it Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 kisaca annemi ve beni anlatiyim.karisina degil de ozellikle buyuk ogluna (bana) cok siddet uygulamis, sinirli bir babam var. anneme siddet uygulamasa da, cok baski altinda tuttu, pek iyi davranmadi. bana kizdiginda ona kufur etti ornegin.. annem cok hassas biri oldugu icin babama hic tepki gostermedi.o evet dediyse, uzerine hayir diyemedi.. daha kotusu, kucuk kardesim buyuyup lise cagina geldiginde babamdan kotu davranmaya basladi anneme.. annem ne dese onu yanlis anliyo, ona bi pislikmis, kotu niyetliymis, cahilmis, aptalmis gibi davraniyor.. halbuki annem koyunde cok zor sartlarda okumus, fransizca bilen, mandolin calan bir genc kizken evlenmisti.. fakat oyle baski altinda kaldi ki, artik kendine hic deger vermiyor :( bu durum beni cok uzuyor, cunku yasama sebebim bile annem, beni cok seven tek kisi.. gecen haftaya kadar herseye eyvallah dedim.. fakat arkadaslar, annemin psikolojisini iyice bozdular.. devamli hata yaptigini dusundugu icin, artik ozellikle kardesimle hic iletisim kuramiyor.. devamli ona iyi niyetli oldugunu belli etmeye calisiyor, oglum bak senin icin sunu yaptim diyor, komik birsey soyliyip onu neselendirmeye calisiyor, fakat hep tersleniyor, hep hor goruluyor, hic saygi gosterilmiyor.. insan karsiliksiz baglandiginda, sonunda ogluyla bile arasi bu hale mi gelir :( sonuca geliyim.. annem gecen hafta cuma gunu cok uzgundu ve aglarken elleri titremeye basladi ve kalbi birden hizlanip yavasliyordu.. hemen hastaneye gittik, cok agliyodu, bana kendini cok yanliz hissettigini soyledi :(.hastanede hemen olayin psikolojik oldugunu anladilar ve artik annem duzenli olarak psikologa gidecek.. bir ilac verdiler.. annem erkenden uyumaya basladi, cok dizi izlerdi ama simdi hic izlemiyor.. onunla yanliz konusurken ozguveni yerinde, rahat oluyor ama babam ve kardesim oldugunda resmen baska birine donusuveriyor.. cuma gununden bu yana, annemin yaninda uyuyorum.. su anda da yanimda uyuyor.. ve beni kahreden, yastigini duzeltmeye calistigimda "ben birsey demedim! ben birsey demedim hayir ben yapmadim!" diye panik yapmasi.. ruyasinda kimbilir neler goruyor.. bazen kendi kendine uyaniyor ve sayikliyor.. annemin ozguvenini kazanmasi icin devamli cabaliyorum, babam da son durumdan itibaren anneme iyi davraniyor fakat kardesim, anneme hasta yataginda bile gercekten cok kotu davraniyor.. neden boyle davrandigini sorunca "bana bu konuyu acma!" diye bagirmaya basliyor.. onunla kavga etmek istemedigim icin ustelemiyorum, cunku onunla tartisirsak annem kahroluyor.. not: ben 20, kardesim 17, babam ve annem de 47 yasindalar.. annem icin birseyler yapmam sart ama ne? okudugunuz icin tesekkur ederim, basina benzer birsey gelen var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 tamam belki paylaşmak istemişsindir,belki fake acc acıp efsane olmaya çalışmışsındır ama ben gerçekmişcesine bi cevap vermek istiyorum;burası kişisel bölümüde bu tarz şeyler biraz abartı oluyo sanki yakında babam annemi aldatıyo ne yapmalıyım annem babamı sevmiyo ne yapmalıyım tarzı şeylerde acılmaya başlar...bence siz ailecek psikologa gidin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 kardesinin agzını burnunu dagıt, tabi abi olarak yapamazsın, abi oldugnu varsayıyorum, ablaysan zaten hiç yapamazsın, dogal olarak, ama bukadar ergen ve agresif ve bolca sıfat bulunabileck dengesiz bi cocuga ya kötek ya psikolog yardımcı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 profesyonel yardım alın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Abi azını burnunu kırmak cozum olmaz heralde bende azını burnunu kırardım galıba bu durumda kardeşimin + heralde babamıda levyeyle falan doverdım galıba ama sen bunları yapma abi zor lan kafam karıştı napılır bu durumda ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 evde ağırlığını koymalısın.kontrolu almalısın diyim kardeşini tokatlaman lzm.tokatlaman derken illa dövme anlamında değil.aklı başına gelsin diye sert bir şekilde uyar.babam düzeldi diyosun.yine sertleştiği zaman onuda uyar öbür türlü annen çok üzülücektir.erkek milletiyle ugraşmak zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 adamınbiri said: tamam belki paylaşmak istemişsindir,belki fake acc acıp efsane olmaya çalışmışsındır ama ben gerçekmişcesine bi cevap vermek istiyorum;burası kişisel bölümüde bu tarz şeyler biraz abartı oluyo sanki yakında babam annemi aldatıyo ne yapmalıyım annem babamı sevmiyo ne yapmalıyım tarzı şeylerde acılmaya başlar...bence siz ailecek psikologa gidin ayrıca sende bi git işine.bi konunun gerçek olup olmadıgı okuyunca gayet belli olabiliyo yani.belki kendi acc sinden yazmak istemedi de böyle fake açtı yazdı.ki bu çok olmuş bir şey.sen necisin ki yani yok efsane olmaya calısmışmış falan. sinirleniyorum yahu böyletipleri görünce.ukala ukala konusmalar falan.normalde yapamadıklarınızı burda mı yapıosunuz.ailecek psikologa gidicekmişler falan filan hey allahım ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Kardeş dize getirilirde baba zor babaya karşı cıkmak ıcın senınde ayaklarının ustunde durman gereklı bence.Peder beyın pek normal bır ruh halı ıcınde olmadıgı goz onunde bulunduruldugu ıcın evden kovmasını goze alarak bunu soyluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Adamınbiri buranın 100 yıllık sahibiymişsin gibi gelene geçene laf atamazsın. Yol verirsek gidersin, o yüzden bi rahatla. It sana da tek tavsiyem kardeşini alıp bir psikoloğa götürmen. Artık döver misin bir daha konuşmamayı göze mi alırsın ne yaparsan yap. Ama annene yazık. Fakat bir uzman gözleminde olsun ona katılıyorum, neymiş derdi bir öğrenin onu çözün. Yarın öbürgün evden gitmen gerektiğinde annenin bu ortamda olması çok kötü olur onun için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 annemin kılına zarar gelceğini bilsem ne baba dinlerim ne abi ! senin anlattığını okuyunca ağlıyodum az kalsın..öyle bi durumda olsam ben önce kardeşimle babamı annemin olmadığı bi yerde karşıma alır anladıkları dilden konuşurum..yani gerek yumuşak bi dille gerekse sert bi dille..ama annenin bu duruma geldiğini göz önünde bulundurursak ben olsam çok sert bi dille uyarırım.. mesela : -annemin sağlık durumu sizin yüzünüzden bu halde..bu zamana kadar göz yumdum..bundan sonra aynı,kötü tavırlarınıza devam ederseniz ikinizide yaşatmam.. tabi bu cinsiyetin erkekse yapabilceğin bişey..eğer kızsan yumuşak bi dille uyarmak durumundasın.. edit: eğer bigün o evden gidicek olursan sakın anneni orada bırakma derim ben.. ayrıca kardeşin lafla akıllanmayabilir ergenlik çağında çünki..şiddeti her nekadar sevmesemde bazen işe yarayabiliyo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Aşırı ayyaş olur, eve sabah gelir, karısını döver diye baba sevilmeyebilir, hatta nefret bile edilir. Ama anne öyle değil. Sırf anne olduğu için sevilir, sayılır. Kişi okula veya işe gittiğinde hastalanırsa, danışmak ve daha çok da manevi destek için annesini arar. Hatta belki de her konuda ilk danışılan kişi annedir. Kardeşin de bunun farkına varır yakında. Görünen o ki baban da farkına varmış bunun. Eğer savunacağını düşünüyosan, kardeşin annene çıkıştığında babanı devreye sok. Yalnız açık konuşayım, öyle bi durumda ben kardeşimi çok kötü yapardım. Ne yapar eder, gerekirse döver, delikanlı asi genç ayaklarını bıraktırırdım, en azından anneme karşı. Ha annem üzülecekse de, onun haberi olmayacağı şekilde/yerde yapardım. Bi de adamınbiri, yol al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 kardeşin neden böle davrandıgını cözün. sebepsiz degildir. herkeste dogustan bi anne sevgisi vardır, ya anne ya toplum yada bireyler bunu terse cevirebilir, cevirmis olabilir. belki okulda, arkadaslarında, sosyal hayatında, yada belki babasından kaynaklı bi derdi var ki en zayıf gorduug kisi olan annesine, belki de istemsiz olarak, böle kusuyo problemlerini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 20 yaşındasın , kareşinde 17..zorlada olsa çek bir köşeye adam gibi anlat durumu.onun ergenlik triplerinden annen cok daha kötü hale gelmiş. bir anneye/babaya evladının kötü davranması kadar kötü bişey yoktur heralde. annen zaten ciddi yardım almaya başlamış, ilaç alıyorsa ondan erkenden uyuyordur. yalnız hissediyorum demiş. okuyorsan yada calışıyorsan işin bittiginde bütün zamanını annene ayırmanı öneririm. kardeşini geçtim, babanada laf anlatılması gerekiyor..bunu sen degilde başka aile büyüklerine bırakmak daha dogru, anneanne dede teyze amca vs varsa git bir konuş. kısa sürede düzelir durum umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
http Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 üzücü bir durum =( kardeşine bi güzel sopa lazım başka türlü akıllanmaz kanımca burda seninde suçun var biraz kardeşini bu duruma gelmeden önce konuşup yada biraz şiddetle düzeltebilirdin bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-alatariel- Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 tamamiyle aynı olmasada benzer şeyler başımdan geçti..ve ilk sormak istediğim soru şu annen çalışıyor mu?..eger ekonomik bagımsızlıgı elindeyse ne kadar agır bişi olsada boşanmayı düşünmeli..annem 4 sene kadar dayandı benim için..ne kadar zor oldugunu biliyorum emin ol bu konuda yapabilecegin hiçbirşey olmuo destek oldugunu hissettirmekten başka.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Sinirlerim bozuldu okurken ya. Kardeşim yok ama anneme böyle davranan bir kardeşim olsa ne yapardım kestiremiyorum yani, iyi dayanmışsın. Döverek olmaz diyorsan da doğrudur, kardeşim olmadığından nasıl ne yapılır bilemiyorum tabi. Ama profesyonel yardım alması şart kardeşinin de yani. Annenize davranışı başka türlü çözülecek gibi değil çünkü. Artık döverek mi güzellikle mi ikna olur bilemem :/ Baba konusunda ben de Daesu'ya katılıyorum, o kısmı aile büyüklerine bırakmak iyi olur varsa şayet. Yoksa üslup çok önemli tabi, kendi ayakların üzerinde durmuyorsan bir yere kadar konuşabilirsin çünkü. Ama daha iyi davranıyor dediğine göre en azından baban da bugün yarın sana destek olacaktır diye umuyorum. Umarım düzelir bu durum, ne diyeyim :/ kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 ya şöyle bişi var ablam var 3 adet biri evli her nese babamda aynısıdr bana gelipte kızamaz ama anneme bık bık ederdi bağırırdı çağırırdı ben duyardım ablamlarda aynı şekilde anneme ters ters davarnırlardı her nese ben tam tersiyim annemi çok severim hatta bi gün ablam anneme gerizekalı kadın dediğinide ablam ondan sonra 4 gün işe gidemedi suratına yediği tokat yüzünden ben tarafından annemin bana dediği tek laf şudur "oku evlen bi iş sahibi ol kendini kurtar ben senin için bu evde duruyorum, yoksa basıp gidicem" diyo. bi gün kafam attığımda babama bile atar yaptım o günden sonra evde annem kraliçe gibi afedersin ve mutluyum babama bağırdım çağırdım vurmaya kalktım küfür ettim kötümü yaptım ii yaptım anneme artık kimse gıkını çıkaramıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-alatariel- Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 ya kendi yaşadıklarıma dayanarak şunu belirtmek istiyorum;aile büyüklerinin konuşmasının etkisi sadece bi kaç ay sürüyor sonra yine aynı buhranlar yaşanıyor.benim annemin bütün vücudunda yaralar cıkmıstı.ama umarım senin baban benimki gibi çıkmaz ve herşey düzelir.anneni motive edicek bi nebze olsun mutlu edicek şeyler söyle hep.az birazda olsa işe yarıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 kardeşibe gerekirse sert davranman lazım düzelmesi için. bu durumda olan bırak kardeşi abin bile olsa ona diklenmen lazım ama kardeşin olması avantaj otoriteni daha çabuk kabul edecektir. gerekirse babana da diklenmen ve annenin durumunu hatırlatman, onlar yüzünden öyle olduğunu yüzüne vurman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Kesinlikle sert davranman lazım. Kardeşini örnek veriyorum sert davrandı sana surat yapmaya başladı durumu izah et. Baştan kötü davran sonra durumu anlat. Yakın bir durum arkadaşımda vardı. Daha beterdi gerçi onun ki. Babası annesini dövüyodu içip içip. Çocuk annesini korumak için evden çıkamıyordu. Bu dayak olayını da yapan bir lise müdürüydü üstelik. Çok zor bi durum. Tamam bende arasıra anneme kötü davrandığım oluyor. Birisine kızıyorum anneme laf söylüyorum. Ama ardından çok üzülüyorum. Bazen tutamıyosun kendini. Dışarıya sinirleniyosun anneni üzüyorsun. Ardından hemen gönlünü almaya çalışıyorum. Ne biliyim yanında dur(Ki duruyomuşsun.) Kardeşini ve babanı ayarla yemeğe götürün. Annenle babanı ayarla, Kardeşinin seveceği birşeyler yapın ortak. Ortam gevşeyecektir böyle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arden Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Kardeşine sert davranmadan önce bi dışarı çıkar parka veya bir cafeye gidin(karar senin) önce bir konuş azından neden böyle davrandığını öğrenmeye çalış eğer sana uyuz uyuz konuşursa bence önce bir tokat salla, saldırırsa bi güzel döv (vücut yapılarınızı bilmiyorum ona göre konuşuyorum). Ensesinden tut eve götür annen uyurken babanıda al karşına ve konuş izah et neden kardeşini dövdüğünü diğer üyelerin dedikleri gibi babanın karşısında dur ve yardım iste annen için babandan yani aklıma gelen tek şey bu ama üçünüz(baban kardeşin sen) bir psikoloğa danışmanız daha iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 1- Psikolojik tedaviye gotururdum annemi ve bosanmasini desteklerdim cunku boyle giderse bu kadin dayanamaz tekrar cok gecmis olsun. 3- O kardes olacak dallamayi dove dove oldururdum, literally. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Çok kötü oldum be okurken :/ Dedikleri gibi önce kardeşinle kenara çekip konuş, olmadı profesyonel yardım al, gene olmadı o ergenlik tribine girmiş kardeşinin ağzını burnunu kır.. Bak bakayım bir daha yapıyor mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 ağzını burnunu kırma, dışardan belli olmayacak ama acıdan bayıltacak yerlere çalış ki annen görüp üzülmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ses Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 said: O kardes olacak dallamayi dove dove oldururdum, literally. +1 Ergenlik triplerinin en güzel ilacı göz korkutulması ve sindirmedir.Hepimizin başına lisede gelmiştir(halada gelmekte olabilir) bazı hocaların derslerinde piçliğin alasını yapanlar, otoriter olanın yanında süt dökmüş kedi olur.Yaş gereği güce karşı korkuyla sinmedir bu.Kardeşinin ergenlik olayının bokunu çıkardığını göz önünde bulundurursak şu an onun anlıyacağı tek dil içinde bulunduğu çöplüğün horozu olmadığının hatırlatılması bana kalırsa.Babam düzeldi tek kalan kardeşim diyorsun.Bence çözümün zor olan kısım geride kalmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar