Cuce Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 ha yanı sen diyosunki sadece turbana izin verelim diğeleri olursa olmaz.. supermiş.. bu arada diğer "gelişmiş" devletlerin coğunda saısız dinin gerekleri yasalara aykırı ki bunların içinden hala takipcileri olsada "insnalık dışı" dediğimiz yaptırımları içerenleri cıkartıyorum. mesela türkiyede msülimanlığın cok büyük bı kısmıda yasak sonucta, kitaba göre serit kanunlarını uygulaması gerekirken bir müslimanın bu yasak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 oğlum ona göre dünyada 3 tane din var zaten, hristiyanlık, islam, musevilik. museviler çoğunluk bile değil hepi tope birkaç milyon kişi hah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 lol sonra bi de biz faşist oluyoruz olldu... başka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 bence de tüm siyasi simgeler serbest olsun. karşıtlar öldürsün birbirini. beni de keserler o zaman sen niye bişey takmıyon lavuk atesitmisin sen diye. anaaaa lan türban takarmıyız o zaman. soğuktan filan koruyomudur ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Anti-demokrat bir ülke olmayalım diye laiklikten ödün vermeyi doğru gören bir adamla oturup tartışmak komik. Alem adamlarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Türkiye'yle Avrupa ülkelerini dinle alakalı karşılaştırmak abesle iştigal. Türkiye'de İslam siyasete defalarca alet edildi mi edildi ve edilmeye devam ediyor. Dolayısıyla, Türkiye'de siyasal islam diye bir gerçek var mı var. Buna karşılık Avrupa'da siyasal islam riski var mı; yok. Onu geçtim siyasal hıristiyanlık riski var mı; o da yok. Çünkü hırıstiyanlık islam gibi devlet işleyişini ve hukuku kapsayan bir din değil. Şeriatla demoratik devlet birbiriyle çelişen iki kavram en basitinden. İslam coğrafyasında dinini özgürce yaşayan ülkelerde! demokrasinin, hukukun hali malum. Türkiye'de laiklik basit bir tercih değildir; modern demokrasinin olmazsa olmasıdır. Ve Türkiye'de türban yasağı türbanlıların ayağını üniversitelerden keselim hedefiyle koyulmamıştır; siyasal islamın egemenlik çabalarına ket vurulmak istenmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Xaenin said: Sana saldırgan gelmiyor, Yargıtay aksini iddia ediyor ama, nasıl olacak bu iş anlamadım. Sen ad hominem diye gezmeye devam et, kimse senden fikir almıyor çünkü, Cumhuriyet Başsavcılığı diye bir olay var şimdi, Tayyip'in ettiği lafın kaydını istiyor, gerekeni yapacak. Kafan almıyor bazı şeyleri, şimdi kusura bakma, ama gerçekten almıyor yani. Almak istemiyor da olabilir, bence almıyor ama bariz. Türban tehdit oluşturmuyor demişsin, üst makamlar "oluşturuyor" demiş. "Tehditle ülke yönetilmez" demişsin, kendi dediğin lafa cevap vermişsin. Aç anayasa oku, aç Siyasi Partiler Yasası oku, bak bakalım görebilecek misin içinde "Kürtse, problem çıkabilir" ,"Fenerbahçe forması varsa tehdit unsuru sayılır" yazıyor mu? Senin tehdit olarak görmediğin şey eğer öyle değilse arkadaşım neden Türban SORUNU olarak geçiyor, neden bir problem teşkil etmiş de SORUNU çözmeye çalışıyorlar? haha sana senin dilinden cevap vereyim, asıl senin kafan almıyor. burdaki adamlar benden fikir alsın diye yazmıyorum bunları, yargıtay aksini ifade ediyorsa bu kesin hüküm mü belirtir arkadaşım? yargıtay bu ülkenin kralımı?yüksek zekalı insan. yarın öbürgün başka yargıtay gelip tersini söylerse aynı şeyi söylücenmi gene? de mok ra si . hangi üst makamlar "tehdit" oluşturuyor demiş,kafatascı üst makamlarmı? isterse tehdit oluşturmuyor desin bu ülkede demokrasi var,en azından oluşturulmaya çalışıyor. türban sorunu olarak geçmesinin nedeni de türbanı yasaklayanlar,türbanı yasaklamasan türban sorunumu olucak? olsa gene sorunu türban takanlar degil takmayanlar çıkarırdı. eskiden bu ülkeyi yöneten,pastanın büyük payını yiyen üst tabaka, bindigi demokrasi treninden indi. tek tutunacak dalları türban kaldı. senin gibi kendi düşüncesinde olmayan kişiler için " aklın almıyor" diyenler de ayrı . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Yargıtay aksini iddia ediyorsa bu kesin hüküm belirtir canım, evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 ya adamın demoratlığı kolpa ya, daha önce de dedim adam muhafazakar aslında ama burada demorkat rolü yapıyor ki türbanı demokratik bir unsur gibi gösterebilsin. demokrat dediğin herkese karşı demokrat olur birtek muhafazakarlara karşı değil. türbana saygı duymayı biliyor başka inançları inançtan saymıyor ama. yok dünyada kabul gören 3 din varmış da bundan başka inanç olamazmış da. busted. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Apache said: azınlık diye özgürlük elde edemeyecek mi? mantıga gel. iste bu ikiyuzluluk devam ettigi muddetce turbanın ardında art niyet olmadıgına insanları inandıramazsınız.ancak kendi kendinize birseyler zırvalar durursunuz. haksızlıga ugradıgından dem vurup,baskasına aynısını yapmak takdire sayan bir hareketti. nerde 2 yüzlük etmişim? hangi azınlıgın özgürlügünü kesmişim? ne alaka? okudugumuzu anlayalım dersimi vereyim sana? papazların papaz kıyafetiyle dolaşamamasını savundugumu mu söyledim.hatta tam aksini söyledim. iyice şizofren oldunuz ha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 haaa hakkaten papazlar özel kıyafetle dolaşıyo. imamlar yasak ne iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Evet yargıtay bişey deyince bitiyo. /elaidi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creus Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 avrupada laiklik hazımsanmış insnaların beynine kazınmıştır. laik doğup laik ölen bir toplumdur. türkiye böle değildir ve bu türban olayına hazır değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 ShadowFury said: Peki türban yasak mı? Evet, çünkü siyasi simge. Çünkü din propagandası. Abi din propagandasıydı zamanında. Cumhuriyetin ilk yıllarında patlak veren olaylar örneğin Menemen olayı gibi olaylar inkılapların basitçe getirilemeyeceğini göstermişti. Yapmaları gereken önce din unsurlarını kaldırmaktı. Çünkü uzun süre boyuna dini her alanda benimsemiş bu insanlar hak, hukuk kavramını bile Allah veriyor sanıyordu. Bu insanların kafalarını temizlemek için kaldırıldılar. Yıllar geçti. İnsanlar din özgürlüğü istediler. İnanışlarını istediler. Onlar sadece basit bir özgürlük istiyorlardı. Azınlıkta değillerdi. Türkiyenin yarısıydı. Bazı partiler bu toplumu keşfettiler. ''Lan Türbandan girersem beni seçerler'' diyerekten vaadlerde bulundular. Daha sonra bu tutmaya başlayın siyasi bir simgeye döndü. Bizim aptal insanımızda ''AA hacı süleyman bak bu parti bizi düşünüyor. Kızlarımız saçlarını kapatabilecek'' diyerekten kapıldılar. Hatta güzel konuşmacılar ortaya çıktı. Verdiler gazı İnsan hakları, demokrasi, cumhuriyet diyerekten. Bizim gaza gelen aptal insanımız ''Harbiden biz insanız hakkımız var hukukumuz var.'' dediler ve gaza geldiler. Şimdi normal basit bir örtü, aksesuar nasıl zararlı bir hale geldi? Biz türklerin aptallığı ile. Neden yasaklandı? Bizim yüzümüzden. Neden serbest bırakılmaya çalışılıyor? Aptal oylarını kazanabilmek için. Sonra