Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

S_burti

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:

e kitap zaten comming oof age hikayesi. dolayısıyla etkisi okundğuu yasla cok ilgili.

diğer yandan cok güzel olsun diye yazılmıs bi kitap değil, tolkien içimde kalmasın yazıyım herseyi diye yazdığı bi kitap.

coming of age nedir bilmiyorum da, ikinci paragrafta ne dediğini anlamadım. Sonuçta Hobbit, Yüzüklerin Efendisi'nden önce, çocuk kitabı olarak yazıldı ve basıldı. Hobbit tuttuğu için üstüne Yüzüklerin Efendisi ve Sillmarion'u yazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Cuce said:

e kitap zaten comming oof age hikayesi. dolayısıyla etkisi okundğuu yasla cok ilgili.

diğer yandan cok güzel olsun diye yazılmıs bi kitap değil, tolkien içimde kalmasın yazıyım herseyi diye yazdığı bi kitap.

coming of age nedir bilmiyorum da, ikinci paragrafta ne dediğini anlamadım. Sonuçta Hobbit, Yüzüklerin Efendisi'nden önce, çocuk kitabı olarak yazıldı ve basıldı. Hobbit tuttuğu için üstüne Yüzüklerin Efendisi ve Sillmarion'u yazdı.

şöle demek, tolkien zaten baya bi tepki alıyor fantazi dünyası ayratmakla ilgili notlarını fikirlerini acıkladığında, savasa yaklastıkca tepkilerde artıyor.

benım hissiyatım hep "baska bi kitap yazma fırsatım olmaz bu dunyada gecen, içimde kalmasın bütün sığdırabildğim kadarını yazıyıveriyim bu hikayede" olmustur, hobbite dair.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Tolkien'ın Yüzüklerin Efendisi'ni, Hobbit'i yazmadan planladığını gösteren bir bilgi-belge var mı, sanmıyorum. Bir takım hikaye var ama onlar Silmarillon'a dair.

silmarillonun derlendiği notlar var işte, ama belge değil. kendi içlerindede oldukca tutarsızlar zaten. transcript değiller zaten, sadece notlar. elfler söle olsun cuceler böle olsun, ejjderha su olsun, yok yok bu olsun. orclar böle türesin, yok olamdı sole yaratılsın. balrog böle bişi olsun, ama ole cok sıkıcı böle olsun diye uzayan giden notlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...