eldar Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Meclisten değil dış ilişkiler komisyonundan geçti, Meclis başkanı Demokrat muhtemelen meclis önüne getirecek tasarıyı, hatırı sayılır bir meclisten geçme ihtimali de var. Fakat önemli olan geçip geçmemesinden ziyade Türkiye'nin acizliğidir: Acaba bu tasarının meclisten geçmemesi için ne gibi önlemler düşünüldü, yoksa inşallah geçmez diye dua etmekle mi yetinildi? Veya ABD ermeni soykırmını tanırsa ne yapılacak buna karşı, yine içeride boş tehditler savurup konu geçiştirilecek mi? Tasarı geçer veya geçmez, mühim olan Türkiye'nin artık ayağı yere basan,kalıcı ve istikrarlı bir dış politika oluşturmasıdır.
Aramis Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Slat yazdigin post hakketen durumu cok iyi ozetleyen bir post olmus bayadir boyle bir post gormedim tebrik ederim. 4 bir yanimiz sarilmis vaziyette fakat bunu anlayabilen cok az insan var.
Burax Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 en kötüsü de ne biliyor musunuz sözde ermenistan başbakanı korkmayın fransa onayladığında Türkler 2 gün sonra unuttu son 1,5 yılda[sanırım 1,5yıl olmuş fransa onaylayalı] ticari ilişkileri arttırdılar yaptırım uygulayamıyorlar bunu da unuturlar dedi ne hallere düşmüşüz bundan sonra artık tazminat ve toprak talebi geliyor hadi hayırlısı
axedice Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Ne stresmiş arkadaşım şu tasarı masarı falan. Verelim kurtulalım nedir yani. Of. Benim zaten işim olmaz oralarla, talep ederlerse alsınlar tepe tepe kullansınlar doğu moğu. Tazminat ödemem ama.
nuwanda Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 ya yapmayın bu daha bi subcomitee den cıkan bi non-binding resolution. senatodan cıkıp baskana gidebilirse ki bush bunu buyuk olasıklıkla veto edicek (bugn okulda amerikan hocalarla butn gun konustuk) ondan sonra senatonun 3te 2sinin oyuna ihtiyacları var. boyle bisi olmıcak, her yerde var arıza cıkarmaya calısan gruplar. amerikada sanki cok onemli bi olay, amerikada kac gazetede kac haber kanalında cıktı bu olay, onemsiz bisi cunku veto edilcegi dunden belli, hicbisi bilmeden konusmaya devam ediorz kendi capımızda olaylar cıkarıoz sanki amerika cok takıo bu ermeni olayını ya da turkiyeyi, bush ve rice turkiyenin destegini kaybetmeye niyetli degil..
Slat Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Teşekkür ederim Aramis :) @Sam said: bugün sesimiz çıkmıyorsa tam tersine özelleştirmeyi 20 yıl geç başlattığımız için, ülkeyi kalkındıramadığımız için. ciğerde nefes kalmamış, daha yeni yeni nefesleniyoruz. Hala aynı yanlışta direniyorsun Sam.. Devlet müdahalesi sıfır, tamamen liberal bir ekonomi zaten dünyanın hiçbir yerinde uygulanmamakta, serbest piyasa koca bir yalan! Tamamen devlet müdahalesinden bağımsız bir piyasanın sonunun ne olduğunu 1929 gördük sanırım.. Üstelik, hiçbir ülke ekonomisini tam olarak oturtmadan liberal ekonomiye ve serbest piyasaya g-e-ç-e-m-e-z. 20 yıl önce başlatsaydık demişsin.. Eğer 20 yıl önce başlatmış olsaydık şu an soluduğun hava bile özelleştirilmiş, mecliste uluslararası şirketlerin CEOları ülke kararlarını veriyor olacaktı.. ABD serbest piyasaya geçmeden önce yıllarca devlet kontrolündeki ekonomi modelini benimsedi.. İngilizler ABDye çok baskı yaptı o zaman liberal ekonomiye geçin cart curt diye çünkü kendileri de biliyordu; ekonomi oturmadan liberalisme geçerlerse ABDnin ilerki yıllarda dağılacağını.. Şu an o çok özendiğin ülkelerin ekonomik tarihlerine bir bak bence.. Sonra bizim ülkemizin ekonomisiyle kıyasla.. O zaman mantıklı bir sonuca varacağına inanıyorum
Sam Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 oldu, biz ürün ve hizmeti devletten almaya devam edelim. neden pahalıya ve kalitesiz alıyoruz diye yakınmaya da devam edelim. sonra "neden sesimiz çıkmıyor" ya da "rejim tehlikede" diye yırtınmaya devam edelim. nasılsa ülkenin sosyal refahı ve politik gücünü belirleyen en büyük etken ekonomi değil, öyle ya! evet zaten görüyoruz 20 yıl önce özelleştirmeye başlamış ülkeler bugün sürünüyor. şirket ceo'ları tarafından yönetiliyorlar. bizim durumumuz fevkalade iyi ama. onların bizi örnek alması lazım, ne de olsa bizim ekonomi uçmuş gitmiş! neden özeniyorsam ben, öyle ya! neyse bu başlığın konusu değil, kıssadan hisse o bahsettiğin ülkelerin ekonomik tarihini incelersen uzun vadede karışık piyasanın gittikçe daha liberal ucuna yönelmeye çalıştıklarını görebilirsin. yoksa dünyadaki devletçi ülkelerin tek tek batması ya da ibrelerini liberalizme çevirmeleri herhalde tesadüf olmasa gerek? daha da girilmez bu başlıkta bu konuya.
eldar Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Yine konuyla alakasız bir şekilde gidilmiş; bu tarz konuşmaların yeni topicte devam edilmesi daha yerinde olur. Açın bir konu başlığı liberal ekonomi mi, devletçi mi diye orada tartışın, hem de gelecek tartışmalar için referans olur. Bu şekilde ne başlıktaki konunun anlamı kalıyo ne de tartışılan konunun.
patateskabak Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Evet komple devlet ekonomisi olsun özel sektör olmasın. ABD İsviçre Avrupa ülkeleri ndeki Devletin ekonomideki payı nedir bi araştır sonra bak bakalım Devletin verdiği hizmet kalitesi nedir onuda bi araştır Daha da önemlisi sen, özel sektör olarak kaliteli mal ve hizmet üretsen ne olurki? 11 milyon işsizin yoksulluğun olduğu bir ülkede kaç kişi bu hizmeti alabilir? Bir grup orta üst ve üst tabaka insan kendi içinde yaşadıktan sonra ne anlamı var? Devlet in önceliği kaliteli hizmet olmasa bile şunu anlamıyosunuz, sen devletten pahalıyada alsan kalitesi düşükte alsan, hukukun işlediği bir ülkede o para artı değer olarak birilierinini cebine değil tekrar okul hastane olarak toplumun en ücra köşesine kadar gider. (tekrar tekrar bkz: Avrupa, ABD) Özel sektörün kaliteli üretim yaptığı tezi bir safsatadır TEKRAR TEKRAR söylüyorum o zaman neden sana özelleştirme dayatan ülkelerin kendi kamu ekonomileri taş gibi ? maksat yağma özelleştirme, liberalizm yeni yüzyılın işgal sisteminin adıdır. evet, özel sektör olmasın herşey kamunun olsun.
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Heh hala komunizmi savunanlar var.Böylecede devleti elinde bulunduranlar halkı köle olarak kullansın mı işçi şirin?
patateskabak Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 bu arada ona komünizm değil sosyalizm deniyor. aradaki farkı bi zahmet siz araştırın.
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Çok şükür mental aktivitem yerinde herkes önce durup kendine bakmalı.Hayal aleminden çıkıp gerçeklere bakmalı.
patateskabak Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 tuhaf ya :) tek merkezden(ABD) medya aracılığıyla empoze edilen "TEK SİSTEM BU ASİSTEM HAYAL ALEMİNDEN ÇIKIN BIDI BIDI" diye 3ün cü dünyaya dayattıkları sömürü düzenini (dikkat edin kendileri uygulamıyolar) bi yere kadar anlıyorum herifler dünyanın efendisi, seni daha iyi sömürmek için yapıyor. yanlız en tuhafı bu sömürülen ülkelerde yaşayıp hiç bişey bilip anlamadan "LAyn gomünizm mi galdı LAYN öheheğ" diye höykürenler. mental kapasitenin yanına entellektüel birikim de lazım bi zahmet "ekonomi"yi baştan alalım : adam smith david ricardo karl marx ayrıca; kapitalizm ve artı değer. sonra neden 3üncü dünya ülkelerinin kapitalizm ile kalkınamayacağını, kalkınma kisvesi altında sosyal uçurumun daha çok arttığını ve daha çok fakirliğin oluştuğunu sebepleri ile bir daha konuşalım. bu ülkede Özelleştirme daya iyi uygulanırsa, insanımız daha çok fakirleşir olacak olan bu.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 lol gomnizm. oldu neyse tartışmayacağım hiç, ciddi vakit israfı. göle maya çalmak gibi uğraşlar daha verimli olur. :p
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Aklıma Diyojen'in müthiş lafı geldi bir anda: Gölge etme başka ihsan istemem..
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 said: patateskabak üye § 11 Ekim 2007, Perşembe - 15:46 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- Evet komple devlet ekonomisi olsun özel sektör olmasın. ABD İsviçre Avrupa ülkeleri ndeki Devletin ekonomideki payı nedir bi araştır sonra bak bakalım Devletin verdiği hizmet kalitesi nedir onuda bi araştır Daha da önemlisi sen, özel sektör olarak kaliteli mal ve hizmet üretsen ne olurki? 11 milyon işsizin yoksulluğun olduğu bir ülkede kaç kişi bu hizmeti alabilir? Bir grup orta üst ve üst tabaka insan kendi içinde yaşadıktan sonra ne anlamı var? Devlet in önceliği kaliteli hizmet olmasa bile şunu anlamıyosunuz, sen devletten pahalıyada alsan kalitesi düşükte alsan, hukukun işlediği bir ülkede o para artı değer olarak birilierinini cebine değil tekrar okul hastane olarak toplumun en ücra köşesine kadar gider. (tekrar tekrar bkz: Avrupa, ABD) Özel sektörün kaliteli üretim yaptığı tezi bir safsatadır TEKRAR TEKRAR söylüyorum o zaman neden sana özelleştirme dayatan ülkelerin kendi kamu ekonomileri taş gibi ? maksat yağma özelleştirme, liberalizm yeni yüzyılın işgal sisteminin adıdır. evet, özel sektör olmasın herşey kamunun olsun. -------------------------------------------------------------------------------- iki Aynen katılıyorum tebrikler. Diyecek başka şey yok.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 simdi ABD ye bakalim bide kuzey avrupa ulkelerine bunlarin gayrisafi milli hasilasini karsilastiralim ABD deki gelir ucurumuna ve halkin refah seviyesine bakalim bide kuzey avrupa ulkelerindekine tam liberallesmeye calisan ekonomi oyle oluyor iste tamamen serbest bir piyasada gelir ucurumu ve adaletsizlik buyuyor karma sistem en iyisi haliyle ama akrma sistemi uygulamakda onemli turkiyedeki gibi aboov bakan oldum amcamin oglunu sek e kayincomu TT ye mudur atiyim derseniz kamu kuruluslari yerinde saymayi gectim zarar ederler demiryolalrini ele alalim avrupada X ulkeisnde dmeiryolu devletin ama adam devamli gelsitiriyor yatirim yapiyor biz ise cumhuriyetin ilk yillarindaki rayalri 2 askeri mudehale gormus vagonlari kullanmaya devam ediyoruz karma sistem kotu bisey degil ama adamina gore muamele develtin mali deniz yemiyen domuz zihnieytinde yoneticilerle nereye kadar para sagarsak inekten kardir vetenerinere ne gerek var salak halk bozukta olsa sutu bi bizden alicak mantigiyla olmuyor turk insanindaki zihniyet bozuklugu bu ve ne yazikki devletin veya ozel sektorun olmasi bunda fark yaratmiyor telekom un icler acisi halini goruyoruz neden bu liberal ekonomi savunuculari telekom a gelicne susuyorlar neden telekom satildigi halde tekel haklarini elinde tutuyor ahanda bir ozel ornek daha kablonet te eskiden sirketler vardi ultra kablonet zartzurt diye bunlar her ay bakmadan bakim oanrim ucretlerini kredi kartindan ceker birde telekom a ayri fatura oderdik kac sene kablo altyapisi bir gidim ileriye gitmedi hep yerinde saydi kotu musteri hizmetleri teknik oalrak yetersiz personel ile paralari topladi bu sirketler adamin harcamalari vesaire vesaire 10.000 atiyorum kari 30.000 ama hicbir sekilde yatirim yapmiyor kazandigi parayi ic etmeye bakiyor sonucta yatirim yapsada yapmasada o bolgede kablo kullanmak istiyenler bu adamlara mahkum ne oldu turksat aldi kablonet i bu sirketleri kovaladi 1 sene icinde kabloda inanilmaz bir gelisme oldu hatta hatlari yeniliyorlar simdi avrupada karma sistemin ise yaramasinin en buyuk sebebi egitim seviyesidir belli bir egitim seviyesinin altinda devletci politika uygulanmaz yarar yerine zarar verir hersyein basi egitim
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Türkiye ABD deki Büyükelçisini geri çekmiş. Baya büyük bir adım bu. Diplomasi alanındaki en ağır yaptırımlardan biridir. Kararlı bir duruş sergilenecek demekki. Yalnız Türkiye'deki kaçak çalışan Ermenilerin sınırdışı edilmesi fikri iyi değil. Türkler hala ermenileri sürüyor imajı oluşur. Sınırdışı edilenlerin kaçak işçi olduğunu dünyaya anlatamayız. Ermenistan hava sahasının kapatılması taraftarıyım. Hatta Gürcistan ve İran'a giden araçlara final desitnasyon sorulsun Ermenistan diyen araçlar durdurulsun. Azerbaycan ile soğuyan ilişkilerde ısınır biraz. Türkiye Azerbaycan'ı unutuyor gibime geliyor. [ Mesaj 11 Ekim 2007, Perşembe - 23:47 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
DoubleW Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Erdoğan incirlik in kapanabileceğini de ima etmiş sanırım.
BioHazarD Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 ermeni soykirimi hakkinda heryerde farkli bilgiler var ama aklima bisey takildi, bu olay 1915te olmadi mi? turkiye cumhuriyeti 1923te kuruldu, e o zaman teknik olarak turkiye cumhuriyetine fatura kesemezler?
Öne çıkan mesajlar