Eppur si muove Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 çakma earl ağlıyor mu? asddgf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Her yönüyle My Name is Earl benzeri gibi görünse de, film dini açıdan önemli bir yeri olan kul hakkı üzerinde duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Masticore said: teyze ferdi tayfur'un karısına benziyor Linkte oyuncu kadrosunda Necla Nazır yazıyo. Onu googleladım doğru bilmişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoS Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Bu hırsızı seveceksiniz! Samanyolu TV'de bayramdan sonra ilginç bir dizi başlıyor. Yönetmenliğini İsmail Güneş'in yaptığı, Necla Nazır ve Mürşit Bağ'ın rol aldığı dizi, çok canlar yakmış bir hırsızın, yıllar sonra pişman olup helallik istemesini konu alıyor. Çok değer verdiğiniz bir eşyanızın çalındığını düşünün. Yeni aldınız, daha hiç kullanmadınız ya da gözünüzden esirgiyordunuz. Ama artık yok! Yıllar ya da aylar sonra biri çıkıp geliyor ve 'Ben almıştım, özür dilerim, hakkınızı helal edin' diyor. 'Böyle şey olur mu?' demeyin. Bayramdan sonra Samanyolu'nda salı günleri izleyiciyle buluşacak 'Hakkını Helal Et' adlı dizinin konusu tam da bu. Dizinin senaryosu, zamanında kul hakkı yemiş bir hırsızın kendini aklama mücadelesi üzerine kurulmuş. Her şeye tövbe etse de yaptığı hırsızlıkların cennete girmesini engelleyeceğini düşünen bir hırsız bu... Tabii ki bu yolda yalnız değil. Ona en büyük destek 'Melek Anne'den geliyor. Dizide anneyi, beş yıla yakındır ekrandan uzak kalan Necla Nazır oynuyor. Mürşit Bağ'ın (Murat) üçkâğıtçı hırsız karakterini canlandırdığı 'Hakkını Helal Et'i; 'Gündoğmadan', 'The İmam' ve 'Gülün Bittiği Yer' gibi sinema filmleriyle adını duyuran İsmail Güneş yönetiyor. 'Hakkını Helal Et'in Üsküdar'daki setinde görüştüğümüz Necla Nazır, 'Anneliği sevmeye başladım.' diyor. 'Melek Anne' rolü o kadar uymuş ki anlata anlata bitiremiyor rolünü. Anneliği sevmesi de yıllar önce yine Samanyolu'nda 'Sevgi Anne'yi oynamasından geliyor. Bu diziden önce pek çok projeden teklif almış; ama kendisine uymadığı gerekçesiyle reddetmiş. 'Melek Anne'yi anlatırken adeta gözlerinin içi parlıyor: "Bana uyduğu için kabul ettim. Her anlamıyla uygun; görüntüsüyle, Allah'a olan inancıyla, dualarıyla, sevgisiyle, dürüstlüğüyle..." Dizide oynadığı rolü, "Zaten oğlumun kendi içinde bir temizliği var. Annesinin duasını alıyor. Annesi hep onun arkasında." diyerek özetliyor. Dizinin hayata geçirilmesinde toplumdaki kaybolan değerlerin etkisi büyük. Çoğu zaman geri plana atılan sevi, saygı ve kul hakkına riayet, dizi sayesinde yeniden yeşertilmeye çalışılıyor. Yönetmen İsmail Güneş, insanların özellikle kul hakkı konusunda daha hassas davranmaları için 'Hakkını Helal Et'in çok önemli bir proje olduğunu söylüyor. Dizide hırsız rolünü oynayan Mürşit Bağ ise, "Yıllardır pek çok dizide rol aldım. Ama ne yalan söyleyeyim mutlu değildim. Bu dönemde böyle bir rol teklifi geldi. Okudum ve çok sevdim. Oyuncu, bir amaca hizmet etmeli. Bu projeyle çok güzel bir amaca hizmet ettiğime inanıyorum. Bu yüzden mutluyum." diyor. Güneş: Büyük kamera bizi gözetliyor Yönetmen İsmail Güneş, dizinin senaryosunun, kendisinin tanık olduğu bir olayla benzeştiğini söylüyor: "13-14 yaşlarında ayakkabı atölyesinde çalışan bir çocuk, 40 yılda biriktirilemeyecek miktarda para bulur ve polise teslim eder. Komiser 'Kimse görmedi, neden getirdin?' dediğinde, 'Kimse görmedi; ama Allah gördü.' der. Çocuktaki Allah korkusu beni çok etkilemişti. Bu projede de bunu gördüm. Unutmayalım ki; büyük kamera bizi her zaman ve her yerde gözetliyor." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Xaenin said: Dregoth said: Öh be bu kadarda taklit etmeyin, artık how I met your mother kolpasıda çekerler diye düşünüyorum. Yaparlar . Karısıyla tanışmadan önceki sevgilileriyle zina yaptığı için kendini kötü hisseden ailenin babası çocuklarına günah çıkarıyor . Barney'de kötü günahkar adam ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 gülmekten dalağım şişecek lan ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 hohaha süpermiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Feci bişi bu proje. Hakkaten şimdi düşündümde Barney öyle bir formatta ZINDIK diye çağırılır herhalde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 EHAEHAHAHAEA resimlere ayni anda bakinca yarildim be. isin tuhaf yani tamam calar cirparsin da ne diye earl a benzetmeye calisirsin ki?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ses Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 kul hakkı mevzulu dizi çekiyorsun ama konuyu hatta başrol oyuncunun tipini bile çalmışsın.Kul hakkı =/ copyrights?kendi içinde ironik tebrik ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horten Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 çok bi halt yapmışlar gibi bide otobüslere reklam vermişler. hahah bune yaa (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 bu samanyolunda gösterilen filmlerin dizilerin reklamlarını hep otobüslerde görüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 cado said: bu samanyolunda gösterilen filmlerin dizilerin reklamlarını hep otobüslerde görüyorum cunku buyuksehir belediyesi & iett nurettin sozdenden sonra hep refah fazilet cart curt akp li olmustur. daha fazla soze gerek yok sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 annesinin hakkının helal etmediği ahmet annesini hakkını geri kazanmak için zor ve bi okadarda yorucu bir maceraya atılır... herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Yalnız bu direk İslami propoganda yani pek komik olacağını sanmıyorum. Mesela Evli ve Çocukluda da adamın tipi filan aynı bulmuşlardı konu filan herşey aynı ama tüm senaryoyu aynen geçirmemişlerdi. Üstünede birşey eklemediler, sadece rtükün kızacağı şeyleri makasladılar. Şuan sinirlendim aslında üstüne birde samanyolunu yaptığını öğrenince gidip dövesim geldi adamları. Dizinin bir bölümü kaçırdığı namazların kazasını kılmakla geçirtirler sanırım. Edit: Eheh şunu görmemişim said: # Kaybolduk Allah'ım Bize Yol Göster: Her 108 dakikada bir dua etmezse dünyanın sonunun geleceğini sanan sürüyle müminin ıssız bir adadaki yaşam savaşlarını anlatıyor. Aralarında çokça kavga ediyorlar fakat namaz kılınca yatışıyor ve hep beraber zikir yapıyorlar. Mutlu mesut geçiniyorlar işte, bu o kadar süper bir dizi fikri değil zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 BY YOBAZS', FOR YOBAZS'. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Earl, Earl never changes... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Franklin Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 ahahha ay cok güldüm .. Earl'ün türk hali adam .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 ben de ilk kez evelsi gün izledim. direk dedim zaten earl bu diye eheh. görüyorum ki herkes de demiş. istediği kadar dini içerikli olsun komik olmaktan kurtulmuyor. belki amacı dışında ama, tıpkı bir gerçek kesit gibi başarılı olma ihtimali yok değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 "Hapse düşen bir adamın tövbe edip eskiden yaptığı kirli işlerinden dolayı haklarına girdiği insanları bulup pişmanlığı ile hakkını helal ettirmek için onlara iyilik yapmasını anlatıyor." hahahasktir ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 ahahahah kopyacılıkta son nokta:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 saçmalamış olan kişi said: Her yönüyle My Name is Earl benzeri gibi görünse de, film dini açıdan önemli bir yeri olan kul hakkı üzerinde duruyor. Azuahahhaaa koltuktan düşüyodum resmen bu kadar da komik olunmaz ki. Dini mesaj vermek için dizi araklamak caizdir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 "I am karma's bitch" repliğinide türkçeleştirsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar