Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bakkalda eski berber ile karşılaşmak

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

Griswold said:
Lüks bir yere gidersen kesilir.
Ayrıca saç kestirmiyorum, kırık aldırıyorum. Sırtıma inmiş saçı 10 milyona saç kesen berberin ellerine teslim edip kırıklarını al hocam dersem ne olur? kırpıverir hart diye, sonra kafa derisini yüzerim o adamın ben.
Lüks bir yere gidersen ne oluyor, baba sadece kırıklarını pıt pıt alıyor, üstüne saçını yıkıyor, aga peelinge de gel sen çok yıpratmışın falan bile diyor (peelinge gitmiyorum, o kadar da değil tabi).
Bunu yılda bir yaparsan da koymuyor. Ok?
Sizin yıllık berber masrafınızın yarısını falan harcıyorum ben berberlerde, onu da hesaba katın zengin çocuğu diye ayar ver(e)meden önce.

uzun saçla erkek kuaförüne gidersen illaki mahfeder.git düzgün bir bayan kuaförüne max 15 verirsin kırıklara. ben 10 veriyorum mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

utopia said:
geçen gittim
yıkattım kestirdim boyattım süper oldu
35 ytl verdim çıktım
senede üç kere kestiriyorum saçımı
ben çok ucuzcuyum ya, kuaföre verdiğim parayı "lan onla ben şu kitabı alırdım" diye vermem mesela föne möne.
iki ayrı kuaförüm var ama saçımı sadece biri keser boyar. çünkü evet, anlıyorlar sen bunu bende yaptırmadın başkası kesmiş diye. çok da umrum diyon içinden de vicdan yapıyor insan be.
ikincisine parayı ben vermiyorum, annemle hesaplaşıyolar afsdf iyi oluyo kaş fön bedava. hadi kaş bi derece, sık yapılan şey de senede fönü toplasan 5 kere çektirmiyorum ahah.

niye yazdım bunları?
abi erkek adam saçını 40 liraya kestirir mi be iki tel saçı var çoğunuzun. kazık yiyorsunuz sağlam ahah. 15 ytl alsa kesimden benim kuaförüm, giden paramın arkasından ağlarım agsfag.

Şu quote üzerinden toparlayacağım, belirttiğim gibi saçım az uzun, yemiyor bir taraflarım kırık alıyorum adı altında bir karış saçı kısaltacak yere gitmeye.
2. si basit bir hesap yapalım, senede 3 kere saç kestiriyorsun diyelim, en aşağı 4 kere falan da boyatman gerektiğini düşünürsek;
35 - 15 = 20 (tahmini boya masrafı?)
20 x 4 = 80 (yıllık boya masrafı)
15 x 3 = 45 (yıllık kesim masrafı)
TOPLAM: yılda 125 lira kuaför masrafı.

Bana gelelim;
40. (senelik kesim masrafı)

Bağlarsak, kazık yemiyorum uzun vadede. İçim rahat berbere gidiyorum, saçım ahenkle horon tepiyor, kafa derisi yüzmem gerekmiyor, uykum var, öyle.

Ha ama kadın kuaförüne gidecem artık, ucuzsa o kadar. Orası da ayrı =) ben daha pahalıdır herhalde diyordum ne bileyim sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendim kesiyorum önceden de sölemiştim, bayramdan önce ailenin yanına gittiğimde amcalarımdan başlayıp babamı kardeşimi kestikten sonra annemde saçlarınının hepsini 10 cm kadar yapabilirmiyim diye sordu, yaparım dedim onu da kestim rekor oldu bu seferki 2 amcam babam annem kardeşim ( eve dönmeden öncede de ev arkadaşımı kesmiştim) bi oturuşta 5 kişiyi kestim.. ve berberleri biraz anladım diyebilrim insan acayip sıkılıyor ve bir süre sonra iş motora bağlıyor ve sen kafanda ne varsa yada traş nereye giderse ona göre kesmeye başlıyorsun.. mesela babam kulaklarını çok açma demişti ben motora bağlamışım gayette açtım acayip kızdı.. aldıkları para da hakkı
Sosyal ağlarda paylaş

20 veriyorum ben de 2.5 3 ayda bir kestiriyorum aslında daha sık kestirsem daha güzel olacak ama uzadıkça saçın modelini değiştirerek idare ediyorum ve bi süre sonra yine berber koltuğuna oturup,traştan sonraki ilk 4-5 günün bir an önce geçmesini istiyorum..

Sizde oluyo mu tam bilmyiorum da ben kestirince bi 4-5 gün acayip geliyo saçım böle alışamıyorum çok sık gitmediğimden de olabilir tabi :D
Sosyal ağlarda paylaş

saç uzadıkça maliyeti artıyor ama bakım süresi ilgilenme/kısalıyor diyebilirim. normal berberler uzun saç ile ne yapacağını pek bilmiyorlar ve doğal olarak daha pahallı olan kuaförlere gidiyorsun. orada da şöyle bi sorun var. aslında sorun soruda gizli:
"çok süper/değişik bişi yapalım mı?"
bu süper ve değişik dediği şey şudur; abi acaip bişi çıktı. bi boka benzemiyor ve seni gay gibi gösteriyor. ama yaşasın metroseksüellik!
uzun aramalar ve "öle kesme! düz kes.. ne katı yaw? bi git" gibi dil dökmelerin sonunda uygun bir kuaför buluyorsun uzun saç kesebilen, bakımını yapabilen.. uzun saçın zıvanadan çıkması da 3-4ay sürdüğü için arada sırada gidiyorsun tabii..

kısa saç öyle mi? kesmesi kolay. ardahan'dan muzaffer emmi de keser aynı modeli, sivas'tan yakup aga'da.. standart genelde. tabii az biraz uzadığı anda ensesi, favorileri falan karşıyor.. birbirinin içine giriyor. kafa yangın yeri gibi mübarek. haliyle paso kestirmek, düzeltirmek gerekiyor enseyi, yanları kısa aralıklarla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...