Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun hakkında bir iki soru

Bone

Öne çıkan mesajlar

Oyun hakkında konuşulanlar hep WoW ile kıyaslamalar, Warhammer ile kıyaslamalar, oyun kolay mı zor mu vs o tip şeyler.

Hani belki beta sürecinde oynuyan veya oyun hakkında detaylı bilgilere sahip "conan fanı" bulabilirim umadıyla birkaç soru soracağım.

1- AOC yapımcıları "Conan filmlerini değil, direk Howard'ın yazdığı hikayeleri kullanıcağız" diyorlar. Acaba dedikleri kadar var mı. Eğer öyleyse, bir "story" tadı oyunda mevcut mu. Yoksa bildiğin "grind yap, sonra noob'lara hava at" basit oynanışını mı kullanmışlar? AO'dan sonra böyle birşey beklemiyorum gerçi ama, WoW'dan daha fazla story içeren bir oyun olmasını umuyorum.

2- Ülkemizde Türkçe'ye çevrilmiş renki çizgi romanları var, bazıları yeni Dark Horse serileri, bazıları eski Marvel Comics serileri. Dark Horse'u çok sevdim diyebilirim. Çizimler müthiş, Conan'ın anatomisi etkileyici, karanlık atmosfer, loş ışıklar, etrafta uçuşan kelleler. Buna karşın Marvel Comics'inkiler daha renkli, daha şatafatlı, işte bildiğin çocuklara hitap eden Marvel Comics romanı. Peki bu oyunda daha çok hangisini görebilirim? Acaba Cary Nord'un aktif bir rolü var mı oyunda?

3- Oyunda gidip barda şöyle yayılabileceğim bir ortam mevcut mu? Yoksa diğer MMORPG'ler gibi hep koş hep koş bir oynanabilirlik mi mevcut? Acaba kendimi Conan dünyasının içinde, o hikayenin bir parçasıymışım gibi hissedebilecek miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

1- Howard'in hikayelerini ne kadar kullanmislar gercekten bilmiyorum ama quest sistemi WoW'dan kat kat daha interaktif. Npc ile diyalog sistemi bildigimiz crpg'lerdeki gibi degisik secenekler secebiliyorsun yani questler lineer olmayacak bu sekilde oyunda cok daha ciddi questler anlatabilirler... (En son cikan aoc videolarini izle diyalog sistemini gosteren bir tane var.)

2- Zaten Dark Horse ile anlasmalari var hatta 1 tane AoC doneminde gecen cizgiroman bile cikardilar, denilenlere gore oyun ciktiktan sonra Conan serisinin yaninda bir de Age of Conan cizgiromani cikaracaklar.

3- Oyunda tavernalar var gidip kavga cikarabiliyorsun(mini-oyun). Ayrica ev sahibi olabilirsin yanliz evin icini doseyemeyeceksin, developer'lar ev icini dosemeyi sonra halledecegiz diyorlar ama kolay kolay oyuna ekleyebilecekleri bir sistem degil heralde en az 1 yil beklememiz gerekecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

1- AOC yapımcıları "Conan filmlerini değil, direk Howard'ın yazdığı hikayeleri kullanıcağız" diyorlar. Acaba dedikleri kadar var mı. Eğer öyleyse, bir "story" tadı oyunda mevcut mu. Yoksa bildiğin "grind yap, sonra noob'lara hava at" basit oynanışını mı kullanmışlar? AO'dan sonra böyle birşey beklemiyorum gerçi ama, WoW'dan daha fazla story içeren bir oyun olmasını umuyorum.

Oyunda grind yapmak diye birşey yok grind yaparak belki 1 yılda 80 lvla ulaşırsın :)
ilk 5 lvl single player, ve 5.lvldan onlina geçmek içinde questleri yapmak zorundasınız. daha sonra 5-20lvl arası noob teaching diyebileceğimiz oyunu öğrenmeniz için hazırlanmış classına göre "Destiny Quest" var. destiny questi tamamlamadan o bölgeden ayrılamıyorsunuz. Questde geçmişinizi öğrenmenize yönelik bir takım ıvır zıvır içeriyor, hoş ve sürükleyici ayrıca lvl 20 olduğunuzda sistemi yutmuş oluyorsunuz hemen hemen.

ardından o bölgeden ayrılıyorsunz ve gerçek aoc evrenine dalıyorsunuz, nitekim burdada destiny questleriniz sürüyor ve bir çok başka questler, quest yapmadan lvl atlamak nerdeyse mümkün değil, ama daha ilk şehir bile hayvani derecede büyük questlere gidip gelmesi biraz zmn alıyor ama konular sürükleyici ve keyifli şuan lvl 29 bir qonquerırım var ve tamamı questlerle yaptım.

Bone said:

2- Ülkemizde Türkçe'ye çevrilmiş renki çizgi romanları var, bazıları yeni Dark Horse serileri, bazıları eski Marvel Comics serileri. Dark Horse'u çok sevdim diyebilirim. Çizimler müthiş, Conan'ın anatomisi etkileyici, karanlık atmosfer, loş ışıklar, etrafta uçuşan kelleler. Buna karşın Marvel Comics'inkiler daha renkli, daha şatafatlı, işte bildiğin çocuklara hitap eden Marvel Comics romanı. Peki bu oyunda daha çok hangisini görebilirim? Acaba Cary Nord'un aktif bir rolü var mı oyunda?

Oyunun çocuklar için yapılmamış olduğunu direk söyleyebilirim zira combat sırasında kan sadece ufak bir efek olarak kullanılmamış sert bir vuruşda yada karşınızdakinin kafasını filan koparırsanız ekranın yarısı kan oluyor :), female karakterler bel üstü çıplak dolaşabiliyor, ayrıca heryerde cesetler, kelleler ve kan mevcut. Oyunda zaten +18 m rating ile piyasaya sürülecek, 18den küçüklerin oyunu oynaması yasak olacak tabi bu türkiyede ne kadar uygulanır bilmiyorum.

Bone said:

3- Oyunda gidip barda şöyle yayılabileceğim bir ortam mevcut mu? Yoksa diğer MMORPG'ler gibi hep koş hep koş bir oynanabilirlik mi mevcut? Acaba kendimi Conan dünyasının içinde, o hikayenin bir parçasıymışım gibi hissedebilecek miyim?

Evet mevcut ve bar içerisinde pvp oyunlarıda mevcut sistem ise şöyle işliyor, alkol aldıkca hitpoint artarken hit rate düşüyor, kavga ettiğiniz kişinin lvl önemsiz oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

callawey said:
jonq said:
MMORPG Forumlarda okudum dogrumudur bilemiyorum, karakterinizi bufflamak için cinsellik de söz konusuymuş :)

söz konusuydu vazgeçtiler, kesin kesde konulmayacağını açıkladılar.

Ayıptır be callawey ne güzel hayal kuruyordum, parlak zırhlarımı üstüme çekip, kırmızı bir pelerinle, simsiyah atımın üstüne atlayıp, arkamda sırayla guild cairelerimi siege alanına getirerek, cadırlarda kalan savaşçılara kiralayacaktım. B)-

Üzdün beni şimdi callawey :(
Sosyal ağlarda paylaş

Benim hatırladığım çok ufak bi buff olacaktı o, yemek yemek yada su içmek gibi bişey. Koysalarmış keşke eğlence olurdu işte :)

Callawey benim de bir iki sorum var. Oyunun combat sistemi ne alemde? Çıkışın bu kadar ertelenmesine combatın hantallığını gerekçe göstermişlerdi sence pve ve pvp de combat ve combolar nasıl şu anda? Conquerer plate giyen ve 2 handed kullanabilen bi sınıftı galiba, peki büyü sistemi nasıl çalışıyor biliyor musun hiç büyüsü var mı? Son olarak craft var mı şu anda? Prestige classlar eklendi mi ve o sistemde bir değişiklik düşünüyorlar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Yavaş koysunlar, ki açıklama yapılalı oldu biraz cinsel ilişki hadisesi için.

Kınayt onlayn cılar haylayf cılar üşüşsün sabah akşam birbirini bufflasın oyunda ondan sonra. Internet cafeler de bin şaraptan içmeye bin bakire şey etmeye geldim naraları atan insan kalabalığı... of of
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:
Yavaş koysunlar, ki açıklama yapılalı oldu biraz cinsel ilişki hadisesi için.

Kınayt onlayn cılar haylayf cılar üşüşsün sabah akşam birbirini bufflasın oyunda ondan sonra. Internet cafeler de bin şaraptan içmeye bin bakire şey etmeye geldim naraları atan insan kalabalığı... of of

"bin şaraptan içmeye, bin bakire tatmaya geldim" diyecek kişiler zaten internet cafe oyuncularından öte kişiler olacaktır, merak etme.
hem gore, şiddet, kan felan olursa o kişilerin pek hoşuna da gitmez, meydan bize kalır :P
Sosyal ağlarda paylaş

Çizgiroman hoşuma gitti, ilk hikaye tam Fatih Conan'dan sonra geçiyor hep tanıdık karakterler var zaten yani AoC timelineda, ama ikinci hikaye galiba barbar conan zamanlarından. Gerçi o da hoşmuş.

Bide kendi sorumu kendim cevaplayayım, büyü yapabilen tek soldier sınıfı dark templar. Büyüler de spellweaving ile yapılıyor, onun da sistemi şöyle : sw modunu açtıktan sonra bildiğiniz büyüleri arka arkaya ekliyor onlardan yeni bir büyü örüyorsunuz. Misal shadowresist debuffın üstüne bi shadow dot üstüne düşman ölürse undead olarak kaldıracak bi shadow curse effect (attım bunları, wowdan arak) ekleyerek üçünü birden tek büyüde yollayabiliyorsunuz. Ama ne kadar büyü eklerseniz mana cost o kadar artıyor ve soul corruption diye bir debuff alıyorsunuz. Ayrıca basit büyüler sw modunu açmadan da yapılabiliyor. Açıklandığı kadarıyla detayları aoc wikiden okuyabilirsiniz.

http://aoc.wikia.com/wiki/Spellweaving
Sosyal ağlarda paylaş

2 tür şehir var, biri pvp bölgesi olan borderkingdoms daki battlekeepler. Bunlar size çeşitli bonuslar veren binalar içerecek. Bir serverda en fazla 12 battlekeep bölgesi bulunacak, bu yüzden sürekli bu keepler için savaşmak gerekecek.

Bir de her guildın kurabileceği instanced zonelarda player cityler var. Bunların da içine ev yapabiliyorsunuz ama pvp olmuyor, sanırım sadece sizin guildınız bu şehre girebiliyor. Ayrıca npc kontrolünde düşman şehirlerle savaşabiliyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...