Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban siyasi simge olsa da serbest kalmalı

eldar

Öne çıkan mesajlar

bu arada bi önceki postumda "mallar" tarzı lafların bi kısmını yersiz aşırı kullanmışım özür diliyorum.

yörünge dışındaki arkadaşımız sormuş, amerikada neden türban yasağı yok onlar laik değil mi? ben de ona sorayım amerikan siyasetciler türbanlı insanı, müslümanlığı kullanarak sömürebilir mi? ne yazıkki buna cevap veremeyeceksin :(

bi de laikliğin L si demiş.. tamam..

bu mesajla yörünge dışı arkadaşı kışkırtıp tekrar account almasını sağlıyorsam tekrardan özür dilerim

yine bir kenan evren editi: açıkcası kenan evren hakkında bilgim yok sadece lafı hoşuma gitti, ki bana mantıklı geldi. yani ne bilim insanın kafasını sarmalaması için bir şeyi neden versin ki, hayır yani saçın kullanım amacı da yok, cinsel bi organ falan da değil, ki nereni örtersen orası tahrik edici olur, herkez boynunu örtse boyun da tahrik edici olur (kanımca)
Sosyal ağlarda paylaş

Romario said:
Amerika laik değildir, batılı ülkeler için laik olarak bildiğim bir "Fransa" var. Amerikada incile el basma filan var mahkemede başkanlık yemininde felan. Yok yani laiklik diye bir şey.
Anglikan laikligi, bir cesit laik duzen o da kokunu Britanya'dan alan.

Mesela Ingiliz milli marsi God Save The Queen'dir, laiklerdir vs. Devletin dini vardir fakat vatandaslara dinlerini gozetmeden davranir. Ha bence de salak bi sistem bu arada

Gercek anlamda laiklik Fransiz laikligi ama aynen dedigin gibi, Turkiye'de de sistem ayni da uygulama rezalet, ABD'den beter.
Sosyal ağlarda paylaş

daha az önce çıkmış bir haber:

Papa ziyareti sırasında din üzerine açıklamalar yaparak laikleri kızdıran Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bu kez de İslam'a övgüler yağdırması krize neden oldu. Başta Sosyalist Parti başkanı Francois Hollanda olmak üzere muhalifler, Suudi Arabistan ziyareti sırasında İslam'ın dünyanın en güzel medeniyetlerinden birisi olduğunu söyleyen Sarkozy'yi laikliğe aykırı hareket etmekle suçladı. Din ve devlet işleri ayrı olduğu için Cumhurbaşkanı'nın din üzerine konuşamayacağını savundu.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Romario said:
Amerika laik değildir, batılı ülkeler için laik olarak bildiğim bir "Fransa" var. Amerikada incile el basma filan var mahkemede başkanlık yemininde felan. Yok yani laiklik diye bir şey.

Mesela Ingiliz milli marsi God Save The Queen'dir, laiklerdir vs. Devletin dini vardir fakat vatandaslara dinlerini gozetmeden davranir. Ha bence de salak bi sistem bu arada

Gercek anlamda laiklik Fransiz laikligi ama aynen dedigin gibi, Turkiye'de de sistem ayni da uygulama rezalet, ABD'den beter.

Hmm peki ben bilmiyor olabilirim. Fakat o tam laiklik olmasa gerek, liberity desek daha iyi gibi. :)
Sosyal ağlarda paylaş

eh reform a gidilmeden islamda laiklik bu kadar oluyor
ilk firsatta takunya taburlari boyel zorlamaya absliyor dinimiz seriat emrediyor bizde onla yoentelim bu ulkenin &99.666 si musluman! hemde sunni diye

amerika laik degildir ama akti bir laiklik taniminada ihtiyaci yok fazla
zaten hristiyanalr reformla asmis bu mevzulari birbirleri ile baris icinde yasamayi ogrenmisler, hristiyan dunaysinda mezhep katliyamnalri biteli cok oluyor

islam ise kohnemis olamdigi bir seye donusmus ama gelin tartismaya acali mdersen kelleni alirlar

insanalra pipisini opturen hcoalarin popolaridnan salladigi hadislerin din kurali oldugu bir dine donmus islam

ortada bri kruan var ama analsilamsin diye elinden geleni yapiyorlar hadislerle yoentiyorlar dini
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Romario said:

türkiyede laikligin nesi rezalet?laiklige aykırı ne var?
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
eh reform a gidilmeden islamda laiklik bu kadar oluyor
ilk firsatta takunya taburlari boyel zorlamaya absliyor dinimiz seriat emrediyor bizde onla yoentelim bu ulkenin &99.666 si musluman! hemde sunni diye

amerika laik degildir ama akti bir laiklik taniminada ihtiyaci yok fazla
zaten hristiyanalr reformla asmis bu mevzulari birbirleri ile baris icinde yasamayi ogrenmisler, hristiyan dunaysinda mezhep katliyamnalri biteli cok oluyor

islam ise kohnemis olamdigi bir seye donusmus ama gelin tartismaya acali mdersen kelleni alirlar

insanalra pipisini opturen hcoalarin popolaridnan salladigi hadislerin din kurali oldugu bir dine donmus islam

ortada bri kruan var ama analsilamsin diye elinden geleni yapiyorlar hadislerle yoentiyorlar dini

hadisleri pipi öptüren hocalar sallayamaz.

hadisler Hz.Muhammed" e aittir.

bilip araştırmadan ahkam kesmeyelim,senin demek istedigin vaaz olacaktı heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Peygamberin sesini mp3 olarak kaydettiler sanki de, soyleyen Muhammed oluyor. Sahih-i Muslim, Sahih-i Buhari gibi adamlardan gelmis gunumuze ne geldiyse, arada ne derece degistigini bilemeyiz bunlarin. Bir yerde haci hoca sozune variyor yani.

Turkiye'de laikligin her seyi rezalet ama belli bir sekilde banlanmis bir uyenin yeni hesabi oldugun icin cevap vermeye tenezzul etmeyecegim.
Sosyal ağlarda paylaş

malik said:
valla uygulama olarak fransa ' daki laiklik de hiç iyi vaziyette değil.
montaire ' in , özgürlüklerin ülkesinde insanlar bir şey konuşamayacaksa , bir dini övemeyecekse bu laiklik anlayışında da bir problem var .
bir dini ovmek, diger dinleri karalamaktir.

o sebeple konusulmasinin tabu olmasi gereken tek sey bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Peygamberin sesini mp3 olarak kaydettiler sanki de, soyleyen Muhammed oluyor. Sahih-i Muslim, Sahih-i Buhari gibi adamlardan gelmis gunumuze ne geldiyse, arada ne derece degistigini bilemeyiz bunlarin. Bir yerde haci hoca sozune variyor yani.

Turkiye'de laikligin her seyi rezalet ama belli bir sekilde banlanmis bir uyenin yeni hesabi oldugun icin cevap vermeye tenezzul etmeyecegim.

ilk paragrafı yazmaya tenezzül ettin de ona mı edemiycen?
yeme beni :)

sen ilk paragrafında yazdıgın şeyi kanıtlayabilir misin?
kanıtlayamazsın.
bu yüzden bu inanç meselesine girer.
gerçekten hz.muhammed in olduguna inanırsın yada inanmazsin.
inanlarada bok atman yanlış olur.

Penthesilea said:
bir dini ovmek, diger dinleri karalamaktir.
o sebeple konusulmasinin tabu olmasi gereken tek sey bence.

bir dini övmek digerlerini karalamak degildir.
o senin art niyetin,yada düşüncendir.
ben beşiktaşlıyım,fenerbahçeyide takdir ediyorum artık,yada galatasarayi karalamışmı oluyorum beşiktaşı?

ornegin hristiyanlıgında övülecek bir sürü tarafı var bana göre.
müslümanlıgımı aşagılamış oldum ben?

dinleri birbirine rakip edenler utansın.yada sadece bir dine inananların aptal oldugunu düşünenler.
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim bak Raziensin buyuk ihtimalle. Sana 50 defa birseyler anlatmaya calistim (fikirlerim dogru diye degil, tartisabilelim diye) ama O(n^3) complexity ile aldigin inputu aynen geri veriyorsun. Niye tartisayim ki hala yani.

Ikinci alintida mesela oyle bi yerden yaklasmissin ki.

Peygamber Muhammed'in varligina inandigini aciklamak ve ne ulu oldugunu vs. soylemek, ayni zamanda Hz. Isa ve Musa'nin dinlerinin artik gecersiz oldugu ve eski peygamberler oldugunu soylemek degil midir?

Bir satanist gelse seytani ovse, buna muslumanlar nasil tepki verir veya Hristiyanlar'in inanclariyla celismis olmaz mi?

Bir Turk samani cikip "Biz tanrilarimizin ve atalarimizin yolundan sapmadik, cogunluk gibi inancimizi degistirmedik. Yasasin Reorx (sdfs) dese, bu adami parcalamazlar mi?

Oh ne ala memleket, sence hristiyanligin guzel yanlari varmis da, oyleymis de boyleymis de. Sen misin arkadas bunda kistas?
Sosyal ağlarda paylaş

gijo said:

ben beşiktaşlıyım,fenerbahçeyide takdir ediyorum artık,yada galatasarayi karalamışmı oluyorum beşiktaşı?

dinleri birbirine rakip edenler utansın.yada sadece bir dine inananların aptal oldugunu düşünenler.

Abicim, dinler ve takımlar karşılaştırmalı örnek.

Süper.
Sosyal ağlarda paylaş

gijo said:

dinlerle taraftarlığı bir araya getirebiliyorsun, peki inanmak taraf olmak mı? örnek süpermiş dinden bir halt anlamadığını gösteriyor.

hadislere gelirsek bugun diyanet bile sahih olmayan(uydurma) hadisler olduğunu söylüyorsa, bir mezhepin dediğini bir mezhep din dışı görüyorsa hangi hadisten bahsediyorsun?

peygamber elini abdestalırken eli kanamaış, ayşe kanayan yerini eli ile bastırmış.abdestini yenileyen peygamber olunca bir mezhep ayşe dokundu diye yeniledi değiş birisi kan aktı diye hangisi doğru? handisi cennete götürecek bizi bu mezheplerden? hala hadislerin doğru bir kaynak olduğunu iddia etmek bu devirde akıl alır gibi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

mahmut tuncer said:
adama paticiği yola getirme misyonunu vermişler

katılıyorum.sanki bu adamları para ile tutum bütün gün internet sitelerinden dini yorumlar yapmalarını istiyorlar.belkide tarikat tekkelerinde para ile ekran başında bu işi yapıyorlardı.buda bir sektör olabilir.acaba kaç para alıyorlar bu iş için.paladinlikte bir meslek olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

ultrAslan said:
Peki size kim para veriyor kötülemek icin?
Sen fikrini ortaya koyabilirsinde senin fikrine zit biri fikrini ortaya koyamaz mi? Koyar, böylede bos konusursun.

hı hı boş konuşuyorum banada pra veriyorlar kötülemek için hı hı.

sen dolu konuş lafım sana değildi fake olarak sürekli foruma katılanlardı ama alınmışsın olsun ziyanı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...