onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Valla tipleri öyle zaten pek asker gibi durmuyorlar birde hikayede ilginç bir durum var uzman çavuş var iki tane biri şehit olmuş (allah rahmet eylesin) onlar geziyorlar kafalarına göre takılıyorlar dur bir havan atayım, aha silah buldum yerde onla sayıdrayım, tarama yapayım, silahı attım gidip çay demleyim tarzında. Ama hikayeler birbirini tutuyor demekki ciddiyetsizlik bu boyuttaymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 tabii bi de bizim bilmediklerimiz var 8 kişi bissürü farklı şekilde [şimdi tam kombinasyonu kuramadım :F] sorgulanabilir 1 vs 1 sonra 2kişi bir arada sonra hepsi topluca vs bi şekilde tutarsızlık varsa ifadelerinde ya da biri ağzından kaçırmışsa bişi tutuklu da yargılanır ceza da verilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Mike said: Her Türk asker doğar. Türkiye vatandaşlığından cıkarsa gayet güzel yırtar. Asker olmayan Türk, Türk değildir. buna ne dıyceksınkı sımdı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Mike said: Türksen askere gitmek zorundasın. Kural bu. Bozamassın. Kabul etmiyosan cıkarsın zaten. Askerlikte teslim olmak diye bi kaide yoktur Parkta kız tavlamaya benzemez. guzelim askere götürmeden vatandaşlıktan cıkartmıyolar, bi bak öğren lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 yayın yasağı geldi sanırım forumda da sansür yicez uzatmayalım da konuda bamlanmasın neyse yargılama bitince devam ederik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 TSK'nin acilen bir hocaya / medyuma falan gidip silahlari havanlari okutmasi ufletmesi lazim, mazallah goz var heralde tutum tutum tutulmuslar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 soğuktandır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Askerlerin kullandığı silahlar çok eski. 1940 model silahım vardı acemi birliğimde. Usta birliğinde beylik tabancam vardı oda 1980 modeldi. Bir çok kez (Neredeyse her atış taliminde) silahların tutukluk yaptığını mermi yatağında kovan bıraktığını gördüm. Bize anlatılanlar zaten bu yönde idi. Silah her zaman tutukluk yapar önemli olan arızasını bir an önce giderebilmek. Fakat güneydoğuda askerlik yapanlara genelde sıcak hat olduğu için yeni ak47 ler veriliyomuş diye biliyorum. G3 leri zaten dünyada kullanan yegane ülkelerden biriyiz. Neredeyse kullanımı tüm dünyada yasak verdiği hasar yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 yine kaynaksız bi haber diye başlarken, topikteki diğer kaynaksızlara eklemek adına söylemiştim. son yazdığınız habere diildi o. edit: bizdeki ak47ler de satın alınma değilmiş bu arada. ele geçirilmeymiş. http://tr.wikipedia.org/wiki/AK-47 bide g3ü kullananan çokmuş. http://en.wikipedia.org/wiki/Heckler_%26_Koch_G3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 g3 ü kullanan eskiden çoktu artık kalmadı, ak-47 lerde ele geçirme değil vikipedi yalan biryer zaten. Org.Dopan Güreş açıkladı milliyette Eski Doğu Alman G.kurmay başkanı arkadaşıymış, ordu dağıtılınca armaış demiş aga ak47 leri naptınız oda demiş attık depoda duruyor. 100bin tane gönder demiş oda göndermiş. Milliyet gazetesindeki dört yıldızlı generallerle yapılan yazı dizisinde okudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 o zmn bi kısmı da ele geçirmeymiş diyelim niye yalanlıyosun güzelim siteyi hemen. sanki ele geçenleri çöpe atıyoz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 sonuç olarak ne olcağını, bunların altından ne çıkacağını çok merak ediyorum.. ve herşeyin göründüğü kadar basit olmadığını düşünüyorum..yani; şu tutukluk yaptı,mermim bitti teslim oldum'dan ibaret olmadığını düşünüyorum..bunun altından daha biçok şey çıkıcak die düşünüyorum.. Allah şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına sabır versin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 vatansever kuvvetler gucbirligi hariketi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 g3 lerin bir mermi tipi kullanilmiyor 7.62 miydi bir tipti yanlis diyor olabilirim nedenide ates ettiginde direk oldurmesi, yeni bir mermiye gecildi artik yaraliyor(yaralaninca hesap iki askerin daha onunla ilgilenmek is saf disi kalmasi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 "haydutla masaya oturma" zırvasına zemin hazırlamak için tezgahlanmış birşey olabileceği ihtimali ilk günden beri vardı. iyi soruşturulması lazım işin. askeri mahkemenin en doğru biçimde işlediğinden endişem yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 g3'ler 7.62 kullanıyor ama nato standardı 5.56mm. 7.62'nin nato ülkeleri tarafından genelde kullanılmaması çok daha fazla zarar vermesi dokulara dendiği gibi. gerçi 5.56'nın ırak'ta istenildiği derecede durdurucu bulunamadığı ve ikisinin arasında yeni bir kalibre standardı düşünüldüğü bahsediliyordu abd tarafından. şu silahın tutukluk yapması üzerine sağa sola bırakma olayını ben de anlamadım, cephane bitmesi bir yana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 silah tutukluk yaparsa duzeltirsin, cephanede itebilir, benım asıl anlamadığım tam olarak nasıl bi durumdayken pusuya düşmüşler saflar bu kadar parcalanmış herkez birbirinden bi haber. gercekten böleyse cok vahim bi durummuş bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Ne kadar doğru bilmiyorum ama gelen bir maile göre kaçırılan askerler. KAÇIRILDIĞI SÖYLENEN ASKERLERİN GEÇMİŞİ. 1)RAMAZAN YÜCE:MARDİN DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ 2)İRFAN BEYAZ:G ANTEP DTP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI 3)FUAT BAŞODA:CİHANBEYLİ DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ 4)İLHAMİ DEMİR:AĞRI-PATNOS DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ 5)HALİ TAN:ADANA DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ 6)ÖZHAN ŞABANOĞLU:HATAY DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 diğerlerini bilmiyorum ama bugün gazetelerde de vardı bir tanesinin geçmişte pkk gösterilerine falan katıldığı. var bu işin için bi iş var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 verdiği ifadelerde dikkatimi çeken şey silahların tutukluk yapması oldu ne bu böyle yav, şaka gibi? c/p yapmışlar direk "tutukluk yaptı, kayanın arasına koydum" filan, aynı çatışmada kaç kişinin silahı tutukluk yapabilir ki ya da silah tutukluk yapınca düzeltme şansı yok mudur (askerliğini yapmış olanlar bilir diye soruyorum, bilmem anlamam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Tutukluk yapan silahı düzeltemeyen adama asker denmiyordu biz askerlik yaparken. Hiç kullanmadığım bir dolu değişik silahı söküp taktım defalarca, AK-47'yi ise gözüm kapalı söküp takıyordum. Ayrıca bir kez daha belirteyim, o bölgede askerlik yapanların bende kat be kat daha iyi olmaları gerekir. Ben rütbeli korkusuna hızlı söküp takıyordum, onlar can korkusuna söküp takmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 tutukluk yapan bi silah en kötü ihtimal 3 4 dkda eski haline getirirsiniz bu bile esasında geçtir.. bilmiyorum bize böyle öğretmişlerdi acemilikte ama 3 4 dk da bu adamlar ne kadar yakınında bunu bilmek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 kaynaksız bi haber daha ekliyeyim, duydum sadece kaynak veremem. yaralı kurtulan askerlerden biri galiba ben görmedim onları hiç çatışırken yoklardı ortada gibi bişi demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar