Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

forumla ilgili laflamak için

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

hayır, forumlarda da birkaç kişiyi bilinçlendirmek, ne yapabileceğimizi tartışmak ve forumlarda bile durumun üstüne düşmekle ölçülüyor. özalın yetiştirdiği bir cebimde param var gerisinden bana ne nesli tarzı insanların da forum gibi insanların birbirlerinin fikirlerini duyabileceği ve ortak eylem kararı alabilecekleri bir yerde kulaklarını kapaması güzel bir davranış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
Dev
üye [şikayet et]
§ 21 Ekim 2007, Pazar - 13:33 [ özel msj ]
"İyi oldu , geriliyorduk" diyenlere soruyorum ; kendinizi kontrol edemeyecek kadar self kontrolsüz müsünüz? Gerilecek bir şey yok, herkes uslübunu takınır, adam gibi konuşursa problem çıkmaz. Siyasette ve dinde de fikirler sabit değildir, tartıştıkça insanlar bazı şeylerin farkına varır. Bu konuda getirilecek en iyi çözüm ; siyaset ve din gibi bölümlerin açılıp bu bölümlerde hakaret , aşağılama vb. tarzı mesajlar atanları o bölümlere yazmaktan men etmektir. Konuşabilenler konuşsun, konuşamayanlar konuşmasın. En güzeli bence. Yarın öbürgün ben de aynı şekilde kendimi kontrol edemeyip mesajlar atıyorsam o bölümlere , yazma hakkım da elimden alınsın. Tabi sanırım bunun için yeni sistemi beklememiz gerekecek, veya yapılabilir mi bu şimdiden Dyna?

Şimdi genel olarak din, siyaset ve futbol tartışılacak konular değildir. Çünkü herkes daima kendi bildigini savunur ve herkes daima haklıdır.

Bu nedenle güncel konular çerçevesinde tartısılmak üzere siyaset ve dini konular için ayrı bölümler açıp oraya özel moderasyon getirmek bir nebze daha doğru cunku hassas konular oldugundan ve üyelerin kendilerini kontrol edemeyip de forum kurallarına aykırı mesaj atmalarına daha fazla sebebiyet vermesinden ötürü en fazla o bölümden uzaklaştırılması ile sorun cozulebilir. Tabi bölüm dışına taşıp benzer sekilde baska bölüme msj atılır ise forumdan uzaklaştırılma cezası gelir ki artık yeni sistem sonrasında oyle şuanki gibi yorunge dısı olanlara 2. ve 3. şans vermek olmayacak... Suan forumdan ban cezası dısında baska bir seçenek yok.

Din ve siyaseti kaldırdık, futbol epeydir var ve devam da ediyor.

Bir bakın bakalım aynı pozisyon kendi takım oyuncusuna olunca faul diyen haftaya baska takıma olunca faul degil diyor ise sonuc ortadadır.
Milli takım maçı oldugunda takım icinde yer alan futbolculardan kendi takımına mensup kişileri savunuyor diğerlerini kötülüyor ise sonuc ortadadır.
Aynı tipte faulu yapan rakip oyuncuya küfürü basıp çirkef ahlaksız vb diye yakıstırmalar yaparken kendi oyuncusuna kart görmese bari, isteyerek yapmadı zaten diyor ise sonuc yine ortadadır.
Tarafsız yaklasımdan uzaklastıkca fanatikliğin boyutu artar sonra da sonu gelmeyen bir münakaşa ve kavga ortamı oluşur.

said:
Ractamainus
üye [şikayet et]
§ 21 Ekim 2007, Pazar - 14:12 [ özel msj ]

nitekim dynamick'in önümüze koyduğu olumlu sebeplere bakıyorum. topluluk yararına olumlu bir sebep görmedim, görmeyi de beklemem.

Haklısın fakat yanlış anlama ama zaten 1. tekil şahıs tarafından yazmıştım;

"olabiliyorum"

"kurtuldum"

gibi fiiller ile bitirdiğimden bu sadece benim için getirileri ortaya koydu. topluluk yararına olumlu ve olumsuz yanlarını ise bu konu sonucunda öğrenmek için beklemekteyim. bu nedenden ötürüdür ki sordugum soruya tekrar göz atar isek:

said:
Bu yasağın size ne gibi getiri ve götürüleri oldu? Genel olarak değil de daha çok bireysel olarak bakıp yanıtlarsanız daha güzel olur diye düşünüyorum.

bireysel yarar ve zararları irdelemek için yanıt beklemekteyim..

Aslında siyasi ve dini tartısmaların yasaklanmasının bir nedeni de bu, insanlar birbirlerini tam olarak anlamadan hemen farklı görüşlere geçip zıt yönlere yol almayı daha cazip buluyorlar :)

Oysaki anlasılmayan herhangi bir kısım kaldıgında bir üstte mesaj atanın yazısını daha cok onemseyip anlamadıgınız yeri sorarak o kişinin kendisini daha iyi ifade etmesini saglayabilirsiniz. Sorun tamamen zıt yöne gidende demek de istemem, belki diğeri kendisini tam olarak net bir şekilde ifade edememiş olabilir. Öncelikle onu anlamaya calısmak tartısmanın seyri icin daha olumlu ve cidden tartısmak isteyenler icin daha yararlı bir yoldur.

Ayrıca zaten biliyorsunuzdur ama hatırlatmak isterim;

2 farklı görüşteki kişi tartışıyor iken sonuca etki etmek isteyen daima daha cok dinleyip karşısındakini tamamen çözmeli ve onun fikirlerini kendisi ile çeliştirecek kadar iyi anlamalıdır. Her 2 kişi de ayrı telden çalıyor ise sonucta elde edeceginiz tek şey gürültü patırtıdan başka bir şey değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
- Bazen bu tartışmalarda yeni şeyler öğreniyordum( her ne kadar nadir olarak nitelendirsem de bilgi bilgidir), şimdi o konuda biraz eksiklik var gibi..

aynen şu olay başıma geldi. zaten tartışmayı bırakıp çemkirmeye başlamış postları okumazdım. siyasi gündemi açıkçası ne gazete ne tv'den , ben patiden takip ederdim, öyle çok önemli olayları.

alışmaya çalışıyoruz. :')
Sosyal ağlarda paylaş

bence eksisi ;
eskiden girerdim dogru veya yanlıs bisiler ogrenıırdım , sonra kendımce suzgecten gecırırdım hepsini. ve bence foruma ciddiyet katıyordu siyaset. oysa şimdi bakınca sanki forumun ciddiyeti kalmamış gibi hissediyorum. arada çıkan 2 - 3 bilgili ve aydın ınsanları da keşfedememiş oluyorum. artık forum benim gozume daha lakayıt gelmeye başladı. bence yapılması gereken bu konularda kendılerını kaybeden ınsanların sıyası topıclerden banlanması dııl ama sıyası topıclere yazı yazmalarının olanaksız bırakılması
Sosyal ağlarda paylaş

Siyaset politika yasaklandığından beri pek Konu Dışı'na bakmaz oldum. Boş beleş sohbet etmek istersem bunu yapabileceğim onlarca arkadaşım var. Forum ortamını kullanmamdaki ana sebep müzik olsun, vizyon olsun, görsel sanatlar olsun yeni şeyler öğrenerek ufkumu açmak, politik açıdan da Türkiye'nin farklı kesimlerinden farklı insanların görüşlerini görmek, onları anlamaya çalışmak, kendimce sıkıca doğruluğuna inandığım bir şey varsa da bunu yaymaya çalışmaktır.
E şimdi politika siyaset yasak, benim için en önemli kullanımlarından birini kaybetti Paticik.
Siyaset politika yasaklanınca hakaret eden, şikayet edilen kitle şimdi de saçma sapan topic'ler açıyor kanımca, ikide bir genel yöneticiler cinnet geçirmiyor mu forumda? Bu sefer siyaset üstünden edilmekte olan kavgalar kişisel kavgalara dönüşüyor, millet birbirine sen leetsin sen lolcatsin diye direk hakaret etmeye başlıyor. Ne fark etti ki? Sadece kavganın maskesi siyaset olmadı da başka bir şey oldu.
Tabii bunlar şahsi fikirlerim, katılan olur katılmayan olur, orası ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

sadece ekşiden bildigimle yetınıyorum ama , sozlukte tayyıbe zarta zurta saglam saydırıyolar , pkk lehıne propoganda bıle yapılıyor ama ben sozlugun anca senede 1 hafta fılan o da mahkeme kararıyla kapatıldıgını bılıyorum. sonra zaten karar bozuluyo
Sosyal ağlarda paylaş

said:
said:
Bu yasağın size ne gibi getiri ve götürüleri oldu? Genel olarak değil de daha çok bireysel olarak bakıp yanıtlarsanız daha güzel olur diye düşünüyorum.

bireysel yarar ve zararları irdelemek için yanıt beklemekteyim..

aslında üstteki yazımda belirtmiştim bu konudaki fikirlerimi ama üstüne basamamışım pek.

bu yasağın bireysel getiri ve götürüleri hiç bir sorunumuzu çözmez, bize yol da göstermez. daha çok bizi bu yasağa zorlayan sebepleri irdelememiz gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

hepsinden ziyade, siyasetin konuşulmaması ağır bi kayıp oldu benim için. her ne kadar forum ideoloji fanboyları dolu olsa da aradan birileri çıkıyodu, yakın türkiye tarihiyle ilgili bilgisizliğimizi gidererek önümüze öyle bakmamızı sağlıyodu. çoğu zaman da görüyoduk, bi söz vardır, "geçmişlerini unutan toplumlar, onu bir kez daha yaşamaya mecburdurlar" o hesap. yakın türkiye tarihinden -ki siyasetçiler malesef değişmedi o sürede, değişerek geliştiler fln- siyasiler geçmişte yaptıklarının aynını birkez daha yapıyorlardı. ama biz 80lerin sonunda doğduğumuz için bilmiyoruz. ama bu oyunu izleyenler bize anlatıyodu, bak sonu şöyle bitiyo diye. biz burda tartışmalarla gündemin bir iki gün, belki bir hafta sonra geleceği noktayı tayin edebiliyoduk, o zaman da hazırlıklı olarak duruşumuzu, tepkimizi gösteriyoduk. uzun süre bu yönden zayıf kaldı forum. geçenlerde örneğin bi maçta mehter marşı çalınmış, ordan başlayıp konu yine o sevdiğim tada geldi, herkes belgelerle, bilgilerle konuşmaya başladı. fanboyları sohbet tamamlanmadan kitlenmesin konu diye herkes gayri ihtiyari susturdu fln. bana göre o tat da olmadıktan sonra paticiğin özel bi yanı kalmıyo yıllardır post post topik topik tanıyıp msnde sabaha kadar muhabbet ettiğim adamlardan başka. beni bu özelliği bağlıyo, çoğu kişi de böyle düşünüyodur tahmin ediyorum çünkü artık insanlar isimleriyle hitap ediyo birbirine forumda.

benim söyleyeceklerim bunlardır. nihat gençvari bitiriş ftw

edit: ben paticiğe gündeme alternatif bakış açıları edinmek için de giriyorum ayrıca. örneğin bi haykırıyoruz viktor görevee! diye yetişiyo viktor, tarih bilgisiyle -tarih tekerrürden ibarettir ilkesiyle de yola çıkınca- bakış açımızı genişletiyo. paticiğe sadece eğlence için girmiyorum yani.

[ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 16:18 tarihinde, Eternalus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hemen açıp bakıyoruz "yeter artık!" başlığına ve genel olarak forum tartışmacısı profilimizin ne kadar hazımsız olduğunu gözlemleyebiliyoruz. üzüntü mesajları birdenbire "%47'ye kafam girsin"e dönüşebiliyorsa tartışmacı kitlesinin olgunluğunu savunmak mümkün değil.

[ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 16:22 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

getirisi huzur oldu, şu bakıma huzur oldu, 6 sayfa idiyse bir siyaset içerikli topic, cevaplamaya girdiğimde 2. sayfadan itibaren hakaretlerin bireysel suçlamaların başlamış olduğunu görüyordum, yazmaktan direkt "uğraşılmaz" diyerek vazgeçiyordum. o derdim yok şimdi. ha diğer topiclerde olmuyor mu böyle şu anda, oluyor, onlara da yazmıyorum. ne yazayım allasen zaten, bırak yesinler birbirlerini banane diyorum. ben tartışacağım adamlarla zaten seviyeli bir şekilde bireysel olarak tartışırım siyaset, din vs her konuyu. ha ama bazen çok saygı duyduğum patilerden önemli bulduğum şeyleri öğrenebiliyordum, çok merak edince araştırıyordum vs. o bakıma fena oldu. herkesin ne düşündüğünü bilmek iyi oluyordu, farklı bakış açıları, yani forumların genel amacına ilk iki sayfa içinde hizmet ediyordu bu konular.

götürüsü, çalışırken günceli takip açısından iyi oluyordu benim için bu topicler, ana başlıkları öğrenebiliyordum, konu dışı show tv ana haber bülteni gibiydi çünkü. çok yorulduğumdan ne 15 dakikadan fazla internete, ne de televizyona tahammülüm yoktu. yasak da benim bu dönemimde konduğundan, bir dönem olaylardan yarı haberli yarı habersiz yaşadım ama normal öğrencilik hayatına döndüm şimdi, gazete de okuyorum bültenleri de izliyorum, o eksiğim kapandı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Şimdi genel olarak din, siyaset ve futbol tartışılacak konular değildir. Çünkü herkes daima kendi bildigini savunur ve herkes daima haklıdır.

Dyna bu konuda sana kısmen katılmıyorum. Olgun insanlar her konuda tartışabilir ve fikirlerini gözlerine bez bağlayıp savunmazlar. Kişide bitiyor her şey. En başta da dediğim ve senin de onayladığın (anladığım kadarıyla) gibi, yeni sistemde bu bölümler açılır ve o bölümlerde tatsızlık yaratanlar o bölümlerden uzaklaştırılır. Başka bölümde de aynı tatsızlığı sürdüren ise yörüngenin dışına , hatta başka bir güneş sistemine yollanır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahanda benim düşüncelerim (eksi artı karışık):

- Moderatörlerin işi kolaylaştı diyemeyeceğim çünkü siyasetin yasak olmadığı devirde her türlü tartışmaya girmiş, kimi zaman da kendini kaybetmiş birisi olarak asla uyarı almamıştım, 1-2 hafta kadar önce sosyalizmi savunan birşeyler yazdım diye 5 yıllık pati kariyerimde ilk uyarımı aldım. Yani kısacası bazı konular yasak diye moderatörlerin işi zorlaştı, daha titiz çalışmaları gerekiyor.

- Forumda dişe dokunur konu sayısında ciddi bir azalış var. Bunun sebebi yararlı olan konuların sadece siyasi içerik barımdırmasından değil; "keyfi" olduğunu düşündüğüm bazı yasakların insanlarda foruma karşı kırgınlık ve soğuma duyguları yaratmasıdır. Açıkçası paticik'i eskisi kadar kendime yakın göremiyorum çünkü kendimi bulabileceğim yerlerde gözle görülür bir azalma var.

- Her konuda laf sokma olayı kanımca forumun en ciddi sorunu. Yanlış yere konu açmaktan tutun da; kimilerince basit sayılabilecek bir mevzuda insanı küçük düşüren bir üslup midemi bulandırıyor. İnsanların gerçek hayattaki mutsuzlukları, hayalkırıklıkları veya iktidarsızlıklarını burada dışa vurmaları büyük bir terbiyesizlik. Ha bunu yapan konu sahibinin yakın bir arkadaşı olabilir ama ben bilgi almak istediğim bir konuda cıvıklık görmekten artık bıktım. Samimiyetin de bir dozu olmalı.

Yazmaya başlarken bir sürü şey vardı aklımda çoğunu unuttum, sonra yine yazarım =)
Sosyal ağlarda paylaş

Bence kötü oldu. Sebeplerine gelirsek;

1) Başkalarını bilmem ama paticik forumlarında yapılan bu tartışmalar bana çok şey kattı.. Paticik diğer apaçi forumları gibi değil, "genellikle" kültürlü ve neden bahsettiğini bilen insanlardan oluşuyor.. Karşılıklı fikir alışverişi güzel yani

2) Başka bir ortamda bu kadar rahat tartışılamaz.. Bu kadar farklı görüşte insanları bir odaya koyun, tartışın deyin.. Katliam olur.. Hem bilgisayar başında olduğumuz için ani tepkileri büyük ölçüde engelleyebiliyoruz.. "Hassttir la ne alaka" gibi bir giriş yerine "Yanlış düşünüyorsun bence bıdıdıdı" şeklinde konuşabiliyoruz.. Demek istediğim siyaset ve dini konuları konuşabilmek için en rahat, insana birşeyler katan forum paticik. Kimileri çok hakaret oluyor falan filan demiş.. Başka ortamlarda yapılan siyaset tartışmalarında edilen hakaretlerin yanında sıfır kalır.. Bu da paticikteki insanların kalitesinden ötürü kaynaklanan birşey

3) Ülkemiz siyasi açıdan oldukça çalkantılı bir dönemde olduğu için saçma sapan konularda gereksiz geyikler ve youtube videolarına yorum yapılan topicler biraz garip geliyor bana..

E tabi siz de sitenin kapatılmaması için siyaseti yasakladığınıza göre yapacak birşey yok :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...