Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

A Vision of Students Today


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:



Çok başarılı hazırlanmış bir vidyo. Öğrencilerle ilgili olduğu için eğitime mi açsam diye düşündüm ama sadece öğrencileri değil herkesi ilgilendirdiğine karar verip konu dışına açtım.
Mesaj tarihi:
Egitim bolumu daha uygun duserdi bence..


Her neyse, cok basarili iyi bir anlatim. Siteye gidip bir göz atmak istedim, daha sonra adress bar a yazarken, birden elim backspace e kayiverdi ve sildim tüm adresi.. İstemedim bakmayi.. İçimi karartmayi..

Ama paylasim için sagol, yine ve yeniden bizi anlatmişlar..
Mesaj tarihi:
Video güzel, internete de biraz sokuşturmuş ama ordaki öğrenciler akademik araştırma yapıyor mu bilmiyorum... İnternet bilimsel bilginin globalleşebilmesi açısından şuana kadar üretilmiş en faydalı araç. Ama bir o kadar öğrencilerin dikkatini dağıttığı doğru. Tabi burda interneti mi suçlamalıyız yoksa öğrencileri ve yetiştiriliş tarzlarını mı?

Diğer şikayetlere gelince, videonun başında dediği doğru. Teknoloji olsun, bilim olsun dünya'nın artık devasa bir birikimi var ve akamdemik seviyede çalışacak bir öğrencinin bu yükün altından kalkabilmesi gerekiyor artık malesef. Bu kadar yükün altından kalkıp da yapabileceği şeyler de çoğalmıyor üstelik çünkü artık çağımızda yapılabilecek buluşlar çok özelleşmiş alanlarda, uzmanlık ve bir öğrencinin tek başına öğrenemeyeceği kadar çok disiplin gerektiren alanlarda oluyor (misal biyofizik).

İşte o yüzden çağımızda yeni kavramlara önem veriliyor: interdisiplinerlik, projecilik, takım çalışması.

Ben kendimi takım çalışması ve interdisiplinerliğin dışında tutmak istiyorum ama mümkünse d:
Mesaj tarihi:
ne bu şimdi, ülkemizdeki eğitim sisteminin kalitesi mi düşüyor demek istiyor öğrenciler mi mallaşıyor demek istiyor nedir, daldan dala atlamış.
Mesaj tarihi:
her telden çalmış sevmedim...

teknoloji ne hale getirdi bizi diye film çekmiş, gene internet üzerinden youtube dan dağıtıyor bu videoyu, tartışmayı da on-line forumda yapıyolar, google ın çok kişili office tarzı programını kullanarak dert yakınıyorlar...

iyiki kötüymüş teknoloji...

çok ironi var yani... beğenmiyorsan hiç kullanma... derse laptopunla gelip porno bakmak senin iradenle alakalı bişi
Mesaj tarihi:
teknolojiyi tamamen kötülemiyor ki? Teknolojinin öğrenci hayatına etkisini gösteriyor daha çok. Yani yapıp yapmamak senin elinde ama teknoloji artık öğrencileri kendine çekmek konusunda çok başarılı. Kişisel görüşüm ise; artık zeki,akıllı,çalışkan vb. olmak, öğrencilik hayatında başarı için yeterli değil eskisi gibi. İradeli olan kazanıyor daha çok.

Aralarda çok güzel detaylar var ülkemizi ilgilendiren. En azından orda okulu bitirdikten sonra yıllık $20000 kazanıyorlar. Bizde ise en iyi okulu bile bitirsen anca o kadar kazanabilirsin.
Mesaj tarihi:
Klavye gibi rahat bir aparatla işlerimi halledebilirken, yazımı yazabilirken, manyak mıyım, piskopat mıyım kalemle uğraşıyım, hem parmaklarım şişsin ağrısın hem de yazı yazma hızımı yarı yarıya düşüreyim, hem de bilgisayar başında olmayarak dünyanın bilgisinden uzak kalayım?
Hiç şimdi facebook'tu bilmemneydi demesin kimse yani, bilgi arayan bilgi bulur, facebook profile'ı gezen de onu yapar.
Gayet gereksiz, amaçsız, anlamsız bir video bence.
Mesaj tarihi:
yanı komikti.. sacmaydı, dünyanın coğu yerınde öğrencilerin durumu dahada vahim, olanakları verimli kullanamadmaları kendi sucları sonucta
Mesaj tarihi:
Cuce said:
yanı komikti.. sacmaydı, dünyanın coğu yerınde öğrencilerin durumu dahada vahim, olanakları verimli kullanamadmaları kendi sucları sonucta


katılıyorum..

ne yani, interneti mi kapatalım?
Mesaj tarihi:
bence anlatmak istenilenin tersini anlamışsınız genel olarak =) en azından eskiden izlediğimde de ben farklı düşünmüştüm, şimdi yazılanları okuyunca tekrar izledim, fikrim değişmedi.

öncelikle teknolojiyi kötülemiyor. hatta sonunda "teknolojinin bizi tek başına kurtarabileceğini" bizzat yazıyor.

gelişen teknoloji ve sürekli biriken bilgi ile devasa bir enformasyon havuzunun ortasına düşen öğrencilerin, okullarda hayattan ne kadar koptuklarına dair vurgulama var. hala kara tahtada eğitim gören, kitapları karıştıran, bilgiye erişim konusunda eski teknikleri kullanan öğrenciler gündelik hayatlarında, okullarda uğraştığından çok daha fazla bilgiye (faydalı ya da faydasız bilgi olması ayrı bir tartışma konusu) ulaşıyor. dolayısıyla okul dışında, kendilerini daha da çok donatır oldular. video da buna dikkat çekiyor. "gelişen teknolojiyle, eğitim sisteminin de değişmesi gerekir" gibi bir tema var.

"interneti kullanın" ya da "kullanmayın" diye bir vurgu da yok aslında. amacı bu değil. mevcut durumda internet zaten kullanılıyor, biz eğitim sisteminde internetle neler yapabiliriz? dikkat çekilen bu.

öte yandan videonun başında belirttiği üzere 200 öğrencinin, aynı doküman üzerinde 300 küsür düzenleme yapmasıyla oluşturulmuş bir video bu.. dolayısıyla çok şey söylenmek istenmiş, konu dağılmış gibi düşünülebilir, doğrudur. yine de bence çok iyi bir konuya parmak basmış.

ayrıyetten mike wesch amcamın diğer videolarını izlemenizi de tavsiye ederim;
http://www.youtube.com/profile?user=mwesch
Mesaj tarihi:
bence bu videonun amacı ne interneti ne de teknolojiyi yüceltmek ya da kötülemek. tam tersine bazı alıntılar vererek insanları dürtüyor ve aynen burda olduğu gibi bir fikir paylaşımına itiyor. ortada bir sorun olduğu kesin, bunla ilgili bir tartışmaya da işte öğrencilerin kendi ağızlarından ve konuyla ilgili ünlü alıntılardan yola çıkarak başlıyor gibi geldi bana. o kadar taraflı gelmedi bana açıkçası video.
Mesaj tarihi:
çok boş olmuş. özellikle 3 saat şunu 5 saat bunu 2 saat bunu yapıyorum 26.5 saat ediyo olayı boşlukta yeni çığır açmış. oturun dersinizi çalışın.
Mesaj tarihi:
Yalnız şu bilgiye ulaşım olayına değinmeden edemeyeceğim.
İstanbul'da devlet üniversitesinde okuyorum, ama kütüphanenin Finance Journal, International Finance Journal, Economics Journal gibi bir sürü journal'a erişimi yok. Hepsini tek tek satın alamam zaten. JSTOR'a falan da erişimim kapalı.

Yüksek lisans yapmak istediğimde bu yüzden ya Koç, Sabancı, Bilkent gibi özel üniversitelere gitmem lazım.

Ya da yurtdışında okumak gerekiyor.
Olanaklar burslar falan geniş olacak ki, hevesin olsun.
Ya da özellerde deneyeceksin şansını TR de kalmak istiyorsan.
Mesaj tarihi:
Maalesef haklısın Prawler. Kütüphanelerin en büyük giderleri süreli yayınlar ve elektronik veritabanlarıdır. Özellikle günümüzde bir üniversitenin takip etmesi gereken o kadar fazla süreli yayın var ki, devlet üniversitelerinin kütüphanelerine ayırdıkları komik rakamlı bütçelerle bunları takip etmek çok zor. Özel üniversitelerdeki sayıca az öğrenciler bu yönden çok daha şanslı. Devlet üniversiteleri güncel bilgiyi yakalamak konusunda sürünüyor.

Şu anda bir kaç sıra yukarıda "devlet üniversiteleri paralı olmalı mı?" diye tartışıyorlar. Bu ülke de zaten öğretim bedava değil ki..
×
×
  • Yeni Oluştur...