Dwinz Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 aedhf pru ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 benim bilgisayarla tanışmam sanırım 15 yaşımda falan oldu. zaten o zamanlar int cafe olayı daha yeni çıkıp yayılmaya başlamıştı.bizim buraya da biraz daha geç gelmişti :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 konuyu açan arkadaş 3 sene sonra online oyunların kötü birşey olmadığını, oyunları bilinçli oynadığın sürece gayet güzel vakit geçirdiğini anlayacaksın. ben de senelerce ultima oynadım da düşünce yeteneğimi falan köreltmedi çatır çatır dersimi de çalıştım. iş senin kafanda bitiyo ha istediğin kadar zeki ol (ki zeki olan yapmaz sanırım bunu) kendini kaptırıp her gün 20 saat bilgisayar başında oturursan suçu oyunlara ya da kafelere atma plz. ayrıca bi dahaki sefere adam gibi bi kafeye gitmeni tavsiye ederim. her yer öyle tiplerle dolu değil, adam gibi insanların adam gibi gelip online oyunlarını oynadıkları yerler de mevcut. Dip not: 3 sene dememin sebebi kendi gittiğim yoldur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 bak ben O KADAR zekiyim ki, 3 sene gitmeden çözdüm olayı, repe boğmalısınız beni! kırın terazimi oh evet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 senin de çok yolun var çekirge. git şu duvarı önce kırmızıya sonra beyaza boya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Chemical said: o değil de geçen gün tf2 de okumayı bilmiyen bi çocuk vardı, annesi yazmıştı onun yerine, yuh dedim. eheh, execute olmuş bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Holy said: senin de çok yolun var çekirge. git şu duvarı önce kırmızıya sonra beyaza boya. üstüne mavi şerit bile çektim sen ne diyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 bixde giderdik arklarla ultima oynamaya 5kişi girerdik action yapardık hepimiz yanyana oturdugumuz için onumuze geleni keserdik baya zavkli olurdu ultima iyi bişey ama kotu de bişey benim son 7 senemde sarıp birakamadıgım tek oyun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 o 7 sene değildir iyi hesapla bence. genelde online oyun oynayan kişilerde zaman kavramı garip oluyor. 2 yıl oynamıştır 4 yıldır oynuyorum der. hesaplarsın yanlış çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Donita Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Korax said: İnternet kafelerdeki yaş sınırı uygulansa her şey güzel olur ama denetleyen yok ki? her yerde işlemese de işleyen yerler var. bizzat şahit olduğum bi kafe var istanbul'da. kafe sahibi olan zat gelen çocuklara yaşını sorup ona göre alıyo ya da almıyo. göstermelik olarak da değil, gerçekten almıyo. var böyle bikaç yer daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Yani denildigi gibi, egitimsiz toplum.. Kalifiye, uzman, iyi degiliz yaptigimiz hiç bir işte.. Bu nedenle gereksiz rekabet, benzeri bir cok nedenle de ucuz işcilik felan.. Varya nerelere baglarim bu konuyu, aklin almaz. :D İlla net cafe'i alicaksan, onunla ilgili konusacaksan.. Memur yemesin rusvet, adam akilli işlerini yapsinlarda, gormeyelim o colugu cocugu oralarda.. hem niye bu kadar cok ki ? kimi sokaklarda 5-6 tane varlar.. Neden yani ? Ulke olarak hayvani bir addicted olayina sahibiz, yapacak cok seyimiz olmadigi için mi acaba ? Bence alicak coook yolu var bu memleketin. hiç bir şeyinde kontrolunu yapmiyoruz, sadece kural olarak varlar, varligimiz bile katilin insafina kalmis.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 internet kafede calısıyorum. 1 anda öyle bir kafe ye girmezsin 1 daha. çeşit çeşit kafe var. bazıları kahvehane gibi. sigara içilmesi kanunen yasak benim bildiğim. ortamı beğenmezsem başka yere git. çocuklar sayesinde kafeler iş yapmıyor buna emin ol. o pis kokulu, sağlığa %500 zararlı tek kelimeyle iiiööykk denicek ortamında yapıyorsun euheuheuheuh evinde annen mis kokulu çarşaflara boğsun yavrum seni, oradan gir yonjaya profilinde çiçekler açsın. aman sen gitme öyle yerlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 91 liyim demişşin.. Evimde bilgisayar olmasına internetim olmasına rağmen.. Sen 10 yaşındayken ben nerdeyse 1.5 yılımı okul ev internet cafe üçgeninde geçirdim.. Mesela Zegna yı ben paticikten önce internet kafede tanıdım umarsızca uo daoc vs vs oynardık :) Ordaki arkadaşlarımın tamamı üniversitelerde okuyor suanda yada bitirdi hatta birtanesi 2. ye başladı.. Benden sana tavsiye böyle bir genelleme yaparak insanları sınıflandırma.. Bak 2 3 cumlen ile herkes sana karşı nasıl önyargılı konusuyor.. Aynısını sende yapıyorsun ama Birde bilim adamları hangi bilimsel arastırmada bilgisayar oyunlarının bagımlılık yaptığını söylemiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Oyunların psikolojik bir bağımlılık yapabildiğini söyleyen çok araştırma var. Google dan bakarsan bulacaksın ancak psikolojik bağımlılığa ihtiyaç duyuyorsan oyun olmazsa zoyuna bağımlı olursun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Söylecek pek sözüm var demişsinde, Dünya çapında online oyunlardan para kazanılıyor, bir sektör haline geliyor. Counter-strike 7 seneden fazladir mevcut olan bı oyun. Hem online hem Lan olarak. $uanda dünyada Elektronik Sporlar dalı altında bu tarz oyunlar eklendi. ßunlarda spor sayılıyor. Futbolcular top pesinden kosturup mılyon dolar alıyor. Amerikada bir esports(elektronik spor) oyuncusu transferinden milyon dolar alıyor vb. Ama tabi Türkiyede henüz sektör haline gelmedi. gelmez gibide. İnternet cafelere hepimiz takılmışızdır zamanında ama kiminin kısa kiminin uzun sürer. Hala daha gideriz. gece sabahlamaya zaman zaman. Zevk veriyor arkadaşlarınla vakit geçirmek. Birde evinde bilgisayar olmayıp bütün gün cafede geçirenler var onlar biraz abartı oluyor sadece. 15 yasından kücükler oynayamaz diye kaide yok. 91 lisin mesala. Hiç gitmedinmi 2-3 sene önce sen? Kafede arkadaslarınla UO da action yapmanın zevkini ne verebilir? Veya bf2 oynamanın. dota oynamanın. "NASI GOYDUUUUUK" die bagırmanın. Ha tek kıl oldugum şey modern kahvehaneler. resmen adam kahve yasamını kafeye tasımıs netten okey oynuyor falan böyle. elde tespihle. krolarımızda teknolojiyle gelişiyor hafiften. yaa öyle işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 spastik serçe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 intercafe de hayatının bir bölümünü geçirmiş insanlardanız bizde. itiraf edin abi. mutlaka 1-2 hafta takılmışsınızdır her gün falan. ben bile yaptım lan taa DDAY oynarken warcraftta bilmem kaç yıl önce. tehey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 buyur sailor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 ben de bir zamanlar gidiyordum yaklaşık 4 sene önce falan ama o zamanlar evimde adsl yoktu ve ultimayı yeni keşfetmiştim. Hepimizin yada çoğumuzun öyle dönemleri olmuş sonuçta ama önemli olan bunun kötülüğünün farkına varmak. şimdi arada bir gidiyorum ama arkadaşlarla netten yapamadığımız maçları yapmak için. o da 40 yılda bir desem yeridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 tey tey o yaşlarda top oynardık, torpil atardık. peh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 aquila said: bu dusunceler 16 yasindaki herkeste sabit mi yahu, kendini herkesten akilli bulmak, digerlerine onyargi, ayni seyleri seyleri yaziyo hepsi, enteresan, sosyoloji-piskoloji tezi cikar paticikten. Yok, aqu en azından ben 13 yasımdan beri su tip topic acmadım patiye zannediyorum :) İnternet cafe ortamına gelince, ben genellikle evimde oynuyorum (Allah'a şükür 1 yasımda klavye kırabilecek kadar bilgisayarla içli dışlı olabilecek kadar sanslıydım), aradada arkadaslarla oyun oynamaya internet cafeye gidiyorum. Açıkçası arkadasın sikayet ettigi durumlar hangi cafeye, gidenlerin egitimine, cafe sahibine, bu konuda yorum yapan kisinin egitim seviyesi vb gibi pek çok seye göre degisir. Ama örnegin bu arkadasın gittigi bir cafe bana nispeten daha egitimsiz bir kısmın gitmesinin muhtemel oldugu biraz yerel ve sorumsuz biri tarafından idare edilen bir cafe gitti, ancak bunun biraz cafe sahibinin insanları serbest bırakmasından, bi,raz o cafeye gidebilecek kisilerin sosyoekonomik durumundan egitimine ve daha pek çok seyden dolayı -paticik gibi bir yerde medeni bir biçimde yorum yapabilecek egitim, aile (bir bakımdanda şansa)sahip olmayanları eleştirme (Veya bu durumda neredeyse hakaret etme) hakkı getirdigini zannetmiyorum. Oradaki insanların yaptığı dogrumu? Yada cafe sahibinin? Yanlış. Öte yandan bunu dile getren kisinin üslübu/tavırları? Gene yanlış. Ve aquila, kusruma bakma ama 16 yasında -sana göre cogunlugun- bu tip topicler yazdıgına inanmıyorum, öte yandan yanılıyorda olabilirim, yanılıyor olsamda (Belki bende farkında olmadan veya olarak bu topicte aynı hatayı yapıyorum) ginede bu kadar dobra dobra yorum yapmanı yanlıs buluyorum. daa nazikce veya bu kadar dobra dobra olucaksan bunu biraz mütevazilikle sulandırıp öm den atman bu tip mesajı daha dogru olurmus gibime geliyor. Dip not: İlk cafeye gittigimde 11 idim cafe sahibi, 2-3 tanede bugun hala o cafede takılan mmocu ile beraber uo oynardık. Öyle küfür edip bagırdıgımı abi çok ii bilirim dedigimide zannetmiyorum. Birde hep elestirmissiniz küçükleride ben ara sıra cafeye gittigimde 9-12 yas arası olup ölücne ana-avrat sövende biliyorum, onu susturmaya calısan, adabıyla oynamaya calısan, ve cogu zaman kendinden 10-20 yas büyük kkisilerden hem daha ii oynayıp hemde daha edepli olan pek çok kiside biliyorum, yuzden gene, akıl yaşta degil bastadır diyorum. dip not 2: O camcilere hastayım, birde yabancılara, türklere farketmeden do you cam, sex yazanlara dahada hastayım. hem baglantımı sömür hemde rezilligini bana göster varmı böyle bisi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 internet kafede kankalarla online oyun oynamanın keyfi anlatılmaz yaşanır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Kimsenin düşüncesini özel mesajdan atmasına veya nazik olmaya calışmasına gerek yok.. Baslığı açarken zaten birileri katılsın veya laylaylom olsun diye açmadım.. Yazılanları dikkatle okuyorum.. Şimdi bazı şeylere cevap yazamayacağım ama kendimi 16 yasına kadar herkesen akıllı gördüğüm doğru değildir.. En azından birisinden akıllı olup olamayacağımı anlayacak kadar akıllıydım veya daha az akıllı olduğumu fark edecek kadar.. Belkıde onlıne oyuna bağlı kalmak, bazı alıskanlıkların kökünden değişmesi sadece bende oldu, o konuda birşey diyemeyeceğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 aquila said: bu dusunceler 16 yasindaki herkeste sabit mi yahu, kendini herkesten akilli bulmak, digerlerine onyargi, ayni seyleri seyleri yaziyo hepsi, enteresan, sosyoloji-piskoloji tezi cikar paticikten. ne güzel söylemişsin. + terazini çökerttim aga. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 farklıyım ben!!!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar