PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Spastik_Serce said: ve sen o kadını orda dövmedin? yanında pitbull köpeği olan kadını nereye nası dövüyosun abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo_Angel Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Absolut said: Uyuşuk boxer ve bulldog üzerine köpek tanımam. Doberman da iyidir ama fazla enerjik boyutuna göre :) boxer deme ya 40 yılda bir komşumun kopegini gezdiriyim dedim çok uysal hiç havladıgını duymadımda bu kadar uyuşukluk zararlı 3-4 tane sokak kopegi çıktı karşımıza hayvan benden önce kaçıyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 dasaaa said: Pitbull'u savunanların savları NRA üyelerininkilere benziyor. Onların da var haklı oldukları konular. İki grubun üyeleri de sorumlu olmak zorundalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 MrMarvelous said: Ama işte kimi manyak bu agrasifliği hoş buluyor. Benim köpeğim hepinizin köpeğini yer, kodu mu oturtur diye hava atabilmek için illegal millegal alıyor bunları... rottweiler ve pitbull besleyip bunla böbürlenen insanlardan nefret ediyorum. şöyle birşey var, bir pitbull çok güçlü bir hayvan değil, ama oturtur bir kurtla kapıştırırsan kurdu bile öldürür. çünkü kurtlar pitbullardan güçlü olsa da, pitbullar %100 dövüşme içgüdüsüyle yaşıyan hayvanlardır. oysa kurtlar daha çok duyguya sahip olduğundan, yorulup, korkup kaçabilir, yılabilir, ürkebilir. pitbulların üretilme tekniği bakımından böyle bir lüksü yoktur. ölene kadar dövüşür, hiç yılmaz. zaten satın alanlar da bunun farkındadır, bu ürkütücülüğü yüzünden bu köpekleri alır ve sırf "pitbullum var" diyerk hava atar. ayrıca özel olarak dövüştürecek biçimde eğitirler, bunların dövüştürülen yerleri vardır, oraya götürüp üstüne para oynarlar. ama dışardan baktığında sanki normal insanmış gibi gözükebilirler. ne kadar köpekleri sevsem de, rottweiler ve pitbull gibi köpeklere karşı olduğumu söylemek istiyorum. bir kurt bile evcil olmasa da insancıldır. bir ayı bile insancıldır. oturup kurt ile, ayı ile konuşup sakinleştirip arkadaş olabilirim, ama pitbullar resmen kuduz köpek gibi davranırlar. evcildir tamam, ama insancıl değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Jedi said: abi bilip bilmeden atıp tutmayı bırakın artık. kaçınız pitbull besledi? kaçınız bu köpek hakkında bilgi sahibi edinmeye çalıştı? kaçınızın bir yakını besliyorsa köpek hakkında bilgi aldı? anca 3. sayfa "pitbull vahşeti" haberlerinden kaynaklanan yorumlardan öteye geçemiyorsunuz. pitbull agresif bir hayvan değildir.sakin ve uysaldır. pitbull karakterini sahibinden alır. "ne kadar eğitilirse eğitilsin" diye bişey yok. asgari bir eğitimle hiçbir pitbull insanlara saldırmaz. yalnız sahibi belinde silahla dolasan bi adamsa pitbull'da o tarz bi hayvan olur çıkar. Penguen'de de pitbull'lara medya gıcık olmadıgına göre demiş. Allahaşkına kendileri inandı mı acaba o yazdıklarına? Köpek gezdirmeye cıktıgımda goldenların bile kedileri görünce tasmasını yırtarcasına hareketlendiğini görüyorum eminim bıraksa ya da kaçsa o cok cici dediginiz golden çok rahat bi kediyi öldürür. Penguen'de yazan adama soruyorum. Senin bi gazeten olsa golden retriever kediyi öldürdü diye haber yapar mısın yapmaz mısın? heh. tersine burda bilgisiz olan sen olmuşsun. tamam "süslü trendy kızlar" trend ve şık olduğu için golden retrieverları "çok cici" olarak görebilir, ama golden retrieverlar "çok cici" görünüyor diye %100 barışçıl bir köpek olmak zorunda değil. golden retriever her ne kadar "çok cici" gözükse de bunlar bir av köpeğidir. av köpeklerinin üç özelliği vardır 1) insanlarla iyi anlaşabilmesi gereklidir 2) çok iyi koku alabilmesi gereklidir 3) köpek olmayan hayvanlara karşı uyanık olması gereklidir. ayrıca her köpek kedilere karşı saldırgandır. köpeklerin kedi düşmanlığı içgüdüden gelir. sokak köpekleri her gün kedi göre göre bu güdülerinden uzaklaşır ama ev köpekleri özellikle hasastır. bir de şu var, 100 insana sorsan 99'u da "çok sevimli" diyeceği kediler de fare ve kuşlara saldırmaktadırlar. ben de sana soruyorum, senin bir gazeten olsa yarın öbürgün "bir kedi bir kuşu öldürdü parçaladı kemiklerine kadar yedi bitirdi" diye haber yapar mısın yapmaz mısın? elbette her hayvanın içgüdüleri vardır. ancak "dövüş köpekleri" denilen tür köpekler çok farklıdır. o türlerin çiftleştirilme yöntemi bile farklıdır. şimdi burda gelip "saçmalamayın, pitbullar masumdur, onları kötü yapan sahipleridir" desen de, bunlar bulldog, bull terrier ve rottweiler gibi türlerin birleşmesinden oluşmuştur. çeneleri çok kuvvetlidir, boylarına göre oldukça sağlamdır ve köpek türleri arasında en agresifleridir. pitbulları alan insanların "ay evde otursun dizimin dibinde, sevimli sevimli olsun" diye aldıklarını sanıyorsan sadece gülerim. bu köpekleri alanların çoğu savaşsın, dövüşsün diye alıyor ve bu konuda özel olarak yetiştiriyor. yani insanların alma nedeni bile belliyken tersini söylemek zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Jedi said: savunmadan edemiyorum açıkcası. bilgisiz kişilerin ya da hayvanseverlik ile uzaktan yakından alakası olmayan insanların acımasızca eleştirileri yüzünden milyonlarca köpeğin başı insanlarla belada. yok edilsin uyutulsun vs demekten başka "bu köpek nasıl böyle üretildi" yi düşünseniz nasıl böyle olduysa güzel bi programlamayla ırkın sakinliği sağlanabilir. tabi işin kolayı vur kelleyi gitsin.sonra da hayvan sevgisi. yok kedimi öldürdü yok timsahımı yaladı. hayvan severlik değil pitbull severlik yapıyorsun ki büyük ihtimalle sen de pitbulları destekleyen kişilerdensin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Jedi said: adamınbiri said: kuzu,koyun,inek,tavuk,hindi,bufalo,tavşan,geyik. hayatında hiç geyik gördün mü? jedi de amma saldırganmış hahaha. sırf pitbulları korumak için olur olmadık yerde ayar vermeye çalışıyor millete. bak jedicim, biz türkiye'de inek eti yiyor olabiliriz ancak bazı yerlerde hiç inek eti yemeden yaşıyan milletler var. bunlar geyik, domuz, bufalo etleri yiyor. kanada dağlarında mesela ne arasın inek? oralarda da geyik, tavşan gibi şeyler yeniyor mesela. ha illa "eminim hiç geyik görmemişsindir bile" boyutuna getirmişsin işi, git hayvanat bahçesinde gör istediğin kadar geyik. oralarda penguen de var, zürafa da, hiç görmemişsindir belki ondan şeyettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Bone said: Jedi said: abi bilip bilmeden atıp tutmayı bırakın artık. kaçınız pitbull besledi? kaçınız bu köpek hakkında bilgi sahibi edinmeye çalıştı? kaçınızın bir yakını besliyorsa köpek hakkında bilgi aldı? anca 3. sayfa "pitbull vahşeti" haberlerinden kaynaklanan yorumlardan öteye geçemiyorsunuz. pitbull agresif bir hayvan değildir.sakin ve uysaldır. pitbull karakterini sahibinden alır. "ne kadar eğitilirse eğitilsin" diye bişey yok. asgari bir eğitimle hiçbir pitbull insanlara saldırmaz. yalnız sahibi belinde silahla dolasan bi adamsa pitbull'da o tarz bi hayvan olur çıkar. Penguen'de de pitbull'lara medya gıcık olmadıgına göre demiş. Allahaşkına kendileri inandı mı acaba o yazdıklarına? Köpek gezdirmeye cıktıgımda goldenların bile kedileri görünce tasmasını yırtarcasına hareketlendiğini görüyorum eminim bıraksa ya da kaçsa o cok cici dediginiz golden çok rahat bi kediyi öldürür. Penguen'de yazan adama soruyorum. Senin bi gazeten olsa golden retriever kediyi öldürdü diye haber yapar mısın yapmaz mısın? heh. tersine burda bilgisiz olan sen olmuşsun. tamam "süslü trendy kızlar" trend ve şık olduğu için golden retrieverları "çok cici" olarak görebilir, ama golden retrieverlar "çok cici" görünüyor diye %100 barışçıl bir köpek olmak zorunda değil. golden retriever her ne kadar "çok cici" gözükse de bunlar bir av köpeğidir. av köpeklerinin üç özelliği vardır 1) insanlarla iyi anlaşabilmesi gereklidir 2) çok iyi koku alabilmesi gereklidir 3) köpek olmayan hayvanlara karşı uyanık olması gereklidir. ayrıca her köpek kedilere karşı saldırgandır. köpeklerin kedi düşmanlığı içgüdüden gelir. sokak köpekleri her gün kedi göre göre bu güdülerinden uzaklaşır ama ev köpekleri özellikle hasastır. bir de şu var, 100 insana sorsan 99'u da "çok sevimli" diyeceği kediler de fare ve kuşlara saldırmaktadırlar. ben de sana soruyorum, senin bir gazeten olsa yarın öbürgün "bir kedi bir kuşu öldürdü parçaladı kemiklerine kadar yedi bitirdi" diye haber yapar mısın yapmaz mısın? elbette her hayvanın içgüdüleri vardır. ancak "dövüş köpekleri" denilen tür köpekler çok farklıdır. o türlerin çiftleştirilme yöntemi bile farklıdır. şimdi burda gelip "saçmalamayın, pitbullar masumdur, onları kötü yapan sahipleridir" desen de, bunlar bulldog, bull terrier ve rottweiler gibi türlerin birleşmesinden oluşmuştur. çeneleri çok kuvvetlidir, boylarına göre oldukça sağlamdır ve köpek türleri arasında en agresifleridir. pitbulları alan insanların "ay evde otursun dizimin dibinde, sevimli sevimli olsun" diye aldıklarını sanıyorsan sadece gülerim. bu köpekleri alanların çoğu savaşsın, dövüşsün diye alıyor ve bu konuda özel olarak yetiştiriyor. yani insanların alma nedeni bile belliyken tersini söylemek zor. yani benim yazdıklarımı bana satmıssın ya da okumamıssın anlamamıssın. bir de cıkıp bana düşman kişiler vs diyorsun. ben ne diyim artık sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dEaThMooN Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Salicam simdi pitbull'u ustune .. Yarina manset olur .. Pitbull sever Pitbull tarafindan vahsice olduruldu ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Jedi said: abi bilip bilmeden atıp tutmayı bırakın artık. kaçınız pitbull besledi? kaçınız bu köpek hakkında bilgi sahibi edinmeye çalıştı? kaçınızın bir yakını besliyorsa köpek hakkında bilgi aldı? anca 3. sayfa "pitbull vahşeti" haberlerinden kaynaklanan yorumlardan öteye geçemiyorsunuz. pitbull agresif bir hayvan değildir.sakin ve uysaldır. pitbull karakterini sahibinden alır. "ne kadar eğitilirse eğitilsin" diye bişey yok. asgari bir eğitimle hiçbir pitbull insanlara saldırmaz. yalnız sahibi belinde silahla dolasan bi adamsa pitbull'da o tarz bi hayvan olur çıkar. Penguen'de de pitbull'lara medya gıcık olmadıgına göre demiş. Allahaşkına kendileri inandı mı acaba o yazdıklarına? Köpek gezdirmeye cıktıgımda goldenların bile kedileri görünce tasmasını yırtarcasına hareketlendiğini görüyorum eminim bıraksa ya da kaçsa o cok cici dediginiz golden çok rahat bi kediyi öldürür. Penguen'de yazan adama soruyorum. Senin bi gazeten olsa golden retriever kediyi öldürdü diye haber yapar mısın yapmaz mısın? heh. ben pitbull besledim.. uysal evet. belirli bi yasa kadar. sonra? artik nasil oynadilarsa hayvanin genlerinde, sanki devreleri yanio beyninin icinde. oyku serter i isiran da benim dayimin pitbull u :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 hahah bone, aynen devam (tu) yok abi olmuyor bilgili olmadığın konularda tartışmaya girme cidden. uzun yazınca millet mantıklı birşeyler dediğini sanıyor.adamın yazdıklarını c/p yamışsın resmen. Ayrıca Jedi +1 Şu 3.sayfa haber kaynaklı bilgi dağırcığınızla girmeyin şu topice. Varsa tecrübeniz öyle konuşun. www.pitbullforum.com www.pitbullx.com www.pitbull34.com "Evde dizimin dibinde otursun" siteleri @Bone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Tecrübe? Bir insanın psikopat hayvanların insanlar arasında yaşamasına karşı çıkması için ille de pitbull saldırısına uğraması mı lazım? Bu köpeklerin diğer köpeklerden daha tehlikeli ve daha saldırgan oldukları gayet açık bir şekilde biliniyor zaten. İlle de kolu bacağı kaptırmamız mı lazım bunu öğrenmek için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 said: oyku serter i isiran da benim dayimin pitbull u halen varmı pitbullları savunan? öykü serteri ve bi çoğunu ayağa kalkamıycak hale getiren kaniş değil pitbull! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Greeny said: dasaaa said: Pitbull'u savunanların savları NRA üyelerininkilere benziyor. Onların da var haklı oldukları konular. İki grubun üyeleri de sorumlu olmak zorundalar. NRA gibi çipleri yanmış bir grup ve haklılık.. hmm tabii bozuk saat bile günde 2kere doğruyu gösteriyor. o minvalde doğru kabul edilebilir.. pitbull sahiplerini bilmem ama pitbulların da çiplerde hafif bir yanma olduğu gerçek yasaklanmalı mı? ee hayır. ama feci zorlaştırılmalı ve sadece işinin ehline verilmeli (çok basit bir örnek verelim, 150lik kıza bu köpek teslim edilmez. sokakta köpek önde gidiyor, kız sürükleniyor. öyle köpek sahibi olmaz olsun zaten) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 @dasaa Kesinlikle doğru diyorsun, ne bileyim 2. köpek olarak alacak kişilere verilsin. Ya da Türkiye içinde özel bir secere geliştirip bu secere ile yüksek fiyatlara satılsın fln. Tabi iş işten geçti, saçma bir tabir olacak ama aklıma başka bir kelime kalıbı gelmedi, benim gibi "köpek piyasasından" habersiz olan bir insan bile anne altından pitbull aldı. Herkesin erişim alanında artık bu hayvanlar. Dün gece başıma gelen bir olayı anlatayım. 2 aylık Ares' imi tophaneye götürdüm. Arkadaşla çıkıyoruz mekandan arabaya doğru ilerlerken (saat gece 3-4 civarı) iki tane apaçi yollarımızı kesti. Atladı hemen birtanesi; - Abi o köpek pit mi? - Hayır pitbull terrier. (tiplere ön yargılı olduğumdan laflar seçici) - Ha pitbull işte, abi bu kaç aylık? - 2, niye? - Abi şimdi bu sakin olur da, ileride tam canavar olur bu. - Yok benim köpeğim sosyal olur. - Abi delimisin, haftanın 5 günü karanlık odaya kitle ve çiğ et ver sadece. O zaman tam katil oluyor bunlar. Gezdir bak yanında kimse yaklaşabiliyor mu!!! - Manyak mısın? Niye öyle birşey yapayım, köpek bu ölüm makinesi değil. Sende köpek var mı? - Yok ama arkadaşın köpek çiftleşti, ondan alıcam 100 ytlye. - 100ytl' ye pitbull? Kırmadır o. - Yok abi seni kazıklamışlar ozaman, ana baba safkan gördüm. Pitbull piyasası böyle, mahallede dövüştürüyoruz zevkine işte. O kadar para veremem. - E ozaman sana iyi sabahlar... Böyleleri de mevcut. Bunlar yüzünden zaten köpeğin adı çıktı. @Shadowfury Her tecrübe acıklı değildir, köpeği yetiştirmek, veterinere götürüp ilk aşısını yaptırmak vs. Bunlar da tecrübedir. Herşeye ön yargılı ve vahşet dolu gözlerle bakmamaya çalışın. Hayat güzel yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Greeny,yani köpeğinin(pitbull terrierinin) hiç bir insana gereksiz yere saldırmayacağından,saldırırsa da zarar vermesini engelleyebileceğinden emin misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 adamınbiri said: said: oyku serter i isiran da benim dayimin pitbull u halen varmı pitbullları savunan? öykü serteri ve bi çoğunu ayağa kalkamıycak hale getiren kaniş değil pitbull! sirf oyku serter ismini duydun die celallendin :P:P:P biliyorum ben sni :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 ben savunuyorum pitbull ları. naturel selection. güçlü olan hayatta kalır. pitbull sayesindede insan ırkı güçsüz halkalarından kurtulup güçlü nesillerle devam edecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Afedersin ama bu lafın espriyse bile çocuklara saldıran köpek fikri aklıma gelince hiç gülesim gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 çocuklara, köpeklere saldıran insan yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Ya ben ciddi ciddi çok severim köpekleri. Kızda diilim. Cins ayrımı yapmadan. Pek çok insani konuda duygusallık yapmam. Ama köpek gördüm mü dayanamıyorum. Ne zaman bi sokak köpeği görsem gider severim. Keşke hepsine bakacak yerim olsa. Petshoplardaki yavru köpeklerin hepsini alasım gelir. Onların karşılıksız sevgisi, sevecenliği ve sadakati başka hiç bir hayvanda yok... buna rağmen pitbulldan nefret ediyorum. sırf pislik olsun diye yaratılmış bir tür, zaptedilemiyor ve yok edilmeli... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 köpek severim..kuş severim kedi sevmem.evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 kedi bende sevmem... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Kartan said: Greeny,yani köpeğinin(pitbull terrierinin) hiç bir insana gereksiz yere saldırmayacağından,saldırırsa da zarar vermesini engelleyebileceğinden emin misin? Hiç bir köpek için emin olamayız, golden için bile. Hatta kediden bile emin olamayız, 2 yaşındaki sağır kedim iki sevince başlıyordu ısırmaya (kedi bu). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Voys said: ben savunuyorum pitbull ları. naturel selection. güçlü olan hayatta kalır. pitbull sayesindede insan ırkı güçsüz halkalarından kurtulup güçlü nesillerle devam edecek. oha çok güzel saçmalamışsın voys +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar