yildirimokur Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 GERGE said: Spoiler gorunce sikayet edin, her mesaji okuyamayiz yani. Hobbit'i bilmeyen yok diye biraz hosgorulu oluyorum ayrica. Usta sen burada mıydın ? Filmin azını öptüler senin haberin yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 @hamsilipilav. eyv saolasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 azogu da manu benett oynuyormuş lan bugün öyle castta kimler varmış diye bakarken farkettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Galadrielin güçleri yüzüktenmi geliyor ? Yoksa yüzük harici istari tarzı bir özelliği varmı onun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 samaella said: Galadrielin güçleri yüzüktenmi geliyor ? Yoksa yüzük harici istari tarzı bir özelliği varmı onun ? galadriel orta-dünyadaki en yaşlı elf şuanda. yüzük haricinde kendisininde güçleri olduğunu düşünüyorum ama spesifik olarak neler yapabildiği tolkien tarafından yazılmadı hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 hamsilipilav said: samaella said: Galadrielin güçleri yüzüktenmi geliyor ? Yoksa yüzük harici istari tarzı bir özelliği varmı onun ? galadriel orta-dünyadaki en yaşlı elf şuanda. yüzük haricinde kendisininde güçleri olduğunu düşünüyorum ama spesifik olarak neler yapabildiği tolkien tarafından yazılmadı hiç. Bende onun merakından sordum banada gayet testisti bir elf büyücü gibi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 lotr.wikia da var bişeyler de kaynak kaba eti olabilir yazanın tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 samaella said: hamsilipilav said: samaella said: Galadrielin güçleri yüzüktenmi geliyor ? Yoksa yüzük harici istari tarzı bir özelliği varmı onun ? galadriel orta-dünyadaki en yaşlı elf şuanda. yüzük haricinde kendisininde güçleri olduğunu düşünüyorum ama spesifik olarak neler yapabildiği tolkien tarafından yazılmadı hiç. Bende onun merakından sordum banada gayet testisti bir elf büyücü gibi geliyor. öyle zaten. en yaşlı elf diyorum sana orta-dünyadaki :D noldoriçemiz <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Tolkiende erken öldü ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ravnos Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Redeagle said: Lotr'da var. Lore'un en imba karakteri herhalde =) Cehaletimi mazur gör dostumda ne idüğü belirsiz bi karakter diilmi tom bombadil? Sanki tolkien çok ciddi yazdım azcıkta trolliyim lan kafasıyla yaratmış gibi. Zaten büyük ihtimal filmlerede milletin kafa cortlamasın iyice bu ne iş yapıyo la diye koymamışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Abisi dayısı yazıyo hacı, hala kitap çıkarıyor adamlar. Abimiz bize anlatmıştı ölmeden bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solozzo Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Ravnos said: Redeagle said: Lotr'da var. Lore'un en imba karakteri herhalde =) Cehaletimi mazur gör dostumda ne idüğü belirsiz bi karakter diilmi tom bombadil? Sanki tolkien çok ciddi yazdım azcıkta trolliyim lan kafasıyla yaratmış gibi. Zaten büyük ihtimal filmlerede milletin kafa cortlamasın iyice bu ne iş yapıyo la diye koymamışlar. Abi pek öyle ne idüğü belirsiz bir karakter değil Tom Bombadil. Aslına bakarsan o hikaye içerisinde yer alan en kudretli ve en eski yaşayan varlık sanırım o. Sadece o elini eteğini çekmiş, sadece kendi toprakları ile ilgileniyordu diye hatırlıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 abi tom bombadil hayatımda okuduğum en iyi karakterlerden biri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Troll Bombadil en über karakter kitapta. Thranduil'in WP'sini bulabilecek var mı geyikle birikte ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Promenader said: Troll Bombadil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ravnos Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Abi işte en yaşlı falan deniyoda hani bazısına göre en imba varlık hatta valar mıydı (lotr lore uda tanrı yerine geçen varlıklar unuttum şimdi kızmayın) onlardan bile güçlü bazısına göre hiç bi gücü yok vs.Hani baya yaşlı ama nereye çekersen öyle bi karakter. Başarısız bi karakter değil kesinlikle tolkienin yazdığı karakteri başarısız bulanı dövüyolarmış zatende ne biliyim çok açık bırakmış adam bu elemanın ucunu.Sanki kendi kafanıza göre yapın bişiler daha çok karakter va kasamıcam şimdi demiş gibi. Hatta tanrılarında bitane başında boss varya Eu muydu (isim hatırlıyamıyorum şuan bi türlü) olduğu bile ortaya atılıyo.Yani sen kim olmasını istiyosan o gibi biraz.Ne amacı belli ne ne olduğu belli.İyimi kötümü da belli değil. edit:Bide konuyla alakasız bişey filme gitmeden gene lotr lore una olan ilgim arttı.Şöle bi silmarillion falan kurcaladım arada wiki destekli.Lan bütün balroglarmı biyerden düşüp ölüyo illaki. Kaç tane balrog karakter yazdıysa adam hepsi gandalf-balrog sahnesinin bire bir aynısı şeklinde ölüyo.İki karakter birlikte bi uçurumdan yuvarlanıyo ve ölüyolar.Koca karılar gibi toynakları olunca tabi dengeleri bozuk oluyo heralde balrogların elflerde bug bulmuş gibi atlıyolar üstüne uçurumdan aşşa birlikte lombidi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Bugün Ankara IMAXte izledim ve tam anlamıyla büyülendim. Bundan önce izlediğim filmlerdeki 3 boyuta bakarak cidden aşmıştı filmin derinliği vs. İçerik olarak kitabı okumadım ancak masal gibi bir 3 saat geçirdim diyebilirim. Beklentimin üzerindeydi film cidden. Kesin tekrar izleyeceğim. Ama diğer filmleri beklemek zor olacak. Peter reisin ellerine sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Adım Mithrandir olaydı da Lady Galadriel gözlerimin içinden ruhuma kadar erişip Mithrandir diyeydi sabahlara kadar. Böyle nasıl desem iliklerime kadar ürperiyorum, kendimden geçiyorum o Mithrandir dediğinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 aksine hic bi balrog öle ölmüyo. middle earthteki en tutarsız ayratıklar balroglar. bi 5 metre oluyolar bi 20 metre. bi tırto elfler yüzlercesini öldürebiliyo, bi sauron kontorl edememekten korkup hizmetine sokmaya calısmıyo. bi 20 tane var diyolar bi binlerce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ravnos Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 mifrandiyerraaa.... bi kıpırtı oldumu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ravnos Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 @cüce Abi adam ilk balrogları ırk olarak düşünüyo böle binlerce var falan diyo ama sonraki kitaplarda(lotr ı son kitap olarak düşünüp onu asıl lore olarak kabul ederekten)maximum 8-9 taneydiler diyo.Zaten 2-3 tanesi Earandil in kaçtığı şehirin kuşatmasında(unuttum gene ismi öf püf) aşşa uçup exploitçi elflerle birlikte ölüyo.Gandalfla balrogunkine aynı kafadan. Ha bide dediğin gibi binlerce olan hatta bitanesinin babası melkor anası troll olan versiyonu varki benim bildiğim o fikri lotrla birlikte elemine ediyo zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 reampage said: abi zaten cüceler erudan habersiz yaratıldıkları için first bornlardan önce eru tarafından sürülmüolarmıydı, ainur mu yaratıodu onları. Edit: Aule imiş. şöyle oluyor o olay toprağın ve metallerin tanrısı Aule kendisine cüceleri yaratıyor ama bunların canı yok. droid gibi birşeyler yani. ne dersen onu yapıyorlar. Ea farkediyor Aule'nin ne yaptığını ve soruyor "hayırdır bilader? ne yaptın sen?" falan diyor. Aule de "seni kıracağıma bunları yok ederim daha iyi" diyor. Eline balta mı alıyordu yoksa çekiç miydi işte bir silah alıyor eline. Tam bu yarattığı cücelerin kafasına indirecekken cüceler hayatlarını bağışlaması için yalvarmaya başlıyorlar. Ea da diyorki "bak işte hayat verdim onlara. öldürmene gerek yok" diyor. Öyle yaratılıyor cüceler. Elflerden önce mi sonra mı hatırlamıyorum ama sonra yaratılmış olmaları lazım. Çünkü loreda şöyle bir sıralama var: Tom Bombadil > Gezegendeki yeşil hayat falan > Elfler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 samaella said: Galadrielin güçleri yüzüktenmi geliyor ? Yoksa yüzük harici istari tarzı bir özelliği varmı onun ? yüzükten geliyor gandalftaki yüzük cesaret veriyor etrafındakilere. kırmızı. gandalf'a da başka bir elften geçiyordu bu yüzük. galadriel'deki etrafı yeşillendirmeye yarıyor. elrond'daki ise olayların gidişatını önceden kestirmeye yarıyor. yanılıyor da olabilirim. sittin sene oluyor kitapları okuyalı. detaylar hep blurlu bende. ayrıca, galadriel diğer elfler gibi değil. orta dünya'da yaşayan elflerden bazıları valinor'dan gelme. üçüncü filmin sonunda frodo ile bilbo'nun batıya doğru gittikleri ülke. legolas gibi orman elfleri oraya hiç gitmemiş. tanrıları görmüş, onlarla yaşamış elfler galadriel gibi elfler. valinor'da melkor'un (sauron'un, zamanında yancısı olduğu tanrı) çıkardığı siyasi nifak sonucu orta dünya'ya geliyorlar. çok badireler atlatıyorlar falan. o soydan işte galadriel. bi de sakallı bir elf vardı shireın batısındaki limanların orada yaşayan. o da öyle çok yaşlı mesela. elrond, legolas falan sonradan olma. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 gandalf'ın yüzüğü orta dünya'ya ilk geldiğinde cirdan kendi yüzüğünü gandalf'a veriyordu, verirken de "sizin buna daha çok ihtiyacınız olacak" diyordu. yüzüğün gücü de sahibine enerji vermesi gibi bişeydi. cücüler elflerden önce yaratılıyorlar, fakat eru "benim yarattıklarım dünyada ilk yürüyenler olacak" diyerek cüceleri uykuya yatırıyor balroglar melkor, maiar arasından kendine yandaş toplarken balroglar geliyor işte. war of wrath sırasında çoğu balrog yok ediliyor, kalanlar da dünyanın derinliklerine saklanıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 hah tamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar