Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Work&Travel!!!?

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

Bu yaz work and travella çalışmak istiyodum yurtdışına gitmek istiyodum eve geldim araştırdım not ortalaması 4 üzerinden 2 olması gerekiyo falan diyolar yanlız ben hazırlık öğrencisiyim yararlanamıyacakmıyım bu olaydan önceden gitmiş olan birileri yardımcı olur çok sevincem rep'ine abancam terazisinde zıplıycam
Sosyal ağlarda paylaş

hayır okudum hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri dahil edilmiş hatta kaynak buliyim koyiyim ama hazırlıkta ben not ortalamamı nasıl 2 yapiyim.NOT ORTALAMASI YOKKİ!!!

kaynak

said:
J1 türünde bir değişim program vizesi almak için üniversite ara sınıfta okumak (hazırlık sınıfları ve master 1. sınıfları dahil), 2 ve üzerinde not ortalamasına sahip olmak ve orta düzeyde İngilizce bilgisi gerekmektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

en berbatı o.
advis ,ozman ,unitedtowers iyidir sanırım .

para kazanıosun .deli gibi para kazanıosun.bellboy , garsonluk,kasiyerlik olan işler iyi sayılır.

overtime imkanı olan ,yurt imkanı olan yerleri seç.
gerçekten güzel bir aktivite , en azından tutup amerika görebiliyorsun yani üniversite okurken en kötüsü.3 arkadaşım gitti ve asla pişman değiller tekrar gitmek istiyorlar .
6000 dolar civarı paralarla geldiler ,giysi ve elektronik eşyaları haricinde.

ben de gitmeyi düşünüyorum .
giderken jobware yap işverenle ,kesinlikle katıl yani jobware görüşmelerine .

gidebilirsen gayet iyi ,hazırlıkta gidersen daha iyi.

edit: ilk 1 ayda deliler gibi para kazanamazsın çünkü kolay kolay overtime yapamazsın.
para kazanmaksa amaç vergisi olmayan yerlere gitmeni ayrıca tavsiye ederim .
Sosyal ağlarda paylaş

valla 2000 dolar ve biraz üstü civarı paran gidecek zaten .
şirketlerin fiyatları yaklaşık aynı.10 dolar falan oynar en fazla.

ben bi tanıdık aracılığıyla başvurdum çok az bi indirimleri olacak işte ocak ayına kadar başvurulduğu zaman .

o ocak indirimi çoğu şirkette var onu da sölim sana .

daha ayrıntılı konuşuruz bunları.genel olarak böyle.

ama saydıklarım iyidir ,belli kalitenin üstünde şirketler.
bunlardan biriyle git bence yani .

edit: verdim msn ben eklersin.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim 2 imkan var
1.si alaskaya gidip para uğruna rezil olmak ben gitmedim ama okuduğum kadarıyla alaskada balık çıkarsa günde 16saat çalışıp 8 saat uyuyarak ve doğru dürüst sosyal hayat vs olmadan para kazanabilirsin alaskaya gidenlerin çoğu tarzanca konuştuğu için doğru dürüst ingilizce geliştiremezsin bizim arkadaşlar gitmişti o kadar çok Türk varmış ki aynı iş yerinde Türkçe konuşuyorduk paso diyorlar :F balık temizlerken marş fln söylüyorlarmış eheheh

2.si bahşiş alabileceğin işlere girersin hem şehrin merkezinde olur hem deli bahşiş alırsın hem de insanlarla konuşup ingilizcen gelişir
Sosyal ağlarda paylaş

Unitedtowers veya advis derim

ozman a falanda bulaşma bizi dolandırıyorlardı adana da ki şubesi =)

ben gitmedim.
Arkadaşım hersene lasvegas a gidiyor.
adam hayatını yaşıyor.

ama
çok rezil işler yaptığıda oluyor.

Oraya gittiğinde elbebek gülbebek yaşamayacaksın.Gideceksin para kazanacaksın harcıyacaksın edeceksin
fakat çok pis işlerde yapacaksan
Jobware yap şanslıysan böyle markette 7/11 lerde falan kasiyerlik kaparsan daha güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
tam olarak ne yapmak istiyorsun amerikada ne tarz bir yaşam istiyorsun ona göre iş önerelim ama nekadar konuşursak konuşalım genelde şans meselesi.
Ben kesinlikle las vegası önermem geceleri 38derece gunduzlerı 55dereceyi buldugu oluyor işine göre tip iyi alabilirsin ama harcayacagın yerlerde cok pahalı
Sosyal ağlarda paylaş

aradığım iş;insanlarla yüzyüze olan yani ingilizcemi geliştiren aynı zamanda iyi bi para kazanabilceğim bi iş zaten fazla mesai ve sonrasında da ek iş yapmayı düşünüyorum ilk 2 ay sonra ay da biraz gezmeyi düşünüyorum ama parada önemli yani en azından masraflarımı getirebiliyim Türkiye'ye..lasvegas çok güsel işveren kişi yemeğimi ve kalcak yerimi karşılarsa parada harcamak zorunda kalmam harikada para kazanırım aslında
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Öncelikle go eğitim =)
Sonrasında UT bildiğim iyi şirketlerden. Bende biraz daha dil eğitimi aldıktan sonra gitmeyi planlıyorum. Üniversitemiz saolsun yeni tamamladı kredi transfer sistemini. Sonrasında da Erasmus gibim birşey planlıyorum.

Denmiş zaten 2000$+ parayı gözden çıkarmak gerek kafadan.
Sosyal ağlarda paylaş

ben yapmadım hic, ama okulun newsgrouplarında konusuluyor... advis ve ozman a sakın bulasmayın diyor herkes(zaten gidilecek firmayı soyleyen yok, herkes gidilmeyecek firmaları soyluyor =)), rezil olmus hepsi, bayagı iyice arastır yapmadan...

edit: ehehe yeni gordum mesajını ben de, hayırlı olsun =)...
Sosyal ağlarda paylaş

valla lisede dönem ödevlerimi bukdar araştırsam okul birincisi olurdum her bi şeyini araştırdım zaten benim gideceğim firma olumsuzlukları söylüyo ilk başlarda ew sıkıntın olabilir falan tarzın ama bunların şirketlerle pek bi alakası yok iş verenle ilgili onlarla görüşmek lazım gideceğim yeri çok iyi araştırdım amerikada yaşıyan tüm türklerle konuştum desem çok abartmış olurum ama rahat 15 20 kişiyle konuştum pek bi sorun çıkacacağını zannetmiyorum (hea sıkılırım morelim bozuk olur falan onları saymıyorum tabi onların work and travella bi alakası yok :D)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...