Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Age of Conan Beta starts- oh yeah

Gladmir

Öne çıkan mesajlar

Amd 3800+ X2 , 2 GB Corsair, MSI 7800 GT.

Oyunun istediklerine göre orta karar bir sistem bu. Diğer oyunlarla kıyaslamak şu aşamada çok zor, grafik motorunda debug seviyesinde milyon tane şey açık arka alanda data farming yapıyor client (tech beta). İlk köy e girinceye kadar 30 fps ile oynadım, girince direk fps 10 a iniyor. Ama dediğim gibi birçok grafik özelliği zorunlu olarak aktif hale getirilmiş client stabil midir onun derdindeler.

General beta ya daha alınmadım, ilk posta giren tech beta cılar general a geçti bu hafta sanırım 2 hafta için de general beta ya geçince daha adam akıllı bir görsel karşılaştırma yapabilirim.

Foto koyacam da NDA olayını biraz abartmışlar, öztürkçesi tırstım :)

GR
Sosyal ağlarda paylaş

Kısa kısa yazayım bende level 19 dan yukarısını görmedim zaten.

Lotro oynadım, grafik olarak conan lotro*5, kendi setup ımla ayarlar full de çok kolay oynamıştım lotro yu, conan da ise fps nasıl artar diye yaklasık 20 dakika ayar yapmak zorunda kaldım. Özetle grafikler şahane mmo bahane.

Combat sistemi, ilk lanse edilenin biraz kırpılmışı. Daha ilk başta combat tab ın da 3 tane vuruş geliyor default. Sol üst, üst ve sağ üst olarak vuruşlar mevcut. Class ınıza göre kullandığınız spell (esasında combo starter) in ardından atıyorum once sol üst e ardından gelen ilk attack da sağ üst e vurmanız gerekmekte. Kuvvet le muhtemel birbirini tetikleyen combo lar da mevcuttur oyunda ama daha çok dikkat gerektiriyor oyunda combat, en azından adam DPS yapmak için.

Bu kadar hengamenin arasına birde finishing moves denen şeyleri eklemişler, bildiğiniz ölüm vuruşları. Eğer mob un health i belli bir seviyeye inmiş ise yapacagınız belli combo lar kol kafa bacak vs gibi uzuvların çok güzel ve kanlı bir şekilde kopup havalara uçmasına neden olabiliyor. Geçici buff lar kazanıyorsunuz. Buna örnek de WoW dan ench. shaman ların ve warrior ların attack speed lerinin surekli artması verilebilir (critical vuruslarda).

3 tane IRK mevcut. Mazur görün tam ingilizce lerini hatırlamıyorum, Akilonyalı Kimeryalı ve Stigyalı.
Sanırım stigya lılar Warrior olamıyor, Akilonyalılar rouge olamıyor ve Kimeryalılarda sorcerer olamıyor. Açıkçası ben Kimeryalı dendiği zaman EQ deki gibi bir OGRE race i bekledim diğerlerine nazaran ama değil. Görsel olarak ırkların arasında çok da fark yok, en azından su anda sadece deri rengi değişiyor.

3 tane ana sınıf var. Warrior, rouge ve sorcerer(caster). Her ana sınıf 3 ayrı alt sınıfa ayrılıyor, Conan aşığıyım hastasıyım ölürüm yoluna doğuştan Barbar oynarım derseniz rouge ın alt sınıf offensive dual wield Barbarian ı seçeceksiniz. General beta ya munasır olamadığım için üst leveller da ne durumdadır bu class lar pek bilgim yok.

Interface atadan babadan kalma, EQ dan yadigar bildigimiz arayuz, spell tab ınız chat tab ınız sanki kendi elinizle koymuş gibi yerli yerinde. Mini map imiz var allah a şükür. Yani WoW ve türevlerini oynamış yeni nesil bile başına oturduğu anda oyuna rahat alışabilir.

Quest ler ilk 20 level zaten gayet güzel hazırlanmış bir konu üzerinden devam ediyor. Yarı mmo yarı single player yapıyorsunuz. Oyuna ısınılması ve her yönden o ilk noob luk dönemini atlatmak için gerçekten iyi olmuş artı bi dünya da emek sarf edilmiş.

Benim oynadığım versiyon şu anda en yeni ve bir o kadar sorunlu olan versiyon, general beta da en stabil versiyon oynanıyor ve content test ediliyor. Yine de level 20 ye kadar hiç sıkılmadan oynadım, tank healer dps kuramı yine oyunda mevcut çok da yabancı olmadığımız.
Tek endişelendiren nokta sınıfların birbirlerine çok yakın gorunmesi belki level 20 den sonra birşeyler dallanıp budaklanmaya başlıyordur.

