Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telekom bizi düşünüyor o/

Phobos

Öne çıkan mesajlar

ne yani ortada örnek verdiğin bi kaç ülkenin interneti var iyiler, bizimkisi kötü ama önce başka şeyleri geliştirelim diyosunda,ortada kullandığımızdan daha iyisi varsa elbetteki biz iyisini isticez en doğal hakkımız?
ha ttnete rakip yok diyede herkese sövelim mi niye ttnete rakip olmuyorsunuz diye?evet çok mantıklı bi çözüm oldu bu hadi kampanya flnda başlatalım hatta ttneti sevelim sayalım kampanyası..

yahu yapmayın allah aşkına herkes işini daha iyi yapmaya çalışsa biticek tüm sorunlar. siz diyorsunuzki hayır böyle birşey olamaz illa ttnet zora gelicek ve diyecekki ulan ayvayı yiyoruz ağırdan ağırdan hizmet vermeye başlıyalım insanlara..

edit/dasaaa: küfür ve argo kullanımı
Sosyal ağlarda paylaş

kardeşim şimdi sen bir köyün tek bakkalı olsan ve köy halkı başka yerden alışveriş yapamayacak durumda olsa istediğin fiyata istediğini satarsın,kimse birşey diyemez.Ama köye ikinci veya üçüncü bir bakkal açıldığında ve daha ucuza satmaya başladıklarında,sen fiyatlarını da aşağı çekersin,onlardan farklı şeylerde satmaya kalkarsın.Telekom şuan tek bunu kabul ediyoruz ama resmen tekel değil.

Eğer şuan kurtarıcı olarak gösterilen diğer firmalar gerekli yatırımlarını yapıp sistemlerini kurarsa Telekom'a bağımlı kalmazsın.Gerçi şuan resmen 2 büyük firma var.Hükümet KabloNet'i satamadığı için devlete kaldı ama iyi atılımlar yapıyorlar.Gerçi KabloNet'in altyapısını kuranda eski sahibi Telekom ya neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya TT halen tekel durumunda, yasal olarak öyle geçmese de, hepiniz biliyosunuz işte, bütün altyapı TT'nin. diğer firmalar da bu altyapıyı kullanarak satış yapmak zorunda kalıyo. Böyle bi durumda hangi firma direkt yatırım yapar? Daha 3G gelicek bilmem ne olacak bi sürü olayı var bunun. Çok ciddi paralar yatırılıyo, oyuncak değil ki hadi benim altyapı yapma hakkım var parayı da basarım yaparım hoop dağılırım her yere diye iş yapılsın... Ama işte gördüğünüz gibi firmaları yavaş yavaş duyuyoruz, hepsi ufak çaplı çalışmalar yapıyo, bi nevi ar&ge şeklinde işliyolar. TT'nin verdiği fiyat indirimleri vs. falan zaten hayvani faiş olan fiyat/performans'ın biraz daha az faiş hale getirilmesi. Bu fiyat indirimlerini eğer siz TT'nin sizi düşünerek yaptığını sanıyorsanız vay anasını sayın seyirciler :) 4 GB kotayı koyan TT'den bahsediyorsunuz burada. Adamlar her türlü para alacak işler yapıyolar. Adamlar özel şirket ve ülke çapında bak, ülke çapında tekel gibi işliyolar. Bu mu düşük fiyat vericek? İndirim yapabilir, ama bu düşük fiyat verdii anlamına gelmiyo. Ayrıca 2 senelik ucuz kampanyasını alırım, 2 sene geçmeden vazgeçerim diye düşünenleriniz varsa, bi bakın bakalım o sözleşmeler nasılmış. 2 seneden önce vazgeçtiğin anda yaptığı indirimi geri alıyo adamlar. Aynı paraya geliyo yine.

Ha dersin ki, bak smile 4 GB kotalıyı 19 ytlye veriyo, onda haklısın adam baya baya zararına satıyo, çünkü o da TT'den aldığının altına fiyatla satıyo. Sırf bu smile'ın yaptığı bile yakın gelecekte rekabetin nasıl olacağının göstergesi bence. Şimdiden müşteri toplamaya çalışıyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi işte sorun bu zaten,TT tekel ama altyapı bu ülkenin,eüer gerekli izinler ve yatırımlar yapılırsa TT'nin elinden alınabiliyor bunlar,bkz. TurboNet.

Ufaktan başlayıp büyümeyi tercih eden bir firma,helal olsun.Diğer firmalar gibi salak işler peşinden koşmayıp işe direk atıldı.Büyüdüğü zaman gerçek rekabet yaşanacak.

Diğer firmalar yatırım yapmıyor,çünkü çok büyük paralar yatırmaları gerekiyor.Bakır kablolar üzerine değilde fiberoptik üzerine yatırım yapılacağı için hepsi korkuyor.Ellerinde patlama olayı çok yüksek çünkü,fiberoptik kabloların 100 metresinin fiyatı hakkında bilginiz var mı?

Telekom şuan müşteriler için tekel,ama altyapısında söz sahini olmasına rağmen hala ülkenin malı,devletle anlaşıldığı takdirde bir bölümü satılabilir yatırımcılara.

Resmen Telekom'un yatırımcıları engelleme gibi bir hakkı yok.Bunu direk benim babam söylüyor ki babam bölge müdürlerinden biri TT'de.
Sosyal ağlarda paylaş

abi sorun burada işte,diğer firmalar büyük paralar harcamaktan korkuyor,harcamıyor.Bunun yerine TT'den kiralıyor.Tabii ki TT'nın bir büyüklüğü bir gücü olur.

Paraları yok sanki,Superonline dediğin Türkiye'de ilk internet hizmetini vermiş kuruluş,Koç.net,Sabancı'yı vs. katmıyorum bile.

Adamlar kiralayarakta kazanıyorlar sonuçta,büyük para harcayıp niye riske atsınlar ki?

Ha biz para biriktirip Paticik Telekom'u kuralım,kendi odalarımızı satın alalım hizmet verelim.En iyi seçenek şuanda.Ben diğer firmalardan daha iyi birşey beklemiyorum şuan...
Sosyal ağlarda paylaş

Phobos said:

Şimdi annem telefonu almasaydı aynen "Zaten ne hizmet veriyorsunuz ki bir de kampanya ayağı yapıyorsunuz ki?" diye başlayıp bayan operatör falan dinlemeden bayağı bi sövecektim.

orada çalışan ben olsam aynen küfür ederdim sana, sövseydin. onlar mı ayarlıyor hızı?

veya sen sövdüğün zaman gidip müdürüne mi söylecek, onu mu sanıyorsun?

ben bi kere sövdüm, sonra pişman oldum o yüzden böle : /.
Sosyal ağlarda paylaş

ya yapmayın bu kadar. devletin elindeykenki halini düşünün bi de...

eve adsl başvurusu yapıyorsun, 1 ayda gelmiyorlar. 2 ay sonra geliyolar adsl bağlamak için, adslyi bağlayınca bütün apartmanın telefonu çöküyor... uğraş allah uğraş...

sonra 128 di hızlar, şimdi en fakir adam bile 1024kb kullanabiliyo...

falan filan...
süper değil telekom, ama bi gelişme var. evi promosyon için aramaları bile bir olaydır yani...

zamanla herşey güzelleşir, modernleşir... daha 100 sene olmadı cumhuriyet kurulalı...
Sosyal ağlarda paylaş

KahnX said:
ya konusu acılmısken sorayım yeni thread acmak yerine

ben de 1mb kotalı kullanıyorum 4 mb kotalıya geçmek istiyorum telefonla yapıyolarmı ? illa en yakın yere mi gitmemiz gerekiyo?

telefonla 1mbit kotalıdan kotasıza geçmeye kalktım. hat benim üstüme ve bana bir sürü güvenlik amaçlı soru sordular ve hepsini cevapladım, sonra verdiğiniz bilgiler bizim sistemdekiyle uyuşmuyor dediler yapmadılar. bekliyordum zaten böyle bir şey olacağını.

sonra evin yakınındaki türk telekom veznesine gittim beni kotasıza geçirin dedim saniyesinde yaptılar...
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar yatırım yapıyor olursa olsalar da yıllar öncesine göre verdikleri hız/bağlantı çok daha iyi olsa da kimse bana Telekom'u savunmasın.

2008 yılı içerisinde olmamıza rağmen İstanbul/Bostancı gibi bir yerde günde en az 3 kere ADSL bağlantım kesiliyorsa, yurt dışı çıkışlarında verim alamıyorsam Telekom'a "Oh ne güzel en azından elimde arada bir girdiğim ADSL bağlantım var. Ya bunu da bulamasaydım" diye şükretmem. Adamlar her ay sonu kapıma fatura yollayıp "Bu ay içinde şu kadar harcama yapmışsınız, eh bi zahmet ödeyin bakalım" demeyi biliyorlarsa vaad ettikleri hizmeti de vermek zorundalar. Belki artık müşteri hizmetlerini aradığımızda "Bizde bir sorun yok. Modemizi kontol ediniz" denilen günlerde değiliz ama kendileri zihniyet olarak halen aynı yerde.

Birisi; operatör'e sövmüş olsaydın eline ne geçecekti gibisinden bir mesaj yazmış. Elbette elime birşey geçmiyecekti. Ben sövdükten sonra Telekom ailesi olarak silkinerek kendilerine gelmek yerine aynı tutumları pişkin pişkin devam ettireceklerdi ama en azından içimdeki zehri çıkarttığım için ben rahatlamış olacaktım. İşte elime geçecek olan şey buydu.

Başlıkta da belirttiğim gibi Telekom bizi düşünüyor. Bizi nasıl sömürebileceğini ve cebini nasıl doldurabileceğini düşünüyor.

Kim ne derse desin, Telekom ne yaparsa yapsın Telekom'a olan inancım ve güvenim sıfır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...