Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

R. Madrid, 6 aylık araştırma sonunda Beşiktaş Çarşı grubunu kendine model seçti.

Burax

Öne çıkan mesajlar

olaya reel (veya real) olarak yaklaşırsak real madrid'in beşiktaş'tan kendisine çıkartacağı ders aslında şu olabilir.

"bir takım şampiyonlar ligine katılacak derecede iyi olsa dahi, o günkü maçta kötü oynuyorsa baskıya ve gol atmaya ara verilmemelidir. işin 8'e kadar yolu var."

gerisi yalan..

yalnız ciddi ciddi bizim aldığımız ders bu olmuştur. italyan takımı falan olsa 3 hadi hadi bilemedin 4-0dan sonra kulağının üstüne yatardı büyük ihtimalle. ancak futbol yırtıcı ve vahşi olabiliyor bazen. sıkıştırdığın yerde durmadan 8 (bir nevi çıkarmadan 5 ekolü)
[hr]
ayrıca alabilecekleri bir diğer ders şu olabilir, "aşırı oynak demeçler veren bir yönetim, kendisini tamamen yalanlayacak derecede ne konuştuğunu bilmese dahi; bu açmazlardan koltuğu kurtarmak için 'şimdi takımı bırakmak bize yakışmaz' benzeri fakirlik edebiyatı kasıp bir sonraki krize kadar götü kurtarabilirsiniz..."

ya işte öle bi şeyler. dahası da var aslında. mesela bir şirketin kriz yönetiminde berbat yönetilmesi de örnek verilebilir. ya da basın açıklaması yapan elemanların (burada sinan engin) ne konuşacağını bilmemesinin yarattığı/yaratacağı sorunlar. hatta başkanın falan geçen sene hakemlerle bir arada olmasından mütevellit "ne oldum dememeli ne olacağım demeli" gibi atasözleri de söylenebilir.

bu konularda beşiktaş süper iyi bir örnek olacaktır. keza beşiktaşın şu an ki sorunu 8-0 yenilmesi değil, sonrasında çıkagelen krizi yönetememesidir.

zaten beşiktaş bu yönetimle önceki krizleri de iyi yönetememişti.. ama orasını kurcalama hiç şimdi

takımını düşünen taraftar, calimero gibi "ühüü.. ama annee fb, gs bize bööle dediii.. ama haksızlık buuu" diyeceğine silkinip olaylara sebep olan kişilere yüklenmelidir.

işte o zaman model alınacak taraftar olmanın gereğini yerie getirebilirler. yoksa "karta go go go" diye bağırmakla model alınacak taraftar olunduğu -kanımca- henüz vaki değildir
Sosyal ağlarda paylaş

Bence taraftar olmak gidip bağarmak deildir stadta. Takımının lisanslı ürünlerini satın almak, stada gidip "bilet" parasını verip maç izlemek, sokakta aldığın eşyaları kullanmak, Gerektiğinde deplasmanlara gidip destek vermektir.

Bazı arkadaşlar yaptıklarının süper bişi olduğunu sanıyorlar herhalde. hani maça gittim kartal gol gol gol diye baardım 10 dakka inanılmaz taraftarım. Biletsiz girdim sokak satıcısından atkımı aldım. formayı pazardan kaptım. 2 tanede gs li fenerli falan dövdüm. oraya buraya küfür ettim. Bjk taraftarı çok iyidir.

Bunları geçiceksiniz arkadaşlar. Kimin stadında adam öldürüldü? Hatırlayın bir bakalım.

Ayrıca bu haberlerde tamamen uydurma bana kalırsa.
Sosyal ağlarda paylaş

zydar said:
Bence taraftar olmak gidip bağarmak deildir stadta. Takımının lisanslı ürünlerini satın almak, stada gidip "bilet" parasını verip maç izlemek, sokakta aldığın eşyaları kullanmak, Gerektiğinde deplasmanlara gidip destek vermektir.

Bazı arkadaşlar yaptıklarının süper bişi olduğunu sanıyorlar herhalde. hani maça gittim kartal gol gol gol diye baardım 10 dakka inanılmaz taraftarım. Biletsiz girdim sokak satıcısından atkımı aldım. formayı pazardan kaptım. 2 tanede gs li fenerli falan dövdüm. oraya buraya küfür ettim. Bjk taraftarı çok iyidir.

Bunları geçiceksiniz arkadaşlar. Kimin stadında adam öldürüldü? Hatırlayın bir bakalım.

Ayrıca bu haberlerde tamamen uydurma bana kalırsa.

allahım sen bana sabır ver yarebbim! sen bana dayanma gücü ver allahım! sonra neden düşmalık oluyor diyorlar! la havle! la havle!
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Beşiktaşlıların lisanslı ürünleri daha az alması taraftarın değil biraz da yönetimin hatasıdır. BJK Store'larda (tam hatırlayamadım kartal yuvası gibi bişey miydi?) yeterli çeşitlilikte ürün yok ve çok da yayılmamış Fenerium gibi.

Ama üzülerek gördüğüm şey Kadıköy'de lisanslı ürün giymeyenlerin yüzdesi maksimum 5-10 iken BJK da bu rakam çok yükseklerde. Yada fenerbahçenin eski lisanslı formalarıyla maça gelen kişi sayısı çok az iken Beşiktaşlılarda bu rakam çok fazla özellikle 100. yıl formasını kullanıyor hala Beşiktaş taraftarı ki üzerinden 4 sene geçmiş.

Taraftar tabiki bağıracak tribün şovları yapacak ama bu real Madrid başkanına "Taraftar bağırsın mı yoksa forma mı alsın?" diye sorsanız herhalde cevabı Formaalsın olurdu.

Bir de dip not:
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'deki taraftar profilini köküne kadar değiştirmiştir. Hala da değiştirmeye çalışıyor. GFB gibi oluşumları desteklemiyor hatta sırf kıllığına Migros tribününe kombine çıkartmıyordu. Fenerbahçe maçlarında belki bütün tribünler hep bir ağızdan bağırmıyor hatta oturarak maç izliyor ama o taraftarın kulübe maddi getirisi sayesinde kulüp finansal olarak sürekli arayı açıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Smoke said:
Bu arada Beşiktaşlıların lisanslı ürünleri daha az alması taraftarın değil biraz da yönetimin hatasıdır. BJK Store'larda (tam hatırlayamadım kartal yuvası gibi bişey miydi?) yeterli çeşitlilikte ürün yok ve çok da yayılmamış Fenerium gibi.

Ama üzülerek gördüğüm şey Kadıköy'de lisanslı ürün giymeyenlerin yüzdesi maksimum 5-10 iken BJK da bu rakam çok yükseklerde. Yada fenerbahçenin eski lisanslı formalarıyla maça gelen kişi sayısı çok az iken Beşiktaşlılarda bu rakam çok fazla özellikle 100. yıl formasını kullanıyor hala Beşiktaş taraftarı ki üzerinden 4 sene geçmiş.

Taraftar tabiki bağıracak tribün şovları yapacak ama bu real Madrid başkanına "Taraftar bağırsın mı yoksa forma mı alsın?" diye sorsanız herhalde cevabı Formaalsın olurdu.

Bir de dip not:
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'deki taraftar profilini köküne kadar değiştirmiştir. Hala da değiştirmeye çalışıyor. GFB gibi oluşumları desteklemiyor hatta sırf kıllığına Migros tribününe kombine çıkartmıyordu. Fenerbahçe maçlarında belki bütün tribünler hep bir ağızdan bağırmıyor hatta oturarak maç izliyor ama o taraftarın kulübe maddi getirisi sayesinde kulüp finansal olarak sürekli arayı açıyor.

en son anderecht macina gittim, ustumde 2006 formasi vardi stada bi baktim kapalinin yarisi turkuaz formali, bir kismi beyaz-sari formali bazilari da 100. yil formali..insan utaniyor neden almadim diye.boyle bir pskoloji olustu herkesde..stada montla gelen bile fenerium montuyla geliyor.bilmiyorum hic mac esnasinda staddaki feneriuma ugradinizmi kapidan iceriye giremiyorsunuz..diger takimlarin magazalarina hic ugramadim ama feneriumun urunleri cok kaliteli..yani ust duzey bir giyim markasi kadar kaliteli.zaten turkiyede tekstil iyi durumda.kotu olsa bukadar da satmazdi tahminimce bu urunler.
Sosyal ağlarda paylaş

Beşiktaş taraftarının gelir düzeyiyle fenerbahçe taraftarının gelir düzeyi aynı değilki.

Evet smoke haklı.Kartal Yuvası çok kötü.Aziz Yıldırım ı tek tebrik ettiğim konu fenerium.Muhteşem yaptı güzel ürünler var adam parayı nerden kazanacağını bildi.

Fakat kartal yuvası hala kötü durumda fiyatlar aşırı pahalı ve fazla yerde yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Kurumsal yönetim olarak fener diğer kulüplerin çok önünde zaten. Bunun doğal sonucuda storeları çok daha kaliteli. Ama bizim kulübün gelirinde en önemli rakamlardan biri yuvanın geliri. Kombinesi olan ve her maça giden biri olarak diyebilirm yani stadda işporta ürün kullanan çok az ve giderek de azalıyor.

haah bide aklıma geldi bişey anlatayım. İzmirde ki bjk - fener kupa finaline giden bi arkadaş anlatmıştı. artık kordonda mı nerde yürürlerken maçtan evvel, bi amca görmüşler bayrak satan ama sadece fener bayrağı satıyomuş. gitmişler yanına demişler amca bjk bayrağı niye satmıyorsun? oda demiş ki beşiktaşlılarda para mı var bayrak alsınlar. tabi durum bence o kadar da vasat değil ama fener taraftarnın profili bizdekinden farklı özellikle de stada giden.
Sosyal ağlarda paylaş

fenerbahce sadece ust duzey gelirli insanlarin tuttugu bir takim degil ki
ne bileyim fenerbahcenin kalesi olarak nitelendirilen yerler fikirtepe, kasimpasa falan vardir mesela.

bence her takimin taraftar profili yakin birbirine.insanlar kucukken tutacagi takimi belirliyor.gelirine gore degil buna katilmiyorum bu yuzden

bunun takimin yonetimiyle cok alakasi var simdi ben besiktasli olsam forma alirmiydim bilmiyorum cunku transferlerde yapilan hatalar ortada..demiroren gitsin diye destek olmazdim

demiroren gidipte bir kan degisikligi oldugunda o sezon butun inonude yeni formalar giyilmis bir sekilde herkesi gorebiliriz diye dusunuyorum

bide sadece forma degil fenerbahce cep telefonu, vespasi falan da var urunler cok genis.bazi urunlerin uzerinde fenerbahce logosu yok mesela bende bi tshirt var yakindan bakinca fenerbahce urunu oldugu anlasiliyor, ufak bir fenerium logosu var sadece.

herkes gunluk hayatinda ben fenerliyim/gsarayliyim/besiktasliyim diye bagiran urun kullanmak istemeyebilir, normaldir, feneriumda boyle urunlerin olmasida satislari etkiliyodur.gunluk yasamda diger giyim magazalarindan alinip giyilebilecek kadar hos urunler bulunuyor kisacasi..

galatasaray lincolnu aldiginda butun formalari tukenmisti galiba..boyle heyecanlar lazimki satis olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

pardon stada giden demissin stada giden fenerliler daha parali evet.kale arkasi biletleri bile 50 milyon mu ne dogal olarak daha degisik bir profil olusuyor burada haklisin

bunun nedeni tabiiki yonetim.bagiran azaldi ama maddi olarak daha cok girdi oluyor..bir tercih meselesi bu..belki stadin kale arkasini bile ozellikle boyle yapmislardir, bagirinca ses duyulmuyor oradan =)
Sosyal ağlarda paylaş

takım tutmak gelir düzeyine göre değil.her takımın varoşu zengini taraftarı var

ama fener taraftarı benimde ilgimi çekio

1. stadları gerçekten 10 numara oldu inkar edilemez

2. fenerium ürünleri gerçekten iyi

3.kadıkoy gibi bi byerde stadları var.hiç bi takımın maçına bu kadar fazla kadın taraftar gitmiyodur herhalde.bunun sebebide stadı dolduranların cogunun cadde kalamış fenerbahçe gibi yerlerde bulunan insanlardan oluşması

herkeste forma ve fenerium ürünleri var.başarılı yada başarısız olsun galatasaraydan beşiktaştan fenerbahçeye geçen insna sayısı çogaldı.

ben galatasaray maçlarına gitmiyorum artık.takım iyi.ama o stada gitmek içimden gelmio.beni heveslendirmio.ronaldinho gelse yine televizyondan izlerim

ben katkımı forma vs alarka yapmaya calısıyorum.

bide mesela beşiktaş taraftarıda capulcu olarak önplana cıktı.cunku gerçekten maça gidenlerin cogu rahatsız adamlar.kaliteli beşiktaş taraftarı vamrı.tabiki var.ama onlar televizyonu tercih ediyolar
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle birşey var örneğin Beşiktaş taraftarının profili fener taraftarına göre çok daha farklı
Fener galatasaray gibi daha çok zengin kesime hitap ediyor.
Beşiktaş ise halkın takımı.Eski bir takım olması sanayi devriminde en çok ilgi çeken klup olması beşiktaşı işçi sınıfı halk takımı yapmıştır.Arabacı takımı derler ya o hesap işte.
Örneğin
bi üniversite araştırma yapmıştı.Gs gol atınca Türkiye de üretimde artış olmuyor fener de 0.2 artış olurken Beşiktaşta 0.9 u buluyor
buda işçi sınıfı takımı olduğu tezini doğruluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi horten.tek tek kim capulcu kim değil bilemeyiz.eski kız arkadşaım beşiktaşlıydı ve maçlara giderdi.

ama bir cogunluk varki.bu inkar edilemez.10 tane beşiktaşlı adam tanıdıysam en az 7 si rahatsız adamlar.her maçtan sora sesleri kısık gelir.yok cop yedik.yok şuraya saldırdık.yok kadıkoye giderken iskelede mevzu yaptık diye anlatan adamlardı

beşiktaş taraftarının bir çogu hayatına futbola adamış,black in dediği gibide esnaf kesmi ağır basan insanlar.bu kötü birşey değil.ama bir gerçek varki hayatı futbol olan konu takımı olunca bildiğin holigan oluo. yani capulcuda diyebiliriz

lig tvde beşiktaşlı taraftarlarla röportaj yapıolardı.adamlar geceleri uyuyamıoruz falan diyolardı yani.futbol insan hayatını bu kdar etkilememeli
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...