Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 terorizm oyle basit bir olgu degil ilgi cekmek icin yasar terorist ilki bu bu son olayalrda super reklam yaptilar ikincisi ise terorist ahanda tepki cekemedik bi bomba daha atalim demez hakaret icin capulcu filan diyoruz ama bu adamalrin bir organizasyonu var zircahilleri silah zoruyla tuttuklarini dagda tutuyorlar sehirdekiler ve avrupadakielr hep orgutun as elemanlari emir gelmeden dikakt cekmez amacsiz eylem yapmazlar
Sam Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 aferin gene daha en baştan siyaset meselesi yapmışsınız. öyle ya, sizin için politik görüşünüzü empoze etmeye çalışacak her durumdan faydalanmak olağan. böyle milli bir meselede bile dargörüşlü ayrımcılığa vurmak işi en karlısı anlaşılan. ayrıca bu fütursuz köpürmelerin nedenini de anlayamadım, askerler iyi durumda görünüyor ki sevindirici birşey bu. elbette bunu koz olarak kullanacaklardır, hatta bu saldırı sırf esir alabilme amacıyla yapılmış bile olabilir. birşey yapmıyoruz etmiyoruz demek de komik çünkü yapılıyorsa bile bizim gibi bin km ötede evinde oturan insanlara bile gelecekse haberi zaten nasıl kurtarılacak ki onlar? herhalde ciddi ciddi normal askeri bir harekatın onları kurtarabileceğine inanacak kadar saf olamazsınız? adamlar zaten kalkan olarak kullanmayacak olsa neden hayatta bıraksın, normalde yaptıkları şey değil. ha deli divane modunda asalım keselim gazlarının bu asker kardeşlerimize faydası olmadığı gibi ülkemize de faydası yok. basın sansürünün de halkın galeyana gelmemesi için yapıldığını tahmin ediyorum. en son ihtiyacımız olan şey zaten yoğunlaşmış olan bu nefretin günahsız birilerinde patlaması. sansür olmamasını isterdim ben de ama şurdaki 'eğitimli' kitleden bile alınan tepkilerin aşırılığı sebepsiz olmadığına işaret ediyor maalesef.
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Sam 5 yıllık Pati hayatımda sana hiç bu kadar katılmamıştım. Hani az yukardaki paragrafını her yönü ile gönülden desteklediğimi bilmeni isterim. >:D<
Aramis Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 videoda problemmi var ben izliyemedim?
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Dar görüşlülük ülkenin şamar oğlanına dönmesine göz yummamaksa evet dar görüşlüyüm. Esir alınan askerlerimizin tek parça olmasına göbek atmamak suçsa evet suçluyum. "Askerlerimiz daha esir alındığı ilk an, hepsi bir arada iken tepelerine binmemiz gerekiyordu" demek cehalet, "Hepsi bir tarafa dağıtıldı ama olsun zaten onları kurtaramazdık" demek erdem ise evet cahil ve erdemsizim. Amerikanın izin verdiği ölçüde asalım, o olmaz derse köşemize sinelim demek ülke menfaatleri ise evet ben hayinim. Ve bu sansür tepkiler akepe hükümetine dönmesin, bizi alaşağı etmesinler diye konmadı ise ben takunyacıyım
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Fedaykin'in bu konuyla ilgili attigi tum mesajlarin altina imzami atiyorum ben de.
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Su an Turkiye nin hareket tarzi ve bu olaylarla ilgili politikasi Ordu + hukumet + mit tarafindan ortaklasa belirleniyor. Tam bir mutabakat icindeyiz deniliyor topantilarin sonunda. Takip ediyorsaniz Tayyip 12 Ekimde "ABD onbinlerce kilometre oteden gelip Irak`i vururken kimseden izin almadi bu yuzden kimse bize akil vermesin" Bugunse "Bizim sınır ötesi operasyon yapmamamızı temenni edebilirler ama yapmamız gerektiğinin kararını biz veririz. İnsana sormazlar mı? 'Amerika, on binlerce kilometre öteden Irak'a niye geldi? Bir rahatsızlığı mı var?' Amerika'nın Irak'tan ne rahatsızlığı var? Şu anda stratejik bir müttefik olarak Amerika bizimle hareket etmek durumundadır." dedi.
Jandor Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Bu Tayyip'in konuşmaları bazen çok hoşuma gidiyor karizmatik başkan görüntüsü sergiliyor... Ama çok nadir... Keşke hep böyle sert ve kendinden emin olsa. Belki diyorum içinden.Belki.....
elaidi Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Fedaykin ne diyorsa katılıyorum ben de.
Zep Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 fedaykin said: "Askerlerimiz daha esir alındığı ilk an, hepsi bir arada iken tepelerine binmemiz gerekiyordu" demek cehalet evet biraz cehalet oluyo açıkcası. burdan ülke yönetmek okadar kolay ki... onun tepesine bin buna rest çek. bugun ırak devlet başkanının bi açıklaması vardı mesela türkiyenin bize uygulaycağı en küçük bi yaptırımda topraklarımızdan geçen petrol akışını hemen keseriz diye.bu devirde petrolsüz kalan bi ülkenin ekonomisi 1 haftada göçer. ama neyazik ki güçsüz ve bağımlı bi türkiye var amerikayla birlikte ortadoğu'ya şekil verebilecekken geçmişte yapılmış,ve şuan yapılmakta olan bir çok hatadan dolayı pısırık bi türkiye var. neden bu halde olduğumuzu kimse bilmiyor ama herkes burdan ülkenin nasıl yönetilceği hakkında ders veriyo.neysee yattım
Sam Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 tabii gerçek hayat da rambo filmleri gibi olsaydı keşke, dünyaya bedel türk modeli gönderir akıllarını alırdık. beraberinde gelen diğer sorunlar perdeye yansımazdı. sadece şan ve şeref kısmını görürdük. hadi diyelim içinizde yaşadığınız ülkenin durumunu nasıl etkileyeceğini hiç düşünmüyorsunuz ki bu da gayet bilinçsiz bir yaklaşım, samimi olarak o askerlerin kurtulması mı sizi için daha önemli yoksa milli gururunuz kırıldı da onun intikamını alma peşinde misiniz? merak etmeyin, benim de zaman zaman milliyetçi damarım kabarır ama 21. yüzyılda ülkeler böyle anlık duygularla yönetilmiyor. yönetilmemeli de. bunu bir vatandaş olarak beklemek ancak saflık olur. temiz, bozulmamış anlamındaki saflık değil bu. ülkemizin yaptığı hareketlerden gene biz sorumlu tutuluruz doğal olarak, daha akıllı olmalıyız. öte taraftan, bu doğal, milli duyguları kısa dönemli politik amaçlarla körüklemeye çalışmak ise en hafif tabirle çirkin. yakıştıramıyorum doğrusu.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 11 eylul sonrasi jet hiziyla afganistan in tepesine binme veya kacirilan bi asker icin lubnanda tas ustune tas birakmama da "21. yüzyılda ülkeler böyle anlık duygularla yönetilmiyor" la cok baglantili dimi sam kim gunumzude duygulariyla jet hizinda harikat yapiyorki bana amerikalilar duygulariyla tutarsizca hariekt ediyor dedirtemezsiniz
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 o dedigini yapmak icin amerika olmak gerekiyor bence. anlik dusuncelerle sonrasini dusunmeden hareket edebilecek bir konumda miyiz allahaskina
Bone Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 amerika anasının karnından "amerika" olarak çıkmadı. amerika'nın, iran'ın, israil'in yapabildiğini başka devletler -misal türkiye- de yapabilir. sadece kendi halkına güvenmesi yeter.
Suark Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 iyide, Amerikanın amerika olmasını 2. dünya savaşı sağlamadı mı?.
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 amerika anasinin karnindan amerika cikti hic dokunulmamis kaynaklari olan dis dusmanlara cografi konumu itibariyle inanilmaz korunakli bir ulke.
toggie Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Sam said: samimi olarak o askerlerin kurtulması mı sizi için daha önemli yoksa milli gururunuz kırıldı da onun intikamını alma peşinde misiniz? savaşmayınca bişey mi fark ediyo, yine ölmüyo mu askerlerimiz?
Bone Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Amerika'nın "süper güç" pozisyonunda olmasının esas nedeni, cesur davranabilmesi. Yoksa şu an çok kötü durumda Amerika. Ekonomisi çökmüş. Bu yüzden işgal üstüne endekslenmiş durumda. Irak'ı işgal edip ordan petrol kaynakları elde ediyor. Şehirlerinin altyapısı bile çökmüş. En ufak bir arsa çok para ediyor. Halkı arasında bir dayanışma yok. Buna rağmen hala cesurca davranıp elindekilerini kullanabiliyor. Biz ise aslen Amerika'dan daha iyi konumdayız. Ancak kendi topraklarımızı korumak için Amerika'nın gösterdiği cesaretin binde birini gösteremiyoruz. "dokunulmamış kaynaklar" felan diyorsunuz, e Kanada'da da dokunulmamış kaynaklar var, adamlar ABD gibi süper güç olmaya soyundu mu? Kaldı ki şu an Kanada ve İsveç, ekonomik olarak en güçlü iki devlet.
toggie Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 hey gidi, atatürk zamanını açın okuyun tarih kitaplarınızda. bakın ne savaşlar geçirmiş bu millet. yoklugun, sefaletin içinde tüm dünyaya kafa tutmusuz. şimdi bağımsızlıgımız elden gidiyor.
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 simdi daha kotu durumdayiz bence kurutlus savasi oncesinden. zaten bagimsizligi falan gectim artik da toplumun deger yargilari da coktu liseler uyusturucudan gecilmiyor dis politikamiz cokmus vaziyette, ic politikamiz keza oyle yikilmasak da basimizi dogrultmamiz baya zor. dunya duzeninde koklu degisiklik olmasi gerek duzelme sansimiz olmasi icin. bosu kovaliyoruz bence.
Öne çıkan mesajlar