bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Ardeth said: evet kayakçının radarını bozup yönünü şaşırtmışlardır amerikadan. niye abi.Haberde anlatıldığıan göre adamla kadın daha önce tanışmış adam çarparken kafasını eğip kadının göğsüne çarpmış. Çok fazla tesadüf içer miyor mu sencede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Adam Zidane'mış. Dış mihraplar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 adam bendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 adam monroe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Ardeth said: ben hem atlasjete hem de onur aire güvenmiyorum. onur air'ın bir ara böyle haftada bir olayları oluyodu inerken tekerleği yanıyodu havada motorun teki bozuluyodu millet gidip bunu 4-5. sayfa haberi yapıyodu. Türkiye bu zihniyette işte, gazetelere para verdiyseler şaşırmam bile. Ulan uçağın motoru bozuluyo havada herifler gidip bunun 5. sayfada ufacık bi köşeye iliştiriyolar. tek motorla bile ucabiliyor galiba bazi model ucaklar sanirsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 İyide motorun bozulması normal bişi mi ki ? Amaan nasılsa 1 tane daha var dersek daha çok kaza görürüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 motor arizasindan degil pilotaj hatasindan ve gorus eksikliginden olur kazalar genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 uçak motorsuz bile düzgün bi yere iniş yapabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 pwnbot said: motor arizasindan degil pilotaj hatasindan ve gorus eksikliginden olur kazalar genelde. pilot ölmüşse pilotaj derler ölmemiş de kendini savunabilecek durumdaysa o zaman pilotaj diyemiyorlar haliyle edik: imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 ee. motor arızası biraz genel bir anlam olmuş şu şekilde, uçaüın hatalı kullanılması sonucu uçak limitleri zorlanabilir düşebilir. limit demişken, inişlerde limitlere gelindiğinde prosedür hatası olur uçak düşer. tabii bu durumda uçağın (sıkıyorum) hidroliklerinde sorun olmuştur ve kontrollere tam cevap vermez, iniş takımları açılmaz falan uçak düşer.. ancak motor arızası ile düşen uçak çok fazla hatırlamıyorum ben. 2motor dursa dahi -tırmanış tamamlanmışsa eğer- bir şekilde iniş olası. genel olarak kumanda ve pilot sorumlu oluyor uçakların düşmesinde. motor arızasına takılmalarında bahsetmek istedikleri sanırım uçakların bakımsız olması. ancak burada da şunu söylememde fayda var. amerikada uçaklar türkiyedekilere göre çok daha sık ve az bakımla uçmaktadırlar. biz de ise yerde kontrol ekipleri sayısı az, eğitimli personel az. bir de özel havayollarının politikaları gereği (kar marjını arttırma yönündeki hareketleri vs.) hava koşulları ne olursa olsun pilotların inmeleri isteniyor. özellikle ils olmayan havaalanlarına görüşün yetersiz veya yan rüzgarların kuvvetli olduğu anlarda inmek zor oluyor. tabii pilotların limit değerleri çok takmamaları gibi bi olay var. bizde yardımcı pilot falan zank diye "limitlere geldik, haydi inelim!" der genellikle. ya da pilot takılıyordur kafasına göre. "sigara bitsin öle inelim" diyebilirler (ciddiyim) nihayetinde motor değil de diğer aksamlar önem kazanıyor sanırım. lufthansa da, sun express'te ve onur'da çalışan arkadaşlarımdan duyduğum, gördüğüm bunlar. ama pilot olan varsa daha aydınlatıcı bilgileri verebilirse elbette daha güzel olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 eymek değil eğmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lidriel Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Fistan said: Shalafi said: zaten korkuyorum uçaga binmeye abuk subuk işler yapıp sırf para ugruna insanların hayatlarıyla oynuyolar.. git otobüs al daha ucuza gene aynı parayı kazan.. allah ölenlerin aile lerine sabır versin.. bi insanın otobüste ölme oranı daha yüksek yalnız. git biraz istatistik araştır. o istatistikler kilometre üzerinden yapılıyor. uçaklar sudan çıkmış ak kaşık falan deil git biraz daha araştır sen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkor Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Bu istatistikler ülkeden ülkeye değişir. Türkiye'yi tartışmaya gerek yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkor Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 uçak kaza sırasına göre karayolları güvenli olmayan ülekelerin uçak kazaları daha azdır 3.dünya ülkesi olmak böle bişey. neronlar kıpraşsın biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 said: uçaklar sudan çıkmış ak kaşık falan deil git biraz daha araştır sen (sudan çıkmış balık + sütten çıkmış ak kaşık) / 2 gibi bir formulasyon gerekli istatistikleri hesaplamaya yarayabilir.. ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Nisan 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2013 Ayrı bir topiğe açmadan burda yazayım dedim. Engin Arık zamanında kurulmasına öncülük ettiği Türk Hızlandırı Merkezi birkaç sene önce açıldı,ve 11 nisan 2013 te ilk elektron demeti görüldü,linki aşağıda... http://thm.ankara.edu.tr/?bil=bil_haber&gosterim=haber_icerik&haber_id=76 Ayrıca Engin Hocamızın asistanlarından olan ve gene aynı uçak kazasında kaybettiğimiz Berkol Doğan'ın anısına Kadıköy de babası tarafından bir Bilimkurgu kütüphanesi kuruldu. PErşembe akşamları farklı konular üzerine söyleşiler oluyor,birkaç tanesine katıldım,gerçekten güzeldi. şu da aşağıda fb sayfası kütüphanenin https://www.facebook.com/OzgenBerkolDoganBilimkurguKutuphanesi Mesela bu perşembe Engin Hocanın eşi Metin Arık bir konuşma verecek saat 7 de,hızlandırıcı fiziği ve Toryum başlıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2013 sevindirici olaylar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Ankara altinda bi karadelik acmayi becerselerde toptan kurtulsak butun siyasilerden, melih gene bir yolunu bulur kurtarir kendini gerci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Abi keşke ayrı bir başlık açsaydın gece gece 6 senelik uçak düştü diye başlık mı uplanır ya? Uyanık bir mod varsa bari başlığı 2007'da düşen Atlas Jet uçağı falan yapsın valla korktum, yurtdışına gidecek arkadaş vardı Atlas Jeti görmeden direkt uçak düştü diye görünce. edit: Dasaaaaaa meğerse çoook önceden yapmış heyecandan onu bile farketmemişim dasaaa said: Ufff! içime indi lan! başlığı "Atlas Jet Uçağı Düştü (30.11.2007)" olarak değiştirdim çok hızlı bi şekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 stall Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 başlık zaten 2007 tarihliydi ondan herhalde kimse paniklemez dedim =)Pardon. Aket-Atum said: Abi keşke ayrı bir başlık açsaydın gece gece 6 senelik uçak düştü diye başlık mı uplanır ya? Uyanık bir mod varsa bari başlığı 2007'da düşen Atlas Jet uçağı falan yapsın valla korktum, yurtdışına gidecek arkadaş vardı Atlas Jeti görmeden direkt uçak düştü diye görünce. edit: Dasaaaaaa meğerse çoook önceden yapmış heyecandan onu bile farketmemişim dasaaa said: Ufff! içime indi lan! başlığı "Atlas Jet Uçağı Düştü (30.11.2007)" olarak değiştirdim çok hızlı bi şekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 cambazct said: stall gozunuzu seveyim koymayın şöyle şeyler. sürekli uçakla seyahat ediyorum yusuf atmaktan bir hal oldum bir de şu videoları görünce hiç binemiycem. bu arada uçakta 7 kişi varmış, kargo uçağıymış. taliban üstlenmiş ama büyük ihtimal technical bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 ya çeken adamın hiç ses çıkarmaması nedir ya? ben bağırır çağırırım sapık mıdır nedir? düşen kargo uçaklarına mı halleniyor? asılıyor mu bi yandan belli değil ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Valla sonunda tarih olmasina ragmen baya baya aklimi aldin. Bilim kurgu kutuphanesine bile zor sevindim. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nienna Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 her türlü ulaşım aracından tırsıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar