lewis en büyük aday en iyi erkek oyuncuya,George Clooney 'de ardından geliyor. There Will Be Blood'u daha izlemedim ama izleyipte kötü yorum yapan adam görmedim.Yine yorumlara göre zaten There Will Be Blood ve No Country For Old Man yarışacak birincilik için. Bekliyoruz hhehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Cate Blanchett-Elizabeth: Altın Çağ banko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 there will be bloodu ben de izlemedim, ama imdb puanına ve yorumlarına bakarak çok çekişmeli olcak diyorum :) yardımcı erkek oyuncu javier bardem alır (fazlasıyla hakediyo). erkek oyuncuda çoğunluk daniel day-lewis dese bile depp favori gibi, 2 kere aday gösterildi şu ana kadar yanlış hatırlamıyorsam, ona verebilirler bu sefer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 american gangster noldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 sweeney todd'un başına ne geldiyse ondan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 matama said: american gangster noldu?altın portakal bile alamaz o film Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 michael clayton yerine american gangster daha yakışırdı sanki en iyi film adaylığına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 micheal claytonı bi tek ben beğenmedim sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 bende beğenmedim,American Ganster daha çok yakışırdı gerçekten. Asıl o listede Sweeney Todd'u görmek isterdik ama akademinin müzikallere bakış açışı belli... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 harbi bende hiç birini izlemedim ya of cahilliğe gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Phlox said: there will be bloodu ben de izlemedim, ama imdb puanına ve yorumlarına bakarak çok çekişmeli olcak diyorum :) yardımcı erkek oyuncu javier bardem alır (fazlasıyla hakediyo). erkek oyuncuda çoğunluk daniel day-lewis dese bile depp favori gibi, 2 kere aday gösterildi şu ana kadar yanlış hatırlamıyorsam, ona verebilirler bu sefer. Daniel Day Lewis'da 4 kere aday gösterildi ilk gösterildiğinde kazandı. Aday gösterilmeye göre dağıtıyorlarsa....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Cate Blanchett hem en iyi kadın,hem en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında aday olmuş iki ayrı film ile.İlginç olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 DarKRideR said: Asıl o listede Sweeney Todd'u görmek isterdik ama akademinin müzikallere bakış açışı belli... yok yahu bak chicago'ya 13 dalda aday olup 6 dalda götürdü . akademi tim burton'ı sevmiyor bana kalırsa gayet de =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 DarKRideR said: Yorumlara göre Daniel Day-Lewis en büyük aday en iyi erkek oyuncuya,George Clooney 'de ardından geliyor. There Will Be Blood'u daha izlemedim ama izleyipte kötü yorum yapan adam görmedim.Yine yorumlara göre zaten There Will Be Blood ve No Country For Old Man yarışacak birincilik için. Bekliyoruz hhehe eheh george iyidir ama michael clayton rolüyle oscar alacağını pek zannetmiyorum, gönül ister dumur olalım tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Chicago'ya da vermeyeceklerse defolup gitsinler artık,akademi müzikalleri sevmiyor burası belli,Moulin Rouge'a bile alternatif yok diye istemeye istemeye verdiler.Gerçi Fellowship of the Ring daha önce piyasaya sürülse ve gerekli patlamayı oylamadan önce yapsaydı onları bile vermezlerdi Moulin Rouge'a ya neyse.Elleri titremiştir kesin ödülü verirken... Chicago'da daha fazla Oscar'i hak etmesine rağmen anca 6 tane verdiler.En İyi Müzik ödülünü Chicago'da değilde aptal bir rapçıye verdiler.En İyi Kadın Oyuncu'da benim gözümde Reene Zellweger'dir o sene,Nicole Kidman tamam efsanesin ama Renee daha çok hak ediyordu.Gerçi Chicago iyi topladı ödülleri akademiye göre :) Seviyorlarsa bile müzikalleri değer verilmiyor orası kesin.Gerçi önce yapımcılar bile pek değer vermiyor ya neyse.Her sene bir ton film çekilirken,toplasan 20 tane müzikal çekilmiyor.Çekilenlerden de 4-5 tanesi gerçekten kaliteli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 evet haklısın öyle de bir durum var sahiden. ama yani oscar, sonuçta ticari ödüller bunlar yani oscar alan bir film illaki mükemmeldir o ödülü hakediyordur, oscar alamamış film kötüdür diye de bişey yok. örneklerle görüyoruz senin de söylediğin gibi=) çok da önemli değil filmin başarısının, değerinin ölçütü açısından oscar almak; diye düşünüyorum oscarlar hakkında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 en iyi erkek oyuncu: vigo en iyi film: there will be blood olmalı vigo'yu daha geçenlerde alatristre'de ispanyol olarak seyrettik ve adam film boyunca ispanyolca oynuyor yani dublaj falan gibi birşey söz konusu değil. eastern promises'da resmen rus!! karizmadan çatlıyo ve film şu zamana kadar gördüğüm en gerçekçi şiddet sahnelerine sahip emeğe saygı rep+++ vigoya :P asdjasdja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 orası öyle burtonesk,nitekim ne filmler var Oscar'a aday bile gösterilmemiş ama efsaneleşmiş.Oscar'a olan sevgimi yıllar önce yitirdim ben zaten. Ödül olarak bir tek Cannes'a değer veriyorum şuan,verilmesi de gerekir zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Madcat said: harbi bende hiç birini izlemedim ya of cahilliğe gel. 2 tanesini mi ne izledim. Benim de içim yanıyor pls, çekeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 EN İYİ FİLM No Country for Old Men (2007): Ethan Coen, Joel Coen, Scott Rudin 44.3% 5,199 There Will Be Blood (2007): Paul Thomas Anderson, Daniel Lupi, JoAnne Sellar 20.6% 2,416 Juno (2007): Lianne Halfon, Mason Novick, Russell Smith 16.7% 1,957 Atonement (2007): Tim Bevan, Eric Fellner, Paul Webster 14.6% 1,714 Michael Clayton (2007): Sydney Pollack, Jennifer Fox, Kerry Orent 3.8% 445 EN İYİ AKTÖR Daniel Day-Lewis for There Will Be Blood (2007) 55.1% 6,496 Johnny Depp for Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007) 25.1% 2,963 Viggo Mortensen for Eastern Promises (2007) 10.8% 1,268 George Clooney for Michael Clayton (2007) 6.4% 756 Tommy Lee Jones for In the Valley of Elah (2007) 2.6% 304 EN İYİ YARDIMCI AKTÖR Javier Bardem for No Country for Old Men (2007) 61.4% 7,151 Casey Affleck for The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007) 19.4% 2,258 Philip Seymour Hoffman for Charlie Wilson's War (2007) 9.1% 1,062 Tom Wilkinson for Michael Clayton (2007) 5.5% 641 Hal Holbrook for Into the Wild (2007) 4.7% 543 EN İYİ AKTRİS Ellen Page for Juno (2007) 42.9% 4,964 Julie Christie for Away from Her (2006) 23.4% 2,704 Marion Cotillard for Môme, La (2007) 14.0% 1,619 Cate Blanchett for Elizabeth: The Golden Age (2007) 13.1% 1,512 Laura Linney for The Savages (2007) 6.6% 767 imdb'deki oylamadan kopyaladım o yüzden karışık oldu,açıklamasını yapayım; Adaylık ve filmin ismi,altta yazan yüzdelik rakam oyların yüzde kaçını aldığı,sağdaki rakam ise kaç kişinin oy kullandığı. Oy verdiklerim arasında Cate Blanchett sadece 1. sırada değil,hehehe edit:isterseniz diğer istatistikleri de koyabilirim ama en önemlileri bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Ben de tam tersine akademinin müzikallere sempati beslediğini düşünüyorum. Günümüzde müzikalin modası geçti o yüzden pek müzikal çıkmıyor ama eli yüzü düzgün bir müzikal çıkınca es geçmiyorlar genelde. Oscar ödüllerinin tarihine bakınca, müzikallerin 45 defa en iyi film ödülü için aday olduğunu ve 9 defa da bu ödülü kazandıklarını görüyoruz. Müzikallerin toplam çevrilen filmler arasındaki yoğunluğuna bakarsak 79'da 9 bence iyi bir rakam 45 ise ekstra. Kaldı ki müzikal filmler 80'lerden sonra düşüşe geçti; yakın dönemde hatırladığım iyi müzikaller Evita, Moulin Rouge, Chicago, Dreamgirls ve son olarak Sweeney Todd. Bunlar arasında Evita, Moulin Rouge ve Chicago en iyi film için aday gösterilmişti zaten. Bakınca Dreamgirls bile 6 dalda Oscar adayı olmuş, hatta komedi/müzikal dalında Altın Küre almış. Sweeney Todd'u henüz izlemedim o yüzden tam yorum yapamayacağım. Yalnızca 3 dalda aday olmuş Oscar'a. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar