Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilimdeki gelişmelerin bazı tabuları yıkması.

huun

Öne çıkan mesajlar

Kısır ol, karında doğurcam desin. Gidin sperm bankasından alın ben de o çocuğa piç diyeyim o zaman. Kimseye benzemez o çocuk da diyeyim.

İşi kurallaştırıcam diye millete demediğinizi bırakmıyosunuz yok pederiyle sevişiyomuş da bilmemne. Rezillik, milletin mutluluğuna bok atmayın iki rekat, batıyosa sorun sizde onlarda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Elalemin sperminden doğucak çocuğa babalık yapıcağına kendi öz babasının sperminden doğucak çocuğa babalık yapar, gayet normal

Hem zaten üremedeki amaç genlerin aktarımı değil mi? Genler aşağı yukarı aynı genler, tek fark bi nesil atlanmış oluyo. Batan kısmı neresi, etik olmayan kısmı neresi pek anlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Haberi okuduysanız, her iki çiftin de psikolojik destek aldıklarını yazıyor. Batan bi' kısmı var demek ki. Bazılarınız öyle bir yazmış ki sanki yavru köpek veriyormuş kadar kolay bi' şey zanneder.

Peki çocuk büyüyünce gerçek babasının kim olduğu söylenmeli mi? Biliyorsunuz evlatlık alınanların pek çoğuna belli bir yaşa geldiklerinde bu söylenir? Sizce ne yapmak lazım?

bi' an ama sadece bi' an kendimi tikkycemal gibi hissettim :P
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fede
üye [şikayet et]
§ 06 Ekim 2007, Cumartesi - 19:59 [ özel msj ]
klonlar insan değil. bugün hadi klon başladı deseler direk gider klonlatırım kendimi. organlar iflas edince yenisiyle değiştiririm. hatta garanti olsun diye 3 4 tane klonlatırım

nasıl değil la, sulayıp mı büyütüyon?

[ Mesaj 07 Ekim 2007, Pazar - 01:05 tarihinde, Cons tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pek bi farkı yok. Psikolojik destek illa "biz buna pek hoş bakmıyoruz; bize terapi yapın, hoş bakalım" gibi değil. Hazır olup olmadıklarına dair sınanıyor da olabilirler.

Neye hazır olmak? Dünyada milyonlarca insanın çocuğu oluyor, kimse psikolojik tedavi görmüyor. Yani görenler var tabii ama istisna. Hem sonra ne olacak ki, kan vermek gibi birşey bu da.

[ Mesaj 07 Ekim 2007, Pazar - 01:07 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tabii ki bu konu sadece o çifti ilgilendirir.Bi insan bunu kabullenebiliyor diyede kendisine adam deil denmesi ayrı bi saçmalık.Ama ben kendi adıma düşünürsem böyle birşeyi kabullenemem asla.He benim kabullenemem babadan gelmesi deil benden başka birinden gelmesi o spermlerin:D
Ama huunda haklı çocuğa ne diceniz onuda düşünmek lasım
Bak bu senin deden ama aslında biyolojik baban.Bende biyolojik kardeşinim bu durumda ama asıl olarak babanım sanki asdasdafasdfg
İnsan tıkanır biyerden sora:D
Sosyal ağlarda paylaş

Mu La Flaga: Le Creuset! Is this what you were hoping for, you bastard?
Rau Le Creuset: You shouldn't blame me! This is mankind's dream, mankind's desire, mankind's destiny! To be the strongest, to go the farthest, to climb the highest!
Mu La Flaga: You're pathetic!
Rau Le Creuset: To compete, to envy, to hate each other, and to devour one another!
Sosyal ağlarda paylaş

ciddi zorlama bir olay olmuş, gidip bir yetim evlat edinselermiş madem psikolojik tedaviye muhtaç kalacaklarmış.

