Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir kaç gün uyumama tuto [istek]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Çalışmam gerekiyor. Gece çok uyumama ve az uykunun yetmesini sağlayacak bir tuto istiyorum. Dün değil bi gün önce sabahladım bir gece sorun olmuyor da ikinci gece yıkılıyorum =/
Mesaj tarihi:
bi kola kahve kombosu vardır hep anlatılır. kahveyi kolayla yapıyosun. bi de sağlıklı bişey midir bilmem, kamyon şoförleri yapar diye anlatırlar, gripin yutup üstüne sadece demden oluşan çay içiyomuşsun böyle uyutmuyomuş. ama deneme tabi bunu evde nolur nolmaz ölürsün falan :D
Mesaj tarihi:
günde 1-2 saat uyuman yeterli olur ve kolayı tavsiye ederim kahveden daha etkili bide yanına çikolotada falanda al biraz kilo alırsın hafifte sivilce basar ama bu şekilde 1 hafta bile uyumadan geçirirsin uyumadan değil aslında günde 2-3 saatlik uykuyla
Mesaj tarihi:
Ben yaptim, gece kola+kahve yanina 3 fincan sturbuckstan cekilmis baya sert bi kahve yaptim french pressle, 5-6 nescafe 3u bir arada, 2 burn, baya da bi kola.

sabah 6 dolaylarinda soguk soguk terlemeye ve titremeye basladim, hass diyip yattim bu sefer de uyuyamadim, cok enteresan bi gundu.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
Ben yaptim, gece kola+kahve yanina 3 fincan sturbuckstan cekilmis baya sert bi kahve yaptim french pressle, 5-6 nescafe 3u bir arada, 2 burn, baya da bi kola.

sonra da neden mide problemlerim var oluyor :D
Mesaj tarihi:
Efendim bunun için yat yarışları mürettebatının taktiğini uygulayabilirsin. 8 saat aralıksız uyku yerine uykunu böl: 2 saat uyu 3-4 defa da yarımşar saat uyu, böyle 1 hafta dayanırsın.
Mesaj tarihi:
Yarım bardak kola nın için bir paket nescafe yi koyuyorsun. Kolanın gazı kaçmış olsun mide problemleri istemessin sonra. Karıştır iç, kafein çok çabuk etki eden birşey olmadığı için uykun gelmeden 2-3 saat önce içersen iyi olur.
Mesaj tarihi:
kahve kola berbat..

onun yerine
a) az uyku:
her gün 3sa uyku ile çalışır bünye.. 1hafta rahat gider. sonra yarım gün uyursunuz (ben de bu uyuma günü genelde çarşamba veya pazarları oluyor)

b) irade:
beni serbest bıraksanız bile uyumam. yapacak iş değil, hiç bi şeyim olmasa dahi uyumuyorum artık. dün gece çalıştık işte (sınav zortladı gerçi) sadece 3sa uyudum ve hâlâ ayaktayım.. sanıyorum irade.

bunlar dışında portakal suyu (daha doğrusu c vitamini takviyesi) kahveye göre daha mantıklı bir uyarıcıdır -uyuklama durumunda- az ama sık aralıklı gıda takviyesi -kolay sindirilen hafif şeyler sadece- ve sıvı takviyesi -az demli yeşil çay, bol su etc- inanılmaz işe yarar.

böle bişiler bende çalışıyor, uykusuzluk genelde hiç koymuyor. (ama çooook uzun çalışınca, sandalyede pineklemekten olan sırt ağrıları var ya! eve balili masöz alıcam sırf ağrılar için)
Mesaj tarihi:
Laraken said:
gözlerine kürdan koy, bi çizgifilmde görmüştüm.

flintstones da görmüştüm bende 10 seneyi geçmiştir hala aklımda biliçaltıma koydu geçti
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
çok kahve ve kahve/kola içersen sabaha doğru miğden bulanır.

çay demle demini iç sadece daha iyi (o kadar etkili olmasa bile). kahveyi sınavdan önce iç konsantrasyonun artar.
Mesaj tarihi:
kola kahve pek işe yaramıyor tamamen irade meselesi.
Zorla yapıyorsan bu uyumama işini (bknz:sınav) uyumamak elde değil,gönül şööyle kafayı yastığa koyup uyumak istiyor.
oof of.
Mesaj tarihi:
topic i okuyunca uykum geldi ya..
psikolojik bisey heralde, gercekten calisman gerekiyorsa ister istemez uyanik kalip calisirsin.
2-3 saat uyku yeter sizlere ama ben yatiyorum :P
  • Yeni Oluştur...