Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eski Iran / Yeni Iran

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

elesso said:
şah mat.

önceki rejimde tek elden yönetildiği içni rahat bi yıkılış söz konusu olmuş. bizim için öyle bi süreç zor. bizde irandaki gibi islam yükselişte değil aksine düşüşte bi 15-20 yıl öncesine göre.

inş dediğin gibidir ama anladığıma göre direk böle bişi olmamış yavaş yavaş devletin içine girmişler onu resimdede gösterio sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

İran'nın köklerine aşırı dinciliği ve Şiiliği aşılıyanlar da gene bizim çocuklardır, ilginçtir ki. bkz. Safevi Devleti, Şah İsmail.

Ve ayrıca İran kesinlikle bizim için bir örnek teşkil etmez; kaldı ki örneklerini pek çok kere gördüğümüz üzere toplumun genelinden kabul görmemiş bir düzen fazla uzun ömürlü olmaz. İranlılar mevcut durumlarına bilerek ve isteyerek geldikleri gibi ABD ve Batı'nın muhaliflere tüm desteğine rağmen çok sağlam bir rejime sahip.

not: müzik Peter Gabriel'in Passion albümünden The Feeling Begins. Ayrıca dinlemek isteyenler olursa diye :P
Sosyal ağlarda paylaş

araplaştılar ne demek ya
islamlaştılar ne demek anlamıyorum.
herif islamlaşmayı , araplaşmayı baş örtüsü olarak mı algılıyor yoksa ben mi yanlış algıladım.
"yok abi adam eski krallık dönemini şimdiki vfvsvsvs ye kıyaslamış." gibi bir cevap a da cevabım o zaman neden baş örtüsünü ana temel olarak almış onu anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ya isin komigi bizim bazi susak liberallerin ve solcularin gecmisten ders alamamasi

irandada bu iki gurup gerizekali gibi mollari destekledi dmeorkasi yapioz hey hey sah gitsin diye sah gider gitmez mollalar direk bunlara dondu ve surek avina ciktilar resmen

humeyni ye srdular cok adam oldurdun gunah degilmi islamda insan oldurmek diye
"hayvan oldurmek gunah degil" seklinde cevap vermisti

eblek ormantik liberallerin liberal dusunceye dusman mollalara kanmamasi gerektiginin canli ispatidir iran
mollanin basini gordugun yerde eziceksin guclenmesine izin vermiyceksin

zayif olan tur bizleriz burda
dinazorlara karsi insanlar
dinazorlari kafese tikicaksin direk
serbest birakirsan ozgur kalsinlar heyoo diye donup seni ham yaparlar
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

irandada bu iki gurup gerizekali gibi mollari destekledi
mollanin basini gordugun yerde eziceksin guclenmesine izin vermiyceksin

zayif olan tur bizleriz burda
dinazorlara karsi insanlar
dinazorlari kafese tikicaksin direk
serbest birakirsan ozgur kalsinlar heyoo diye donup seni ham yaparlar

bu adam bi kaç topic de faşizm den bahsedip,
faşistlere gel bili bili diyordu dikkat edelim.

ayrica iran la türkiyeyi aynı torbaya koymak da ayrı bir beceri.
Sosyal ağlarda paylaş

çarşaflı kadınlar ve ellerinde kaleşler, inanılmaz bi görüntü ya. burda da istiyorum aynısından plz şeriat come to us.

ha evet iran oluyoruz biz de yavaştan, zaten dünya da aynen 30 yıl öncesi gibi =) tarih de tekerrürden ibarettir dememişler miydi, tamamdır işte.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
çarşaflı kadınlar ve ellerinde kaleşler, inanılmaz bi görüntü ya. burda da istiyorum aynısından plz şeriat come to us.

ha evet iran oluyoruz biz de yavaştan, zaten dünya da aynen 30 yıl öncesi gibi =) tarih de tekerrürden ibarettir dememişler miydi, tamamdır işte.
sir, fikrini belirtmek istemiyorsan dalga gecme.

Fikrini belirtmek ozgurluklerin en basta geleniyse, benim fikrim bu yonde ve belirtiyorum, hicbir sey de sana dalga gecme hakkini vermiyor fikrimle.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
sir said:

sir, fikrini belirtmek istemiyorsan dalga gecme.

Fikrini belirtmek ozgurluklerin en basta geleniyse, benim fikrim bu yonde ve belirtiyorum, hicbir sey de sana dalga gecme hakkini vermiyor fikrimle.

dalga geçme konusunda sana katılıyorum+
dalga geçtiginide pek sanmıyorum çünkü extrem birşeye karşı cevap vermiş,

+dinle dalga geçilebilecegini savunuyordun.
Sosyal ağlarda paylaş

ya paragraflarca yazı yazıyorum, bu böyledir şu şöyledir anlatıyorum, kimse cevap vermiyo. kakara kikiri fotoraflar, göndermeler, espriler..ben de espri yapiym diyorum bu sefer de insanlar alınıyo. her türlü "liboş, dönek, yalaka, gerizeka" lafına maruz kalıyorum ama bi şeriat plz diyince, azcık ironi yapınca "ooo u insult my fikirz!" oluyo.

bunun yanısıra penth sen bi fikir belirtmemişsin, bir video koymuşsun ve güzel demişsin. ben de baktım ve bizim ülkemizle iranı kıyaslamak saçma dedim. saçma işte, o kadar. dalga falan geçmeden söylüyorum: bu ülkeye şeriatın gelebileceğine inanmak saçmadır! bu, saçma bi fikirdir, bunu hala söyleyenler saçmalamaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

valla tek bişi sölicem. böyle bir videonun hazırlanışı bile zaman kaybı olmuş. çünkü iranın geçirdiği devrim ve süreci tamamen halktan gelmekteydi. tabandan tavana bir devrim, tamamen meşru ve haklıydı. yani, halk kendisi dini ve şeiratı istedi. bunun için ayaklandı, devrim yaptı ve düzenini kurdu. kimse irana zorla tepeden inme bir devrim ve şeriat getirmedi. gerçekleri görüp saçma saçma videolar yapmasınlar.. rianın halkı insanı biz şeriat istiyoruz dedi, devreimle sonuçlandı, bu gün o insanlar zor durumda baskı altında yazık günah tribine girmeye ne biz yabancıların ne de kendi halkının hakkı yok..
Sosyal ağlarda paylaş

@Dragonmax, onun da altyapısı hazırlanıyor, sen merak etme.
Mahalle baskısı diye birşey duymadın mı? Ya da kurbağa haşlama?
Önce insanlar yeni şartlara fikir olarak ısındırılıyor. Sonra bu şartlara uygun yasalar çıkarılıyor, ki insanlar önceden fikir olarak bunu kabullendiği için yasa çıkınca sorun olmuyor. Misal, "içkili yerler taşınacak" dediler, karşı sesler çok çıktı, geri adım attılar. Bundan birkaç sene sonra bu karşıt seslerin azalması, sindirilmesi sağlandığında, yani halkın tepki vermemesi sağlandığında (bu da nasıl olur, medya, mahallelere gönderilen cemiyet abileri-ablaları vs.) aynı teklifle bir daha gelebilirler.
Bu böyle level atlayarak gider. Sonra bir de bakmışsın, sen de kalben inanmışsın şeriatın en iyisi olacağına.
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl bizi İran'a benzetmeyenler komik. Gittikçe iranlaşıyoruz ama hala "basit bir video pls" tarzında takılıyor insanlar. İnanılmaz. Yakında bizim halkta şeriat'ı isteyince ne yapacaksınız? Yavaş yavaş o yönde gittiğimizi neden kabullenemiyorsunuz? Neden göremiyorsunuz bunları anlayamıyorum ki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...