tutuculukla pek alakasını göremiyorum gayet liberal bir insan olarak heh, babamın ya da kardeşimin spermi yerine giderim evlat edinirim ille çocuk istiyorsam.
Sosyal ağlarda paylaş

bence sperm bankaları toptan kapatılmalı :p

sperm bankalarının şu an elinde bulunan tüm paralarda kısır bir insandan nasıl işlevsel sperm veya eşdeğeri bir hücre elde edinilebileceği yönünde araştırmalara aktarılmalı. Zira yukarda dediklerimi yapmak yanılmıyorsam mümkün ama zor (yani bir nevi klonlama boyutunda şu an, en azından çiftlerden biri kısırsa. İkisi de kısırsa ne yapılır bilemiyorum :p ). Sperm bankasından para düdüklemek yerine bu tür araştırmalar yapılsın.

Ayrıca tutuculukla ilgisi yok ama insanların içgüdülerini hafife almayın bence. İlerde o adamın o çocuğu tam olarak kendi çocuğu olarak hissetmemesi gibi bir durum gayet baş gösterebilir içgüdüsel sebeplerle.

[ Mesaj 07 Ekim 2007, Pazar - 13:18 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

biolojik çocuğu olmayan kişileri bile biolojik çocuğu olan babalardan daha çok seven kişiler var.
sonuçta babalık veya annelik sadece spermini veya yumurtanı vermekle alakalı birşey değil.

hatta köpeğinle bile benzer bir bağ kurabiliyorsun. sanki senin kanından doğmuş bir canlı gibi hissediyorsun.

babalık ve annelik insanların içindeki doğal içgüdü.
Sosyal ağlarda paylaş

ee sperm bankasından alsalar, elalemin sperminden doğucak çocuğa babalık yapması daha mı normal? ya da evlat edinme filan denmiş, hele onda hiç mi hiç kan bağı yok ne annenin ne babanın ne dedenin.
(bunlara karşı olduğumu söylemiyorum da diğerlerine oranla daha makul bi durum olduğunu düşünüyorum)

Bu durumda en azından hem kendi eşinden doğuyo, hem de babanın genlerini taşıyo(ebeveynle genetik benzerliğimiz %50 desek, öz çocuğu olmasına yeterince yakın olur yani).Sonuç olarak biz de genlerimizi kendi ebeveynlerimizden alıyoruz ve çocuklarımıza da onları aktarıyoruz. Etik olarak sorun olmamaması lazım bence.

Buradaki asıl konu bence şu olmalı: Torunu olucak yaşa gelmiş bir insanın sperm kalitesi ne durumdadır? -tahminen- en azından bi 60-70 yaşında olsa gerek, o yaşta mümkünmüdür yani? Tamam gidip sevişmiycekler de sperm örneği alınması filan da pek kolay olmasa gerek o yaşta:P
Sosyal ağlarda paylaş

teknik olarak 30 yaşında bile dede olabilirsin. :p

nasıl etik yahu lol, aranızda kimse babanızı eşinizle aynı yatağa koymaya rıza gösterir mi? yabancıyla olsa hadi diyelim benden önce çocuk sahibi olmuştu gibi bir düşünce olabilir. o da gayet olağan bir durum. ha yok mesele sadece evlat edinmekse yetimhane var işte, ana maksat evlat sahibi olmaksa etliye sütlüye karışmadan. zaten loto çeker gibi alınmıyor sonuçta kendileri seçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte bağnazlık ordan doğuyor zaten.

Siz Babanın sperm verme olayına "aynı yatağa giriyorlar" diye bakıyorsunuz, cinsel kısmına saplanıp kalıyorsunuz. medeni insan ise olaya "kan verme" gibi bakıyor.

Ben olsam istemem babamın spermini falan vermesini. Ama bunu "benim karımla yattı!!!" gibi düşünerek değil, "kendi çocuğum haricinde başka çocuk istemiyorum" düşüncemle yaparım.

Ama burda çoğu kişi vajinal bölgeye saplanıp kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...