Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dear Mr.President

Zegna

Öne çıkan mesajlar

simdi acildimi bilmiyorum ama
pink ablamiz soyle bi sarki yapmis.

http://www.youtube.com/watch?v=jNavxhb2NVk

sozlerine filan dikkat edersiniz, cok cok fena elestirmis ve laf sokmus ulkesinin basbakanina.
merak ettiklerim sunlar
bu sarki yuzunden pink e herhangi bir dava acilmismidir sizce ve ceza alirmi?

2. olarakta turkiyede atiyorum ünlü bir turk sanatci yani oyle sonradan cikan tirt popculardan birisi degil cikip
"sayin basbakanim" diye bir sarki yapip elestirse nasil bir tepki ve ceza alir sizce?

not: kisisel tartismaya cevirmeyin sakin topik konusunu.

edit: patiye cok az girebildigim icin bu konunun tartisilip tartisilmadigini bilmiyorum bi kac arama yaptim ama bulamadim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya doğrudan konuyla alakalı olmayacak ama bu parçanın başlığındaydı sanırım, ekşisözlükte bir şey okumuştum.

şimdi amerikada şurada burada biriken bir nefret var ya busha, amerikan yönetimine karşı; bu öfkeyi insanlar bir şekilde boşaltmazlarsa zaman içinde çok çok daha büyük eylemlere, isyanlara yol açacaklar. Dolayısıyla da devlet destekli, devlete - başkana laf atan, kin kusan bu şarkılarla insanların içlerindeki nefreti boşaltıyorlar, bu şarkılarla nefreti boşalan insanlar da daha büyük isyanları akıllarına bile getirmiyorlar.

Nitekim gayet de mantıklı yani, bu parçanın insanlar üzerinde yarattığı etkiyi düşünecek olursak, aynı insanların (ki kendi ailemden bile biliyorum) burada nefretlerini boşaltıp sonra günlük hayatlarına devam ettiklerini görebiliyoruz.

Ha yapılmasın mı, kesinlikle yapılsın ama neyin ne oldugunu da görebilmek gerek sanırım biraz (ki bunun dogrulugunu da bilemiyorum, ya da pink in bu parçası devlet destekli midir değil midir falan)
Sosyal ağlarda paylaş

ilkine cevap goruldugu gibi hakaret yok, elestiri dolayisyla da ceza felan almaz.

ikincisi ise bu turkiyede olsa anasini aglatirlar adamin. bildigin hayatini karartirlar yani. cem uzan basbakanin bi resmini koydu gazetesine adamin herseyine el konulmasi asker kacakligindan dolandiriciliga kadar onlarca dava acilmasini birak, sulalesinin bile burnundan getirdiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
gerçi ne kadar para alıyorlar bilmiyorum ama yine de herhalde bir müzik yıldızının

"you don't know about hardwork" demesi komik olmuş

Herhalde alçakgönüllükle yaptıkları işten ancak kendilerini geçindirecek ya da hakettikleri kadar para almıyorlardır.
pinkin geçmişinin pek parıltılı ve zenginlik içinde geçmediğini biliyorum o yüzden biraz da olsa biliyordur hard work ün ne demek olduğunu
Sosyal ağlarda paylaş

orasi amarika burasi turkiye.
oranin sartlari oraya gore, buranin sartlari buraya gore.
amerikanin "ozgurlukler ulkesi" olarak anilmasinin sebebi, herkesin dusundugunu soyleme ozgurlugunun olmasi.
turkiye'ninse boyle bir iddiasi yok.
ote yandan amerika da bircok seye sansur uyguluyor.
turkiye ise bircok konuda amerikadan daha esnek.

elmayla armudu ciftlestirmeyelim; ha olmayacagindan degil, tadi guzel olmayacagindan...
Sosyal ağlarda paylaş

bunu bilmiyorum da sanırım eminem hakkında 'başkana suikast düzenleme' soruşturması açılmıştı "sağa sola savaş açacağımıza başkanımız ölsün" kıvamında birşey dediği için.

herhalde birşey yapılmaz sanırım. bizim o noktaya gelebilmemiz için en önce halkımızın 'eğitimli kesiminin' fikir özgürlüğüne saygı duymaya başlaması lazım ki sonra cahili de duysun, sonradan da devlete yansısın bu beklenti.
Sosyal ağlarda paylaş

amerika'nın medyası, kendi ülkesi hakkında haberleri çok daha fazla filtreliyor. Benim amerikalı bir arkadaşım, amerikanın ırakta yaptıkları ile ilgili haberleri bana soruyordu o derece... Onlar misal kendi ülkeleri'nin ırağa saldırma planları olduğunu türkiyedeki insanlardan bile geç öğrendiler (ortalamada tabi, çok araştıran bulur elbet bir yerde).
Sosyal ağlarda paylaş

zamaninda suleyman demirel, yildirim akbulut, turgut ozal gibi politikacilar icin cok daha agir isler yapildi. giklari cikmadi bu adamlarin. sabah gazetesi en komik akbulut fikralari diye yarisma duzenlemisti yahu. ki oyle boyle fikralar degildi, her gun mansetten yayinlanirdi en secme olanlar.
giderek fasizan bir yonetime dogru kayarken patinin nasil liberal oldugunu anlamadigim kesiminin yonetimi savunmasi pek bir yaman celiski.
Sosyal ağlarda paylaş

Adiemus said:
Çok biliyorsan parti kurup siyasete gir derler sanatçıya en basidinden.

Ne alakası var? Kadın sanatçı. Siyasetçi olmayan, onların iğrenç yalan dolan oyunlarına katılmayan eleştiremiyor mu? Cidden gayet basit olmuş dediğin. Bu ülkede bende eleştiri yapıyorum, kimse bana çıkıp "çok biliyorsan sen yönet" demedi daha. Amerika'da hiç demezler.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
duyan da pengueni polis zoruyla kapattılar falan sanır. mahkeme haharet değildir kararı vermemiş miydi? E isteyen de mahkemeye gidebileceğine göre, bu şarkının benzeri Türkiye'de olsa hiç birşey olmaz.

Di mi, zaten bu ülkede devlet kendine eleştiri yönlendirenlere dava açıyorsa ve hatta bunu ağzından salya saçan adam imajıyla yapıyorsa, devletten daha iyi bir model olamaz herhalde. Bu ne demek yahu? Burda önemli olan sonuç değil, adamların mentalitesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Di mi, zaten bu ülkede devlet kendine eleştiri yönlendirenlere dava açıyorsa ve hatta bunu ağzından salya saçan adam imajıyla yapıyorsa, devletten daha iyi bir model olamaz herhalde. Bu ne demek yahu? Burda önemli olan sonuç değil, adamların mentalitesi.

penguen olayında dava açan devlet değil, tayyip idi. kaldı ki bir vatandaş olarak kendisine hakaret edildiğini düşündüğü bir durumda mahkemeye gitme hakkı vardır. aynen senin de hayatının ilerleyen bir safhasında mahkemeye gidip kaybedebilecek olman gibi. kaybettiğin mahkeme sonrası biz de seni patates, domates yağmuruna mı tutalım? "püüü sana ardeth, nasıl bir mantaliten var!!!" diye.

hayır dostum, burda önemli sonuç. hatta burda sonuçtan başka önemli olan birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...