Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mehmetçiklerimiz serbest bırakıldı.

Angelotti

Öne çıkan mesajlar

-Wissy said:
Hemfikir olmadiginizda ne kadar da saldirganlasiyorsunuz oyle?
Bu Turk halkinin genel saldirgan ve kendinden olmayani `tu kaka` goren tutumu yuzunden zaten uluslararasi platformda su an bu durumda memleket. Bu yuzden uluslararasi kamuoyu PKK ve cevresini asi, ozgurluk savascisi vb. olarak goruyor da Turk ordusunu terorist ilan ediyor gizliden gizliye.
Ben diyorum ki kotu adamlar cizgi filmlerde olur. Kimse sirf uyuzluk olsun kotuluk olsun diye asker kacirmiyor. Koy basmiyor. Adam oldurmuyor. Bir istekleri var bu adamlarin. Sen sirf sekli bozmucam diye bu adamlarin isteklerini bile sorup dinlemeden nasil haksizliklarini kotuluklerini yargiliyorsun?
Kurtulus Savasi kazanilmasaydi, savas sirasinda Ataturk yakalanip Padisah tarafindan hapsedilseydi sizce su an kendisinden ne olarak bahsedilecekti?

Herkesin soyledigini soylememek bosluk olmus bir de. Simdi cikip sorasim geliyor asker anilari disinda ne okudun sen tarihle siyasetle ilgili diye? Hani diyorum TR gazeteleri degil, objektif uluslararasi kaynaklar ve analizcilerin hangisini takip ettin, inceledin? Neyse sizin icinizde bunlara yer yok. Cok dolusunuz. Benim gibi bos adamlar okuyor bunlari.

[`Teslim olacaklarina olselerdi.` `Ben olsam teslim olacagima olurdum.` demek kolay. Tutan mi var? Gitsene askere. At duygusal bir posta Genelkurmay'a beni Dogu'ya gonderin diye?]

Kıçından başından tutup biyerlere çekiştiriyosun.
Teslim olacaklarına ölselerdi diye bi cümle kurmadım ben.3-5 köpeğe teslim olacağıma,esir düşeceğime çatışır bende ölürdüm gerekirse dedim.Zamanı gelince elbet gideceğim,senin gibi kaçmayacağım hiç merak etme.Gerekirse gidip çarpışırımda,savaşırımda,ölürümde.

Ben siyaset ve politika hakkında herşeyi takip ettim,şunu yaptım bunu yaptım şunu okudum diye bi iddia da bulunmadım yukarda.Hobi olarak asker anıları olan kitapları okudum.Netice itibari ile adamların anlattığı olaylar orada yaşananları doğru bi şekilde anlatıyo.Merak etme yani TR gazetelerini okuyup,tv'de de kurtlar vadisini izleyip sonra gaza gelip burda sana cevap yazmıyorum.

Senin burada esir düşmek ve çarpışmak hakkında atıp tuttuğun şey neticede bi yaşam tarzı ve o anki bi psikolojik durum.uluslararasi kaynaklar ve analizcileri okuyup anlaşılabilecek bişey değil.Netice itibari ile olayı yaşamış bir kişinin ağzından bunu dinlemek,o psikolojiyi anlayabilmek için en iyi yol bence.

Kıvırıp duruyosun,bi kalkıp "enayiye bak teslim olacağına ölmüş" diyosun.Bi kalkıp yok dünya basını,yok adamların istedikleri yok adamları dinlemediler diyosun.

Kürtlere zamanında baskı yapıldı tamam doğru.Kürtçe konuşmak şarkı söylemek bile yasakmış zamanında tamam buda doğru.Böyle baskıların üzerine,PKK yardımlaşma ve dayanışma derneğimi kurmuşta Türkiye dinlesin bu adamları?Siyasi yada politik yönden mücadeleyimi denemiş?Adamlar direk terör ile olaya girmişler sen daha dinleme diyosun.Devlet,ülkesinde terör yapan 3-5 köpeği dinlemez kusura bakmasınlar hiç.25-30 sene silahlı çatışma yerine siyasi yada politik yolları deneyip zorlasaydı,şimdiye çoktan çözülmüştü bu problemler.Resmen "kürtler mürtler hikaye,kuralım bi terör örgütü,bu ülkeye bela olalım" diye kurulmuş bi örgüt.Adı üstünde Terör örgütü.Dünya üzerinde hangi ülke,kendi ülkesinde terör yapan bi örgütü dinledi?Amerika "vay el kaide yaptı" diye afganistana girdi sorgusuz sualsiz.Sen türkiye pkk'yı dinlemedi diyosun.

