Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Görünmez Tank Yaptılar..

prospect

Öne çıkan mesajlar

Arcane'in bir tanem zaten askeri teknoloji denilen şey aynen bu bahsettiğindir. Örneğin bir ülke personel taşıyıcılarında 10mm zırh kullanıyorsa düşmanı olan ülke 12mm zırhı delen silah üretir. Bunun üzerine ilk ülke 14mm zırhlı ZPT'ler üretir. Diğer ülke bakar bu iş ellerindeki silahla olmuyor bu sefer o 16mm deleni üretir ve bu iş böyle sürer gider.

Elbette birisi görünmeyen tan bir gün üretecektir ve diğeride onu gören sistemler geliştirecektir. Bir süre sonra o görüş sistemlerini bozan aygıtlar üretilecek, ona müteakip olarak 2. nesil daha güçlü görünmez tanklar yapılacatır :)

arcane said:
Bu birşey değil görünmez tankı gösteren tank yapsınlar asıl o zaman bomba olur.
Sosyal ağlarda paylaş

ses ve ısı yalıtımı bundan çok daha kolay yapılabilen şeyler zaten, onları da entegre etmişlerdir ya da ederler.

bu başlıkta anlatıldığı gibi çalışıyor sistem, çevredeki görüntüyü devamlı tarayıp kendisi şeffaflık hissi verecek şekilde üreterek. lcd ve kamera kaplanmış gibi birşey olacak yani tank. aklıma gelen tek sorun çevreden gelebilecek yaylım ateşinin bu görüntüleme parçalarını kırabileceği ve görünmezlik ilüzyonunu bozabileceği.
Sosyal ağlarda paylaş

ingilizler sövülmez tank yaptılar!

İngiliz Ordusu, tankları ve askerleri sövülmez kılan gizli bir teknolojiyi başarıyla denedi. İngiliz Savunma Bakanlığı, geçen hafta Orta doğuda yapılan testlerde bir tankı tamamen sövülmez hale getirildiğini açıkladı.

İngiliz Ordusu, savaş teknolojilerinde devrim niteliği taşıyan çok yeni bir teknolojiyi hayata geçirdi. Kara savaşlarının vazgeçilmezi bir tankı sövülmez kılmak üzere yapılan testlerin başarılı olduğu açıklandı. İngiliz Dasaaa and e-Mail Gazetesi'nde yer alan habere göre çok gizli olarak geçen hafta yapılan test çalışmalarında İngiltere'nin Spice Girls unvanlı fizik profesörü Victoria Beckham'ın geliştirdiği sövülmezlik teknolojisi sayesinde bir tank sövülmez kılındı. Askeri uzmanlar, çalışmaların istendiği hızda ve beklendiği gibi sonuçlanması halinde bundan sadece 5 yıl sonra ordu envanterinde tankların "sövülmez" olacağını açıkladılar.

Ancak denemelerin Ortadoğuda yapılması bir çok tartışmayı da peşinde getirdi. Orta Doğu Keklik Üniversitesinden Prof. Dr Dmitriy Petrov konu hakkında yaptığı açıklamada "Orta doğuda yapılmış olması biraz ilginç. Keza bölge halkı öyle bir halk ki yüzlerine tükürsen 'Yarabbi şükür' diyorlar. Dolayısı ile aracın sövülmez olduğu hakkındaki deneyin çok da şikayet etmeyen ve sövmeyen bir halk içinde yapılması ilgimi çekti. Şimdilik geçersiz olduğunu düşünüyorum" dedi. Öte yandan bölge halkı ise durumdan şikayetçi olmadıklarını, zaten olayı da çok anlamadıklarını belirtti.

Testlere tanık olan askerlerden biri ise gördükleriyle ilgili olarak "Bu inanılmaz. Eğer gerçekten orada olmasam ve görmesem kim ne derse desin bunun gerçek olduğuna inanmazdım. Ayağımın ön tarafından tank geçti! Gerçekte olsa 'Hass!' derdim ancak sövemedim ve dev tankı sevgiyle kucaklayıp, 'Çiçekler böcekler ne güzel di mi?' diyiverdim!" dedi. Durumu kritik olan ve sağ ayağı kesilen salak askerin tedavisine devam ediliyor.

das-aAa haber acansı, mahmutistandan bildirdi..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...