Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darfur canisini ağırlamaktan şeref duyarız...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yahu baskaları işine geleni görmüyor, işine geleni görüyor hatta yoktan soykırım bile yaratıyorken, bizimle alakası olmayan katliam için para kazanmaktan vazgeçmemiz lüks şu an diyorum.

Vaktinde Hamas terörist liderini devlet töreniyle ağırladığımızda nerdeydiniz, ticaret de yapmıyoruz onunla.
Mesaj tarihi:
ticaret ya da başka bir şey uğruna doğru bildiklerimden şaşamam. haksızlıklara da "eyvallah" diyemem. içinde yaşadığım toplumdan da bunu beklerim. olmazsa olmaz ama ben beklerim. "türkün türkten başka dostu yoktur" farazisine de gelemem. gelmem. "benim devletimin çıkarları.." diye de başlamam lafıma. çünkü benim milletimin insanlarını, başka milletlerin insanlarıyla aynı kefeye koyarım. insana insan diye bakarım. zamanı gelince gözden çıkarılabilen bir kafa olarak değil.

sen kuşağımı dahi bilmeden bana "türk filmi çocuğu" de. varsın öyle olsun. olsun da..
Mesaj tarihi:

Para kazanılır ticaret ilişkilerinin kesiminden söz etmiyoruz burda.
Ama türkiye darfura yardım etmediği gibi sebep olanı ülkemize kırmızı halılarla davet ediyor.
Anıtkabir de yaptığı rezalet yeter.Sudan dediğimiz ülke 3.sınıf dünya ülkesi.Zaten ticaret hacmimiz 200milyon$

buda darfurdan bir resim.Size normal gelebilir.Morgda üstüste yığılmış bebek cesetleri.

Görmezden gelelim ticarete devam.

Mesaj tarihi:
Bazılarına Anıtkabire kapşonla gitmesi hoşuna gitmiş olabilir ama unutmayın orda yapılan terbiyesizlik bir ulusun liderine (beğenseniz de beğenmeseniz de Atatürk ulusumuzun lideri olarak orda yatmaktadır) olan saygısızlıktır. En basitinden misafir olarak gereken saygıyı göstermelidir oraya giden kişi. Yani o hareket Ataya değil Türkiyeye yapılmıştır. Sen bu adamı daha sonra al 3 kuruş versin diye (kaldı ki her zaman vereceğinden çok alınır) başında taşı hem de diğer ülkeler ile ilişkilerini riske atabilecek biri iken bu adam.
Tamamen acemice, amatörce ve tabi ki senelerdir devam eden şekilde yarını düşünmeden yapılan davranışlar. Hala koca bir devlet, ulus değilde bir köyün muhtarı gibi davranıyor başımızdakiler.
Mesaj tarihi:
ben gayet insanim, seni bilmem ama sabahtan aksama kadar evime ekmek getirmek icin calisan bir insanim. Insaat yapiyorum, mobille ilgili isler yapiyorum reklamcilik yapiyorum ve bunlarin hepsini yurtdisi icinde yapiyorum. Babanin parasiyla veya patronundan gelen parayla hayat ne guzel seklinde yasamak iyi ama birde gercekler var.

Sudan dedigin ulkede devasa bir altyapi ve konut yatirimi var. Mobil sektor daha yeni kalkiyor. Fransizlar oralara gitti insaatlara vs lere basladilar bile. Sizler artislik yaparken bizleri insan yerine koymazken, oturup jiplerden inmeyip vidi vidi derken biz calisiyoruz bu kadar basit. Oraya gittigimde ulkemden dolayi saygi gormek istiyorum, bu kadar basit. Bu saygiyida anca boyle goruruz. Begenin yada begenmeyin herseye itiraz herseye artislikle karin doymuyor.
Mesaj tarihi:
matama

Para onurla, şerefle kazanılır.. Ben senin 7düveline küfrediyim karşılığında para vereyim seninle ticaret yapayım.Sindirebiliyor musun?
helal olsun sindirebiliyorsan.
Mesaj tarihi:
absolut kapson olayini bilmiyorum detaylarina bakmadim, ama oyle birsey varsa , babasi iyi kotu bu protokollerin icinde olan biri olarak sunu soyleyebilirim, orada birinin uyarmasi lazimdir. Bir cok devlet adami bu tur bilmedigi kulturlere gider ve bunlar olur. Tipki vahabilerin mezarliga girmemesi gibi. Uyarsaymis birileri duzeltilirmis.

Cok afedersin ama benim serefimle bir ulkede altyapi yatirimi yapmam arasinda ne alaka var sizce? Ben gayet serefliyim sacma sapan demogoji yapmayin. O zaman niye mcdonaldsdan yemek yiyorsunzu coca cola iciyorsunuz, veya bilgiayarinzida intel cip kullaniyorsunuz? Niye amerikaya gitmek icin takla atiyorsunuz

amerika 1 milyondan fazla iraklinin olmesine yol acmadimi irakta? darfurdakiler insan oradakiler degilmi. Iki yuzlusunun sadece isinize geldiginde insan isinize gelmediginde degil. Simdi acayip serefsiz mi oldun sen black .
Mesaj tarihi:
matama komiksin yahu..git çalış kimse bişey demiyor ki.gir ihaleye al işi çalış.bizim lafımız devletin yağ çekmesi heriflere..olayı incelemedim diyorsun da ilk posttaki resimde ztn olay da
Mesaj tarihi:
matama said:
ben gayet insanim, seni bilmem ama sabahtan aksama kadar evime ekmek getirmek icin calisan bir insanim. Insaat yapiyorum, mobille ilgili isler yapiyorum reklamcilik yapiyorum ve bunlarin hepsini yurtdisi icinde yapiyorum. Babanin parasiyla veya patronundan gelen parayla hayat ne guzel seklinde yasamak iyi ama birde gercekler var.

Sudan dedigin ulkede devasa bir altyapi ve konut yatirimi var. Mobil sektor daha yeni kalkiyor. Fransizlar oralara gitti insaatlara vs lere basladilar bile. Sizler artislik yaparken bizleri insan yerine koymazken, oturup jiplerden inmeyip vidi vidi derken biz calisiyoruz bu kadar basit. Oraya gittigimde ulkemden dolayi saygi gormek istiyorum, bu kadar basit. Bu saygiyida anca boyle goruruz. Begenin yada begenmeyin herseye itiraz herseye artislikle karin doymuyor.

vay anasını be.. vay anasını be. bak yine attın tuttun hakkım(ızda).

şimdi yine "farazi" yorumlarını kendine sakla. ben de çalışan, her gün işine gidip gelen, parasını kazanan bir vatandaşım. yakın akrabalarımdan hiç birinin mülkü yok, jipten inmeyi geçtim motorsikletten inemiyorum. ama benim ayaklarım o kadar yerde ki türkiye'nin yarısından çoğunun benim gibi ve hatta benden çok kötü, sefil halde yaşadığını biliyorum. türkiye'de çalışan ender insanlardanmışım gibi davranmıyorum senin gibi.

karşında tartıştığın ve hakkında hiç bilginin olamayacağı insanları, kendince bir gruba sokup fikirlerini de öyle yargılama. çok zararlı, çooook.

neyse, konunun içine ettin tabir-i caizse, tartışılacak bir şey kalmadı. kişiselleştirme tartışmaları, yoksa böyle söylediklerini suratına çarparlar.
Mesaj tarihi:
git calis al ihaleyi demekle olmuyor beyler

dunyanin her yerinde o ihaleleri devletler hukumet baskanlari veriyor canlarim. Oyle gidipte ben en az parayi verdim verin lan bana ihaleyi dedinmi irandaki turkcell olursun. Bakin bakalim nolmus turkcelle iranda, eski yonetim yuzunden. Hala duzeltemediler bu kadar ugrasiya ragmen. Acikcasi net soyluyorum dunyadan is hayatindan uzak dertsiz insana herkes guzel cani herkes kotu. Bir gun yurtdisina gittiginiz onunuze acilan kapilar sirf turkiyeden geliyorsunuz diye kapandiginda anlarsiniz. Isinize geldigi kadar serefli arkadaslarim devam edin siz, mumkunse enternasyonal ordulari kurup gidin darfura rahat edelim bizde.
Mesaj tarihi:
Hayatımda ihaleye girmemiş olsam inanıcam matama dediklerine. ha sen 300-500milyon dolarlık ihaleye girersen belki kredi olarak sana yardımı dokunur devletinin ama gerisi hikaye olay senin yeterlilik, fiyatına ve o ülkenin yerel ortağına bakar. Haaa tabii burda gizli kapaklı ihale kapatacak ilişkin varsa devletle o ayrı konu tabi :)
Mesaj tarihi:
bu arada yanlis anlasilmalari duzeltme icin soyle bir yorumda bulunayim

benim su an sudanda direk bir insaat ihalem yok, cep telefonlariyla alakali bir konu uzerine calisiyorum. Yalniz absolut nerede ihaleye girdin bilmem ama devlet ihalelerinin tamaminda ozellike kuzey afrikada bastaki adamin lafi gecer. Ornegin libyada ev bile yapamazsin kaddafinin adamlarinin izni olmadan. Ukranyada vs de biraz daha farkli ama kuzey afrika tamamen oranin adamlarinin agzina bakar. Gerci ukranyada ayni bu seferde sehirdekilerle ugrasiyorsun. Benim ukranya deneyimim yine cep telefonu uzerine ama orada bile ulkenin onemini gordum.
Mesaj tarihi:
yaparsiniz bir bulusma geliriz :)
ama ukrayna cok onemli bir memleket hele christuk denen caddesi vs vs :) (kiz arkadasimda bu forumu geziyorda :) )

bence ak akce kara gun icindir
Mesaj tarihi:
o kadar istiyorum ki gitmeyi.Şu okul bitsin ciddi ciddi gidicem.Çünkü bir başka katliamda Srebrenica da yakınlarımı kaybettim.Gittim orayı gördüm.O yüzden benim için hassas konular bunlar.
  • Yeni Oluştur...