diğer bir kısım ortaya çıktı. ''Noluyoz hüooop!! Yasak!!'' dedi. Sonra tartışma patlak verdi. Tartışma patlak verince ABD keyiflendi. Bu arada partiler türbanın siyaset için çok güzel bir oyuncak olduğunu gördüler. O halde Türbanı siyasi simge yapanlar BİZLERİZ. Biz yasakladık. Biz serbest bıraktırmaya çalıştık. Biz karşı çıktık. Biz TÜRKLER. Suç Feto metoda değil. Türklükte. Suç ''ZEKİDİR, ÇALIŞKANDIR'' yalanlarına kanmış olanlarda. Basit bir simge olarak görmedikçe uzun yıllar boyunca SİYASİ SİMGE olacaktır. Uzun süre ekmeği yenecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Xaenin said: Anti-demokrat bir ülke olmayalım diye laiklikten ödün vermeyi doğru gören bir adamla oturup tartışmak komik. Alem adamlarız. laiklik le ne alakası var üniverstelerde türbanın yasaklanmasının? Amerikada laiklik yokmu?fransa hariç diger avrupa ülkelerinde yokmu? laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır bunu biliyorsun. bi adamın saçı başıyla,kıyafetiylemi ayrılır din devlet işleri,yoksa eylemleriylemi? bunun cevabını ver,sonra gel gene konuşalım laiklik hakkında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 dagilinuleyn said: Cuce said: türkiyeden bahsetmiyormuyuz? hayır başka bi ülke hakkında konuşuyorsak biliyim. ama mesela iranda yasak papazların cüppeyle sokağa cıkması o konu hakkında türkiyeden bahsetmedim. zaten itirazımız bu,türban takan insan sayısı bu kadar fazla olmasa ,onu da sokakda bile yasaklayabilirlerdi zaten. papazlar azınlık,yasaklıyorlar çünkü insanımız daha o kadar gelişmedi.bana kalsa diger gelişmiş devletler gibi serbest kalsın tabiki.anti demokrat bir yaklaşım bu. türban yasaklansın diyenler, hep gelecek hakkında yorum yapıyor, yok türban gelirse kutuplaşma olur diyor,sanki yasakken yokmuş gibi, sonra şöyle olur böyle olur diyorlar. bunlar kişisel fikirlerdir.böyle paranoya ,tehdit,ve teorilerle insan haklarını kısıtlayamazsınız. faşizm dir bu. ya hep ya hiç, yok öle "onlar azınlık gelişelim sonra onlarada veririz." bekliyceksin o zaman gelişince yapıcaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 cicibebe said: oğlum ona göre dünyada 3 tane din var zaten, hristiyanlık, islam, musevilik. museviler çoğunluk bile değil hepi tope birkaç milyon kişi hah. kesinlikle öyle birşey demedim. 3 kutsal büyük din var dedim.bunu dünya diyor sırf ben degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 cicibebe said: ya adamın demoratlığı kolpa ya, daha önce de dedim adam muhafazakar aslında ama burada demorkat rolü yapıyor ki türbanı demokratik bir unsur gibi gösterebilsin. demokrat dediğin herkese karşı demokrat olur birtek muhafazakarlara karşı değil. türbana saygı duymayı biliyor başka inançları inançtan saymıyor ama. yok dünyada kabul gören 3 din varmış da bundan başka inanç olamazmış da. busted. öyle birşey demedim canım, bu kadar da yalancı olunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 e tamam o 3 dine inananların hakkın korumıycaz sadece, herkezin hakkını koruycaz, veya herkeze ortamk yaşam alanlarında sınırlamalar getiricek, herkeze aynı mıktar patates yiyicek ayrıca dünyada 3 deil 4 büyük din vardır lütfen git öğren 4. neymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Cuce said: dagilinuleyn said: Cuce said: türkiyeden bahsetmiyormuyuz? hayır başka bi ülke hakkında konuşuyorsak biliyim. ama mesela iranda yasak papazların cüppeyle sokağa cıkması o konu hakkında türkiyeden bahsetmedim. zaten itirazımız bu,türban takan insan sayısı bu kadar fazla olmasa ,onu da sokakda bile yasaklayabilirlerdi zaten. papazlar azınlık,yasaklıyorlar çünkü insanımız daha o kadar gelişmedi.bana kalsa diger gelişmiş devletler gibi serbest kalsın tabiki.anti demokrat bir yaklaşım bu. türban yasaklansın diyenler, hep gelecek hakkında yorum yapıyor, yok türban gelirse kutuplaşma olur diyor,sanki yasakken yokmuş gibi, sonra şöyle olur böyle olur diyorlar. bunlar kişisel fikirlerdir.böyle paranoya ,tehdit,ve teorilerle insan haklarını kısıtlayamazsınız. faşizm dir bu. ya hep ya hiç, yok öle "onlar azınlık gelişelim sonra onlarada veririz." bekliyceksin o zaman gelişince yapıcaksın tamamam zaten bana göre de yok öyle?ben zaten serbest olmasını savunuyorum ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 hep bahsediliyor dışta bir sürü düşmanımız var cart curt. Türkiye kurulduğundan beri rejime karşı iki unsurla devamlı savaş halinde. birincisi siyasal islam. ikincisi ayrılıkçı kürt gruplar. yunanlıymış,ermeniymiş,yahudiymiş bunlar işin sulandırılması.örnektede görüldüğü gibi adam kara cahil ama bilgili olduğunu sanıyor ağzında demokrasi cikleti anlamını bilmiyor.demokrat olmak için hazmı daha olmamış kitleye başka dinlerin imgelerini sunmak yasak,laiklikten vaz geçildiğinde demokrasi güçlenecek falan dahası bir sürü deli saçması.kaç gündür okuyorum yazdıklarını,sokak jargonum gelişti.onun dışında artık tekrar,anlamsızca duymaktan süregelen ve karın ağrısı olmaya başlayan "demokrasi" makrosunu sil artık. isteği ve niyeti belli.aşırı islam noktaları için rejime saldırmaktan çekinmiyor.yönetime talebim savcılığa versinler loglar ve ip lerle birlikte bugün forumda yapar propagandasını yarın eli güçlenir sokağa çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Cuce said: e tamam o 3 dine inananların hakkın korumıycaz sadece, herkezin hakkını koruycaz, veya herkeze ortamk yaşam alanlarında sınırlamalar getiricek, herkeze aynı mıktar patates yiyicek ayrıca dünyada 3 deil 4 büyük din vardır lütfen git öğren 4. neymiş neymiş 4. sen söyle? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 e tamam o zaman neden onun için yeterince gelişmiş değiliz diyosun ayrıca: "dünyada 3 deil 4 büyük din vardır lütfen git öğren 4. neymiş" budizm dir dünyanın en büyük 4. dini, senın bildiğinin aksine 3. süde yahudilik değildir hinduzm dir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 abi sürekli soru soruyosun sen ya. aha ad hominem bu mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 dagilinuleyn said: cicibebe said: oğlum ona göre dünyada 3 tane din var zaten, hristiyanlık, islam, musevilik. museviler çoğunluk bile değil hepi tope birkaç milyon kişi hah. kesinlikle öyle birşey demedim. 3 kutsal büyük din var dedim.bunu dünya diyor sırf ben degil. budist ve hinduların sayısı hepsinden fazla. bu dinler burada yayılsa, insanlar yola çıkan ineklere korna çalmayıp kontakt kapatmaya başlasa saygı duyacak mısın? ayrıca; dagilinuleyn said: din çıkartıyorum, ot içmek serbest olsun vs vs gibi saçma laflar kuruyorsunuz. aynı mantıkla, o zaman siyah t-shirtli siyah pantolonlu kişileri de bana bilmemnebokpüsür dininin simgesi olarak görüyorum ve bu kişiler bana göre kendi dinlerinin propogandasını yapıyor bu yüzden bu giysiler giyilmemeli. bu kadar basit.dagilin gerçekten bu sefer. dagilinuleyn said: Sparkcaster said: X kişiside derki o kukuleta y dininin simgesi ? ben mi anlatamıyorum sen mi anlamak istemiyorsun çözemedim diyemez işte di- ye- mez. herşeyin bir hukuku vardır. hala yalancı mıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar