Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Recep İvedik the Movie!

Cons

Öne çıkan mesajlar

Çok iyi yorumlarla karşılanmış forumda film. Fakat benim görüşüme göre, zerre değeri olmayan bir çalışma görüntüsü veriyor. Çok basit espiriler kullanılmış. Hiçbir zeka unsuru yok espirilerde. Ayrıca buradakilere espiri demek mümkün müdür bilmiyorum, sanki daha başka bir şey bunlar. Gıdıklayarak güldürmeye çalışacak komedi filmlerinden, açıkçası ben para verip gitmem.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Selamon said:
Çok iyi yorumlarla karşılanmış forumda film. Fakat benim görüşüme göre, zerre değeri olmayan bir çalışma görüntüsü veriyor. Çok basit espiriler kullanılmış. Hiçbir zeka unsuru yok espirilerde. Ayrıca buradakilere espiri demek mümkün müdür bilmiyorum, sanki daha başka bir şey bunlar. Gıdıklayarak güldürmeye çalışacak komedi filmlerinden, açıkçası ben para verip gitmem.

Zeka ürünü esprilerden kastın nedir? Cem Yılmaz' ın amua goim li esprileri fln mi. Türk filmlerinin bir tanesinde bile zeka unsuru esprili birşey görmedim, o kadar yabancı sinema-dizi izlerim onlar da öyledir. Ayrıca sadece fragmanı izledin, konununn gelişi gidişi hakkında bir fikrin yok. Bir izle sonra yorum yap. Aaa pardon izlemeyecektin, pardon.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten Türk halkının rezil bir kesiti aktarılmış yani, o elemanda zeka olmasını ne kadar beklersin ki zeka örneği espriler olsun. Karikatürize edilen bir karakter var ve yurdumuzda malesef çok bulunan bir karakter. Zeka örneği espriye ihtiyaç yok yani öyle bir malın yapacağı her davranış zaten komedi unsuru olur. Beğenmeyen gitmesin abi ama bi Şahan'ı Cem Yılmaz'ı falan Mehmet Ali Erbil "komedi"leriyle karşılaştırmayın yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
Selamon said:

Zeka ürünü esprilerden kastın nedir? Cem Yılmaz' ın amua goim li esprileri fln mi. Türk filmlerinin bir tanesinde bile zeka unsuru esprili birşey görmedim, o kadar yabancı sinema-dizi izlerim onlar da öyledir. Ayrıca sadece fragmanı izledin, konununn gelişi gidişi hakkında bir fikrin yok. Bir izle sonra yorum yap. Aaa pardon izlemeyecektin, pardon.

zeka unsuru esprili birşey görmedim diyorsan hiç film izlemedin demektir.

Absürt komedi var - Hot Shots 1-2 ve Airplane 1 mesela. Son zamanda çıkan terhanelere bakma, zaten bu işi Charlie Sheen'den ve Leslie Nielsen'den iyi yapan görmedim.
Kara mizah var - Dr. Strangelove en sevdiğim örneği.
Parodilerden hazırlanmış filmler var - Monty Python And The Holy Grail.

Hep eski filmler söyledim, evet. Ancak yeni filmlerden de var "ince espri" ve mizah ile güldüren. Ancak American Pie DVD'leri tarzı filmleri katmıyorum buna :P
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
Zeka ürünü esprilerden kastın nedir? Cem Yılmaz' ın amua goim li esprileri fln mi. Türk filmlerinin bir tanesinde bile zeka unsuru esprili birşey görmedim, o kadar yabancı sinema-dizi izlerim onlar da öyledir.

ha bak yabancı filmlerden son senelerde çıkan bir tanesi aklıma geldi.
Shaun Of The Dead.
son derece süper ingiliz mizahı, güldürürken osurtuyor, osurturken düşündürtüyor. o derece bişi.

Hiç de seks/cinsellik veya "amua goim hahahaha" tarzı film değil.
Sosyal ağlarda paylaş

kaliteli elit kadromuz bu filmi izlemeyecektir tabiki. ucuz küfürlere gülmezler çünkü onlar yada kro ayılara. bunlara gülüp eğlenmek aşağı bir harekettir. ( değilse bile bu forumdaki mesajlarınız bu manaya çıkıyor) onlar daha elitist takılırlar. cem yılmaz şovuna 40 lira verir, abi süperdi bu adam bir harikaaa takılmayı daha çok severler.

zevk renk meselesi kardeşim bunlar.

xaenin dediği gibi öyle bir tiplemeki en iğrenç espiride bile güldürüyor :) şahanın tek sevdiğim tiplemeside recep ivedik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Fragmanın tek bir anına bile gülmedim, gülümsedim bile hafifçe. Hemen entelsin sen demeden birileri söyleyeyim, Cem Yılmaz gibi ne olduğu belirsiz esprimsiler yapan insanlara da gülemiyorum.

İronu arıyorum biraz, ya da daha önce aklıma gelmeyen çarpık(ya da dahi) bir mantık arıyorum. Örnek mi? İşte:

Otoştopçu'nun Galaksi Rehberi'nden alıntı

babil baligi*, kucuk ve sarı renkli olup sulugu* andirir ve buyuk olasilikla evrendeki en garip seydir. tasiyicisindan degil, onun cevresindekilerden aldigi beyin dalgasi enerjisiyle beslenir. besinini saglamak icin bu beyin dalgasi enerjisindeki butun bilincalti zihinsel frekanslari emer. sonra tasiyicisinin zihnine, bilincli dusunce frekanslariyla, beynin onlari ureten konusma merkezlerinden alinan sinir sinyallerinin karisimindan olusan telepatik bir matriks atar. butun bunlarin pratik sonucu sudur : kulaginiza bir babil baligi soktugunuzda herhangi bir dilde soylenen herseyi aninda anlarsiniz. aslinda duydugunuz konusma sablonlari, babil baliginiz tarafindan beyninize aktarilan beyin-dalgasi matriksini cozumler.

saskinlik uyandiracak kadar yararli bir seyin tamamen sans eseri evrimlesmesi oyle tuhaf ve oyle olanaksiz bir rastlantidir ki bazi dusunurler bunu tanri'nin var olmadiginin nihai ve saglam bir kaniti olarak gorur.

bu sav suna benzer bir seydir :
'ben var oldugumu kanitlamayi reddediyorum', der tanri, 'cunku kanit inanci yadsir ve inanc olmadan ben bir hicim.'
'ama', der kisi, 'babil baligi tamamen bedavadan, oyle degil mi? sans eseri evrimlesmis olamaz. o senin var oldugunun kanitidir, oyleyse senin kendi savinla senin var olmadigin kanitlaniyor. qed '
'vay canina', der tanri, 'bunu hic dusunmemistim.' ve o anda bir mantik dumani icinde puf diye kaybolur.
'ah, bu kolaydi', der kisi ve zaferinin ardindan bir bis yapmak adina siyahin beyaz oldugunu kanitlamaya girisir ve bir sonraki yaya gecidinde canindan olur.

bir cok teolog bu savin bir yigin sacmaliktan ibaret oldugunu iddia eder, ama bu, konuyu en cok satanlar listesinde basi ceken kitabi iste bu tanrinin defterini durer'de ana tema olarak kullanan oolon colluphid'in kucuk bir servet elde etmesine engel olamamistir.

bu sirada, zavalli babil baligi farkli irklar ve kulturler arasindaki butun iletisim engellerini etkili bir bicimde ortadan kaldirarak, yaratilis tarihindeki diger her seyden cok daha fazla kanli savaslara neden olmustur.

South Park havalarında bir şeyler arıyorum ben.

Çok şey mi istiyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...