Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

No Country For Old Men

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
said:
STANBUL - NTV’den de canlı yayınlanan gece, ünlülerin ‘kırmızı halı’dan geçişiyle başladı. Ünlü tasarımcıların giydirdiği yıldızlar şıklık yarışındaydı. Komedyen John Stewart’ın sunduğu bu yılki Oscar ödüllerine “No Country for Old Men” (İhtiyarlara Yer Yok) adlı film damgasını vurdu. “No Country For Old Men” en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi yardımcı erkek oyuncu ve en iyi uyarlama senaryo dallarında Oscarları kazandı.
Sosyal ağlarda paylaş

Oscar'da zaten yabancıların egemenliği vardı.Aklıma gelenler:

En iyi yardımcı aktör=Javier Bardem(İspanya)
En iyi yardımcı aktris=Tilda Swinton(UK)
En iyi aktris=Marion Cotillard(Fransa)
En iyi sanat yönetimi=Sweeney'nin ekip(İtalya)
En iyi kısa film(önemli)=le mozart les pickpockets(Fransa)
En iyi Makyaj=La Mome'nin ekip(Fransa)

Bi de tam emin değilim ama en iyi kısa animasyon'u alan Peter and the Wolf'de sanırım İngiltere.
En iyi yabancı filmide sayarsak 8 Oscar gitmiş yabancılara.
Kimi Hollywood yapımlarında oynasada,yinede önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm simdi ne desem: senaryo siradan, oyunculuk tam not ozellikle javier bardem koparmis olayi, dialoglar tam not.

Carla Jean

Carla Jean i oldurdu mu eleman orada takildim ben?

Woody Harrelson hastane sahnesi

Woody Harrelson la olan dialog tam turk isi olmus. Kardes nedir meslek? Kaynakciyim? Oksiasetilen mi, mig/mag mi? Yaw hepsini yaparim evvelallah? Ya dokme demirde yapiyor musun? Ee git isine hastayim zaten birde sen hasta etme?
Dialogsa dialog gora da da var ayni dialog bkz. Zeytinburnunda deri isinde calisiyorum, ayakkabi mi yoksa canta uzerine mi:)) Saka bir yana enteresan olmus, hastane ortami icin.

Esasinda ufak bir elestiri getirmek istiyorum son zamanlarda populer oldu bu tarz filmler. icerikleri gitgide birbirine benzemeye basladi malzemeleri sayalim: oncelikle bir adet psikopat olacak filmde, filmdeki aksiyon sahneleri gercek hayata yakin olacak oyle bir kursunla bir araba havaya ucmayacak, bol kan akacak, enteresan dialoglar olacak, konunuz siradan olacak, birde saglam oyuncular buldun mu tarantino soslu filminiz servise hazir. Bu akim Hollywood un tikandigi noktayi asar mi? Bence biraz idare eder o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

işte bu filmin farkı da bence tarantinovari filmlere göre daha "yetişkin", olgun olmasından kaynaklanıyo.

insanlar ciddi ciddi izleyebiliyor filmi. o yer yer klişe yer yer fantastik diyaloglar, uzun uzun konuşmasız sahneler arasında müziksiz o karamsar atmosfer filmi izletip, bi ton soru işaretiyle ayrılmayı sağlıyor. ki bu da güzel bir şey bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Ben de dün izleme fırsatı buldum filmi. Öncelikle bu film ne bir Fargo,ne Big Lebowski ne de Barton Fink seviyesinde.

Film genel olarak üst düzey, yönetmenlikten kurgusuna ve oyunculuğuna. Ancak Javier Bardem Goya'nın Hayaletleri'nden sonra bu kadar beğenilmesine rağmen silik geldi bana. Belki de yönetmenin tercihidir adamın böyle oynaması.

Ayrıca bu filmin Barton Fink'ten bile daha çok alegori içerdiğini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel film ama hafiften abartılmış. O gidişata çözümlenmemiş bir son uymamış. bir şekilde çözümleniyorsa da bana bunu vermeyi başaramadı :D

Ayrı bir paragrafı hak eden ise Chigurh karakteri. Gerile gerile koltuğa zımbalandım, çok başarılı (tu)

Tommy Lee Jones o kadar çok kovboy şapkalı rol aldı ki herhalde son 2-3 senedir çekim dışı da şapkayla geziyordur. :P

Bunu sevmiş olanlara Zodiac'ı tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...