Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazıl Say : "Onlar kazandı , ben yokum"

SturmVogel

Öne çıkan mesajlar

Slat said:
FAZIL SAY İLK DEMEÇ "SOKARIM BÖYLE ÜLKEYE IM OUT"
FAZIL SAY İKİNCİ DEMEÇ "ONLARA TESLİM OLACAK DEĞİLİZ"

Sanatçı burda, ilk demeci dikkatleri üzerine çekmek için, ikinci demeci asıl anlatılmak isteneni vurgulamak için kullanmıştır.

Niye gidio ülkeden gitmesin bık bık yazmayın artık yeter be

Off o kadarını bizde biliyoruz. Anlamayanı var ama.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Sawer said:
pwnbot said:
sir said:
80 yıldır rejim pek değişmedi doğrusu, meğer hep faşizmde yaşıyomuşuz =))

komünizm tartışmasına girersek iyice saparız ya, ama komünizmi şeriata tercih ederim tabi ne de güzel olurdu halkların kardeşliği falan..

komunizm halklarin kardesligi degil, yeteneksiz ve sifatsizlarin digerleri ustunden beslenmesidir.

+BIRMILYARBESYUZÜÇ her zaman düşündüğüm şeyi dile getirmişin.

Dediğiniz doğru ise sizin için çok iyi. Başkaları üzerinden beslenir gidersiniz.

sen de onu bile yapamicağın için otur kenardan gözün yaşlı izle bari.
Sosyal ağlarda paylaş

dogudaki mehemtcik seve sevemi savasiyor?

forumalrdkai dominant zihniyet bu zorla askerlik zorbalik adami oraya zorla goturuyolar diye isyan etmemismiydi?
fazil saya gelince milliyetci oluyoruz ama

simdi buyuk bir agimiz var

akp hukuemtini bunla koruyoruz

yerine gore liberal yerine gore demokrat yerine gore muhafazakar

maksat hukuemti savunmak
nerden yaylim atese gelirse agi o tarafa cek

her yerden geliyor bazen yetisemiyorlar o zamanda enginarkic sokuluyor devreye

oda yetmesse susmakla yetiniyorlar ag ayaklarina dolaniyor cunki
Sosyal ağlarda paylaş

AKP'nin geçmişini bilmemne yapayım ama bu AKP düşmanları da (yüzde doksanı) öyle laflar söylüyorlarki onlardan yanada olamıyorum. Bir yanda takunyalı takiyeci yobaz pislikler öbür yanda her türlü azınlığa tahammülsüz bir kitle, İşçi grevlerine destek vermektan aciz solcular, Batı düşmanı, İran ile işbirliği yanlısı ilericiler...
Sosyal ağlarda paylaş

solcular enden birlesemiyor saniyorsun lol

ayaktakimi muhafazakarlar cahil olduklarindan farkli bakicak konulari olmuyor genelde veya ortak noktalarinin para olduguna kanaat getiriyorlar ayrilik yerine

oysa siol eksenli dusunceye sahip insanalr mitoz bolunmeyle ayrisiyorlar

hatta guzel bir utopya yazilmisti
insanalr arasinda birligi saglamanin tek yolunun bilgiyi ve egitimi kisitlamak oldugu konusunda

sasirmiycan yani
Sosyal ağlarda paylaş

elm said:
pwnbot said:
sir said:

komünizm tartışmasına girersek iyice saparız ya, ama komünizmi şeriata tercih ederim tabi ne de güzel olurdu halkların kardeşliği falan..

komunizm halklarin kardesligi degil, yeteneksiz ve sifatsizlarin digerleri ustunden beslenmesidir.

Bu kadar kolaydı dimi bir cümleyle özetledik komünizmi.Bende o zaman kapitalizm asalakların mirasları sayesinde akıllı insanları sömürdüğü rejim derim.
Paticiktede bir çok insan seçim sonrasında terketmek lazım bu ülkeyi dedi , sinirle verilen ilk tepkidir bu çok da doğaldır fazıl say hala bu ülkede olduğu içinde fare değildir .

ki doğru dersin.Kapitalizm asalakların mirasları sayesinde akıllı insanları sömürdüğü rejimdir.Hatta Çok daha kötü şeylerde söyleyebilir ve haklı olursun benim anlamadığım biz kapitalizmi orda övmedikki? Ammaaa klasik biri değilsen diyerisin...
Sosyal ağlarda paylaş

Sawer said:
elm said:
pwnbot said:
sir said:

Bu kadar kolaydı dimi bir cümleyle özetledik komünizmi.Bende o zaman kapitalizm asalakların mirasları sayesinde akıllı insanları sömürdüğü rejim derim.
Paticiktede bir çok insan seçim sonrasında terketmek lazım bu ülkeyi dedi , sinirle verilen ilk tepkidir bu çok da doğaldır fazıl say hala bu ülkede olduğu içinde fare değildir .

ki doğru dersin.Kapitalizm asalakların mirasları sayesinde akıllı insanları sömürdüğü rejimdir.Hatta Çok daha kötü şeylerde söyleyebilir ve haklı olursun benim anlamadığım biz kapitalizmi orda övmedikki? Ammaaa klasik biri değilsen diyerisin...

asalaklar akıllıları sömürmez. çok akıllıysan sen de zengin olursun, seçtiğin yola bağlı ister sömürülmeyi kabul edersin ister zengin olmayı. Ayrıca paran neyse veriyolar, seni kiralıyolar nesi sömürmek bunun. Daha fazla hakettiğini düşünüyosan ona göre bi işe gidersin alırlarla hakediosun demektir almıyolarsa haketmiosundur. O miraslar da havadan paraşütle düşmedi asalak olsalardı o miraslar da olmazdı. Neyse geçiniz olay kapitalizm komünizm tartışmasına dönmesin. Hem sonucu belli, hem de yıllarca dünyada zaten yapılmış olmadığı görülmüş
Sosyal ağlarda paylaş

Verdiğiniz örnekteki yakıştırmalardan yola çıkarak şöyle düzeltiyorum: Kapitalizmde akıllılar, asalakları sömürür, üstüne bir de para verir, eğer asalak kelimesini iki taraftan birine uygun görebiliyorsanız. Bana sorarsanız daha akıllı olanlar akıllı olanlardan faydalanır, üstüne bir de parası neyse verir, sağlanılan faydaya göre ödeme yapılır, ama daha akıllı olan her zaman daha üsttedir. Çıkıp da sırf kapitalist düzene karşı çıkıcam, asiyim ben, Marx benim göbek adım demek için benim önüme en sevdiğim yemeği koyup da hakkıyla parasını alan adama "asalak" diyemezsin. Düzen böyle sağlanıyor arkadaşım, komünizmin toplumu mutlu etmesi ütopyadan öteye gidemez. Çalışan, kazanan, sizin değiminizle "sömüren" adam, "sömürmek" için zamanında kendini "sömürterek", "sömüren" klasmanına oturuyor. Kimseye üstün olma yetkisi tepeden inmiyor, x kişisi y kişisinden fazla çalışıyorsa, ondan daha akıllıca seçimler yapıyorsa ya da kafası daha iyi basıyorsa üste geçip y kişisini, onun zamanında yönetildiği gibi yönetiyor. Niye? Çünkü o iyi yönetildiği için nasıl yöneteceğini biliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:
ayrıca bu ülkeye fazıl say kadar yararı dokunmayan kimse de fazıl saya git bu ülkeden diyemez. ülkeye bi katkınız olsun vergiden başka tanıtın tüm dünyaya sonra gelin diyin ki, o gitsin biz varız.

Kesinlikle katılıyorum.Fazıl Say "Türk piyanist" olarak dünya da nerelerde ülkemizin adını duyurdu biliyomusunuz?Yok tabi,bilmeden atıp tutmakta forum sanatı.Adam sadece tanıtmakla kalmadı,sıradışı modern eserler yada piyano üzerinde farklı teknikler deneyerek bütün dünya da "oha herife bak nasıl piyano çalıyo,yenilikçi yaklaşım,görülmemiş şey" gibi tepkiler yarattı.İlla yani tarz olarak "eller havaya" yada rock falan çalmasına gerek yok.Yapılmayan bişeyleri yaparak,"Türkiye'de sanat var,iyi müzisyenler de var" dedirtti.Bu ülkeyi,bu toplumu tanıttı.Üstelik bu toplumun kendi müziğini(bknz. nazım,aşık veysel'in eserleri) tanıttı,batının pohpohlanmış ve şişirilmiş,estetiklikten kırılma noktasına gelmiş klasik müziklerini değil.

"Biz gassarayı fenerbahçeyi biliriz,bide tarkanı,bütün dünyaya bizi aha bunnar tanıttı" zihniyetli arkadaşlara duyurulur.

