SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2008 bana kaderimin bir oyunu mu bu falan x) sakız gibi konu bunlar ya çektikçe uzar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2008 paticiğin ulema kesilmesine hayran kalıyorum ne zaman bir din konusu açılsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Ocak 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2008 Ayrıca şöyle de bakabilirsin, kader niye olsun? Kader gerekli birşey mi ki yazılsın? "Allah böyle yazdı, böyle olur." çok yetersiz, sorgulama dersen birçok dinin özünde olan düşünmeyi de kendin bloke ediyorsun, kısır yani o açıdan. Dogma kavramlarla düşünürsen hep kitlenirsin bir yerde, ucu görmeye çalışmak lazım. Zamana da acımayın, belki daha öenmli birşey yok varlıkta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2008 Din konularında; tartışma mantık çizgisinde ilerlerse inananlar kesinlikle hakız çıkarlar. O noktada da inan gerisine karışma derler konu kapanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Herşey belli ise neden aklımız var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Ancak soru sorarsak cevap alabiliriz. Dogmayla örülmüş inançlar içeri birşey almadığı gibi, dışarı da birşeyler veremez, islam başta olmak üzere bütün dinlerde dinini başka insanlara açmak çok desteklenir, islam da bunun ayrı bir yeri vardır. Sana sorular soran birine vereceğin cevaplar "Allah öyle buyurdu", "Allah'ın ilmi sınırsızdır, bizim için iyi olanı bizden iyi bilir."i geçemiyorsa zaten kendi inancını köstekliyorsun. Patide çok sık yapılıyor bu. Islamı çevremdekilere bakarak değerlendirdiğin zaman "yetemeyen" bir dün görüyorsun, ve bu seni agnostik olmaya zorluyor, çünkü dinlerin insanlar tarafından öyle yada böyle büküldüğünü görüyorsun. Ben hala inanılmaz buluyorum kur'an'ın değişmemiş olmasını, incil'e ve tevrat'a giren çıkan belli değil. Yine iyi kurtulmuş. Dinlerin ne kadar etki altına kaldıgını görmek istersen tek yapman gereken reformlara bakmak. Tanrı'dan peygamberler aracılığıyla inen ilim neden reform'a ihtiyaç duyabilir ki? İnsan şüpheci yaklaşıyor tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 dünyada hiç bir insana , kaderi tamamiyle anlayacak ve kavrayacak bir beyin , verilmemiştir .evet . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 başlangıç noktası ve bitiş noktası belirlenmiş olan bir a4 kağıt üzerinde başlangıçtan bitişe (a4 ile sınırlanmış alan içerisinde elbette) doğru kalem ile çizgiler çizmek olabilir tabii. sınırlanmıştır a4 olarak ancak çizim size kalmıştır. kısaca olasılıkların azalmasıdır. çoklu seçenekler içerisinden birisini seçtiğinizde olasılıkların bazıları ölür ve bazı yeni olasılıkları seçebilecek yeni bir konuma gelirsiniz. ve devam eder aynı şekilde. tabii din bilginine sorsanız hayat nedir diye "kader" der belki.. ya da agnostic "bilemiyorum" diyebilir.. bir zen üstadı ise herhalde "yaşıyorum" der ^_^ ehah, kader garip bi şi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 ben de bu islamın insan öyle veya böyle eziktir mantığına sinir oluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Birde bu var. Öyle ulu birşeydir ki sen kavrayamazsın anlayamazsın falan. Anlayamadım kavrayamadığım birşeye inanmam ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 KahnX said: çaresiz aptal insanlar bence kadere bağlarlar yapamadklarını. din başarısız ve alt sınıf insanların dayanağı olmuş. Zaten düzeni, sağlıklı kalmayı ve ahlaklı olmayı bilemeyen insanlar için ve inanç boşluğunda kalan insanlar için getirilmiştir dinler benim gozumde kadere inananlar gerizekalıdır. Sen diyelim ki bulunduğun yer itibariyle toplumda hem başarılı hem dindar insanların varlığına tanıklık etmemiş olabilirsin, buı gayet normal de; tarihte mi okumadın? zamanının hiç bir büyük müslüman devletinden yardım almadan kudüs'ü ele geçirip Avrupa'nın en büyük devletlerinden teşekkül Haçlı ordusunu kıçının üstüne oturtan bir Salahaddin Eyyubi var mesela ya da ne bilim Osmanlı'yı imparatorluk yapan İstanbul'u feth eden Fatih Sultan Mehmet bak ilk akla gelenler hem dindar hem akıllı. ihtimal ki kadere de inanıyorlardı. tabii sen istediğini düşünmekte serbestsin ama hayallerinde bile göremeyeceğin başarılar elde etmiş bu gerizekalıların! tezini çürüttüğüne mi yanarsın yoksa böyle genellemeler yapmamak gerektiğin konusunda bana hak mı verirsin onu bilemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 said: Anlayamadım kavrayamadığım birşeye inanmam ben. senin tercihindir o da yani . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Dogmatik olmasa 500 yerden coker bu konular. Sorun orda. Onun icin diyorum, yukarda malik yazmis. Kisisel tercih diye. Mesela burda inancimi yazmak zorunda degilim. Kimsede yazmak zorunda degil. Ama ben icsel olarak cogu cevabini alamadigim biseye inanamiyorum malesef. Ben de cok rahat bir senaryo dahilinde sana bir hayat sunabilirim, ama su sorulari soramazsin kosulunu koyarim. Bu olayda benim acimdan bundan oteye gecemiyor. penth said: 1400 yil once atalarin gok tanriya inaniyordu, totem falan dikiyordu, simdi onlarin dinine yanlis diyorsun o zaman ne diyecektin? Hristiyanlara, Musevilere kitaplari degisti diyorsun. Herkese var bi kulp. Islama gelince, din sorgulanmaz. koca bir +1 mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Bide şu var ya, Anladığın birşeyi bilirsin. Bu dediğimiz inanmak, gerçek olamayacak şeyler olacakki içinde inanmak olsun. Mesela bir arkadaşınızın kötü bir hareketini görüyorsunuz size öyle olmadığını anlatıyor sizde güvendiğiniz için inanıyorsunuz. Halbuki aksini gördünüz dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 malik said: dünyada hiç bir insana , kaderi tamamiyle anlayacak ve kavrayacak bir beyin , verilmemiştir .evet . ve sen bunu kavrayıp ve anlıyorsun öle mi? ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 birbirinden güzel ve mantıklı yazılar. ben orda sadece şunu demek istedim. Allah(cc) bize bu dünyayı yaşatmaya bilirdi. Ama ozman bizim inkar ve isyan hakkımız doğardı. bu kaderi ben seçmedim. ben bunları yapmazdım. benim bu olanlar ile hiç bir ilgim yok. İşte Allah(cc) adeletini burdada gösteriyor. ve bize yaşayıp yapıcaklarımızı görme şansı tanıyor ki öbürkü dünyada bunları inkar etmeyelim. (biz ler birer kukla değiliz! kendi hür seçimlerini yapabilen, düşüne bilen varlıklarız) Şunu düşünün. ben şuan bu yazıyı yazıyorum çünkü yazmak istiyorum. yada bir anda bırakabilirim. ve bunlar kaderde yazılı... İşte kader şu demek istiyorum. Bizim özgür irademiz ile seçicek olduğumuz hayatımızı yazar. Zorunlu kılınan bir yaşamı yazmaz! Yani kader şu değildir. biraz pasit bir örnek ama yinede idare eder. popomundodaki gibi bir program yaparsın ve bırakırsın karakterin onun doğrutulsunta yaşar. işte sizin kafanizdaki kader bu. o karakterin asla kendi kendine bir konser iptal etmesi mümkün değildir. ama bizim herşey iptal edip tekrar başlatma şansımız var. Bu ne demek oluyor? Kaderimiz bizim yapmış olduğumuz seçimler doğrultusunda yazılmış olan bir yazgıdır. Ve arkadaş doğru söylemiş. Hiç kimse kaderi tam olarak kavrayamaz. sadece beynimizin yettiği kadar. kavramış olsak şuan bunları burda yazıyor olmazdık zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Penthesilea said: haydar_dümen said: Ya bir işe yaramıyacağını biliyorum ama yinde açıkliyim. Kader olucakların seçimlerimizn başımıza geliceklerin Allah tarafından bilinmesidir.Yanlış anlamayın başımıza geleceklerimizi