Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şeriat Tehlikesi Yok Diyenlere Takılacak Kapaklar

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

zaten belli bir yere yerleşip kümelenme gibi bir huyları var. o kadar insan hacıdır hocadır bir kişinin azına bakarak yaşamaya alıştıkları için bireysel bir halta yaramıyorlar tabi. misal fatih işte. takkeli 5-6 yaşındaki çocuklar cami duvarından atlamaca oynuyor. başı açık geçen bayana söylenmedik laf bırakmıyorlar. geçerken omuz atıldığı da rivayetir. isteyeni beğeneni o tarafa alalım madem nedir yani. biz de ilerde orta çağ tarihi nasıldı diye turlar düzenleriz oraya. lafın kısası biri de bir bini de bir. hepsinin sonu akıbeti aynı. yaşanmış örnekler varken deneme yanılmaya gitmeyelim. başkalarının hatalarını tecrübe etmek büyük salaklıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarikat-Siyaset-Ticaret, Uğur Mumcu

Köstebek, Necip Hablemitoğlu (Fetullah Gülen ve cemaatin iç yüzünü araştırdığı bu kitabı yazarken öldürüldü)

İran'da Soluyor Çiçekler, Bahman Nirumand (İran İslam devriminin canlı tanıklarından, okuduğunuzda türkiyede bugün yaşadıklarımızla aradaki benzerlikler hepinizi şaşırtacak)

Bir ABD Projesi Olarak AKP, Merdan Yanardağ (Amerikan istihbarat mensubu Graham Fuller'in 2000 sensinde Türkiye ile ilgili yaptığı yorumlar kehanet gibi, yoksa...)

Ak Parti ve Muhafazakar Demokrasi, Yalçın Akdoğan (Akp nin bu kendi içinde çelişkili tanımı ortaya atarak, kendi kimliğini oluşturma ve tanımlama çabasından ortaya çıkmış bir kitap, Yalçın Akdoğan aynı zamanda başbakanın da danışmanlarındandır. Dış ve iç dinamiklerin uyuşması ve bunlardan yararlandıklarını anlattığı bölüm neredeyse itiraf niteliğindedir.)
Sosyal ağlarda paylaş

Juzzam said:

İran'da Soluyor Çiçekler, Bahman Nirumand (İran İslam devriminin canlı tanıklarından, okuduğunuzda türkiyede bugün yaşadıklarımızla aradaki benzerlikler hepinizi şaşırtacak)

Evet, burda "şeriat geliyo eli kulaanda lolol" diyen bazı dar vizyonlu arkadaşlarımızın özellikle bu kitabı okumasını tavsiye ediyorum..

Ayrıca Nirumand "Bana 10 yıl önce (1977'de) islamcı devrimi olacak deseydiniz kahkahayı basardım" diyor.. O zamanın İran'ı ile bugünün Türkiye'sini karşılaştırırsak, bugünün Türkiye'sinin daha çok dinci yapılaşma içinde olduğunu görürürüz..

Amaan niye yazıyorum ki, tarih ve sosyoloji bilmeden, okumadan ahkam kesen insancıklara ne anlatmaya çalışıyorum ki..
Sosyal ağlarda paylaş

bu forumda düzinelerce defa yazmışımdır belki, halk devrimleri için uygun ortam gerekir. işine gücüne bakan vatandaş devlete karşı gelmeyi düşünebilmek için (ki bunlar halk devrimlerine neden olur, marjinal %1-2'lik gruplar değil) devlet eliyle yapılan yanlışların burnuna gelmiş olması lazımdır. bunların temelleri ve her halk ayaklanmasında görülebilenler:

- ekonomik bunalım ve(ya) yüksek ölçüde dengesiz gelir dağılımı
- baskı altında yasaklanan özgürlükler
- yargıda adaletsizlik
- ideolojik temelli sınıf kamplaşması

fransız, rus, küba ve iran devrimleri en meşhurları ve ilk akla gelenler. bunların hepsinde görmek mümkün bu saydıklarımı.

dolayısıyla rejimi en çok tehdit edenler ironik bir şekilde onu korumak için baskıcılığı destekleyenler, iktidarkayken vergi hortumlamak dışında icraat yapmayanlar, anayasa mahkemesini bile etkilemeye çalışanlar, halkı kendi aralarında kutuplaşmaya teşvik edenlerdir.

bu rejimlerin hepsinde iktidar tarafından elüstünde tutulan elit tabaka sadece silah gücüyle hakimiyeti elden bırakmayacağına güvenmiştir. ancak tarih bize gösteriyor ki bu tavırları düşüşlerini hızlandırmaya yaramıştır ancak.

