Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Son Dakika gelişme

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

Dahası medyanın, ideolijelerin sakız gibi çekilip, manipule edildiği bu devirde insanın etrafındaki gelişen olaylara biraz temkinli yaklaşması, yorumlamadan önce tartması gerek. Beni en çok üzen şeylerden biri de bizim milletimizde bu yok. Çok çabuk gaza geliyorlar, çok duygusallar. Artık haklı/haksız, doğru/yanlış gibi kavramların o kadar kolay belirlenemediğini anlaması lazım bu toplumun. "ben haklıyım", "benim yaptığım şey doğru" .Nereye kadar?
Sosyal ağlarda paylaş

bugün taksimde yürüyorlardı kurt işaretleri ile bir olay olmadı ama sanıyorsam

xaenine katıldım ama tabi sonuna kadar barışçı olmak da çözüm getirmiyor bu durumda ordumuzun bizim için yaptıklarını da göz ardı etmemiz lazım ama anlaşma ile savaşma arasındaki hassas dengeyi bozarsak her şekilde bu başımıza bela olur. kaldı ki bu konuda böyle pragmatik bile düşünmek çok yanlış, katledelim dediğiniz insanların arasında çocukları olan aileleri olan ve normal bir hayat sürüp giden insanlar var ve belki çoğunlukta. Hepsi türkleri seviyor diyemeyiz ama illa bir ailenin türkleri sevmemesi demek çocuklarına ırkçılık ve türk düşmanlığı aşılaması demek değil. Sırf bizi sevmiyorlar diye bir toplumu ortadan kaldırmak fikri kabul edilemez, fazla heycanlanıp gaza gelmemek lazım. Türk toplumunun da çoğu amerikayı sevmiyor, o zaman amerika da bizi nüklesin gücü olan güçsüzü ezsin kafasını koparsın.

[ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 01:11 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ben bir türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım.

ve PKK ya terörist diyemeyiz açıklamasını yapan sözde "temsilcilerin" mecliste bulunmasına karşıyım.

bu zihniyettekilerin bu ülke topraklarında barınmasına da karşıyım.

ırkçı değilim benim ailem de 100 çeşit kökenden geliyordur muhtemelen.

ortalığın yakılıp yıkılmasına, yağmalanmasına karşıyım.

ama vatandaşlarımızın ölmesinden bıktım usandım...

o zaman yılanın başını ezmeye varım.
Sosyal ağlarda paylaş

is olev bır noktaya geldıkı sokakta tanımadıgınız etmedıgız bır adama "aha bu adam yasasın asdasdas" dedı dalın suna dese adamı orda lınc ederler kaldıkı bu fırsattan yararlanmak ısteyenler elbette ortaya cıkacak

marketın adını ılk defa duyuyorum kımındır bılmem ama belkıde olayı marketın rakıplerı yaptırdı fırsattan ıstıfade benzerı olaylar bayagı olacaga benzer
Sosyal ağlarda paylaş

merak ettiğim bir şey var uzun süredir.

şimdi bu pkk denen olay her gündeme gelişinde, türkiye nüfusunun çok büyük çoğunluğunu oluşturan türkler'in ister istemez doğrudan veya bilinçaltından kürt vatandaşlardan nefret etmesini sağlıyor. buraya kadar tamam.

peki benim tanıdığım her kürtün dediği gibi pkkya karşıyım diyen bu kürt vatandaşlar, acaba hayatlarında hiç pkkya karşı bir eylemde bulunmuşlar mı? var mı böyle bir olay; bakın ben kürdüm, şöyle bir eylem yaptık yürüdük pkkya karşı kürtler olarak, sorunumuzu dile getirdik, şöyle dernek kurduk böyle bildiri yayınladık gibi..

bu duruma tepki vermesi gereken belki de ilk topluluk iyi niyetli kürtler (!) iken neden hiç böyle bir şey duymadık? varsa affola, ama yoksa pkkya karşıyım diyen kürtler kusra bakmasın, hepsine aynı gözle bakarım, hepsi ateşlenmeye hazır ıslak fitil gibi benim gözümde. madem pkkya karşısın, karşı olduğunu gösterecek bir şey yap kürt olarak.. ırkçılık oldu biraz ama samimi gelmiyor bana bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar şu yapılan bence klavye delikanlılığından başka birşey değil... ezelim yıkalım yakalım kandili bombalayalım... eyvallah da öyle bir şart altında o işleri yapanlardan hiçbiri biz olmayacağız... mehmetçikler olacak ve her gün kaç şehit haberi daha gelecek... bunun çözümünü malesef ben de bilmiyorum... ne yağmalamak yıkmak ne bombalamak.. masada çözümü de mümkün gözükmüyor meselenin.. varacağı noktayı gerçekten çok merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

estel doğru diyorsunda bu pkk konusunda gönüllüleri askere alacaz deseler çoğu kişi direk gider (buradakilerden bahsetmiyorum) ama olay eğitimsiz kişileri yollayıp acıyı ve kayıbı daha çok arttırmaktansa eğitimli,bu işi bilenleri göndermeyi tercih ederler diye düşünüyorum.

[ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 02:00 tarihinde, Pyro tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yürüyüş heryerde yapılıyor şuanda.
Bizim burdada var saat 02 hala yürüyolar cok kalabalık gruplar gelipgidiyo sürekli.

Gayet güzel yürüyüşlerde öle patlatmıyolar biyerleri sdşlds
Bukadar cahillik oyuna gelme diyen arkadaş
mizah dergisine devam et sen.
halk ayaklanmassa bibok olmıcak.
gidip evet hayıra oy vermek değil olay. bi$eylerin farkına varıyolarki ayaklanıyolar yavaş yavaş. Kürt - Türk düşmanlığı değil. sadece PKK yı protesto ediyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

pyro ben çoğu kişinin hemen gideceği kousuna katılmıyorum. Geçen biri şehit babası çıkmış emiş oğlumun 20 gün askerliği daha vardı o yapamadı ben yapayım... Medya da tuttu bunu büyüttü olay haline getirdi.
Ben cepheye gidip savaşmanın öyle pek de gönüllülük ilkesine dayanacağına inanmıyorum. Ha, vatan elden gidiyor da, seferberlik çağrısı yapılırsa haklısın. Ama kimse tek bir kurşun sıkmadan mayına basıp ölmek ya da sakat kalmayı koaly kolay göze almaz, alamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

@wizardofoz:
bahsettiğin olaydan ve medyanın olayı büyütmesinden haberim yok. bahsettiğin şeylere dayanarak demedim onları, yukarıdaki mesajda zaten öyle bir ihtimal olsa dedim ama tsk da böyle birşey yapmaz diyerek ekledim. sadece fikrimi belirttim. ha bir de sözü geçen tehlikeleri göze alacak insanlar elbet vardır diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

pkk lı şerefsizler bundan 2 ay kadar önce şişlide otobüsleri durdurup içindekileri dışarı atıp içine molotof kokteyli atmışlardı. 2 otobüs yaktılar. diyarbakır taraflarında yakıp yıktıkları bankalar iş yerlerini saymıyorum bile.

neden bu bursalı insana benzeyen kişiler dtp nin bir yerine bunu yaptıkalrında hayvan olsunlar?

Açıkcası diğer tarfta yapılanlardan sonra onlara koyduğumuz hayvan lafını bursada aynısnı markete yapanlara söylememek lazım. İkisni aynı kefeye koymamak lazım.

Ha sonuçta tamam iksiide doğru değil fakat bir tarafta 100 kat ağırı var. objektif olalım biraz.

(kasım başı askere gitme olayım var güneydoğu filan)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
merak ettiğim bir şey var uzun süredir.

şimdi bu pkk denen olay her gündeme gelişinde, türkiye nüfusunun çok büyük çoğunluğunu oluşturan türkler'in ister istemez doğrudan veya bilinçaltından kürt vatandaşlardan nefret etmesini sağlıyor. buraya kadar tamam.

peki benim tanıdığım her kürtün dediği gibi pkkya karşıyım diyen bu kürt vatandaşlar, acaba hayatlarında hiç pkkya karşı bir eylemde bulunmuşlar mı? var mı böyle bir olay; bakın ben kürdüm, şöyle bir eylem yaptık yürüdük pkkya karşı kürtler olarak, sorunumuzu dile getirdik, şöyle dernek kurduk böyle bildiri yayınladık gibi..

bu duruma tepki vermesi gereken belki de ilk topluluk iyi niyetli kürtler (!) iken neden hiç böyle bir şey duymadık? varsa affola, ama yoksa pkkya karşıyım diyen kürtler kusra bakmasın, hepsine aynı gözle bakarım, hepsi ateşlenmeye hazır ıslak fitil gibi benim gözümde. madem pkkya karşısın, karşı olduğunu gösterecek bir şey yap kürt olarak.. ırkçılık oldu biraz ama samimi gelmiyor bana bunlar.

Tek kelime sen bir cahilsin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...