Nefr Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Viktor said: paticikde B)- da yasaklansin hem kapali alan üyelik açıldı, kapalı alan değiliz artık
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 rahatsiz said: bu arada isletme sahipleri bu yasagi destekliyor genelde dunyada. yok böyle birşey? yani yasaya katılıyor ve hak veriyorum bir nikotin bağımlısı olarak o ayrı da, işletmelerin desteklemesi diye birşey yok fransa da kesinlikle yok mesela, aynı yasa burada da yeni uygulanmaya başlandı, acaip tepkili cafe bar sahipleri, hatta "gelin için yakalanırsanız ben ödüyorum para cezasını" kampanyası başlatan cafe işletmecisi var ehe ama burada işyeri sahibine ne ceza veriliyor falan onu bilmiyorum açıkçası yine de işletmeden kastın işyerleri ise eyvallah ama bardır cafedir desteklemez bu işi, işlerine de gelmez. özellikle avrupa ülkelerindeki tabac cafe mantığını düşününce, hiç ama hiç gelmez. burada markete gidip alamıyorsun sigarayı mesela, özel ruhsatlı sigara satan yerler var, genellikle de cafe barlar, deli gibi de para ödüyorlar o ruhsata ve yıllık vergiye "negzel oldu yasaklandığı" demez yani hiçbiri
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 destekliyorum, desteğimi de suratı düzelterek veriyorum
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 valla bu yasağı italya çok sağlamuyguluyor bi de jack nicholson'a ceza verilmişti italya da bir barda tüm uyarılara rağmen sigara içtiği için.
Apache Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Nefr said: Viktor said: paticikde B)- da yasaklansin hem kapali alan üyelik açıldı, kapalı alan değiliz artık off :/
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 tabac cafeler baska bir kategori ancak hic te oyle her yer tabac cafe dir yurtdisinda denemez. hatta normal sigara icenler bile genelde gitmeyi istemezler. normal barlar ruhsati ne alacak adam girise bir makine koyduruyor oluyor bitiyor. ancak isletme sahipleri destekliyor. eger yasak her yere ve duzgun olarak uygulanirsa yani rekabeti etkiler hale getirilmez ise. sigara gercekten pis bir sey ve havalandirmadan, temizlige bir suru masrafa yol aciyor. ha fransayi cok iyi bilmem ama almanya`da sikar biraz isletme sahibinin oyle bir beyan da bulunmasi. veya cezayi gordukten sonra bir daha bulunmaz. ha makineler de artik direk para ile calismiyor banka karti ve sifre mecburi, oradan yasin konrtol ediliyor ve oyle sigara alabiliyorsun. zaten disarida makineden sadece para ile alma imkani en garip olaylardan biriydi.
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 sigara içmiyorum içilen ortamlarda rahatsız oluyorum iyi olmuş.
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 kapalı yerlerde içilme yasağı iyi de, filmlerde dizilerde olmasın olayı çok salakça. özenen özensin arkadaşım bize ne, yeter ki kapalı yerde içmesin. güncelleme: her kapalı alanda yasaklanması da aslında kendi içinde saçma, kahvelerde mesela herkes içiyo, rahatsız olan da kahveye gitmez zaten. bi çeliştim bu konuda ama yasaklansın arkadaşım, sağlığını geçtim pis pis kokuyo üstümüz başımız, iğrenç.
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 rahatsiz said: tabac cafeler baska bir kategori ancak hic te oyle her yer tabac cafe dir yurtdisinda denemez. hatta normal sigara icenler bile genelde gitmeyi istemezler. normal barlar ruhsati ne alacak adam girise bir makine koyduruyor oluyor bitiyor. ancak isletme sahipleri destekliyor. eger yasak her yere ve duzgun olarak uygulanirsa yani rekabeti etkiler hale getirilmez ise. sigara gercekten pis bir sey ve havalandirmadan, temizlige bir suru masrafa yol aciyor. ha fransayi cok iyi bilmem ama almanya`da sikar biraz isletme sahibinin oyle bir beyan da bulunmasi. veya cezayi gordukten sonra bir daha bulunmaz. ha makineler de artik direk para ile calismiyor banka karti ve sifre mecburi, oradan yasin konrtol ediliyor ve oyle sigara alabiliyorsun. zaten disarida makineden sadece para ile alma imkani en garip olaylardan biriydi. fransadan bahsediyorum, paristen bildiriyorum; 1- burada sigara makinası diye birşey yok, almanyadaki durumu bilmiyorum ama varsa saçmaymış haklısın ehe 2- tabac = sigara satılan mekan, tabac cafe derken hem tabac hem de cafe olan mekan anlamında dedim, tütün cafe anlamında değil yani. dolayısıyla tüm cafeler tabac değil ama sigara satılan yerler evet çatır çatır cafe veya bar aynı zamanda, zira deli bir para ödüyorlar o sigarayı satma ruhsatını alabilmek için, durup dururken almıyor kimse 3- havalandırma ve temizlik masrafı dediğin şey sigaranın yasaklanması durumunda kaybedeceği potansiyelin yanında şaka gibi bile kalmıyor işletmecinin -ki bizdeki gibi sigara satmamasına rağmen sigara içen insanların uğrak yeri olan mekanlar bile ciddi kayıp yaşar, buradaki sigara satılan barlar cafeleri tartışmaya gerek bile yok 4- "sigara hiçbir yerde içilmezse rekabet olmayacağı için kimse kayıp yaşamaz" olayı yalan direk; ben eğer rakımın yanında sigara içemeyeceksem hiçbir mekanda, gitmem hiçbir mekana oturur evimde içerim mümkün olduğunca, illa dışarı çıkmam şartsa çıkıp dışarıda içerim ancak. ha evet hiç dışarı çıkmayacak değil insanlar ama azaltırım ben kendi adıma, muhtemelen her sigara tiryakisi de aynı şeyi yapar bar ve cafe gibi mekanlar için, yoksa atıyorum iş gününde öğle yemeğimi yediğim mekana yine giderim mecburen onda yapacak birşey yok. yani çok mu büyük olur kayıp türkiyede bilmem ama fransada epey büyük olur sözünü ettiğimiz işletmeler açısından, "ooh havalandırmayı iptal ederim elektrik tasarrufu mis" diyecek adam çıkmaz yani. hoş türkiyede de çıkmaz, hiçbir yerde çıkmaz kanımca =P
matama Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 beyler sunu soyleyin bana sigara her yerde yasaksa napicak icmeyenler gitmeyecekmi restauranta bara yemege icmeye sacmalamayin ya essek gibi gidicek herkes ole azalma falan tas catlasa 2 hafta butun dunyada yasanmisi var nicin sacma sapan birsey icin kasiyorsunuz
AthleT Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Bizim üniversitede -Atatürk Üniversitesi- en çok bizim bölümde içiliyor. -Beden Eğitimi- Çok güzel olur yasak. Bırakırım valla.
Narstil Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Yasaklansın hatta sigarı fiyatları paketi 50 ytl falan olsun Anam temiz hava alma hakkımız engelleniyo :D Paticiktete olsun tabi 18 yasından ufak özentilige yatkın insanlar olabilir burdada kötü örnek olmayalım resim falan koyarken sansürleyi altına sigara içmek süründürür yazın :)
Burax Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 ii de sigara yasağı var diye uçağa ya da otobüse binmeyeni gördünüz mü? bi süre sonra buna da alışcak herkes
Laraken Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 bu barlarda uygulanabilinirse süper olur. eve 5 10 masa atarım, bira satarım(5 milyon şişe efes), sigara da serbest, müzik de var. ohoo net para.
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Narstil said: Yasaklansın hatta sigarı fiyatları paketi 50 ytl falan olsun Anam temiz hava alma hakkımız engelleniyo :D Paticiktete olsun tabi 18 yasından ufak özentilige yatkın insanlar olabilir burdada kötü örnek olmayalım resim falan koyarken sansürleyi altına sigara içmek süründürür yazın :) Sigara içenlerin senin yanında sigara içmesi engelleniyorsa bir de niye kendi evlerinde de sigara içmelerini engelleyecek şeyler sunuyorsun ki?
matama Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 saglik icin devletin halkin sagligini korumasi cok onemlidir
NuKe Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 yasağı çok harika karşıladım. hatta sigara toptan yasaklansa çok daha iyi olur da hayal tabi.
CusTodeM Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 oo bayağa bi hayalde sigara sayesinde ne paralar dönüyor kim bilir
unac Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 sigara zararlı değildir öldürür... bu mantıkla yaklaşın.. canım sigara çekti bak yine
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 matama said: beyler sunu soyleyin bana sigara her yerde yasaksa napicak icmeyenler gitmeyecekmi restauranta bara yemege icmeye sacmalamayin ya demişsin de, bak ne demişim altına yazdığın mesajda; Nefr said: ben eğer rakımın yanında sigara içemeyeceksem hiçbir mekanda, gitmem hiçbir mekana oturur evimde içerim mümkün olduğunca, illa dışarı çıkmam şartsa çıkıp dışarıda içerim ancak. ha evet hiç dışarı çıkmayacak değil insanlar ama azaltırım ben kendi adıma, muhtemelen her sigara tiryakisi de aynı şeyi yapar bar ve cafe gibi mekanlar için, yoksa atıyorum iş gününde öğle yemeğimi yediğim mekana yine giderim mecburen onda yapacak birşey yok demişiz yani, dememiş değiliz, lakin anlatamamışız boldlara rağmen sanki
matama Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 bende sonra yazmisimki butun dunyada bir donem azalma olmus sonra normale donmus
Öne çıkan mesajlar