Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blues dinleyen var mı?

Bone

Öne çıkan mesajlar

Metal sorsam çoğunuz Anathema'dan girer Opeth'ten çıkar çok şey söyler de,
Blues hakkında o kadar bilgili kişi olduğunu sanmıyorum.
Belki 25+ yaşındakiler ilgileniyordur Bluesla diye düşünüyorum.

Blues dinleyen tayfa birşeyler anlatsa, sevdikleri gruplardan bahsetseler felan.

Blues dinlemeyi seven biriyim. Dün digiturk'te blues radyosunu dinlerken çok hoşuma giden bir kadının şarkısını duydum. Kadının sesinden beyaz olduğunu ve 20-30 yaşı arasında olabileceğini çıkardım. Müzik de baya kaliteliydi. Bilmem hiç duyan eden var mı...
Sosyal ağlarda paylaş

kertenkel said:
+25 muhabbetin baymadı mı bone

23 yaşımdayım gayet de her türlü müzik türünü dinliyorum
metal/rap dışında

20-30 yaş beyaz kaç tane blues solisti vardır acaba...

+25 değil,
25+.

25+ dememin nedeni sizi aşşağılamak değil, 25+ değilim ben de mesela.

tamam her türlü müziği dinlemen iyi güzel de,
25+ neslinin bu müzik konusunda daha hakim olduğuna inanıyorum. eski müzik sonuçta blues.
tutup da 15 yaşındaki birisinin blues şarkıcılarını bir mor ve ötesi, bir 4yüz, bir hepsi gibi iyi bilmesini beklenmez herhalde.
Prince'i bile duymamışlardır mesela.

"20-30 yaş beyaz kaç tane blues solisti vardır acaba..."
bir sürü vardır, ben bilmiyorum, o yüzden blues konusunda bilgili kişilere soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

21 yasindayim, blues dinliyorum :).
gitari metal muzik icin almaya karar verip ilk blues scaleyi denememle hayatim ve muzik zevkim tamamen baska alemlere daldi

funk, jazz, blues sevmeyen ben, artik tam tersi, en bagli oldugum ve zevk aldigim muzik turunun onlar oldugunu anliyorum.
blues bir muzik degil, bir yasam sevinci kaynagidir :), yeri gelir aglatir evet, ama bazen de anlamsiz bir gulumseme kondurur yuzune o tatli tonlariyla :)

Stevie Ray Vaughan, Jimmie Vaughan deneyebilirsin, b.b. king, Eric Clapton hosuna gidebilir baslangicta, fakat Clapton'u "bu nedir yahu, pavyon muzigi" diyebilirsin basta, dinlemeye devam et, guzel parcalari ciktiginda farkedersin :). Led Zeppelin'in bazi parcalarini da bluesy buluyorum gerci(evet farkindayim, Jimmy Page cogunlukla pentatonic scale kullanir, fakat verilen his onemli, misal SRV'nin "Texas Flood" adli eserinde blues scale yok, hexatonic bir scale vardi fakat nedir, hatrimda degil).

Stevie ray vaughan'a hayran olmani umuyorum, gelmis gecmis en basarili bluescilerden.

Jimi Hendrix'e kesinlikle bakmalisin, zira blues'i B.B. King seviyesinden alip su gunku haline getirmekte cok buyuk bir rol oynadi, Alfred King de belki bir nebze hosuna gider. Buddy Guy'a bakabilirsin. SRV'nin etkilendigi Freddie King var, ona bakabilirsin, belki hosuna gider.

Richie Sambora var, Bon Jovi'nin lead guitarist'i. Her ne kadar cogu insan cok sevmese ve adi da digerleri kadar belirli olmasa da, Bon Jovi'nin "These Days" adli albumune bakmani oneririm, orada anlarsin nasil bir tarz ile caldigini :). Rock Blues diye nitelendirilebilir zannediyorum.

Turklerden Yavuz Cetin vardi sanirim(intihar etmis olmali)

daha detayli bilgi "kim var kim yok" dersen wikipedia'ya bakmani oneriyorum, cok farkli turleri var zira, her ne kadar anlam, his belki ayni olsa da bir yerlerde farklilasiyorlar :).

Ankara'daysan "Soul Project" idi yanlis hatirlamiyorsam, bir grup cikiyor, biraz arastirirsan eminim bulabilirsin nerede ciktiklarini(ben bursa'da dinledim malesef), onlar da Blues / Pop caliyorlar, belki hosuna gider :)
Sosyal ağlarda paylaş

Al sana blues muzikantlarindan basarili adini duyurmus olanlari.. Naparsan yap.. Sacma seylere odaklanma, konu blues ise blues 25+ ise 25+

Blind Lemon Jefferson (1897 - 1930)
Lonny Brooks (1933)
Robert Johnson (1911-1938)
Big Bill Broonzy (1893 - 1958)
Eric Clapton (1945)
Albert Collins (1932 - 1993)
Buddy Guy (1936)
Rory Gallagher (1948 - 1995)
W.C. Handy (1873 - 1958)
Jimi Hendrix (1942 - 1970)
Earl Hooker (1929 - 1970)
John Lee Hooker (1917 - 2001)
Lester Butler (1959 - 1998)
Mississippi John Hurt (1892-1966)
Elmore James (1918 - 1963)
B.B. King (1925)
Albert King (1923 - 1992)
Freddie King (1934 - 1976)
Leadbelly (1885 - 1949)
Daniël Lohues (1971)
Charley Patton (1891 - 1934)
Walter Trout (1951)
Stevie Ray Vaughan (1954 - 1990)
Muddy Waters (1915 - 1983)
Joe Bonamassa (1977 - )

Edit : kaynak wikipedia
Sosyal ağlarda paylaş

Evet adım geçmiş geldim :D

24 yaşında bi insan olarak 25 artı bi insan olarak gösterilmek ayrı bi olay :) İşin doğrusu olay pek 25 artı yaşlarda değil. Ben 20 yaşımda da blues jazz dainlerdim, şayet bu müzikleri çalıyorum. Bi piyanist olarak zaten metal müziği çalamamak o müziği dinlememek yönünde önemli bir nokta. (gerçi progressive de dinlemisiligim var).

10 Kasım, Kadıköy Bar10'dahttp://www.istanblues.org istanblues.org'un blues gecesi var. Sahte Rakı ve Kingus Blues la beraber Lackawanna blues olarak ordayız. Klasikleri çalıyoruz. 9 kişilik bi grubumuz var (3 nefesli) bekleriz
Sosyal ağlarda paylaş

valla 20 yaşımdayım blues dinliyorum yaşla ilgili bir mesele değil bu, blues herkesin anlayacağı bişey değildir zaten olmasın da :) baluu nun verdiği lisede bulunan bütün insanlar efsanedir özellikle Jimi Hendrix ve Stevie Ray Vaughan ı dinlemeni tavsiye ederim, genellikle Jimi Hendrix coverları boldur ancak kendisinin bir little wing coverı vardır sözsüz olarak enstrumental çalmıştır. Öyle güzel çalmıştır ki sözlerini hissedersiniz zaten adeta Jimi'ye şarkı öyle çalınmaz böyle çalınır der gibi yapmıştır yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

bone bi ricam var konuyla alakasız cidden yazma abi 25+ falan saçma kaçıor.

konuyla alakalı da önereceğim çoğu ismi söylemişler. bi ara da toni bişey diye bi adama rastladım mezzo da, hoşuma gitti. adına bakmıştım hatta 1 de albümünü indirmiştim, hoştu müziği. ancak format attım gitti bulamıyorum şimdi. bilen varsa adını söylerse çok makbule geçer. sağolun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...