dolayısıyla bizi devrim yapılan ülkelerle kıyaslarken iyi analiz edin bu devrimleri. hiçbir devrim gökten zembille inmez. önerilerinizi bu devrimlerin neresine oturttuğunuzu iyice bir düşünün. savunduğunuz yöntemler işe yaramış mı bir inceleyin.
Sosyal ağlarda paylaş

bide bi adam vardi

fakri dusen bir ulkede acayip aykiri soylemlerle milelti gazliyarak mevcut iktidari topa tutuyordu

issizlik
yuksek enflasyon
mahvolmus bir ekonomi
artan yabanci dusmanligi

filan

sonra bu adam rejim karsitligindan tutuklandi hapse kondu fakat affedildi
amaclarina ulasmanin tek yolunun kaldirmak istedikleri demokrasiyi kullanmak oldugunu idrak edince yeni bir parti kurup kuralina gore oyniyarak secimelrde cogunluk alip meclise girdi
sonra bir bir develtin kurumlarinda orgutlenmeye basladi tamamen demorkrat modunda

neydi bu adamin adi ya?

heh buldum
Adolf Hitler mi neydi

pesinden gelen secimde mutlak cogunlugu yakaliyip develtin butun kurumlarini ele gecirip 3. reich i kurdu (2. cumhuriyet mod on)

ondan sonra olanalri anlatmama gerek yok heralde
Sosyal ağlarda paylaş

Zincirlikuyu'da yaşlı öküzlerden biri anneme "Senin niye başın açık" demiş, üzerinede diretmiş. Bir durak ötede gayet modern yerler yani. Bu tip herifler kazara kendini öldürmeden nasıl yaşıyor anlamıyorum cidden.
Yaralansa hocasına koşacak cahil pislikler. Türediler ama her yerde. Acayip birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
peki abi size saldıranı polise şikayet etmeyin, akp iktidardan gidince bu insanlar birdenbire ortalıktan yok olucak çünkü di mi?tey tey..

Eaa Zincirkuyu'da falan bu tipler yeni türedi açıkçası(kenarda köşede lağımlarda falan sürünenleri vardır tabi). Zaten vardı bizde onları ziyarete geldik gibi bir durum yok =/
Sosyal ağlarda paylaş

abi siz de "dinci çetelesi" mi tutuyosunuz, adam belki orda yaşamıyo, belki mezarlık ziyaretine geldi, hatta belki akpye değil de saadet partisine oy verdi..yani münferit ve marjinal olaylardan yola çıkıp (üstelik bu olaylar yeni değil, çok eskiden beri süregelen olaylar) nası bir rejim sorununa varıyosunuz aylardır anlayabilmiş değilim.

ha bi de tayyiple hitleri, ikinci cumhuriyetle third reich'ı karşılaştırmak da her babayiğidin harcı değildir, viktor beye sevgi-saygılarımı gönderiyorum, bayramını da kutluyorum bu vesileyle =))
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
Juzzam said:

Evet, burda "şeriat geliyo eli kulaanda lolol" diyen bazı dar vizyonlu arkadaşlarımızın özellikle bu kitabı okumasını tavsiye ediyorum..

Ayrıca Nirumand "Bana 10 yıl önce (1977'de) islamcı devrimi olacak deseydiniz kahkahayı basardım" diyor.. O zamanın İran'ı ile bugünün Türkiye'sini karşılaştırırsak, bugünün Türkiye'sinin daha çok dinci yapılaşma içinde olduğunu
görürürüz..

Amaan niye yazıyorum ki, tarih ve sosyoloji bilmeden, okumadan ahkam kesen insancıklara ne anlatmaya çalışıyorum ki..

ahkam kesen insancık?bu yüzden faşistsin ve diger partiler bu yuzden muhalefette.
bir insan cahil olsada sosyoloji bilmesede insan insandır,insanları o yönden bu kadar aşagılayamazsın.
aşagıladıgın için yenildin hala hatandan ders almıyorsun.kendi çiçekli böcekli modern hayatında yaşamaya devam et.

merak ediyorumda şu akp iktidarı sonunda şeriat gelmesse bu dediklerinizi yiyecekmisiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
bide bi adam vardi

fakri dusen bir ulkede acayip aykiri soylemlerle milelti gazliyarak mevcut iktidari topa tutuyordu

issizlik
yuksek enflasyon
mahvolmus bir ekonomi
artan yabanci dusmanligi

filan

sonra bu adam rejim karsitligindan tutuklandi hapse kondu fakat affedildi
amaclarina ulasmanin tek yolunun kaldirmak istedikleri demokrasiyi kullanmak oldugunu idrak edince yeni bir parti kurup kuralina gore oyniyarak secimelrde cogunluk alip meclise girdi
sonra bir bir develtin kurumlarinda orgutlenmeye basladi tamamen demorkrat modunda

neydi bu adamin adi ya?

heh buldum
Adolf Hitler mi neydi

pesinden gelen secimde mutlak cogunlugu yakaliyip develtin butun kurumlarini ele gecirip 3. reich i kurdu (2. cumhuriyet mod on)

ondan sonra olanalri anlatmama gerek yok heralde

peki artık böyle bir olayın bu çagda olamayacagına bu yaşa gelmiş aklın ermiyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...