Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaçırılan askerler..

dreagloth

Öne çıkan mesajlar

Valla tipleri öyle zaten pek asker gibi durmuyorlar birde hikayede ilginç bir durum var uzman çavuş var iki tane biri şehit olmuş (allah rahmet eylesin) onlar geziyorlar kafalarına göre takılıyorlar dur bir havan atayım, aha silah buldum yerde onla sayıdrayım, tarama yapayım, silahı attım gidip çay demleyim tarzında. Ama hikayeler birbirini tutuyor demekki ciddiyetsizlik bu boyuttaymış.
Sosyal ağlarda paylaş

tabii bi de bizim bilmediklerimiz var 8 kişi bissürü farklı şekilde [şimdi tam kombinasyonu kuramadım :F] sorgulanabilir 1 vs 1 sonra 2kişi bir arada sonra hepsi topluca vs bi şekilde tutarsızlık varsa ifadelerinde ya da biri ağzından kaçırmışsa bişi tutuklu da yargılanır ceza da verilir
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlerin kullandığı silahlar çok eski. 1940 model silahım vardı acemi birliğimde. Usta birliğinde beylik tabancam vardı oda 1980 modeldi. Bir çok kez (Neredeyse her atış taliminde) silahların tutukluk yaptığını mermi yatağında kovan bıraktığını gördüm. Bize anlatılanlar zaten bu yönde idi. Silah her zaman tutukluk yapar önemli olan arızasını bir an önce giderebilmek. Fakat güneydoğuda askerlik yapanlara genelde sıcak hat olduğu için yeni ak47 ler veriliyomuş diye biliyorum. G3 leri zaten dünyada kullanan yegane ülkelerden biriyiz. Neredeyse kullanımı tüm dünyada yasak verdiği hasar yüzünden.
Sosyal ağlarda paylaş

yine kaynaksız bi haber diye başlarken, topikteki diğer kaynaksızlara eklemek adına söylemiştim. son yazdığınız habere diildi o.

edit: bizdeki ak47ler de satın alınma değilmiş bu arada. ele geçirilmeymiş. http://tr.wikipedia.org/wiki/AK-47
bide g3ü kullananan çokmuş. http://en.wikipedia.org/wiki/Heckler_%26_Koch_G3
Sosyal ağlarda paylaş

g3 ü kullanan eskiden çoktu artık kalmadı, ak-47 lerde ele geçirme değil vikipedi yalan biryer zaten. Org.Dopan Güreş açıkladı milliyette Eski Doğu Alman G.kurmay başkanı arkadaşıymış, ordu dağıtılınca armaış demiş aga ak47 leri naptınız oda demiş attık depoda duruyor. 100bin tane gönder demiş oda göndermiş. Milliyet gazetesindeki dört yıldızlı generallerle yapılan yazı dizisinde okudum.
Sosyal ağlarda paylaş

sonuç olarak ne olcağını, bunların altından ne çıkacağını çok merak ediyorum.. ve herşeyin göründüğü kadar basit olmadığını düşünüyorum..yani; şu tutukluk yaptı,mermim bitti teslim oldum'dan ibaret olmadığını düşünüyorum..bunun altından daha biçok şey çıkıcak die düşünüyorum..

Allah şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına sabır versin..
Sosyal ağlarda paylaş

g3'ler 7.62 kullanıyor ama nato standardı 5.56mm. 7.62'nin nato ülkeleri tarafından genelde kullanılmaması çok daha fazla zarar vermesi dokulara dendiği gibi. gerçi 5.56'nın ırak'ta istenildiği derecede durdurucu bulunamadığı ve ikisinin arasında yeni bir kalibre standardı düşünüldüğü bahsediliyordu abd tarafından.

şu silahın tutukluk yapması üzerine sağa sola bırakma olayını ben de anlamadım, cephane bitmesi bir yana.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar doğru bilmiyorum ama gelen bir maile göre kaçırılan askerler.

KAÇIRILDIĞI SÖYLENEN ASKERLERİN GEÇMİŞİ.

1)RAMAZAN YÜCE:MARDİN DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ
2)İRFAN BEYAZ:G ANTEP DTP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI
3)FUAT BAŞODA:CİHANBEYLİ DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ
4)İLHAMİ DEMİR:AĞRI-PATNOS DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ
5)HALİ TAN:ADANA DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ
6)ÖZHAN ŞABANOĞLU:HATAY DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ
Sosyal ağlarda paylaş

verdiği ifadelerde dikkatimi çeken şey silahların tutukluk yapması oldu
ne bu böyle yav, şaka gibi?
c/p yapmışlar direk
"tutukluk yaptı, kayanın arasına koydum" filan, aynı çatışmada kaç kişinin silahı tutukluk yapabilir ki
ya da silah tutukluk yapınca düzeltme şansı yok mudur (askerliğini yapmış olanlar bilir diye soruyorum, bilmem anlamam)
Sosyal ağlarda paylaş

Tutukluk yapan silahı düzeltemeyen adama asker denmiyordu biz askerlik yaparken. Hiç kullanmadığım bir dolu değişik silahı söküp taktım defalarca, AK-47'yi ise gözüm kapalı söküp takıyordum. Ayrıca bir kez daha belirteyim, o bölgede askerlik yapanların bende kat be kat daha iyi olmaları gerekir. Ben rütbeli korkusuna hızlı söküp takıyordum, onlar can korkusuna söküp takmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...