Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

viktoooorya...


Jadelith

Öne çıkan mesajlar

merhabalar
önce bir soru soracağım. oyunu satın almış olan var mı? varsa bir mp atalım :)

şincik. çoğunuzun al(a)madığını tahmin ediyorum, çünkü bursada daha çıkmamış ve genelde aynı zamanda çıkar oyunlar.
size biraz heyecan ve gaz vereyim dedim :)
sabah saat 7:50 den beri oynuyorum, ve şimdiye kadar oyunda olan biteni biraz anlatayım dedim. (bir nevi AAR - paradox forumlarına girenler bilirler). daha çok review gibi olacak ama neyse :)

prusya olarak oynuyorum (oyunu yeni almışlara tavsiye edilmez. 5. ye başlıyorum ;))
very hard/normal (bb war sux :-p)

oyuna 1836 yılında, günde 250 pound zarar ederek başlıyorsunuz. daha doğrusu prusyada bu böyle. ingiltere olarak oynarsanız farklı tabii :) inanılmaz kötü bir ekonomi var. başlangıçta 15000 pound vermiş size, nasıl düzeltirsen düzelt diyo.

bakıyoruz, oyunun başında ufak bir ordumuz var. ama donanma ile beraber günde 100 pound harcıyorlar :) onları bir kısıyoruz (HoI den farklı olarak burada minimum harcama var - yani 0laramıyorsunuz). daha sonra defansa harcadığımız parayı da kısıyoruz (o da sıfırlanmıyor)
HARCAMALAR
*şimdi diyeceksiniz. defansa harcanan para ile ordunun harcadığı para niye farklı? ben de şöyle cevap vereceğim: orduya harcanan para ordunun organizasyonunu ve moralini yüksek tutar. ayrıca orduya yeterli miktarda para harcamazsanız askerler ordudan ayrılmaya başlıyorlar.

*defansa harcanan para ise, lider puanını (alttaki paragrafta açıklayacağım) ve de insan gücünü etkiliyor (manpower).

*lider puanı şudur: HoI deki gibi oyunun başında 50 tane liderle başlamıyorsunuz. hatta 0 lider ile başlıyorsunuz. fakat defans harcaması yaparak lider puanını arttırıp, daha sonra 20 tane lider puanıyla ister amiral ister general alabilirsiniz. lider aldığınız sırada ne kadar fazla lider puanınız varsa o kadar iyi lider çıkıyor (mesela 20 lider puanınız varken lider alırsanız kötü, 30 lider puanınız varken alırsanız iyi lider çıkıyor. ikisinde de 20 lider puanı harcıyorsunuz ama öyle işte :))

neyse, biraz açıklamadan sonra oyuna devam:
VERGİ
askeri maliyetleri kıstıktan sonra bakıyoruz, hala günde 120 pound zarardayız. hmmm. napçaz. çok yakından tanıdığımız bir ülkenin yaptığının aynısını: ota boka vergi koyacağız ;) oyun alt orta ve üst sınıflardan ayrı yüzdelerle vergi alabiliyorsunuz. oyunun başında herkesten %55 civarlarında vergi almaya başladım. şimdi (1868) sosyalist bir hükümete sahibim, ve zenginleri ağlatıyorum :-p.

neyse. şimdi bakıyoruz. hmm. hala günde 100 pound kaybediyoruz. ee napçaz????
TRADE
korkmayın canııım. world market denen birşey var :) şimdi world marketi biraz açayım size.

world market dinamik. yani mesela dünyadaki ülkeler günde toplam 5000 ünite silah satın alıyorsa, o gün toplam en fazla 5000 ünite silah satılabiliyor. ortalığa satmıyoruz hiçbirşeyi. satma sistemi de çok güzel. şöyle:

mesela, odun satın alıp mobilya mı satmak istiyorsunuz? yeterli odununuz mu yok? hemen beni çağırın benden odunu yoktur. lol saçma bir espriydi. ticaret menüsünün güzelliği şu. "odun stoğum 100 ün altına düştüğü anda 100 olana kadar odun satın al" ya da "mobilya sayım 50 nin üstüne çıktığı an ekstraları sat" diyebiliyorsunuz. böylece hem satıp hem stoklayabiliyorsunuz. (mesela şu anda bende herşeyden 500 ünite stoklu :))

ticareti de açıkladık. sıra geldi endüstriye.
PROVINCELER
daha önce belirttiğim gibi, birşeyler satabilmek için önce yapmak lazım diilmi? elma piş azıma düş yok öyle viktoryada. fakat endüstriyi açıklamak için önce province ve nüfus olaylarını açıklamam lazım:

şimdi, EU ve HoI den bildiğiniz gibi dünya provincelere ayrılıyo. fakat Viccy de yeni birşey var: state. birkaç province birleşip bir state yapıyor. ve fabrikaları bu statelere kurabiliyorsunuz. yani her provinceye ayrı endüstri kuramıyorsunuz (zaten saçma olurdu). fakat, trenyolu yapımı, ya da kaynak üretimi (tarla, maden, balıkçı gibi endüstri olmayan üniteler) her provincede ayrı.
NÜFUS
her provincede belli sayıda insan yaşıyor. bu insanlar rahip, aristokrat, kapitalist, yüksek rütbeli asker, asker, zanaatkar, işçi, çiftçi ve katip olarak ayrılıyor. yukarıdaki ilk 4 sadece vergi ödeyip isyan provoke eder. askerler manpoweri doldurur. hazır yeri gelmişken asker olayını da açıklayayım. oyunun başında -115 gibi bir manpoweriniz olur. durumu düzeltmek için çiftçileri filan asker yaparsınız. kasınç gibi gözüküyor ama değil.

neyse. çiftçiler tarlada, işçiler madende, katip ve zanaatkarlar da fabrikada çalışırlar. diğerleri uyur. katip ve zanaatkarlara çok ihtiyacınız olacağından genelde çiftçilerinizi zanaatkar filan yapıyorsunuz. bunun için birçok resource gerekiyor, ama buna değer.
ENDÜSTRİ
işte viccy i viccy yapan yer.
şimdi. dediğim gibi her stateye istediğiniz gibi fabrika kurabiliyorsunuz. fakat, şöyle bir şey var. hop diye lüks giysi fabrikası ya da artilerry fabrikası yapamıyorsunuz. lüks giysi fabrikası için önce kumaş fabrikası, sonra normal giysi fabrikası yapmanız gerekiyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben sharereactorladım, satın almadım :)

osmanlı dövülüyo normal olarak :) ama kırım savaşında osmanlılara bir yardım etmişim, st. petersburga kadar geldim. tabii sonra osmanlılar & ingilizler ruslarla barış imzaladı, rusların 2 milyon kişilik ordusuna karşı 400k kişi kaldım :)

hemen peace yapıp koparabildiğim kadar yer kopardım.[hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaw hocam sımdı ...
ben europe unı... bılmemneyı oynamadım ...
dırekt bunu aldım met ettınız dıye ...
ınstall edıp gırdım ...
tırstım cıktım ...
daha ılk ekranda bıle kaybıldum ne oluyo ne bıtıyo vsvs ...
ıdrak edemedım ...
sıncık bu oyun kesınlıkle kasmaya degermı ...
o kadar menu ıvır zıvır ın arkasında aslında yalın sayılabılecek bır oyun mu ?
(edıt : kadıkoy yazıcıoglu ıshanının yanındakı handa var ...)

[Bu mesaj The_Delucian tarafından 25 November 2003 02:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Anlattıgın kadarıylan oyun güzele benziyor bunda dini kullanıp para toplıyamıyormuyuz :d haçlı ordularının kuruluşlarını örnek alarak.[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix.
Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc
Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 yıl sonra ...
ya bi bug oldu sanırım kafayı yicem 2056 adamla lübeck almanya ispanya (ben) hollanda portekiz ve avusturyaya kafa tutuyor 100 binlere karşı 2056 ve tek adamları bile ölmüyor heralde bug olmş olması lazım :D

birde osmanlı komünist olunca bayrağı çok manyak oluyor ay yıldız ama ay çekiç orak şeklinde bulursm koyarım buraya :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-%120 penalty veren entrenchment yapmışlarsa mümkündür. oyunda 1900'lere gelince kimse savaşamaz hale geliyordu tanklar gelene kadar. bir division ile 10 division tutabiliyordun siper olayı sağolsun.

yalnız ilk mesajlara baktım da cidden hayatımda nasıl oynandığını anlamanın en uzun sürdüğü oyundur, ilk iki gün böyle aval aval baktım neredeyse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
seride inatla oynadığım oyun hoi2'idi 3 senedir falan sıkıldıkça oynarım böle. victoria'ya şöyle bir bakıp geçiyodum sürekli. az birşey kasıp bırakıyodum niyeyse. hakkaten en kapsamlısı ve en güzeliymiş. victoria fanıyım bundan sonra. bu kadar zaman kurup kurup bir türlü tam verim alamadığım oyun neymiş meğer. breh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...