cenx Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 23.11.2007 diş macunu iğne iplik asma kilit lipstick kolonyalı mendil şampuan falan diye yazmışım.girişte bi sürü şeye el koydular. şu an 4. günün gecesi. Birazdan yatıyoruz. Gayet memnunum. Temiz hava bol gıda ve spor... sigarayı bile bırakabilirim. Büyük ihtimalle şöför olucam. ingilizcem falan var diyorum ama sanırım iplemicekler. Yarın görücez. Pippirik otu diye bişey buldum. Kahve rengi arazide küçücük ve kıpkırmızı bir çiçek. topladım bende... bir yandan yaprakları temizlerken. 240 kişi 2km alanda yaprak temizledik. aferin bize dimi. 24.11.2007 Salı Sabah içtimasında sırada sigara içen bi hıyar yüzünden süründük. Meslek seçimleri yapıldı. ingilizce yemedi :D Klimacı oldum sonra listeden silmişler. Grafiker seçimine yetişemedim. amaan dedim. şöför olucam nası olsa. Birde kğuşlar değişti tam arkadaşlara ısınmışken herşey karıştı. bakalım yeni koğuş nasıl olacak? 28.11.2007 Çarşamba Bu gün keleşlerimizi aldık. AK-47 Kaleşnikof piyade tüfei. Oyuncak gibi birşey. 3.800 kg. Etkili menzili 400 mt. tabiki silahlar boş. Çat çut herkes silahlarıyla oynuyor. Şimdi cidden askere benzedik. Çapraz tutuş, silah as, esas duruş, çapraz tutuş... adam öldürmek için her türkü teknik. Önümde genç insanlar sırıtarak silahlarıyla oynuyorlar. askerden cok gerillaya benzediler şimdi. Güzel, çok soğuk ve eğlenceli bir gündü birde kar yağdı. 29.11.2007 Perşembe Bi önceki günün derslerini gördük çok rutin bir gündü. 30.11.2007 Cuma Sabah 5ten akşam 5e kadar yürüdük botum öyle vurduki acıdan kıvrandım. Geveze arkadaşlar yüzünden bir sürü ceza aldık. Tören yürüyüşünü denedik tamamen sıçtık. Yemekler çok güzel, kamuflaj ağır, havada ılıktı. 01.12.2007 Cumartesi Çok yağmur vardı. Kantinde toplandık. Yağmurun dinmesini bekliyoruz. Silahlar verilmedi yağmur var diye. Kar yağsa sorun değil ama yağmurda eğitim yapamıyoruz. Birde sanırım yemeklere şap katıyorlar. Bu gün Tufan başçavuş güzel bi laf etti. "Komutan ateşe benzer, uzak durursan üşürsün, yaklaşırsan yanarsın" yani ne uzak dur nede laubali ol. İkisinin ortası cidden işe yarıyor. Yemekhanede yemek dağıtımı ve temizliği bizim postadaydı bu gün. Yemek dağıtırken bir çocukla tartıştım. Şu an ranzamda yatıyorum. Zafer bana sitem ediyor. Biraz önce özlediği kızları saydı bana manyak. Melek, Çağla, Elif falan filan... ooof of çekti bide gülüyor şimdi bunları bire bir yazdım diye :D 02.12.2007 Pazar Duş aldık. O soğukta eğitim yapsak duştan sonra, kesin ölürdük. Allahtan yaptırmadılar. Bütün gün sırada bekledik öle. İnternet kafesi var bizim taburun. Genelde sıra gelmiyor ama ben bekledim azmettim ve internete girdim bu gün. Dün yemekhane postası bizdik o yüzden bu gün en son biz girdik. Bir kase çorba içebildim sinirlendim. Hayır yemek yiyemediğime değil o kadar sıra beklediğime yanıyorum o arada gidip kantinde beklesem iyiydi. Duşta suda biraz ılıktı nedense oda sinir etti beni. Sonra boş vaktimiz var diye arkadaşlar yemekhane önündeki boş alanda koşu yarışı yaptılar. Ben nasıl olsa hepsini geçerim diye kendimi yormadım. Eğlenceli bir aktivite oldu. 03.12.2007 Pazartesi Oy oy oy bu gün anamızı ağlattılar ya. Sabah deli bir soğuk vardı. Silahlarımızı söküp takmayı öğrettiler bir ara. Sonra bize yaptırdılar. Normalde 30 sn de söküp 1 dk da takman gerekiyor bir ak47 yi. Ben 15 sn de söküp 20 sn de topladım aleti. Kolaymış yaw. Sonra gözümüzü kapattılar öle denettirdiler. Ondada ortalama altı bir sürede hallettim. Ama zordu ya o. parçayı koyduğun yeri iyi bilmen lazım. Sonra bulamıyorsun. Neyse bu günün kolay kısmıydı. Öğleden sonra eşofmanları giydik cıktık dışarı. işte anamızın ağladığı kısım bu bölüm. Spor yaptık. 15 dk istirahat verdiler. 30 dk da toplandık zar zor. e haliyle ceza aldık. "İstikamet geriniz marş marş" geriye doğru koşmaya başladık. koşturuyoruz merada. Bir düdük çök bir düdük kalk. Hızlı hedef küçültme antrenmanı aynı zamanda. 