Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oscar Adayları Açıklandı..

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

80.Oscar Ödüllerinin Adayları açıklandı.
No Country for old men ve There will be blood 8 dalda oscara aday gösterildi.

En İyi Film
Atonement (Kefaret)
Juno
Michael Clayton
No country for old men (İhtiyarlara Yer Yok)
There will be blood (Kan Dökülecek)

En İyi Erkek Oyuncu
George Clooney-Michael Clayton
Daniel Day-Lewis-There Will Be Blood
Johnny Depp-Sweeney Todd
Tommy Lee Jones-In the Valley of Elah
Viggo Mortensen-Şark Vaatleri

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Casey Affleck-Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikastı
Javier Bardem-İhtiyarlara Yer Yok
Hal Holbrook-Into the Wild
Philip Seymour Hoffman-Charlie Wilson’s War
Tom Wilkinson-Michael Clayton

En İyi Kadın Oyuncu
Cate Blanchett-Elizabeth: Altın Çağ
Julie Christie-Away from Her
Marion Cotillard-Kaldırım Serçesi
Laura Linney-The Savages
Ellen Page-Juno

Oscar Adayları için bir tık

There will be blood u izlemedim ama No country for old men Oscarı alır diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Yorumlara göre Daniel Day-Lewis en büyük aday en iyi erkek oyuncuya,George Clooney 'de ardından geliyor.

There Will Be Blood'u daha izlemedim ama izleyipte kötü yorum yapan adam görmedim.Yine yorumlara göre zaten There Will Be Blood ve No Country For Old Man yarışacak birincilik için.

Bekliyoruz hhehe
Sosyal ağlarda paylaş

there will be bloodu ben de izlemedim, ama imdb puanına ve yorumlarına bakarak çok çekişmeli olcak diyorum :) yardımcı erkek oyuncu javier bardem alır (fazlasıyla hakediyo). erkek oyuncuda çoğunluk daniel day-lewis dese bile depp favori gibi, 2 kere aday gösterildi şu ana kadar yanlış hatırlamıyorsam, ona verebilirler bu sefer.
Sosyal ağlarda paylaş

Phlox said:
there will be bloodu ben de izlemedim, ama imdb puanına ve yorumlarına bakarak çok çekişmeli olcak diyorum :) yardımcı erkek oyuncu javier bardem alır (fazlasıyla hakediyo). erkek oyuncuda çoğunluk daniel day-lewis dese bile depp favori gibi, 2 kere aday gösterildi şu ana kadar yanlış hatırlamıyorsam, ona verebilirler bu sefer.

Daniel Day Lewis'da 4 kere aday gösterildi ilk gösterildiğinde kazandı. Aday gösterilmeye göre dağıtıyorlarsa.......
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:
Yorumlara göre Daniel Day-Lewis en büyük aday en iyi erkek oyuncuya,George Clooney 'de ardından geliyor.

There Will Be Blood'u daha izlemedim ama izleyipte kötü yorum yapan adam görmedim.Yine yorumlara göre zaten There Will Be Blood ve No Country For Old Man yarışacak birincilik için.

Bekliyoruz hhehe

eheh george iyidir ama michael clayton rolüyle oscar alacağını pek zannetmiyorum, gönül ister dumur olalım tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Chicago'ya da vermeyeceklerse defolup gitsinler artık,akademi müzikalleri sevmiyor burası belli,Moulin Rouge'a bile alternatif yok diye istemeye istemeye verdiler.Gerçi Fellowship of the Ring daha önce piyasaya sürülse ve gerekli patlamayı oylamadan önce yapsaydı onları bile vermezlerdi Moulin Rouge'a ya neyse.Elleri titremiştir kesin ödülü verirken...

Chicago'da daha fazla Oscar'i hak etmesine rağmen anca 6 tane verdiler.En İyi Müzik ödülünü Chicago'da değilde aptal bir rapçıye verdiler.En İyi Kadın Oyuncu'da benim gözümde Reene Zellweger'dir o sene,Nicole Kidman tamam efsanesin ama Renee daha çok hak ediyordu.Gerçi Chicago iyi topladı ödülleri akademiye göre :)

Seviyorlarsa bile müzikalleri değer verilmiyor orası kesin.Gerçi önce yapımcılar bile pek değer vermiyor ya neyse.Her sene bir ton film çekilirken,toplasan 20 tane müzikal çekilmiyor.Çekilenlerden de 4-5 tanesi gerçekten kaliteli.
Sosyal ağlarda paylaş

evet haklısın öyle de bir durum var sahiden. ama yani oscar, sonuçta ticari ödüller bunlar yani oscar alan bir film illaki mükemmeldir o ödülü hakediyordur, oscar alamamış film kötüdür diye de bişey yok. örneklerle görüyoruz senin de söylediğin gibi=) çok da önemli değil filmin başarısının, değerinin ölçütü açısından oscar almak; diye düşünüyorum oscarlar hakkında.
Sosyal ağlarda paylaş

en iyi erkek oyuncu: vigo
en iyi film: there will be blood olmalı

vigo'yu daha geçenlerde alatristre'de ispanyol olarak seyrettik ve adam film boyunca ispanyolca oynuyor yani dublaj falan gibi birşey söz konusu değil.

eastern promises'da resmen rus!! karizmadan çatlıyo ve film şu zamana kadar gördüğüm en gerçekçi şiddet sahnelerine sahip

emeğe saygı rep+++ vigoya :P asdjasdja
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
EN İYİ FİLM
No Country for Old Men (2007): Ethan Coen, Joel Coen, Scott Rudin

44.3% 5,199

There Will Be Blood (2007): Paul Thomas Anderson, Daniel Lupi, JoAnne Sellar

20.6% 2,416

Juno (2007): Lianne Halfon, Mason Novick, Russell Smith

16.7% 1,957

Atonement (2007): Tim Bevan, Eric Fellner, Paul Webster

14.6% 1,714

Michael Clayton (2007): Sydney Pollack, Jennifer Fox, Kerry Orent

3.8% 445

EN İYİ AKTÖR

Daniel Day-Lewis for There Will Be Blood (2007)

55.1% 6,496

Johnny Depp for Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

25.1% 2,963

Viggo Mortensen for Eastern Promises (2007)

10.8% 1,268

George Clooney for Michael Clayton (2007)

6.4% 756

Tommy Lee Jones for In the Valley of Elah (2007)

2.6% 304

EN İYİ YARDIMCI AKTÖR

Javier Bardem for No Country for Old Men (2007)

61.4% 7,151

Casey Affleck for The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

19.4% 2,258

Philip Seymour Hoffman for Charlie Wilson's War (2007)

9.1% 1,062

Tom Wilkinson for Michael Clayton (2007)

5.5% 641

Hal Holbrook for Into the Wild (2007)

4.7% 543

EN İYİ AKTRİS

Ellen Page for Juno (2007)

42.9% 4,964

Julie Christie for Away from Her (2006)

23.4% 2,704

Marion Cotillard for Môme, La (2007)

14.0% 1,619

Cate Blanchett for Elizabeth: The Golden Age (2007)

13.1% 1,512

Laura Linney for The Savages (2007)

6.6% 767

imdb'deki oylamadan kopyaladım o yüzden karışık oldu,açıklamasını yapayım;

Adaylık ve filmin ismi,altta yazan yüzdelik rakam oyların yüzde kaçını aldığı,sağdaki rakam ise kaç kişinin oy kullandığı.

Oy verdiklerim arasında Cate Blanchett sadece 1. sırada değil,hehehe

edit:isterseniz diğer istatistikleri de koyabilirim ama en önemlileri bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de tam tersine akademinin müzikallere sempati beslediğini düşünüyorum. Günümüzde müzikalin modası geçti o yüzden pek müzikal çıkmıyor ama eli yüzü düzgün bir müzikal çıkınca es geçmiyorlar genelde.

Oscar ödüllerinin tarihine bakınca, müzikallerin 45 defa en iyi film ödülü için aday olduğunu ve 9 defa da bu ödülü kazandıklarını görüyoruz. Müzikallerin toplam çevrilen filmler arasındaki yoğunluğuna bakarsak 79'da 9 bence iyi bir rakam 45 ise ekstra. Kaldı ki müzikal filmler 80'lerden sonra düşüşe geçti; yakın dönemde hatırladığım iyi müzikaller Evita, Moulin Rouge, Chicago, Dreamgirls ve son olarak Sweeney Todd. Bunlar arasında Evita, Moulin Rouge ve Chicago en iyi film için aday gösterilmişti zaten. Bakınca Dreamgirls bile 6 dalda Oscar adayı olmuş, hatta komedi/müzikal dalında Altın Küre almış.

Sweeney Todd'u henüz izlemedim o yüzden tam yorum yapamayacağım. Yalnızca 3 dalda aday olmuş Oscar'a.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...