Kimse kimseyi burda kendinden değil diye "tü kaka" diye görmüyo ayrıca.Bu ülkenin insanları zamanında esir düşmemek için,kendi bağımzıslığı için canını dişine takıp kadınına kadar savaşmış.Bugun sanıyomusunki bu ülkenin insanı verir o toprakları.30 bin değil 30 milyon kaybetse yine vermez 1 karış toprak.Sende kalkıp "enayiye bak zuhaha ölmüş esir düşüp teslim olacağına" diyosun.

Yurtdışına gidip yıllarca Türkiye'den bihaber yaşayan ve laftan anlamayan bitakım idiot gurbetcilerimiz vardır bizim.Kusuruma bakma ama aynen onlar gibi konuşuyosun şurda.
Bi görüşün var ve bunu uluslarası kaynaklarınla ve analizcilerinle süsleyip,etik ve toplumsal değerlere saldırıyosun bi yerde de.Konudan konuya geçiyoruz sonrada,kıvırıp duruyosun.

Boş boş konuşup sinirlerini bozma insanların.Fikirlerini,görüşlerini,analizcilerini ve uluslararası kaynaklarınıda al ve git.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Hala nasıl fikirlerin çarpıştırılacağını öğrenememiş insanların olduğunu görmek üzücü.

Bu platformda fikir yürüten kişilerin konu hakkında gerçekleri söyleyebilecek konumda olduğunu düşünmüyorum. Dışişleri ve İçişleri veya Milli Savunma Bakanlıklarına ait önemli ve gizli statüsündeki evrakların içeriği hakkında bilgisi olan varsa söylesin, özür dileyeyim. Ama bu konulardan bihaber olup, fikirlerini gerçekmiş gibi beyan eden kişilerin de içinde bulundukları tutumu 'acilen' gözden geçirmeleri gerekmektedir. Kimse gerçeklerden bahsedemediği sürece de diğer bir kimsenin görüşleri, fikirleri hakkında yargılama ve karar verme hakkına sahip olmadığı gibi, kendisinin de bireyi olduğu toplumdan kovma ve/veya uzaklaştırma gibi bir tutuma sahip olamaz.

Bu tarz tutumlar toplum içersinde 'benim gibi düşünenler' ve 'diğer farklı düşünceler' gibi iki farklı kutbun oluşmasına neden olacaktır.

Yazışmalardan daha askerlik görevini bile yerine getirmemiş arkadaşlar olduğunu görüyorum. Buradan çıkardığım anlam burayı takip eden kesimin oldukça genç olduğudur. Bu aşamada eğer bu genç insanlar bile karşısındakilerin fikirlerini medeni şekilde dinleyip, saygı gösteremiyorsa düşünüyorum; bu bahsi geçen 'genç medeni nüfus' nereden nasıl ithal edilebilecektir? Bizi biz dinlemedikten, pardon dinleyemedikten, sonra dışarıdan bir kişinin bizi dinleyip saygı göstermesini nasıl bekleriz.

Ayrıca bu forum bu tarz ciddi ve önemli konuların tartışılacağı bir ortam değildir. Bu konuyu tartışan devlet erkânı zaten görsel ve basılı yayınlardan takip edilebilir. Daha meraklı olan arkadaşlar siyasi tarih ve siyasal bilim konularında kitaplar ve araştırmalar da okuyabilirler. Yine de konunun tartışılma yeri burası değildir.

Lütfen kendimize yaraşır üslup takınalım.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Kivirmak ne demek? Ben ilk cumlemde ne dediysem simdi de arkasindayim.
1-Kimse kimsenin hayati uzerinde hak sahibi degildir.
2-Kimse kimse icin olmedi diye daha az saygi duyulasi ya da serefli olarak nitelendirilemez.
3-Savasin her turlusu kotudur.
4-Saldirganlik ortami zararlidir.
5-Yonetimsel hak verilmeyen milletler her donemde saldirganlasmis ve bulunduklari ulkedeki ic duzeni bozmak isteyen guclerce kiskirtilmislardir. Bunu engellemenin yolu silahli operasyonlar ya da kiskirtan ulkelere `yapmayin lan!` demek degildir.
6-Tartisma sirasinda hakaret etmek, insanlari tartisilan ortamdan kovmak sizi saygiyi haketmeyen bir duzeye indirir.
7-Toplumsal degerler ve etik insan icin bir sey ifade etmeyebilir. Yasalar ise etmek zorundadir.
8-kkthxnpbye
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
`Anani al da git.` basbakaninin ulkesinin vatandasi iste...

Simdiii:
edit: burda gereksiz agresif bi cumle vardi sildim, gorenlerden ozur dilerim.
-Wissy said:
Boyle Pati'de savurmakla olmuyor. Git bunu meclis kapisinda soyle. `Terorist parti` de. Ya da dusundum de yok sen Pati'den savur ya. Sizin gibiler olmasa benim canim sikilir.

yuzde yuz objektif degilim, kimse de olamaz bana gore. ama consun (ve senin) sikayet ettigin "fikirlere katilmiyorsan git diyemezsin" hadisesinin alasi bu mesajda yok mu? bu mesaji da gectim, her mesajinda genel bir "bi git allasen,kimlerle ugrasiyorum ya" havasi yok mu? adam kendi fikrini yazmis ve karsilik olarak patiye yazacagina gidip meclis kapisinda fikrini soyle denmis. eger wissynin bunu soyleme hakki varsa koraxinda soyleme hakki vardir diyorum ben.
-Wissy said:
Ooo anlasildi simdi hikayenin asli. Ergenekon bozkurt falan...

edit 2: burdada gereksiz bisey vardi sildim. aggression comes back to you pls.insanlara boyle laf sokup ayar verirseniz tabiiki insanlar sinirlenip yazma git der. boyle yorumlardan sonra baska ne gibi bi karsilik bekliyosunuz insanlardan ki?"ya sen beni feci ezdin biraz once ama napalim, freedom of speech olayi yaz bakalim ehe"mi diyecek adam. bu arada yanlis anlasilmasin tartisilan hadisenin tarafi degilim usluptan sikayetciyim.
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
cahil genclik yapsin. Ne bileyim tek niteligi milliyetciligi olan bos beyni yikanmis coluk cocuk yapsin..

Böyle kendinle çelişmek hoş olmuyor Wissy.. Kendi fikrinde olmayan insanları cahil, tek niteliği milliyetçilik olan boş yıkanmış beyinli çoluk çocuk olarak nitelendirdikten sonra;

-Wissy said:
6-Tartisma sirasinda hakaret etmek, insanlari tartisilan ortamdan kovmak sizi saygiyi haketmeyen bir duzeye indirir.

Böyle demek çok komik gerçekten.. Herşeyi ben bilirim gerisi yalan tavırını bırakmazsan kendini geliştirmen zor..

Aman neyse..
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:

Bu Turk halkinin genel saldirgan ve kendinden olmayani `tu kaka` goren tutumu yuzunden zaten uluslararasi platformda su an bu durumda memleket. Bu yuzden uluslararasi kamuoyu PKK ve cevresini asi, ozgurluk savascisi vb. olarak goruyor da Turk ordusunu terorist ilan ediyor gizliden gizliye. [`Teslim olacaklarina olselerdi.`

Sen ne güzel çözmüşsün olayı, türk halkı kendinden olmayanı tu kaka görür, bu yüzdende uluslararası kamuoyu PKK yı asi ve özgürlük savaşçısı görüyor , cidden bunu yazarken içtin mi sen , onlara biz hiçbir şekilde yaranamayız geneline, belki 2-3 tanesi ( o bile iyimser ) gerçekten durum şöyleymiş der, diğerleri ÇIKARLARI neyi gerektiriyosa o şekilde görürler PKK yı ,gerçeği gözlerinin içine soktuğumuz halde..

-Wissy said:
`Ben olsam teslim olacagima olurdum.` demek kolay. Tutan mi var? Gitsene askere. At duygusal bir posta Genelkurmay'a beni Dogu'ya gonderin diye?]

Kimse askere ölmeye gitmiyo, verilen görev nolursa en iyi şekilde yapılır , belki sen yapamazsın diye başkalarınıda yapamıyo olarak veya , sen gerektiği durumda canını feda edemezsin diye başkalarınıda feda edemez oalrak görebilirsin ama geçmiş zaten bunları yapabilenlerin örnekleriyle dolu, uzağa bakmana da gerek yok sanırım ve gerçekten vatanını seven insan da Gereken durumda canını verebilir, ama tabi ki amaç ölmek diil, bir şekilde hizmet etmek , daha önce de söylenmişti, asker olablirsin, öğretmen olabilirsin, köylü olursun vb. sorun diil..hepsi de bir hizmet şeklidir alnının akıyla yapıyosan.

