Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dur ihtarına uymadı öldürüldü

Apache

Öne çıkan mesajlar

daverc said:
Ozaman kanunlar cercevesinde ceza almasini dielrim fakat o aracın nasıl durdurulması gerektigini anlamadim , yaktının bitmesini veya herhangibiyere carparak kendi disinda baskalarinin canını da tehlikeye atmasınımı beklemek gerekiyor?

onunda yönetmeliği var evet.takip edilen aracın geçebileceği yollar boşaltılır,lastiğe ateş edilir,barikat kurulur(bi bu 1 barikat olmak zorunda değil..2.de kurulabilir..3.de) olmadı benzin bitene kadar takip edilir.

volfi,g maddesinde anlatılmak istenen o değil,eğer polisler çevirme yapmaya çalışırken çevirme yapmılmasını engellemek için polisin üzerine arabayı sürseydi bu cocuk,o zaman g olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Dogmit'in koyduğu kanundaki ilgili maddenin hiç bir bendine girmiyor oradaki ateş etme olayı, polis tamamen kanun dışı olarak ateş açmış. Polis suçlu. Bu noktada boşuna tartışıyorsunuz tamamen.
Vurulan çocuk ta suçlu, ama dur ihtarına uymayan arabaya ne yapılması gerektiği de kanunda yönetmelikte cartta curtta belirlenmiş şeyler.
"Ya terörist olsaydı", "ya birilerine çarpsaydı" gibi olasılıklar üzerinden mantık yürütemezsiniz, hukukta öyle şeyler olmaz. Kanunda yazana göre yorum yapılabilir ki bu yapılan kanunda yazsana göre yoruma girmiyor, birkaç kişi g ve h bentlerine bağlamak istemiş, o mantıklı mesela (ama yanlış, o bentlere de girmiyor orası ayrı).
Havaya ateş etseydi, tekere ateş etseydi durumu da geçersiz bu olayda, direk ateş etmesi kanuni değil.

Bağlarsak. Çocuk suçlu evet, ama cezası bu değil. Viktor'un dediği gibi, bu ülkede polis terörü var. Neden var, en basitinden örnek işte, kanuna uygun kullanmıyor belindeki silahı.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olarak çocuğun denyoluk yaptığını söyliyerek başlıyim. Yani altında bi jip var, ve alkollü olarak ve ehliyetsiz bi şekilde kullanıyosun. Alkol miktarı neydi bilemem ama diğer insanlara karşı potansiyel tehtit olduğu gayet açık.

Ama öldürülmeli miydi? Kesinlikle hayır. Bırakın kafadan vurulmasını, ateş edilmesi bile öküzlüğün daniskası.Ayrıca o noktada ateş etme hakkı da yok zaten.
Aslında olayların saptırılmasına bağlayarak polis de savunulabilirdi bu noktada(kesinlikle suçsuz olduğunu söylemiyorum) ama 1 değil 2 değil kaç oldu bu polis magandalıkları? Kendilerini derebeyi gibi gören magandaların burnu iyice bi sürtülmeli bence.
Ama görünüşe kalırsa bu sefer sağlam kayaya toslamışlar. Çocuğun babası mahallenin gariban halkı değil de zengin biri sanırım. Olayın peşini bırakmaz büyük ihtimalle ve muhtemelen polisin başına gelebilecek en iyi şey haritanın en sağına sürülmesi filan olucaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

şunu söleyeyim.
itanbulun bahçeşehir semtinde oturuyorum
klasik bir bahçeşehir çocuğunun altına 15 yşında annesi babası araba alır
bu cocuk bu arabayla hız yapar
kaza yapar
sizin arabanıza çarpar
sinir bozar
dallamadır
zeytinyağı gibi üste çıkar
o tip insanların yanmasını istiyorum
arabalarıyla kazada 10 parçaya ayrılmaları beni çoook az üzüyor.

benimde park halindeki arabamı haşat etmişlerdi,alkollu,ehliyetsiz,dangalak züppenin tekiydi parçalayan

ve evet bnde kıl oluyorum o tiplere.

ama o tiplerin bu şekilde bir ölümü hak ettiklerine inanmıyorum

o tiplerlede alakması yok..benim güzel ülkemin polisinin böyle davranmasıda beni üzüyor.

öyle işte.
Sosyal ağlarda paylaş

kanun bu, dur dedigi zaman durucaksin, madem saklayacak bir seyin yok, isin olsa bile durursun, sonra gec kaldigin yere soylersin polis cevirdi diye.

acil durumlarda da biraz yavaslarsin gecerken acil hastam var, hamile kadin var, (baska bi acil durum olacagini dusunemiyorum)

Ayrica helal olsun o polise, istemeden vurmus olsa bile potansiyel bir katili oldurdu, alkolle arac kullanan kisilerin evlere girip tecavuz eden psikopatlardan hic bir farki yoktur, bunu sonuna kadar da savunurum.
Sosyal ağlarda paylaş

polis isini yapmaya calisiyor. Bir "polis" olarak yetkisi bu, jiple giden adami durdurup kafasina silah cekip vurmamislarki. Durdurmaya calistiklari adam durmadigi icin ikaz atesi acmislar ve kafasina gelmis.

Polisin yaptigi ne cinayet ne birsey, sadece isini yapiyor. Endise duymasi gereken tek sey kendi vicdani.

Ha bunu diger topikteki tekme atan polisle karsilastiranlara da tek diyebilecegim her polis ayni degildir, her meslek sahibinin ayni olmayacagi gibi.

pwnbot hakli hakli soylemis, o herifin ne hayalleri var ne bir seyi, sen sarhos araba suruyorsan olumu ariyorsundur.
Sosyal ağlarda paylaş

insan hayati bu kadar ucuz olmamali haklisin

bunu sarhos araba surenlere de soyle, o arabayi surerken millete carpip kacanlara da soyle. O herif olmemis olsa hepiniz burda yerden yere vururdunuz sarhos araba surdu diye, olsun bile derdiniz.

Bir polisin uyari atesi kafasina geldi diye hemen idealizm doruga cikiyor ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Volfied,elaidi,polis işini yapmamış orda
polisin işi nedir?ayaşişi sağlamak.
polisi yetkiyi ne verir?kanunlar
asayişi nerdeki ölçülere göre sağlar polis?kanunlar
o zaman kanunra uyarak yapmalı görevini.
adam,kanunları çiğnemiş,daha ne diyim,kaç kere diyim,adam usulsüz davranmış,yetkisi olmadığı bir durumda silah kullanmış.suçlu,siz suçsuz diyebilrsiniz,istediğinizi diyebilirsiniz,ama kanunlar öyle demiyor,kanunlara göre suçlu o polis
niye hala konuşuyoruz bunu anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...