1 sn de çökmen lazım. Biz tam koşarken düdük çaldı çöktük. Sonra bir daha çaldı kalktık bunu bir kaç kere tekrarladık. Sonra komutan durdurdu bizi. Komutan sadece bir kere düdük çalmış. Malın teki cebinden çıkarmış düdüğü gerisini o öttürmüş. Komutan küplere bindi. e haliyle bizde. Kim o çıksın dedi. Çıkmadı adam. Bir kaç uyarıdan sonra gene çıkmadı. Hepimiz ceza alacağız şimdi. Komutan en sonunda adamın anasına sövdü. Adam gene çıkmadı. Sonra hepimiz 150 mt. ördek yürüyüşü yaptık. Nasıl zor var ya. Ayak bileklerinden tutuyorsun eğilmiş vaziyette yürüyorsun. Kolay gibi duruyor ama. Bir deneyin görün. Kim çaldı lan o düdüğü? Bu arada Murat Komutana sevgiler gönderiyorum buradan!!1! 04.12.2007 Salı 6.00 da kalkıyoruz ya. Tam sabah ayazı var. Kesiyor şerefsiz hava. Cezacı komutanımızdan kurtulduk. Yeni nöbetçi komutanımız Uğur uzman bizi gülmekten kırdı geçirdi. Adeta bir Cem Yılmaz. Adeta bir Ata Demirel. Sonra posta komutanımız Asteğmen Soyer Özgür bize operasyon hazırlıkları konusunda ders verdi öğlene kadar. Yüzüme kamuflaj sürdüler. Diğer bölükten bir iki çocuk beni komando sandı. Bende Eğitim vermeye gelmiş komando taklidi yaptım. Kendi kendime eğlendim işte. Gerçeği öğrendiklerinde küfür etmişlerdir kesin. Anfi bölümünde kantine mal yükleniyor diye satış yapmıyordu ve açtım. Gittim bir iki koli taşıdım. İçerden abi şunu şunu versene yoruldum susadım dedim. Adam sattı. Sağ olsun. Sonra haber geldi kimlik için resim çekilecek diye. Ben buz gibi suyla kamuflajı çıkarmaya çalıştım. Dondum! Öğleden sonra eşofmanları giydik spor yaptık. Parkeleri giydirmediler. Akşam güneş batınca götümüz dondu. Duş günü bu gün. Birazdan Duş alıcam süper! 05.12.2007 Çarşamba Çok yoğun bir gündü. Posta başına yazıcılık konusunda yardım etmeye başladım. Adam gece 12 ye kadar yazıyor. Acıdım çocuğa yaw. Orgeneral birliğimizi teftiş etmeye gelecek. Hazırlıklar yoğun. Neredeyse bastığımız yeri paspaslıyoruz. Göstermelik çarşafları taktık. Tertemiz. Normal kullandıklarımız nevresimden çok dış uzaydan gelmiş bir yaşam formuna benziyor. Tuvaletlere sabun konuldu. Denetimden sonra bir daha koymazlar zaten. Bu gün Mustafa Bayram adındaki bir çocuk Murat komutandan güzel bir dayak yedi. Biri dayak yedimi hepimiz yemiş gibi oluyoruz. ama bu gördüğüm 2. dayaktı. Çocuk laubali davrandı çok. Murat komutanda elini sakınmaz, yapıştırır direk. Doğuya gidip şehit olmak istiyorum dedi. Tamam o zaman şu çamurda 150 mt sürün dediler. Süründü. Şimdi sürünerek dön dediler. çamurlu ama dedi... sonra ben kepçe kullanıyorum tank şöförü olabilirmiyim dedi. Garip bir çocuk. Bu arada acaip yemek yiyiorum. insan gibi yemiyorum. 06.12.2007 Perşembe Bu gün Tuğgeneral Erhan Güder taburumuzu ziyarete geldi. Tören yürüyüşü yaptık. O bitince anfi bölümüne geçtik. Harekat hazırlıkları, kamuflaj ve gizleme, ses ışık ve çöp disiplini konularında eğitim gördük. Sıkıldık biraz. Yeni bir asker olduğu için pek espirili değil. Ama ders konularımız zevkliydi diyebilirim. Bundan sonra aynı cümleleri 2 gün üst üste bir çok kez duysak sanırım kasılır kalırdık orda. Anfi içinde bize uyuşturucu ve piskolojik rahatsızlıklar konusunda bir kaç anket yaptılar. Sonra çıkıp geldik duş aldık. Sıcak su harika bişey. Bunca gün sonra Mastrubasyon yapabildim zorla. Ama istekten deil ha korkudan. Günlerdir tık yok nan. Kesin şap var. 07.12.2007 Cuma Bu günde dünkü dersleri gördük! Sıkıldık. Komutanların toplantısı vardı boş boş merada doladık durduk. Boş durmak inanılmaz sıkıcı bişey. Geleli beri ilk kez bu kadar sıkıldım. Param bitti. Para çekicem akşam. Bide kimseyi özlemedim ya. Çok garibime gidiyor. Hiçbir şey hissetmioyurum. Robot gibi oldum. Bu akşam çarşafları yine aldılar. Yarın Tuğgeneral Fikret Demirtaş gelicek. Soyer Asteğmen koğuşumuza geldi. Yarın için bir kaç hatırlatmada bulundu. Bide derslerde her soruya parmak kaldırıyorum diye kızıyor arkadaşlarım. Hehe 08.12.2007 Cumartesi Bu gün Tuğgeneral geldi. 1500 kişilik tabur. Bizim bölük 260 kişi falan. Sen kalk koskoca bölükte bana soru sor. Başta takır takır cevap verdim ama sonlara doğru heyecanlandım. Bizim bölükten başkasına sormadan geçti direk. Sonra 2. bölükten bir çocuğa kol saati hediye ettiler. Kıskandım nan. Sonra tören yürüyüşünde silahları omuza atarken arkadaşın gözüne çarptım silahı. Allahtan bişi olmadı. Bir iki lavukla atıştım. Yazdım deftere elime düşerler elbet. Öğlen yemeğine geldik. Yemek yiyeceğiz diye beklerken kayıp bir silah yüzünden akşama kadar bütün taburu aradık. E tahmin edersiniz ki çok büyük bir yer. Sonunda 2. bölükte cıktı silah. Hıyarın teki almış. 38 saati 3 zeytin biraz peynir yarım ekmekle geçirdik yani… Ama akşam yemeğinde öğlen yemeği+ akşam yemeği geldi. Açık büfe oldu. Güzel olmadı değil. İnternet kafede hayvan gibi sıra vardı. Çok üzücü bir durum su internete girememek. 09.12.2007 Pazar Haftasonu ya. 07.30 da kalktık. Uyumak güzel şey. Tabur içtima alanında gittik. Yürüyüş çalışması yaptık. Sonra 2. bölük anfisine girdik. Parmağımdan kan aldılar kan gurubu tahlili için. İyiki yaptılar çünki ben benimkini hatırlamıyordum. A mıydı b miydi? O değilde 4 tane hemşire geldi. 20 gündür ilk kez bi karşı cins gördüm bi garip oldum. Neyse güldük eğlendik. Sonra izin aldık. Bi yol var ordan geçmek yasak. Arkadaşları zorla o yoldan götürdüm. Komutan geldi hayvanlar dedi. Bizde döndük uzun yoldan gittik yine. İnternet kafe gittim. Zar zor sıra geldi. Hoştu güzeldi. 10.12.2007 Pazartesi Bu sabah uyku yetmedi bana nedense. Bide biz her gece sırayla 1 saat koğuş nöbeti tutuyoruz. İşte kapının önünde kamuflajları giyip bekliyoruz. Arada içeri bakıyoruz horlayanları dürtüp üstü açılanları kapıyoruz. En zor kısmı giysiler giymek. Sonra mekanik atış eğitimi alanına gittik. Hedef nasıl alınır. Göz gez arpacık nedir nasıl denkleştirilir. 3 ders sonra atış yapacağız. Bizim postadan Mustafa diye bi eleman dalgınlıktanmıdır nedir. Hankırıp yere tükürdü tam komutanın önünde. Uğur komutan elindeki kağdı fırlattı bi yere “yaa” dedi “niye uğraşıyorum ki ben” “adam laak diye tükürdü önümde” ile başladı ve aralıksız 30 dk adama laf soktu. Gülmekten kramplar girdi. “ya sen nasıl bi insansın sen yalnız kaldığında neler yapıosun acaba düşünmek bile istemiyorum, yarında ben ishal olucam gelip önüne cart cart diye sıçıcam bakalım beğenicekmisin” dedi. “Sen eşeği sksen doğurtursun lan” dedi ve biz orda ayakta zor duruyorduk. Adamın şivesi falan o kadar komikki bu lafları hareketlerlede bezeyip öyle bi komik söylediki. Birde Mustafa arkadaşımız bi gün bize köyde eşek sktiini anlatmıştı. Komutanda sanki biliomuş gibi o lafı diyince biz tutamadık kendimizi. Neyse 15 dakika istirahatten sonra yine derse dönebildik. Sabah parolalar konusunda biraz eğitim gördük. Sonra süründük. Nan hep sürünüyoruz. 11.12.2007 Salı Mekanik nişancılık eğitimindeyiz. Atış yapmamıza 2 ders kaldı. Üç köşe teşkil istasyonunda 3 nokta üçgen olabilecek şekilde atış yapmayı öğreniyoruz. Birkan uzman başımızda. Hepimiz geçtik. Daha sonra Birkan uzman istirahat saatinde silahıyla oynamaya başladı. Komutanım iyimisiniz dedim. Cevap vermedi. Biraz deli bi adamdı bende kaçtım yanından vurur murur die.sonra silahı kafasına dayadı bu uzaktan görüyoruz biz. O sırada bi komutan atladı elinden aldı. Birkan uzman sinir krizleri geçirmeye basladı. Ambulansla götürdüler. Biriniz elimde kalıcaksınız olm demişti bi keresinde. Sürekli bağrıyordu. Bizeceza vermeye kıyamıyordu. Dün akşam anfiden cıkarken bize sigara içmeyin sıraya girin dedi. Elemanlar anfiden cıkar cıkmaz bi sighara yaktı. Resmen küfür eder gibi. Birkanda daldı adama bi tokat çaktı. Kulana denk gelmiş. Cocukta binbaşıya şikayet etmiş. Binbaşıda bunu azarlamış. Buda ona çok koymuş. Birde koğuş nöbetinde kamuflaj giymeyenleri dövdü akşam. Artık sinirlerinin son raddesindeydi. Dövdü diyorum ama hafifçe bi tokat atıodu. Yani hissetmiodu bile çou insan. Dedimya kıyamazdı pek. Ama cocuklarda abartıyodu. Neyse Birkan gidince atışları o gün yapmamız imkansızlaştı. Yarını beklicez. Şu an mekanik nişancılık istasyonundaki taş masanın üzerinde yazıyorum. 12.12.2007 Çarşamba Çamaşır günü bu güne kadarki bütün kirlileri attım fileme yatağımın ucuna bıraktım. Sabah alıcaklar akşam yıkanmış şekilde bırakıcaklar. Çarşaflarda yıkanıcak. Çok sevindim. Bu gün atış yaptık. İlk 3 mermide tam üçgen yaptım. İkinci bi atış istediler bu sefer çok daha küçük bi üçgen yaptım. Komutan geldi ıslık çaldı. Nasıl gururlandım nan. Bi bok sandım kendimi. Sonra spor yaptık tüfekle yapılan hareketler denen bi kaç hareket yaptık. Uğur komutan bizi anfiye toplayıp bi konuşma yaptı. Çok seviyoruz onu ya. Adam öldürüo bizi gülmekten. Birisi kalktı bize şöförler hakkında bilgi verirmsiniz diye soru sordu. Komutanda “ tabi hemen sana bilgi vereyim bak şimdi bi simit var böle onunde onu tutuyorsun. Yandada böle bi kol var onuda arada sallıosun. Bütün yapacağın bu” dedi. Çocukta “yani komutanım bizim dağıtımımız olucakmı hiç bi bilgimiz yok. Çeşitli dedikodular cıkıyor” dedi. Komutan “haa onu sor o zaman bana, bak şimdi şöförler zamanı gelicek. Tamamı? Ne zamanmış? Zamanı gelince. Ama sen yinede akşam bi balon şişir. Bütün şöförleri skiolarmış de.” Dedi. Yarıldık tabiî kide. 13.12. 2007 Perşembe Akşam bir kabus gördüm. Sonra anlatırım onu. Sabah deli gibi yağmur yağıyordu. Yemekhanede oturmuş evci izninde ne yapacağımızı konuşuyorduk. Karşımda koğuşumuzun lideri Kemal ve yanımda Can var. Kafamızda bir soru soru var. Anfiye gittik. Jandarma komandolarla ilgili bi vcd izledik. Bide geçen dönemim yemin töreni kaydını izlettiler. Tören esnasında koşu pozisyonu alıyoruz böle. Tarif edemem şimdide çok komik yaw. Bidekomandoları izledik utandık resmen. Biz askerlik yapmıoruz yaw. Adamlar napıo öle elektirik direklerini alıp taşıolar falan. Manyaklar. Yeni güzel bi marş öğrendik Dağlara atarız biz pusu. Haram oldu gece uykusu. Jandarmaya bir bardak su, Vermezmisin Kastamonu kızı? Vermezmisin Gölköy kızı? Şırıl şırıl suyun akışı Belinede bağlamış al nakışı Jandarmanın bir bakışı Bakmazmısın Kastamonu kızı. Bakmazmısın Gölköy kızı. 14.12.2007 Cuma Yürüyüş yaptık sabah. Bölükte düzgün yürüyen adam yok nan. Oha dedimya alt tarafı sol sağ sol sağ yürüyeceksin arkadaş ya. Sinirlendim. Bu gün yemekhane sırası yine bizdeydi. 13 postayız her postada 20 kişi. Çok zor bi iş oldu için her gün bi posta temizliyor. Sonra anfiye toplandık. Meslekçilerin atamaları gelmiş. Okudular. İstanbula düşende oldu Hakkari Yüksekovaya’da. En sevdiğim arkadaşlarımdan Cem Ankaraya düştü adına çok sevindim. Bizide psikoteknik sınavına sokmadılar. Direk bilecike yollicaklar. Her bölük girdi bizi sokmadılar çok kötü oldu. 15.12.2007 Cumartesi Yemin töreni provası yorucuydu. Kasılıosun abi bi tek yanlış yapmaman lazım. 4 saat sürdü bide. Masa taşıdık falan.işçi karıncalara benziyoruz. Herkes bir şey taşıyor. Yürüyüşte hala yürüyemeyen öküzler var. Yemekten sonra 5 e kadar serbest bıraktılar. Uzun eşek ve futbol oynayan oldu. Adamlar yorulmuyorlar yaw. Akşam erken uyuyan bi arkadaşımın yüzüne boya sürdüler. Ne sulu bi şaka yaw. 16.12.2007 Pazar Sabah ne yaptım ben hatırlamıyorum. Bütün gün yemin töreni provası yaptık. Molalarda ne kantin açıktı ne de herhangi bi yer. Aç kaldık. Saçları bi kez daha kestik. Direk 0 a vurdum tertemiz. Duşa girdim sonra bir saat uyudum mis. Her şey çok zevkli burada ya. Öğleden sonra spor yaparken. Barfiks çekicektik. Bi çocuk komtanım “ben cekemiorum bende fıtık var” dedi. Komutanda “ e oğlum barfikste kollar çalışıo ne alaka” dedi. “komtanım asılı kalınca bağırsaklarım iniyor” dedi eleman. Komuıtanda “yuh be bilmesek kandırıcak bizide ha” dedi. Sonra başladı laf sokmaya “ burada barfik çekemeyeni dovmuyoruzki oğlum spor yapamıosan git revire spor yapamaz raporu al. O zaman istesende spor yaptırmam ben sana” dedi. “hatta git bana boru tutturuyolar. Git bana orrrospucocuunun teki boru tutturuo de şikayet et beni bari” dedi. Ama hareketleri o kadar komikki. Öldük gülmekten. Anfifde konuşma yaparken burnunu karıştıran bi adamı gördü. “ya bide yuvarlıo yaa” diye eliyle hareketi gösterip isyan etti. 17.12.2007 pazartesi Yemin törenine bi gün kaldı istiklal marşını söyleyemeyenler çoğunlukta. Müzik dersi görmemişlerki. “korkma sönmez bu şafak” taki safak kısmını kısa tutuyorlar. 3 sn sürer o şafaaaak diye. Ama bilmiyorlar. Hoperlörler den gelen istiklal marşının ilerisinde söylüolar. Bir iki kişi deil yüzde 90 ı böle. Arkasından tören giysilerimizi aldık. Çöpçü elbisesi gibi. Çok iğrenç. Birde yemin töreninde komik bir iki hareket yapıyoruz. Koşu vaziyeti almka gibi. Aslında komik gelmiyordur çoğu kişiye ama ben çok gülüyorum. Akşam arkadaşların ağileleri gelmiş. Baklavalar börekler bir güzel yedik.. sonra askeri kimliklerimizi aldık. Haydut gibi çıkmışım resimde. 18.12.2007 Salı 05.00 da kalktık başladık hazırlıklara. Aileler yerlerini aldı kazasız belasız atlattık yemin törenini. Annemle ablam geldi. Komutan benimle 2 arkadaşımıda aldı. Komutanlık resepsiyonuna götürdü. Eğlenceliydi. Sonra çıktık kastamonuda gezdik. Baya bi sıkıldık. Akşam gittiler. Bende otelde uyudum. Yarın geri dönücem tabura. 19.12.2007 Çarşamba Saat 10a kadar gözümü kırpmadan uyumuşum. Çıktım yemek yedim. Kafeye girdim. Günlüğümü nete aktardım. Şu an akşama kadar ne yapıcam bilmiyorum onuda bi iki gün sonra yazarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 güzelmiş.. nerde yapıodun sen cenx? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Sonra çıktık kastamonuda gezdik. said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Atoyo Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 ahah sağlammış. Benim ilk günüm unutulmaz ya. Konya as.iz.trafik eğitim taburundaydım. Volkan demirkıran diye sağlam bi adam vardı ya... Ben japonca ve ingilizce bildiğimi söledim.Eğer refüzemidir ne zımbırtı olmasaydı şimdi belki barış gücünde yada bi ordu evinde takılıyor olacaktım.Beni ankaraya yolladılar sonra acemi birliği Mebs okulu : D Adam bana koniçiva dedi volkan demirkıran Aa japonca biliyormusunuz dedim Ben değil sen biliyorsun dedi dedim Ağ QÜ nerden biliyor bu hehe.Sonra bana bişeyler soruyor felan zart zurt gece 10 da yattık sabah 4 te kaldırdılar bizi.Yattığımda karanlıktı uyandığımdada karanlıktı dedim noluyoruz lan, eheh. Güzeldir ya.Simdide süğer geçiyor.Pc de carbon rulla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 çok güzelmiş ya ben böle askerlik yapamıycam ama kötü olanı o 10 gün acemi birliği sonrasında ordu evinde takılcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 hepsini okudum mukemmel :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 off acemilik zordur benide sarmadı allah sabır versin notlar güzelmiş : P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 AK47 mi kullanıyorsunuz şaştım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 ak47 çok sağlam silah ya acemiler pata küte düşürüyo silahları buna rağmen bozulan olmuyor. bu konuda haklı bir ünü var. kastamonu gölköydeyim ben jandarma acemi er cengiz selçuk :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Giovanni said: hepsini okudum mukemmel :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Bende hepsini yavaş yavaş okudum. Gerçekten çok güzel, hep sevgilim bilmemne falan yazmayın bak adam ne yararlı birşey yazmış. Böyle askere gidenler, yurtdışında gidenler falan günlüklerini yazsınlar buraya. Cengiz kardeş sana da hayırlı tezkereler diyorum artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Allah yardımcın olsun tertip. Soğuk falan demişsin, Allah Erzurum'da yapanların da yardımcısı olsun =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Güzel yazmışsın okudum valla bir çırpıda. Hayırlı teskereler diyelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 çok eğlenceli yazmışsın, hayırlı tezkereler aslında iyi fikir askerde günlük tutmak ruh sağlığı açısından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kenzap Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 hepsini tek tek okudum heyecanlandım açıkcası :) herkes birşey diyor fakat okuyunca eğlenceli yönlerininde olduğunu anladım. ve yazdıklarına bakınca efendi sakin birisi olduğunu anladım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Konuyla biraz alakasız ama, okuyunca aklıma bu geldi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 20.12.2007 Perşembe Sadece içtima yapıyoruz. Bölüğün yarısı dışarıda. Bayram izninde. Hep böyle olsaya. Kantin sırasında kimse yoktu. Kapalı sandım gittim baktım. Adam “ buyur ne istersin?” dedi. Ben mallaştım bir süre adama baka kaldım. Sonra ne alacağımıda unuttum. Aklıma gelen ilk şeyi şeyleri söyledim. Kola, gazete, püsküü. Sonra internet kafeye gittim. Orası da tenhaydı. Aksam yemeğini yemedim. Tam “aha açlıktan geberirim ben bu aksam” derken odaya lahmacuncu geldi. Oh dedim aldım bir sürü. Yedim. Sosyal tesislerde lahmacun yapıp getiriyorlar. 1 ytl ye satıyorlar. Güzel bir atraksiyon. Ama tabiî ki lahmacunlar kaliteli değil :D. Bir kaç gündür orduda yemek yemedim ya şapın etkisi geçmeye başladı sanırım. Kastamonu güzel memleketmiş insanlarını sevdim. Çankırı’da okumuştum ben orası gibi değil. Orası iğrenç. Hatta dışarıdayken içeriyi bile özledim ya. Askerlik güzel. 21.12.2007 Cuma İzin günüm. Tam içtima sırasındayken komutan geldi. “Wirelessten anlayan var mı?” dedi. Ben cıktım buyurun komutanım dedim. Aldı beni evine götürdü. Yolda arabadaki başka bir komutanında evine uğuradık. Onunda wirellesini yaptım. Sonra murat komutanın evine gittik. Kunter asteğmen ile birlikte yaşıyor. Kunter komutan 1. bölüğüm komutanı. Afedersiniz .aşaklı adam. Ben asker değilim ambulans şöförüyüm diye kafaladı beni. Baktı yemedim, hadi devam et dedi. Öyle yırttık :D sonra çarşıya bıraktılar. Yarın çarşı izni vericem sana dedi murat komutan. Sonra biraz nete girdim oradan cıkıp gezdim döndüm. Kurban bayramının ikinci günü ya heryer kapalı. 22.12.2007 Cumartesi Uğur komutan nöbetçiydi. İzin vermedi çarşıya çıkmama. Üstelemedim. Bütün gün o kadar tenhaydı ki heryer. Hep böyle olsa tatil köyü bile denirdi buraya. O akşam koğuştaki arkadaşlar o kadar çok konuştu ki saat 12 oldu anca susturabildik. Bütün muhabbette şey “ seviştikten sonra güsul abdesti almak… yok işte her attığın adım günah sayılırmış falan filan. Biri diyor diğelim telefon geldi annem ölüyor onamı gidicem, yıkanıcammı? Diğeri evet diyo yıkanacaksın yoksa günaha girersin. Ruhun annenden daha önemli. Hey allaam dedim ya. 23.12.2007 Pazar Yine izin günü. Nete gittim. Alışveriş yaptım. İnternet kafe süper ya çıkmak istemiyorum varya. Paticike girdim, facebooka girdim, blogumla ilgilendim. Cam ı açıp millete kelimi gösterdim. 4 gibi birliğime döndüm. Her şey çok zevkli nazar değmesin derken akşam duşta tam sabunluyken sıcak su kesildi buz gibi suyla yıkandım. 24.12.2007 Pazartesi Bu sabah branş eğitimlerimiz başladı. Jandarma nedir? “Türkiye Cumhuriyeti Jandarması emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan ve diğer kanun ve nizamların verdiği görevleri yerine getiren. Silahlı, askeri güvenlik ve kolluk kuvvetidir.” Bunu ezberledik. Öğleden sonra spor yaptık. Şimdi eşofman ve parkeyle gidiyorsun sonra orada çıkarıyorsun. Tam işte sıraya dizilmişiz çıkarıyoruz, arkadaşım Gökhan parkenin cebinden şamdan dergisini düşürdü. Yarıldık gülmekten. Komutanlar default ayarlarında azara başladılar. Komik bir andı. Sonra mekik şınav mınav standart hareketleri yaptık. En sonunda uzun atlama yaptım. Popom acıdı. Hani kumdu laan?!? 25.12.2007 Salı Sabah karakol nöbeti ile ilgili ders gördük. Akşam spor yaptık 2400 mt koştuk. Çok zevkliydi. Komutanlar bize marş söyletme bahanesiyle birbirlerine laf atıyorlardı Armut dalda sallansın. Uğur komutan nasılsın O incecik belinden Ayşen guruda asılsın Gibi :D akşam çavuş seçimleri yapıldı. Biz şöförüz diye bizden yapmadılar. Öksüz gibiyiz nan çok sinirlendim. Neyse sonra amfiye soktular. Amfide iki sıra önümüzde oturan çocukların ensesine “püff” diye üfledik. Adamların ense dondu. Bakıyorlar geriye. E bizde çok uzaktayız ya anlamıyorlar. Amfi o kadar soğuk yani. Gül gül öldük. 26.12.2007 Çarşamba Bu sabah bir kaç arkadaşı (bende dahil) RDM(rehberlik ve danışma merkezi) ye yolladılar. Bende panic attack varya ben şöför olamazmışım. Nan dün söylesene çavuşluk sınavları kaçtı . Yemekhane sırası bizde. En zor olay bu sanırım askerlikte. Neyse sabah temizledik öğlen kemalle ben kaldık temizlik ve diğer icraatlar için. Spordan yırttık sevindim ona ben. Akşama kadar dinlene dinlene mıntıka ve wc temizliği, sofra düzenini en sonda ekmek doğrama işini yaptık. Sonra bir 30 dk boşluk vardı nete girdik. Akşamda bütün posta kaldık yemekhanede temizledik. Bu gün yemek dağıtımı vukuatsız geçti diye sevinirken kadir temizlik sırasında delendi. Temizlediği yerler mutfaktan gelen pis suyla kirlenecek temizleme diyorum anlamıyor. Bağırdım duysun diye buda ciddiye aldı falan. Da tartışmadık hallettik hemen. Çok iyi çocuktur kadir. Bazen böle patlamalar olur askerlikte. 27.12.2007 Perşembe Sabah zor uyandım. Eğitime gittik. Bi iki ders gördük. Sonra kantine gittim bi baktım hiç bir şey kalmamış. Her şeyi yemişiz. Sonra öğlen yemeğinde yemek yemek ve gidip giyinip tekrar sıraya girmek için 30 dk verdiler. Hep öle az tutuyorlar. Nasıl koşturuyoruz belli değil. Yok bide hemen 2400 koşuya başladık bizim 4 aylık asker Eyüp asteğmen bi başlattı depara. Herkes baştan tıkandı. Dün yorulmamıştık bile. Başımızda askeri okuldan gelen bi yüzbaşı vardı adam öle güzel koşturmuştu. Geride kalanlarada ceza verdiler bide. Birde sonunda gerdirme yaparken şınav çektik. Nasıl aşağlıyor varya. Yok işte yoldan 20 tane adam çevirse bizden daha iyi şınav çekermiş (şınavda 60 tane) her konuda aşağlıyor. Takıntılımıdır nedir. Benim bilgimin yarısını bilmez ama işte düdük onda… amfide Sağlim uzman karakol baskınını anlattı sonra öyle ani bir şekilde tuvalet temizliği konusuna geçtiki güldük. Sonra çat diye insan haklarına geçti. Biz yine güldük. Bide insan hakları konusunda verdiği derse bak şimdi “ insan haklarına uyun sakın karakolda insanlara birşey yapmayın yoksa tazminat davası açarlar ödeyemezsiniz. Bak yaaa. Adam ayıptık günahtır insana kötü davranılmaz demiyorda tazminat girer dikkat edin diyor :D güldük yine. Sonra bu konudan aniden amfi giriş çıkışlarında düzen konusuna geçti. Biz artık kahkahalar atıyoruz. Ama o kadar çabuk geçiyorki konuya. Görmeniz gerek. Yaşlıca bir uzman. O değilde spor öldürdü bizi be. Neymiş 20 tane adam çevirseymiş. Çevir bakalım. Onlar 60 tane şınav çekerde arkadaşım ben beyin kası yaptım benim çektiğim beyin şınavlarını çekebileceklermi? Senin bile ömrün yetmez be asteğmenim. Aksam nete girdim 1 saat. 1 saatte bağlanamadı msn. İpne msn. Bakalım sanırım hafta sonu çift çarşımız var. Bu gün duş günü bide. 2400 koşunca duş günü oluyor. Koşmasakta oluyor gerçi. Şu an yatağımda yazıyorum. Herkes havlularını ranzanın başına asıyor. Zaten köşedeyim kapkaranlık oldu birşey göremiyorum. Maxim dergimi göremiyorum nan. Bide duşta çok kalan olursa bir naştrapa soğuk su fırlatıyorlar içeri. İyide yapıyorlar adam 40 dk duruyor içerde. Havalar çok soğuk. Sabah 5 te ayazda bir çıkıyoruz açık yerlerimiz nasıl donuyor varya. Eldiven bile ısıtamıyor anca çift kat yapacaksın. Ayakların üşüyor çift çorap giyersen bu sefer terliyor daha çok üşüyor. Bazı adamlar var burada. Sanki içlerinde yaylı bi sistem var. Adamlar sürekli yaylanıyor ya. Komutanın karşısında hazırolda bile bir o yana bir bu yana sallanıyor her tarafı. 28.12.2007 Cuma Karakol baskınlarında yapmamız gerekenleri uygulamalı şekilde öğrendik. Bütün komutanlar başımızdaydı. Murat komutan güldürdü bizi sağ olsun. Sonra yemek sırasında bi şaplak yedim.kemalde yedi. Laan azına sıçim ben konuşmamıştım ki :D. Ama öle komik olduki komutan gidince bizde dahil gülmekten kırıldık. Yemekte en son posta bizdik girdik adamlar yemeği az koydu. Yahu arkada başka adam yok işte koysana dedikte nereye diyorsun dinlermi adam. Sonra bunlarda kendilerine yemek koyup geldi. Bir baktım adam tepeleme tavuk doldurmuş. Lan bana bir parça koydunuz Allah gözünüzü doyursun hayvanlar. Gördüm de bu kadarını görmemiştim. Bravo dedim içimden. Sonra gece çalışması vardı 5ten 7 ye kadar. Uğur komutan 3. posta ile bizim 9. postaya birlikte ders verdi. Adamın dersleri çok güzel oluyor ya. Sonra Birkan uzman denen beceriksiz bir komutan bizi aldı yemekhaneye getirdi bir silah bıraktırıcak 40 saatte sıraya soktu bizi. Yahu bırak biz sıraya girelim niye elliosun. Sonra silah bırakmaya giderken bir şeye dikkat ettim adamlar nasıl koşuyor öyle yaa. Adamalarda ayak yok toynak var. Olm o botlarla acımıyor mu? lap lap koşunca ayaklarınız sizin? Bide gece eğitiminden önce 3 tane soho yedim. Üşümedim hiç. Çukulata soğua karşı bire bir. Bizim posta komutanımız Soyer Asteğemen çok iyi insanda hiç ilgilenmiyor bizle bee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Armut dalda sallansın. Uğur komutan nasılsın O incecik belinden Ayşen guruda asılsın ahahahhahahahahahahahah mükemmeeel ahahahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 maşrapa o maşrapa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Atoyo Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 adamınbiri said: Armut dalda sallansın. Uğur komutan nasılsın O incecik belinden Ayşen guruda asılsın ahahahhahahahahahahahah mükemmeeel ahahahahha bizde şu vardı acemi birliğinde (acemi birliğimde ankara MEbs okulunda yaptım muhabere : D) Armut dalda asılsın Hayri çavuş nasılsın O güzel yanaklardan O kiraz dudaklardan Diye gidiyordu neler neler vardı ya. Yunus belet vardı 6 ya 4 çok baba adamdı. : D eheh. Hayri çavuş vardı Ninja törtıl hayri derdik ona ahah.Ne günlermiş lan askerlik süper bişey abi.Geçenlerde sabaha karşı 4 6 nöbeti tutuyorum nizamiye de nöbet değişimi yapılacak 6 8 nöbetcileri geliyor,Mustafa karabaşoğlu diye bi arkadaş böyle sıska ince yürümekten aciz bi tip herneyse, yerlerde kar var bu yürüdü yürüdü bi yapıştı yere 10 dakka güldüm sonra dedim kesin bende düşecem 20 adım atmadan bende yapıştım yere orda bi daha güldüm auha.Çok feci şeyler oluyor ya askeriyede çok komik.KAr kürüyoruz bol bol : D Buzlanan yerlerde kayıyoruz : D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 atoyo sen nerde yapıosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 abicim kim ne derse desin istemiyorum ISTEMIYORUM IISSTEEEMIYORUMMM resmen okudukca kalbim hizlandi bole yatagimda huzursuzlandim yapamam ben olmez beceremem biri bana tokat atarsa ya yere coker hungur hungur aglarim yada girisiriz duramam yapamam istemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rottweiler Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 her giden, giderken yapamam dıyor, gıdıp geldıkten sora , yapılabılıyormuş dıyor, cok takma bonepart yaparsın (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 bayramda gördüğüm arkadaş aklınız varsa yapmayın diyordu :) bedelli, 3yıl yurtdışı muhabbeti filan dönüyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 aha süpermiş :) devamını bekliorz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar