Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik ScriptSharing - Bölüm Akıbeti


thelegbra

Öne çıkan mesajlar

merhaba :)

az önce zegna ile konuştuk, bölüm ile ilgilenip ilgilenemeyeceğimi sordu, büyük bir zevkle yapabileceğimi söyledim, hayır diyemezdim zaten :) aktif bir shard veya başka bir scripting projesiyle ilgilenmememe rağmen pati scriptsharinge hayır demeye vicdanım el veremezdi :)

neyse, bölüm kurallarını ve stickylerini düzenlicem bugün, katkıda bulunmak isteyen, fikirleri olan varsa bana pm ile veya bu başlık altından ulaşabilir.

hepinizin bildiği gibi uo scriptsharing her zaman hem komik hem gergin olaylara sahne oldu, şu aralar biraz inaktif gibi gözükse de ne olur gelecekte bilmiyorum, dolayısıyla kuralları ve yaptırımları bizim bildiğimiz scriptsharingi temel alarak uygulamamız gerekiyor, herkesin de alışkın olduğu şeyler olduğundan kimse için sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.

pati kapandı açıldı, bölüm modsuz kaldı derken falan bölüm anasayfasına baktığımda shard reklamları ve birbirine sataşmış patiler görüyorum :) trajikomik deyip geride bırakalım, kavga başlıklarını uplamayalım, yenilerini de kurallar dahilinde oluşturalım isterseniz?

çoook uzun ve resmi bir yazı oldu sanırım, canım sıkılıyor ondan döktürüyorum :p

özlemedim dersem yalan olur :) neyse, kimler burada? kim ne yapıyor? neler yaptı veya kısa dönem içinde?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herseyden öcne eski scriptsharing bölümünün tekrar aktive edilmesi ve kullanıma sunulması gerek. Öte yandan oradaki scriptlerin eskiligi düsünülürse scp bilgisi iyi olanların onu yeni emulasyonlara göre uyarlaması vs ii olur. Ayrıca eski sitedeki scripting e giris tutorialları genisletirlir ve revize edilirse süper olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

jonq said:
Oynayan kalmadı artık pek, tum serverları toplasan şu an açık olan 200 kişi civari bisey tutar. Talep yok artık eskisi gibi alternatifler çok çok fazla özellikle free japon mmo ları varken yeni nesil gelip 2D oyuna bakmaz.


Sphere'de uo oynamak,pek uo oynamak denemez ama ülkemizde hala popüler,bazı shardlar 300 küsür oyuncuya sahip ki birçok free pvp olsun,normal olsun shard var..Hala 1000'e yakın aktif oyuncu çıkar..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pati kapaliyken yaptigim en guzel sey ultimayi birakmak oldu galiba.. ozel yasam, gereklilikler, sorumluluklar daha onemli geldi. script yazmak gercekten hosuma giden bir ugrasiydi benim icin. isteklerim dogru yonde ilerlerse scripte donecegim ultima hakki rahmetine kavusmamis olursa. tum patilere selam bu arada. baggio'yu tanimiyorum ama seni burada gormek guzel legbra. umarim bolum eski tadina ulasir.

kendinize iyi bakin patiler.
Vikont
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an o kadar büyük ve populer olan bir UO shardı bilmiyorum ben Sphere olarak. Burdan yapılan reklamlar vs. lerde açıp bakınca online oyuncu sayısının 100+ küsür olmadıgıda açık. İsim yapmış Sunucu yada bilindik staff üyelerinin bile sunucularında öyle eskiden oldugu gibi ahım şahım oyuncu sayısına sahip değiller. Bence miladını ciddi ciddi doldurdu. Sebeb olarak bir çok şey sayabiliriz;

- Eski nesil oyuncuların UO ya doymuş olması
- Eski nesil oyuncuların yeni mmo larla tanışıp artık UO da skill kasmakla uğraşmak istememesi
- Eski nesilin yaşını başını alıp, iş güç sahibi olup UO ya zaman ayıraramaması gibi
- Yeni nesil oyuncu kitlenin yeni ( 3D ) MMO oyunlara yönelmesi ( bkz: KO )

Toplamda 1000 kişi olsa bile bu 1000 kişi normal şartlar altında açılan bir UO serverında hiper super de olsa gelip oynamaz, oynayamaz.Kimse bu saatten sonra 27864723.ci defa skill kasmak istemez.Koy PH ı adam dolsun dediklerimizde UO kitlesinin son nesilidir.Onlarda yarın obur gun bir başka 3D MMO ile tanışınca dönüp bakmayacaklar.


Not:Japon oyunlarını bende sevmiyorum zaten bir motor yapmışlar ( tamam iyi guzel ) hepsi onu kullanıyor .UI ler bile aynı :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buraya yazdığımı unutmuşum geç cevap için sori sfdjdf.

legbra sana karşı bir eleştiri değildi o.
hani nasıl olsa oynayan,kendini scripting olarak geliştiren,bişiler yapmaya çalışan kalmadı,sende sadece görevinin başında olup gerekeni yapmalısın demek istedim.
Öyle kuralları yeniden belirliyim,şunu yapıyım bunu yapıyımlık bi durum yok ortada,takılan da yok,kuralları çiğneyen de yok pek.
anlatabilmişimdir umarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Emivoz said:
ben ultimayi biraktktan sonra hiç bi online oyun oynamadım ama oynayan arkadslarıma soruyorm hepsi ultimadaki tadi alamadiklarini söylüyor.


Arkadaşlarının oynadıkları oyuna göre değişir.
Wow oynayan biri UO yu pek aramıyor ama EQ2 , LOTRO ,Eve vb. oyunları oynayanlar UO yu arıyor muhtemelen. UO nun tadı başka idi ama artık beklentilerin bu kadar yükseldiği MMO piyasasında UO bunları karşılayabilecek durumda değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...