Sanırım level 20 de alt sınıfımızı seciyoruz ama tech beta da karakter acarken direk ust ve alt sınıfları seçtirdiler.

Craft namına hiç birşey yok su anda biraz sinirim bozuldu açıkçası, ya daha implement etmediler bir expansion ile itelemeye kasacaklar (ki bu oyun guya bitmişti 2 ay once satışa cıkacaktı) yada craft komple bastan yazmaya basladı adamlar.

Gelecek haftalarda pvp serbest bir beta event olacak diye birşeyler söylendi ama bu tech beta da yoktu, en azından turkiye sartlarında o cok korktugumuz ping ım yuksek ne yapacam sendromu mevcut değildi oyunda

250-300 ping ile cok rahat oynadım.

Valla şimdilik bu kadar :)

GR
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen hemen benzer bir conf var bende de Gladmir saol.

Eski başvuruları silmişler sanki bastan basvurmak gerekcek beta için. Önceden zaten basvurduysanız suraya tıklayın login olun gibisinden bir link vardı simdi onuda kaldırmışlar. Ayrıca forumlara baktım da alpha/beta key dagıtacakları zaman bir mail adresi verip oraya mail atmanızı istemişler daha önceden. Yani bu beta basvuruları oyun cıkmadan 1 ay öncesi genelde olan open beta/Stress test için olucaktır. Close Beta için forumları takip etmemiz gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası bugün aklıma yatan bir fikir var.

Fiyatları şöyle bir gözden geçirdim, ekran kartı upgade i bana en az 700-800 ytl arası bir fiata mal olacak. Age of conan da beta dan sonra benim için garanti oldu, warhammer ı da görmek istiyordum kısmet olmadı.

Age of Conan biliyorsunuz Xbox-360 da da çıkacak, paraya kıyıp hd-tv aldım geçen aylarda. Ekran kartına vereceğim parayı console a verip bir klavye mouse uydurup oynamayı düşünüyorum.

Ne yazık ki, istedikleri kadar tweak etsinler oyunun grafik motoru tabiri caiz ise çok hayvani. 300 kişi kuşatma yaparken, 200 kişi savunurken sağlam bir SLI grafik işlemci olmaz ise zannetmiyorum ki 5 fps nin üstüne çıkabilelim. Beta forum larında millet şikayetçi durumdan. Adamlar çeşitli hede ler olmazsa hödö ler getireceğiz gibi açıklamalar yapıyor ama nafile :)

GR
Sosyal ağlarda paylaş

Bir xbox 360 sahibi olarak bilgisayara upgrade yapmaktansa xbox'da oyun oynamanin cok daha mantikli oldugunu soylemeliyim...

Fakat bu dedigim sadece single player oyunlar icin gecerli bence mmorpg'i bilgisayarda oynamak cok daha zevkli olacaktir, su anki sistemim 2gb ddr ram, geforce 8600gt ve emektar amd athlon 64 3500+. Cpu'yu amd athlon 64 x2 5600+'a upgrade etsem acaba ortalama ayarlarla fps kaybi yasamadan aoc oynayabilir miyim? Yoksa illa 500 dolarlik bir ekran karti mi almak lazim, eger oyle olursan mecburen xbox ile yetinecegim.
Sosyal ağlarda paylaş

Age of Conan açıkçası bir çok yenilik ile geliyor. Şu anda oyunsuzluk dan WoW oynayanlar için derman olacak tabii ki ama bu kesime hitap eden oyun ilk çıkacak oyun olacak, yani warhammer veyahut age of conan.. hangisi önce release olursa.

Gerçekten WoW un dinamiğini, pve ve pvp aspect lerini benimsemiş sevmiş bir adamı.. valla bilemiyorum. Kendi adıma WoW u ilk çıktığı günden beri oynadım(avrupa release) ve mmorpg ye değil WoW a doyduğumu anlayıp bıraktım.Gerçekten çok severek oynadım sanırım benim gibi çok adam var hala WoW oynayan, bir anlamda WoW-killer deyimi yerini bulabilir.

AoC da çok fazla potansiyel var, inanın beta da bile harcanan emeğe hayran kalıyorsunuz. Bu potansiyeli değerlendirecek FunCom gibi de bir firma var, olasılıkların sonu yok.

Şunu da unutmamak lazım, Blizzard bir oyunun suyunu çıkarmadan hayatta piasaya sürmez. Ufak tefek bug lar ve balance problemleri dışında WoW taş gibi lanse edildi (amerika release) ve ilk intiba önemli.

İnşallah aynı başarıyı ilk çıkışta gösterir FunCom (uzun yıllar Anarchy Online oynamış biri olarak FunCom un hastasıyım :) )

Not: Yokmu warhammer beta da oynayan birileri? WoW-clone mu WoW-killer mı bir de onlara sormak lazım :)

GR
Sosyal ağlarda paylaş

WoW'la alakası yok Warhammer'ın . Betadayım da oynamadım , öyle de bir hıyarım ama official fan site'ımız var , orada yazıyorum , haliyle bayağı fazla birikime sahibim . AoC bana combat sistemden çökecek gibi geliyordu , oynamışsın öyle değil diyorsun ki inşallah değildir . Ben her türlü Warhammer oynayacağım zaten de , alternatif olması güzel oluyor . Warhammer da combat sistemi yüzünden inanılmaz çekici . Itemdan çok skille bakan bir oyun olacak , AoC gibi aşırı geniş çaplı savaşlar olacak , zaten Mythic yapıyor , DAoC gibi bir örnek var önümüzde . Warhammer'ı çekici kılan şey her class savaşmak zorunda , WoW'da mesela priestler geride durur mantığı burada yok . Warrior Priest'ler var misal , vurdukları damagela doğru orantılı olarak heal spellerinin etkisi artıyor . Tanklar en önden koşuyor , taunt atıyorlar , tanka vurmayan playerlar bir hayli damage penalty yiyorlar , yani tanklar gerçekten tanklıyor . Combat sistemine dair böyle şeyler söylebilir misin AoC için , yani göze çarpan , vay be dedirten şeyleri yazarsan çok iyi olur .
Sosyal ağlarda paylaş

Önceden de değindiğim gibi, general beta da değilim henüz. Tech beta da ise çoğu feature mevcut değil.

Hatta genel anlamda grup dinamiğini görebilsemde gerçekten adam gibi bir grup la oynamadım. Çok büyük eklemeler mevcut eski mmo lara nazaran.... şeklinde bir yorum çok yanlış çünkü tamamen yep yeni bir combat sistemi gelmiş, birşeylerin üstüne koyarsınız yenilik getirirsiniz ama cidden oynayınca ilk başta 'nasıl yani' dedirtiyor.

Tabii böle bir yenilik le ya dibe vuracaklar yada tavan yapacaklar.

Görmedim oynama fırsatımda olmadı ama az çok mmo tecrubem ve bu tecrubeye nazaran tanıdık bir camia var, warhammer wow-clone deniliyor, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum. Fırsatını bulursam bir beta acc bulup 2 gün takılacam, capture videolar ne kadar itici gelsede (AoC un da video ları inanılmaz itici tabii ki).
Sosyal ağlarda paylaş

Warhammerla AOC olayı daha önceden yaşanmış WOW ile Eq2 olayına benzeyecek. Aynı dönem içinde release edilmeye çalışıp biri birini baltalayacak gibi geliyor bana.

Warhammer videolarını izledikçe bana hep WOW u çağrıştırıyor nedense ha benzemiyor diyorsanız bu iyi tabi :)

Donanım olarak LOTRO da bile şu an 50+ kişi bir araya geldigimizde eğer config düzeyi ortanın üzerinde ise bir yerden sonra makine kaldırmıyor. Daha fazla RAM almak icap ediyor. AOC dx10 destekleyen bir oyun oldugunu düşünürsek minimum GF8 serisinden bir kart almak icap eder ama SLI olmasının çokta önemli olacagını düşünmüyorum. Şayet Vista kullanıyorsanız 3-4gb Ram e ihtiyacımız olacagı kanaatindeyim. :)
Sosyal ağlarda paylaş

şöle bi forumu gözden geçirdim herkes tech tester, türkiyeden bi benmiyim ya general betada olan :D

Bende size aoc hakkında ön izlenimlerimi sunayım, tech testde oynayan arkadaşlar orda oynadıklarınızı unutun general ile alakası yok ilk başlar hariç :) general beta 6 parçadan oluşuyor ve toplam 8gb. şuan karakterim 21 lvl ve ara ara 1 haftadır oynuyorum. Sistemim duel core 2.66 2ram ve gf8600 (dx10 un gözünü seveyim ben :D) müthiş bir grafik müthiş bir atmosfer hakikaten. oyunun çıkmasına henüz 5 ay var ama general beta 7/24 açık, deli gibi bug fixliyorlar ve bizim önerilerimizi kesinlikle yerine getiriyorlar, release olduğunda oyunun güzelliği x10 olacak bundan kuşkum yok. mmo larda dikkat edilen bir hususun worldun büyüklüğü olduğunu biliyorum ve buna deyinmek istiyorum. wow oynayan arkadaşlarımız benzetmemi daha iyi anlayacak. Arkadaşlar aocde worldun büyüklüğü wow+wow expansion * 2 kat büyük. ohayani dimi :D. oyunun bir diğer güzel yanıda +18 olması, mızraklara asılmış cesetler, combatda kofan kafalar fışkıran kanlar, müzikler insanı ayrı bi boyuta taşıyor, hele bi +40 +50 lvl olsamda kalabalık pvplerde o kanlar o kfalar insanı ne hale sokar bilemiyorum :) oyun şuan için çok buglı ama release 5ay olduğunu düşünürsek ve kendi fikrimce 2 ay kala tüm buglar fixlenmiş olur, adamlar hakketen güzel çalışıyor ve şunuda eklemek istiyorum oyun iyiki mart 2008 e ertelenmiş bu haliyle release olsa felaket olurdu.

Oyunda craft sistemi mevcut fakat yanlış hatırlamıyorsam general betada şuanlık craft sistemini kapatmışlar. Player cityleri ise henüz görme şansım olmadı sanırım onu görmeme daha var ama şunu biliyorum swgde oynayan arkadaşlarımız için söylüyorum, player cityler swgdekine çok benziyormuş yapı olarak hatta daha iyi olduğunu bile söyleyenler var.

Wow ile killerlık muhabbetine gelince, wow çok güzel hazırlanmış bir oyun, sorunsuz çalışan, eğlendiren bir oyun fakat insanlar artık wowdaki grind muhabbetinden sıkıldı. expansion geliyor özelliği artı lvl ve item, e babam kas kas nereye tam bitiriyon yeni lvl ve itemler geliyo kas babam kas yine aynı. Aoc de ise grindden daha çok combata ağırlık verilmiş, en zor dungeon 5-10 kişi ile 2-3 saatte bitiriliyormuş. Yani biraz ultima gibi olmuş bakkaldan al silahı çanağı doğru pvpye hoş birşey :)

Combat sistemine gelince mmo dünyasında yep yeni harika bir olay olmuş. Target yok, hedef yok nereye vurursan oraya gidiyor. çalıya çırpıya vurabiliyon, klavye ve mouse a ne kadar hakimsen o kadar iyi pvpcisin, abilitylerde area diye birşey yok, her vuruş bir area aslında, eğer yakın combatdaysanız ve kapıştıklarınızın hepsi rangedeyse hepside dmg alıyor, real combat gibi.

Benim hoşuma giden diğer birşey ise diğer oyunlarda oludğu gibi bir playerı yada bir npcnin ismini ve lvlını taa haritanın diğer ucundan görmek yok. baya bi yakınlaşmanız lazım ve ismini cismini görmek için kendiniz farketmelisiniz. Yani demem şu eğer siz bir patikadan giderken çalının çırpının arkasına geçmiş bir archer varsa siz bir ölüsünüz :D çünkü ismi gözükmeyecek ve sizde farkedemeyeceksiniz. Bu çok güzel bir olay çünkü gerçek dünyada gibisiniz.

Neyse çok yazdım bırakayım :D
Sosyal ağlarda paylaş

jonq said:
Şayet Vista kullanıyorsanız 3-4gb Ram e ihtiyacımız olacagı kanaatindeyim. :)

aslında o kadar olsa güzel olur ama ben kendi sistemimde rahat oynuyorum ama 3-4gbde daha efsane olur eminim. Benim sistem d2c 2.66, 2gb ram ve gf8600 oyun ramin 1.2 sini kullanıyor ve genelde ramimde hepp b, 200-300mb boş yer kalıyor. Vistanın çok ram kullanma nedeni gerçektende çok ram kullanması değil, ilk startda en çok kullandığını programları rame yüklüyor, eğer tekrar açarsanız hızlı açılsın diye ama fazla ram kullanan birşey açtığınızda bu yüklediklerini siliyor ramden yani aslında 200-3000mb kulalnıyor vista
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...