Bu ülkenin sayılı sanatçılarından birisidir Fazıl Say.Bugun sahip çıkılmaz,yarın gider elin avrupasında işler yapar,onların adını duyurur.Örnek vermek gerekirse Crytek'in kurucuları elemanlar gibi,3 türk deniyo ama oyun sektöründe gelişmekte olan bi türk şirketi bile yok.Neden?Avrupada yaşıyo herifler,şirketleri herşeyleri avrupada."Bilmemneyi keşfeden xx xxoğlu türk bilimadamı,xx avrupa kentinde çalışmalarını sürdürmektedir" diyo hep.

Ayrıca bi müzisyen ve konservatuvar mezunu olarak diyorumki,evet aynen denildiği gibi AKP hükümeti boyunca ne orkestralara adamakıllı kadro verildi,ne eğitim sistemine adamakıllı bi fayda sağlandı(bu sene bi halta benzedi daha eğitim sistemi,yeni kredili sisteme geçildi vs).Mezun olan bi kişiye iş imkanı neredeyse yok denecek kadar az.Yeni orkestra falan kurulmuyo çünkü,mezun oluyosun kabak gibi açıktasın,iş güç yok.Olan yerlerde sözleşmeli eleman alıyo,3 kuruş paraya sözleşmeli haftaiçi hergün provalı eşşek gibi çalışıyosun.
Opera da CSO'da artık FOSİL haline gelmiş amcalar eserlerde çalmadan bile para alıyo(az uz bişeyde değil,1 tek maaş 1 çift maaş aylık ortalama 2 - 2.5 milyar),gencecik konservatuvar mezunları sürünüyolar okadar sene eğitim görüp.Fazıl Say kalkıp "yeter la müzik hakkında bişey yapmıyonuz bu nasıl yönetim" deyincemi suçlu oluyo yani.Herif sadece sanatı savunmamış binlerce kişininde hakkını,çaresizliğini savunmuş aynı zamanda.
5000 tane imam kadrosu verilirken,500 tane sanatçı kadrosu bile verilmedi bu yönetimde.

Hepsini geçtim,biz okadar derslerde pedagoji,psikoloji zart zurt dersleri görüyoruz,yani öğretmende olabilmek için aynı zamanda.Hiç bilemedin,enstürmanıyla devam etmek istemeyenler gidip müzik öğretmeni oluyolardı.Şimdi onunda önünü tıkadılar,formasyon almayı zorunlu kıldılar.Zaten 4 sene okuduğumuz aptal dersleri 1.5 sene daha okuyoruz öğretmen olabilmek için.Sonuç ne,yine kadro gelirse belki,müzik öğretmeni oluyosun.

10 sene ben obua eğitimi aldım,konservatuvar okudum.4 sene önce kazara bass gitarı sevip,çalmaya başlayıp kendimi geliştirip,piyasada bass gitar çalmıyo olsaydım,şuanda bi konservatuvar mezunu olarak bende işsiz,5 kuruşsuzdum muhtemelen.Önüme çıkan ilk fırsatıda değerlendirdim,yurtdışına taşınıyorum bende.Çünkü görüyorumki burada müzik adına bişeyler yapmak demek,ya kültür bakanlığından torpille bi orkestranın sınavını kazanmak,yada "HADİ ELLER HAVAYA HOP" diye müzik yapmak demek.Üzgünüm ama bu işin daha ötesi yok çünkü bu memlekette.

Şimdi bilip bilmeden ülkenin şu şartlarına rağmen,kendi adını ve ülkesinin adını dünyaya duyurmuş bi sanatçıya bok atan arkadaşlar,kim fare,kim kedi bidaha bi düşünün,ondan sonra karar verin adam "giderim la yeter" demekte haklımı haksızmı.
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:

Edik: Korx iyi guzel de, hocam kisi basina dusen gelir atti.
Sen bosversana sanat neymis ya!!!

değil mi, halbuki aç karna sanat gibisi yok! sonra rusya gibi baletlerimizi gelin olarak pazarlarız hiç olmadı.

fazıl say kendi reklamını yapıyor, başka birşey değil. "ona önem vermemişlermiş", "onu davet etmemişlermiş", "ona dostça davranılmamış" vs paso, varsa yoksa kendiyle alakalı birşey var bütün dediklerinde. bu kadar kendini beğenmişliğe yuh demeden edemiyorum.

müzik derslerinin kaldırılması yönünde de bir haber yok ortada halen? fazıl say sıkmış oldu sonuç olarak?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam'cigim.
Kişisel gelir artsa da artmasa da halkın büyük kesimi aç.
Gelir dağılımı bayağı adaletsiz, gittikçe adaletsizleşiyor.
Yani bu büyüme toplumun geneline yansımıyor pek.
O yüzden sanatçı (kolpa popçulardan bahsetmiyorum kesinlikle) aç. Sanat dediğimiz şey Türkiye'de kıçını başını açıp şarkı söylemeye indirgenmek üzere ki bu çok büyük bir tehlikedir bence.

Bir de tok karnına sanat daha iyidir, ama burda belirtilmek istenen nokta, tok karnına olsak da, sanatın hükümetin umrunda olmayacağıdır.

Bir de umarım sıkı bir liberal olarak Türkiye'nin genel durumunu görebiliyorsundur. Yoksa bu kişi başına gelir kolpasının gerçek olmadığının farkında olduğunu varsayıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

afedersiniz de sanat = batı klasik müziği olarak görmüyorsunuz herhalde? batıda bile kitlelerin alakası kalmamış durumda, çok sınırlı bir dinleyici kitlesi var. bir gencin film soundtrack'lerinin ötesinde oturup da klasik müzik dinlemesi herhalde norm sayılamaz?

kaldı ki bizim kendi klasik müziğimiz varken kalkıp da "fazıl say baloya davet edilmedi nasıl olurrrr" diye kahrolmamız için sebep göremiyorum ben. edilebilir, edilmeyebilir de. ne rejimin tehdit altında olduğuna (müzik dersleri iptalinin sıkış olduğu hatırlanırsa) dair, ne de sanatın yitip gitmeye meyilli olduğuna dair ibaredir bu.

işin en trajikomik tarafı, sormak isterim: burada "fazıl say nasıl önemsenmezzzz" diyen arkadaşlarımızın kaçı oturup klasik müzik dinledi? kaçı fazıl say'ın performanslarından birine gitti? kaçı bir cd'sini almıştır? onu da geçtim mp3'ünü indirmişler midir?

sanatın zaten hükümetin desteğine bağlı bırakılması yanlıştır. devlet eliyle sanat olmaz. devletin kendisinin bilmemnere filarmoni orkestrasına bütçe vermesinin devletin sadece sünni camilere finansman sağlamasından farkını söylebilir misiniz? kaldı ki sanat denen kavramın dalları organize dinlerin sayısını katlayıp çarpar, neden fazıl say devletten bir dostluk beklemeye hak görebiliyor kendinde? 1920'lerin "frak giyelim, batı klasik müziği orkestrası kuralım" tarzı batılılaşma gösterisinin uzantısı dışında neye dayanabilirdi bu kendini beğenmişliği adamın?

dediğin gibi, liberal görüşte biri olarak devletin sanata o veya bu şekilde karışmasını ve sanatçının da devletin eline ya da övgüsüne bakmasını çok yanlış buluyorum.

valla praw, aynı ülkede yaşıyorsak bile aynı şeyleri görmüyoruz herhalde. ben kötüye değil, iyiye gidiş görüyorum ekonomik olarak. ve bunu inkar edenleri de anlayabilmiş değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

Overall da iyiye gidiş var da.
Çok sakat bir büyüme bu ve tamamen dışarının dinamiklerine bağlı.
Yabancılar Türkiye'den gidince sönecek bu balon ekonomi ki, şu anda çıkmaları çok zor görünüyor.
2006 Mayıs'ta borsadan çıkan paranın oranı çok düşüktü mesela, ama etkisi çok büyük oldu. Onun 3 katı çıksa olacakları düşünemiyorum ki, babasının hayrına durmuyor burada adamlar. En küçük bir tehlike gördüklerinde çıkarlar ve o zaman duman oluruz.

Bir de zenginleşen adam Robin Hood gibi fakirden alıp kendine koyuyorum.

Liberalim ama Türkiye istediğim anlamda liberal değil.
Kafası estiğinde liberal, kafası estiğinde başka birşey.
Dönek takılıyor ona kızıyorum.
Liberalim diyorsun, ota boka vergi koyuyorsun.
Çocuk mu kandırıyorsun demezler mi adama?

Aslında senle aynı kulvardayız Sam ama sen bana göre tersten koşuyorum sen de bana göre tersten koşuyorsun :)

Hangimizinki doğru zamanla göreceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...