bizim irademiz belirler , tercihlerimize göre sonuç değişir ama ; Allah bunları önceden biliyor hepsi buHaydar bey, benim mesajima da cevap verin ama lutfen. Evrendeki her seyin ozu Allah, bizim de her seyimizi yaratansa, kotu hareketlerimizin kaynagi nedir? Allah midir, baska birsey midir? Ozgur irade denilen sey, Allah'tan bir parca degil midir? Allah'tan bir parca nasil cehennemi hak eder? Özgür irade denen şey adında belli olduğu gibi özür bir kavramdır. tabiki herşeyin temelinde Allah(cc) var ama. sen iyi birisin ve senin çocuğun kötü birisi. niye? çünkü seçme şansı var ve o kötü olmayı seçiyor. her ne kadar temelinde senin gibi bir insan olsada. işte adalet budur. yaptırım zorlama olmadan alınan kararlardır. her kez en azından şu konuda hem fikirdir diye tahmin ediyorum. Allah(cc) bizim bu basit düşüncelerimizin hepsine bir yanıt vermiştir. sadece bulmak önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Her yıl doğan milyonlarca bebeğin AİDS li olması kader midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 bLackcha0s said: Her yıl doğan milyonlarca bebeğin AİDS li olması kader midir? sakat doğanlar, ölü doğanlar vb. hepsi kaderdir. çünkü onları doğuranların yapmış olduğu seçimler yüzünden o şekilde doğmuşlardır. etki ve tepki diyebiliriz buna. eğer etki ve tepki olmasa, tencere ve bezelye tanelerini örnek vermem gereksiz sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Çizmişler olm sizi, ne yapacağınızı. Bitmişsiniz siz..(çok geç oldu galba) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 SteelBB said: bLackcha0s said: Her yıl doğan milyonlarca bebeğin AİDS li olması kader midir? sakat doğanlar, ölü doğanlar vb. hepsi kaderdir. çünkü onları doğuranların yapmış olduğu seçimler yüzünden o şekilde doğmuşlardır. etki ve tepki diyebiliriz buna. eğer etki ve tepki olmasa, tencere ve bezelye tanelerini örnek vermem gereksiz sanırım. Hayır onlar doğmadan bu bellidir, bu yapılan seçimleri zaten allah biliyodur, ve bebeğin aidsli olacağını bile bile dünyaya gelmesine izin veriyordur. Herşeyi bilir ya, herşeyi görür ya, o çocuğun aids'li olduğunu da görür. Baktığında, yaşıyorsun ölüyorsun cennete veya cehenneme gidiyorsun. Bana kalırsa, biz sadece ego şişirmek için dünyaya getirilmişiz. Dua edelim, tapalım, kurban keselim, yatıp kalkalım namaz kılalım bacaklarımız ağrısın, bi de hayatın keyiflerinden yoksun yaşayalım diye. Hayır olay ne ki, madem bu kadar kudretlisin tarif bile edilemiyorsun, niye kendine oyuncak yaratırsın. Sonra da ne olacağını bile bile izleyip cehennemde yakıp cennette krallar gibi yaşatırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 elaidi said: Baktığında, yaşıyorsun ölüyorsun cennete veya cehenneme gidiyorsun. Bana kalırsa, biz sadece ego şişirmek için dünyaya getirilmişiz. Dua edelim, tapalım, kurban keselim, yatıp kalkalım namaz kılalım bacaklarımız ağrısın, bi de hayatın keyiflerinden yoksun yaşayalım diye. şimdi bir sınavın var ortada bu acı ama gerçek. ben sınava girmek istemiyorum diyosan ; adını yaz ve çık . yani bu kadar saçma ve önemsiz bir şeyse bu sınav senin için . ne gereği var yaşıosun ki . said: Hayır olay ne ki, madem bu kadar kudretlisin tarif bile edilemiyorsun, niye kendine oyuncak yaratırsın. Sonra da ne olacağını bile bile izleyip cehennemde yakıp cennette krallar gibi yaşatırsın. bak yine tekrarlıyorum , insanoğluna her şeyi tamamiyle idrak edecek bir beyin , gerçekten verilmemiştir . sana 50 tane sonuç çıkarırım son dediğinle ilgili ama bu olayların aslı astarı bu .ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 e çıkar görsün millet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 AHAHAHAAHAHAHAAHH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar