Bone Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesela Karagöz'e karaghoisis mi ne diyorlardı, en son türk lokumunu tescillediklerini iddia ediyorlardı, onu da lokumis mi yapacaklar merak ettim. Buna benzer bildiğiniz neler var?
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Bone said: Mesela Karagöz'e karaghoisis mi ne diyorlardı, en son türk lokumunu tescillediklerini iddia ediyorlardı, onu da lokumis mi yapacaklar merak ettim. Buna benzer bildiğiniz neler var? cacık, döner, karnı yarık, dolma, yaprak sarması, baklava v.s. gibi yemekler.
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Baklava -> Baklavas Imambayıldı -> İmambayildis (gerçek bu) Türk Kahvesi -> Yunan Kahvesi (Kıbrıs Harekatından sonra değiştirdiler bunun adını) Musakka -> Musakkas Dolma -> Yalancis Dolmas (NTV'de duydum) Çiftetelli -> Chisftetellis Ayrıca milli dans diye horon tepiyorlar. Gerçi arak sayılır mı bilmem. Yani 1000 sene bir arada yaşamış iki halkın ortak kültüre sahip olması şaşırtıcı değil. Çoğunluk ve baskın kültür Türkler olduğuna göre TÜrkçe isimler olmasıda normal. Sonuçta adamların Başbakanlarının adı KARAMANlis...
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Seksi Yunanlılar buldu, biz geliştirdik...
Burax Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 yunanlıların bulduğu erkek erkeğe olanı :F biz değişerek geliştik
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 fındıkis :D o da ne geyik reklam. "aganigis naganigis" :D
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Meze = Mezedes http://www.greecefoods.com/meze/index.htm Köfte = Keftedes Cacık = Sadziki Lokum = Loukomia Baklava = Baklavas Kadayıf = Kataifi Saray Burma = Saragli (Ayrıca sitede Lokumun Ege bölgesinde yapıldığı TÜrklerin 1922'de şehri yakması sonucu Yunanistan'a taşındığı yazıyor :D ) Marul Salatası = Marouli Salatas Musakka = Mousaka Bunlar beni bulduğum yemekler. Zaten yemeklerin tamamı bizimkilerle aynı neredeyse. Bu yazdıklarım isim benzerliği olanlar:D
eldar Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Yani bu mevzu karışık aslında, mesela araplardan gelen baklavaya sahip çıkmaları saçma aslında ama kuftedes mi koftedes mi ne haltsa Bizans zamanında var olan bir yemek, dolayısıyla bize o isim bizanstan geçmiş olabilir keza ilk anasonlu içki bizans icadıdır ama rakı ismi nerden geliyor bilemiyorum. Yunanistan'da uzonun yanında bir de ev yapımı rakı olan raki diye bir şey var. Bence yemeğin kimden geldiği bir yana yunanlılar kadar aktif olup onlara özgü olanlara bile sahip çıkmalıyız. Turistlere havaalanında bedava tanıtımlar yapılmalı, patent başvurusu yapmalıyız, kültür bakanlığı çeşitli dillerde bir kitap bastırıp geleneksel yemekleri tanıtmalı vs.
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 "Bizden arak" dediklerimizin kaç tanesi "bizim" o da ayrı konu. "Türk Kahvesi" dediğimiz olay, "Yemen Kahvesi" bi kere zaten. Üstte arkadaşın dediği gibi, "Baklava" yine bir Arap tatlısı. Osmanlı bir İmparatorluktu sonuçta, o yüzden o kültürden kalan her şeyi Türk diye yaftalamak, Yunanları suçladığınız olayı birebir yapmak gibi geliyor bana.
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 türk kahvesi gerçekten türk kahvesi kahve çekirdeğinin bilmem kaç şekilde öğüten ilk işi türk ki o da işte bizim türk kahvesi oluyo
cocacola Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Yunanistan ve Türkiye arasında böyle şeylerin olması gayet doğaldır bence kimsenin kimseden bişey çaldığı yok :) çünkü onlar ortak kültürdür :)
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 türk olması için ötüken'den beri bilinmesi gerekmiyor. baklavanın memleketi neresi? antep. antep nerede? türkiye'de. bu tatlıyı kimler imal ediyor? türkler. lokum için de aynı şey geçerli. döneri direk türkler bulmuş bir kere. karagöz-hacivat da osmanlı kültürüne ait, yunanlar bunu sahipleniyorsa annesi rum olan 12432 osmanlı padişahını hayli hayli sahiplenebilirler. cacığı musakkayı bilemiyorum. köfteye ise tarih kayıtlarında ilk iran'da rastlanıyor diye biliyorum.
cocacola Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/Byzantium550.png böyle bir harita söz konusu doğu roma imparatorluğuna ait :) bundan anlıyabileceğimiz şey ortak olmaları gayet doğaldır... Ayrıca doğu sınırı size bişeyi hatırlattımı bilmiyorum..
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 cocacola said: Yunanistan ve Türkiye arasında böyle şeylerin olması gayet doğaldır bence kimsenin kimseden bişey çaldığı yok :) çünkü onlar ortak kültürdür :) iyi demişsin de yunanlılar ortak demiyo bunlar bizim diyo.Gelip dese bunlar bunlar bizim ortak kültürümüz birlikte pazarlıyalım ona eyvallah ama adamlar direkt "ver la o benim" diye alıyo elimizden
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Rakı konusunda bir anekdot: Efenim birkaç ay evvel Warrior'umlan Shadow Labyrinth Normale girmiştim. Rep lazımdı. Neyse... instanceın yarısında healer tuvalete gitti. Bizde başladık muhabbete ingiliz olan Mage bana sert bir içki lazım dedi. Bende Turkish raki iç dedim. Oradan diğer lavuk Rakı bizim diye atladı. Dedim sen Yunanmısın? Hayır ben Giritliyim dedi. (Cretan) Yunanlılarınki Uzo dedi. Rakıyı Giritliler buldu, Araplar bizden, siz TÜrkler Araplardan çaldınız, Yunanlılar da Sizden çaldı dedi. Arada Girit'linin kendini Yunan saymamasıda çok ilginç.
cocacola Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 395 yılından taaki 1453 yılındaki yıkılmasına kadar anadoluda hüküm sürmüş bir devlet. tabiki sahip çıkmaya çalışacaktır. bu olay bizim biraz belçikalılar türk, apaçiler türk, o türk bu türk onun babası türk bunun dedesi türk gibi söylemlere benziyor. o yüzden tarihin her döneminde böyle şeyler olabilir. @ombakkombak : Rakının nezaman bulunduğu pek bilinmemekte. Fakat ilk rakı Endonezya ile Irak arasında bir kesimde üretildiğine dair bir çok rivayet vardır. Fakat genel olarak Irak civarından gelme olduğu kabul edilmektedir. 5. yüz yılda Doğu roma İmparatorluğunda Rakı benzeri bir içki olduğu tespit edilmiştir. 11. YY. da Türkler tarafından yapımı öğrenilmiş ve daha çok Bektaşi kökenli kişilerce Anadolu ve Rumeliye getirilmiştir. Fakat Ouzo şişelerinin arkasındaki tarihçede 19. yüzyılda istanbulda bulunup içildiğine dair kayıtlar bulunuyor.
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 said: Rakıyı Giritliler buldu, Araplar bizden, siz TÜrkler Araplardan çaldınız, Yunanlılar da Sizden sonra herkes bahçıvana. bikere arap yarım adasında içki kullanımı ölümle cezalandırılıyo biz araplardan nasıl alcaz rakıyı... dipnot:nargile arap icadı değil hindistan icadıymış onu öğrendim geçenlerde araplarda "hacı" çıktı haefuaeh:D
cocacola Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Araplar yer yüzüne gelip geçmiş en kötü ve en cahil medeniyetlerden biridir. bunuda kanıtlayan geçtiğimiz senelerdeki Unicef'in Arap yarım adasındaki ve arap ülkelerindeki okuma-yazma araştırmasında çıkan sonuç sergilemektedir. Arapların %65'i okuma yazma bilmemektedir. Ayrıca neden bütün dinlerin Arap ülkelerine gönderildiğide buna bi kanıttır :)
geffen Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 cacığın yoğurtla yapıldıgı düşünürsek türk ve yunan arasında ilk kim yaptı cacığı dersek türkler daha önde.
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 çalmayı da becerememiş bunlar. çek cumhuriyetine gidiyorsun restoran menüsünde turkish coffee.
Öne çıkan mesajlar