Tabi ki millete "burdan ölürüm demek kolay git öl de görelim " demekte, senin "burdan atıp tutmak kolay" demen gibi işin kolayıdır.Nasılsa senin düşmanın yok her yer paris sana.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu askerlerden geri verilişinden sapmış bayaa. Vatan Millet Sakarya olmuş. Aslında benim canım daha değerli senin canın daha değerli değil olay. Sonuçta her milletin düşmanları vardır ve olacaktır. "Aman kimse ölmesin herkes barış kardeşlik içinde yaşasın savaşlar olmasın kelebekler uçsun her yanımızda" gibi bir düşünce gayet saçma. PKK meselesini kendi kendimize verdiğimiz bir savaş olarak görüyorum. O bölgeye vermediğimiz eğitim yatırım ve insan haklarının bize geri dönüşüdür.

Askerler konusuna gelince teslim olma durumu tamamen farklı bunu biz bilemeyiz. Teslim olacağına şehit olsaydı durumu göreceli bir konu. Teslimiyet şartlarını bilmiyoruz. Mermisi bittiği için, yaralandığı için, bayıldığı için teslim olmuş olabilirler. Fakat korktukları için teslim olmaları kabul edilemez. Askerlik yaptım. Eğerki böyle bir durumda teslim olmuşlarsa ciddi cezaları var. Hem korkup teslim olmanı gerektiren bir psikolojin varsa askerde bir çok psikolojik destek merkezi mevcut bu durumda zaten askeri operasyona çıkartmazlar.

Askerlerinin verdiği ifadeyi bilmeden askerlerin yaptığının etikliği hakkında tartışmak ise gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
`Anani al da git.` basbakaninin ulkesinin vatandasi iste...

lol :) okadar çok severimki akp'yi.oyüzden chp ye oy verdim.

Edit:

Arkadaşlar değineceğim noktalara değinmişler zaten.Cevap verme gereği duymuyorum pek.Yinede yazmadan geçemeyeceğim.

Kıvırmandan kastım,üslubun zaten fikirlerin değil.Arkadaşında dediği gibi herşeyi ben bilirim havasına takınıp,saçmasapan boş cümleler kurup,saygıyı haketmeyen pozisyona en başta düşüyosun.Sonra bana cevap hakkı yaratıyosun.Cevap aldıktan sonrada laf kalabalığı ile,yada düzgün bi üslup ile bana yada buradaki insanlara madde madde bişeyler sayarak su yüzüne çıkıyosun.
Ben kimseye burada "höst ulan sen bu fikirlerini burada böyle paylaşamazsın" demiyorumki?
Saygısızlığın alasını yapıyosun,ben fikirlerinide al git deyince saygısız oluyorum öylemi?Negüzel.
Kimse kimsenin hakkında hak sahibi değildir evet,şu güne kadarda kalkıp kimseye "al fikirlerini defol git" demedim ben zaten.

Kimse kimse icin olmedi diye daha az saygi duyulasi ya da serefli olarak nitelendirilemez.Evet katılıyorum,aksini iddia eden bi mesajım varmı?
Yalnız unutma,kimse bu ülke için canını veren insanlarlada dalga geçip "enayi" diye damgalayamaz.

Saldırganlık ortamını üslubunla kendin yaratıyosun.
said:

Yonetimsel hak verilmeyen milletler her donemde saldirganlasmis ve bulunduklari ulkedeki ic duzeni bozmak isteyen guclerce kiskirtilmislardir. Bunu engellemenin yolu silahli operasyonlar ya da kiskirtan ulkelere `yapmayin lan!` demek degildir.

Türkiye PKK'yı dinlememiş diyosun.PKK bu halkı kışkırtan ve emellerine alet edip kullanan bi örgüt.Masaya oturması nekadar mantıklı?Ben silahlı operasyonlardan yana değilim zaten.Ama kaçınılmaz isede yapılması gerekiyo biyerde.

Toplumsal değerlerin ve etik'in senin için bişey ifade etmemesi,burada böyle savurabileceğin anlamına gelmez.

Paramecium düşüncelerinde haklısın,saygıda duyuyorum.Yalnız ilk sayfalardan itibaren mesajları takip etmedi isen eğer,bi göz atmanda fayda var diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...