Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bursa hakkında bilgi lütfen

la_bombonera

Öne çıkan mesajlar

Önümüzdeki aydan itibaren iş nedeniyle Bursa'ya geçeceğim ve büyük ihtimalle haftanın 5 günü bu sebeple Bursa'da kalacağım. Bu güzide kentimize ilk defa geliyorum ve varsa Bursalı patilerden yardım istiyorum, bana bir ön bilgi verebilir misiniz acaba?

Nelere dikkat etmeliyim, nerelere gidip nerelerin yakınından geçmemeliyim? Özellikle oraya gittiğimde ilk işim kendime antrenman yapabileceğim bir spor salonu ve koşu yapabileceğim bir park gibi bir şey bulmak olacak, bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Bursalı'yım. Pek bir bilgiye gerek yok aslında Beşiktaş kelimesi çıkmasın azından yeter. Altıparmak ve Heykel Bursa'nın göbeğidir buralara gelmelisin; merkezdir yani. Koşu için tam senlik biryer biliyorum. Elbette Kültür Park! Devasa bir park, yardır yardıra bildiğin kadar etrafta. Ama en ortada da büyük bir yapay göl var dikkat.

Edit: Yazım yanlışlıkları.
Sosyal ağlarda paylaş

En güzeli deil ama güzel bir şehir bazılarına göre.

Tarih, sanat istersen güzel ama benim gibi pek ilgini çekmiyorsa bunlar pekte ilgi çekici bişi yok Bursa'da.

Uzun saç ve küpe ye çok ters bakarlar. Dövecekmiş gibi bakarlar. Ama dik dik gözlerine bakınca kaçırırlar.

Bi de ramazanda dışarda bira, sigara falan sakın olmasın. O zaman dövebilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

ne beşiktaş ne uzun saç ne bira sigara falan o kadar da dert olmuyor yapmayın etmeyin bursa tutucu bir yer evet ama o kadar değil, belime kadar saç, sakallar falan ben hiçbir yerde sorun yaşamıyorum, insanlarla dialoga girdiğin zaman efendi bir insansan %99 hiçbir yerde önyargıyla karşılaşmıyorsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

bak Bursa türkiyenin değil dünyanın en güzel şehri...

bursaya geldiginde yapman gerekenler
-telefirikle uludağ çık ...
-uludağda elmaşekeri ye kar altında...
-kültür parkı ve oradaki kaplıcalara gir...
-iskenderye ama yerinde . birde bursada kayhan pideli köftesi varki iskender kadar güzel...
-kestane şekeri ye derim ama benim hoşuma gitmiyor...
-sonra bulabilirsen eski bıçakçılar çarşısına ugra aklına gelmiyecek kadar çok kesici ve delici bulabilirsin ...
-kapalı çarşı bir uğra çok büyük değil ama güzel mekan... bir çok ürün var alış veriş yapmak için..
-ulucami var birde tabii dünyada tek diye biliyorum içinde şadırvarnı olan cami birde o şadırvanın hikayesini dinle.
-birde tarihi çınar var orada çay içmek gibi yok...
-gezmek için kafe arıyorsan altıparmak arka sokakları derim bir sürü irili ufaklı cafeler var.
-benim tercihima çay bahçesi veya cafe olarak saklıbahçe.
-bir de canın sıkıldıgınca mudanya ve gemlik seni bekliyor olucak sakın unutma...
-sana tarihi yerleri saymak isterdim ama okadar çok ki işte aklıma gelenler
Yeşil cami
1.murat cami ve türbesi
ulucami (demiştim)
Ertugrul gazi
Tophane
Kapalı çarşı
eyer zamanın olursa iznik gide gör (mükemmel bir yer)
hamamlar okadar çok ki
v.b.
-birde havlu al sevdiklerin için bursa hatırası diye...
-hergün bursada olupta gemlik zeytini ile kahvaltı yapmakta ayrı bir keyif olucak senin için...
-bursanın en önemli unsuru Bursaspor dur. sakın Agzından Beşiktaş veya Çaykurize deme mümlünse haluk ulusoyu hiç anlama (Antistanbul) lu dur bursalılar.
-şöyle söyleyim Türkiyenin tek İSO 9002 kalite ödülünü almış tek şehri Yeşil Bursa
Sosyal ağlarda paylaş

Eski garajı sor, oraya git orada da Uludağ Kebapçısını sor. Şansın varsa sıra yoktur, afiyet olsun :D

Eğer İskender'den sıkılırsan Heykel'den aşağı inerken sağa doğru giren aralardan birine (kaçıncı hatırlayamıyorum şimdi) Kayhan denir. Orada "Pideli Köfte" de yiyebilirsin.

Genelde Tophane tarafları geceleri pek tekin olmaz, ""oba Bursa Manzarası" diye gideyim deme :)
Sosyal ağlarda paylaş

valla çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğiniz için ve özellikle de havlu, bıçak, iskender vs. konusundaki tavsiyeleriniz için. yeşili (doğa) ve tarihi seven biri olarak (ki aslında okulu bitirince bir şekilde irlanda'ya gitmeyi düşünen birisiydim) hiç de sıkıntı çekmeyeceğim bir yere gidiyorum anlaşılan. ayrıca gittiğimde Bursa'da bir rugby kulübü kurma girişimlerim de olabilir, şimdiden timsahlı bir arma üzerinde çalışmaya başladım bile. :D
Sosyal ağlarda paylaş

Maç zamanı Altıparmak'tan geçmemeye bak x)

Bazen texas coşar o zamanlardaHeykel bile tekin değildir. Beşiktaş kelimesi bile geçmesin mümkünse 4 büyükleri savunma. Ankaragücü'nü sever Bursasporlular.

Zafer Plaza As merkez falan işte eğlenceli yerlerdir gezersin. Güzel şehirdir Bursa. Tarihi yerlerini de gez mümkünse.

Ayrıca gece Merinos falan da pek temiz olmuyor x)

Ayrıca mawiman da demiş Mudanya ve Gemlik güzel yerlerdir ki ben Gemlikliyim. Yazın Gemlikten Armutluya doğru deniz kenarları güzel olur. Bedava plaj sana haha bazen zeytinlik sahipleri 3-5 lira alıyor haha
Sosyal ağlarda paylaş

thau bu kadar acik yalan soylemeyin ya. Nasil yalan ya

yok kardesim kimse ramazanda ne yedigine ictigine karismaz bursada, ama genel adap geregi insanlar o zamanlar ortalikta yemek yemezler genelde. Ama naparsan yap yani

saci uzun olana takmazlar ama saci uzun olanlar herkesin onlari kendine takicaklarina takildiklari icin rahat edemezler. Nede olsa farklilar abisi.

Her yerdeki kurtler geldi bozuldu muhabbeti bursadada var, yani yeni birsey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

plakası 16.marmara bölgesinde yalovanın alt tarafında.ulubat gölü bulunur.uludağ vardır bide meşhur kayak merkezi filan da var çok şirindir.şeftalisi iyidir.bursaspor futbol kulübü vardır sonra tsl de mücadele eden.antalyasporla kavgalıdır.timsahdır lakapları.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla iş için bursaya gidiyorum bi kaç kez akrabalarda kalmışlığım var İstanbul rulez hani akşam çkmak falan görmedim ben hiç (varsa bimliyorum kendi deneyimimi anlatıyorum) ama şehrin ortasından böle e5 gibi bi yol geçio orda(araban varsa) yardır yardırabildiğin kadar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...