Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban rahibe kıyafetidir

Apache

Öne çıkan mesajlar

cicibebe said:
LucifeL said:
@cicibebe kusura bakma ama birşeye tapmak onu din haline getirmez bence.senin verdiğin örnek inançtan ileriye gitmez...

birşeyin din olması için inananlarının olması yeterli, sen onu tanımazsan başkası da senin dinini tanımaz hiçbirşey de diyemezsin.
sadece tezler olup inananlar olunca mı din oluyor hocam bence o kadar dar kalıp bi olay değil bu olay.hristiyanlık musevilik müslümanlık ve hatta budizm din sınıfına girer.ama senin dediğin şekilde olmaz.sonuçta saydığım dinler belli başlı kalıplara pek sıkışmamıştır daha kapsamlıdır.

dipnot:bence böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
bir inanan çıkıp, inanmayanların süper zeki ve seçilmiş kişiler olduğunu kabul etsin de muradımıza erelim.
bence inanmıyan insanlar bu tür konulara daha objektif ve daha duygusal olmadan bakıyorlar ben bir inanan olarak ne kadar ojektif baksamda bazı durumlarda duygularım objektifliğimin önüne geçebiliyor bunu inkar etmemek lazım çünkü benim bu durumumu çoğu insan yaşıyor ama insanlarıda bazı durumlarda hoş karşılamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yuvalarına yaprak taşıyan karıncaların nasıl da mükemmel bir şekilde çalıştıklarını göremiyormusunuz, fasulya tanesi nasılda kusursuz filizlenip toprağı yarıp yüzeye çıkıyor göremiyormusunuz, su damlasının yapraktan kaymasının bile bir işlevi vardır. Herşeyin özünde allah var. Hak dinine gelin. İki cümle okuycanız şunun şurasında. Sonra cennette gelsin huriler (bayan arkadaşlara birşey yok üzgünüz)
Sosyal ağlarda paylaş

LucifeL said:
elaidi said:
kafadan bi kitap yazarsan din de olur herşey de olur.
alakası yok be abi her yazdığın kitap din olsa ohooo yanmışız biz bu dünyada gerçerli bi din haline gelebilmesi için belli bir kalıptan ziyade misal müslümanlık gibi yıkmayacağın tabulara sahip olması gerekir.bu tabulara örnek bir yaradana inanmak ama biliadamlarının bir yaradan olduğunu ispatlayamaması gibi.sonuçta normal bir insanın bu zamanda yazdığı o tarz bi kitapda bulunan tezleri tabuları çokda zorlanmadan çürütebilirsin bence.

Flying Spaghetti Monster'ın var olmadığını kanıtlayamazsın mesela. Ya da Invisible Pink Unicorn un veya Celestial Teapot'ın...

O zaman bunların hepsi geçerli bi din. Hatta direkt olarak Pantheon kuralım bitane süfer olur.
Sosyal ağlarda paylaş

LucifeL said:
bence inanmıyan insanlar bu tür konulara daha objektif ve daha duygusal olmadan bakıyorlar

bence yanılıyorsun, her iki tarafta da önyargı hat safhada. artık buna duygusallık mı dersin, propoganda kurbanı olmak mı dersin, kendini seçilmiş kişi mi sanmak dersin bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

@Ardeth ben böle konularda ön yargılı olmadım hayatım boyunca.burada din konularında çıkan kavgalar dediğin gibi ön yargıdan kaynaklanan bişi bu ateist=ibne bu olayı oldu sürekli çünkü bizim milletimiz dine inanmak ile inançlara saygı duymak arasındaki bağlantıyı hiç bi zaman kuramadı ve çoğu zaman olayı ön yargıdan çıkarıp dışlamaya çevirdiler ama ben hiçbir zaman u ateist bundan bi bok olmaz inanmıyorsa insan değildir gibisaçma ve ön yargılı olmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibebe said:
Laraken said:
insanların dinleriyle dalga geçmemek lazım. bunu türban hedesine yazmadım.

adamın biri zike daşşağa tapsa dalga geçmeyecek misin allah aşkına?

İneğe tapanla dalga geçiyorsun da noluyor o zaman ? Engel mi adama? O seni ayıplıyor , sen onunla dalga geçtiğinle kalıyorsun .
Sosyal ağlarda paylaş

bence iki taraf da dini tartışmalar sırasında dini bir felsefe olarak ele alsa ve öyle tartışsa daha az kavga çıkar (tartışma sonra dini isteyen istediği gibi görüp hayatına devam edebilir).

misal bir inanmayan çıkıp "cennet ve cehhennem insanların adalet isteği ve yok olma korkusundan yarattığı kavramlardır" dediğinde inanan kişi bunu adam gibi tartışabilse ve inanmayana "cehennemde görüşürüz kib" demese,

ya da inanan kişi tanrı sonsuzluktan beri vardır diye bir kabulle yola çıktığında inanmayan kişi bunun felsefesi ve bu kabulün sonuçları ile ilgilenmek yerine "sadüdssaüddü *salya akaraktan* olur möö öyle şöaay aptööl" demese bence çok enteresan tartışmalar dönebilir.

ya da dönmez vaz geçtim devam edin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
viktor hocam inanmak işte böle birşey eğer bir şeye inanıyorsan ve onu benimsemişsen aksini düşünmüyorsun bazı durumlarda.

hic oyle bisey degil
deistim ben zaman zaman saatlerce sorguladigim kafa yordugum oldu
tanri akil vermis fikir vermis

problem baskai nanclara olan saygisizlik
sadece cogunlukta olan dinlere saygi gosterip azinliklara gostermiyceksek bu cogunlugun baskisindan baska bisey olmaz

her turlu inanca saygi duymak, kabul etmek gerekir ve insan haklari evrensel bildirgesinin tanidigi bir ozgurluktur bu

misal tanriya inananlarin sayisi azalsa ateistler cogalip bunlarin inanci sacma lol gorunmeyen birsyee inaniyor salaklar ne somut ispat var ne bisey var dese ayni sekilde cogunlugun inancinin kabul gordugu skelinde dusunceni kabul edermisin?

sen tanrinin varligini ispatliyamaz iken karsindaki tanrinin devasa bir spagetti canavari oldugunu iddea ediyorsa ona nasil olmaz oyle sey diyebilirsin?
seninde elinde kanit yok onunda elinde kanit yok

dinler tarihine donelim
isa ortaya ciktiginda kac kisi ona inanmisti?
adama yapmadikalrini birakmadilar carmiha gerdiler yalan soyluyor toplumu karistiriyor sahtekar bu oyle sacma sey olurmuymus diye
sonra ne oldu?
hristiyanlik dunyadaki en buyuk din oldu tam tersini onlar baskalarina yapmaya basladilar

bu gibi konularda kesin konusamassin

sen bugun force a inanan jedi dini mensuplarina geri zekali bunlar dersin
ama senin torununun torunun torununun yasadigi dunyada jedi dini en buyuk din olur bugun tanri vardir diyen senden cahil putperest diye bahsederler kitapta
Sosyal ağlarda paylaş

LucifeL said:
cicibebe said:
LucifeL said:
@cicibebe kusura bakma ama birşeye tapmak onu din haline getirmez bence.senin verdiğin örnek inançtan ileriye gitmez...

birşeyin din olması için inananlarının olması yeterli, sen onu tanımazsan başkası da senin dinini tanımaz hiçbirşey de diyemezsin.
sadece tezler olup inananlar olunca mı din oluyor hocam bence o kadar dar kalıp bi olay değil bu olay.hristiyanlık musevilik müslümanlık ve hatta budizm din sınıfına girer.ama senin dediğin şekilde olmaz.sonuçta saydığım dinler belli başlı kalıplara pek sıkışmamıştır daha kapsamlıdır.

valla bu din kelimesine senin kendin yüklediğin bir anlam, onun dışında bir inancın din olması için inananlarının olması yeterlidir.
ha kapsam mı istiyorsun adamın biri öyle bir hikaye uydurur ve bunu öyle inandırıcı bir şekilde yapar ki olur sana kapsam, o zaman ciddiye alacak mısın zike daşşağa tapılan dini? kol gibi de kanıt var ortada insanlar penis sayesinde doğuyor yani bir nevi o yaratıyor, gayet elle tutulur gözle de görülür?
Sosyal ağlarda paylaş

cicibebe said:
LucifeL said:
cicibebe said:
LucifeL said:

valla bu din kelimesine senin kendin yüklediğin bir anlam, onun dışında bir inancın din olması için inananlarının olması yeterlidir.
ha kapsam mı istiyorsun adamın biri öyle bir hikaye uydurur ve bunu öyle inandırıcı bir şekilde yapar ki olur sana kapsam, o zaman ciddiye alacak mısın zike daşşağa tapılan dini? kol gibi de kanıt var ortada insanlar penis sayesinde doğuyor yani bir nevi o yaratıyor, gayet elle tutulur gözle de görülür?
eğer öle olursa zike daşşağa inan insanada saygı gösteririm eğer elle tutulacak bir yanı olursa neden saygı göstermiyeyim ki.mantıklı olan herşey saygıyı hak eder.ama şöle bişi var çok sınırlı ve mantıklı olmadıktan sonrada çok sallamam açıkcası.ama gene saygısızlık yapmam ama buda saygı göstediğim anlamına gelmez sadece o teze yada tesbit her neyse o olaya inana da terbiyesizlik yapmam.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Bahailikte 150 küsür sene evvel bir adam tarafından kuruldu önceleri tarikat gibiydi sonra baya bir yayıldı. Şimdi en önemli dinlerden sayılıyor dünyada. Ben şimdi aha yeni din getirdim deyip 100 200 kişiyi kafalarsam sonra gerisi gelirde sayısı 1-2 milyona varırsa benimkine o din değildir demek biraz yürek ister.

Ayrıca madem .ik .aşşak muhabbetine girdiniz bari bende birşey ekliyim: Maymuna sekiz kollu karıya falan inanan hinduların dinlerine din değildir deyinde görün bakın adamı nabıyorlar:D
Sosyal ağlarda paylaş

canlar eşler dostlar küfürbazlar..

tartışırken küfür ettikçe, haddini aşan aşırı sert tabirler kullandıkça ben kilit tuşuna basacağım ve küfür edenlerin bir kaç gün -hava değişimi için- uzaklaştırılmasını rica edeceğim..

doğru düzgün tartışan herkesten özür dilerim ve fakat olan biten bu şekilde..

önümüzdeki başlıklarda görüşmek üzere efenim,

esen kalın...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...