Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LCD TV / Plazma TV tavsiyesi lütfen.

Gangren

Öne çıkan mesajlar

Televizyon arayışındayız :)

1 - DVD Film izlenicek.
2 - Maç izlenicek.
3 - PS3 (muhtemelen) oynanacak.
4 - İzleme mesasefesi 2 metre civarında (TV - Koltuk arası)

Teknosa'ya baktık. Şöyle birşeyler beğendim.

İlk seçenek 1.799,00 YTL

said:
LG LCD TV 81"

1366 x 768p çözünürlük
HD Ready
XD Engine
1600:1 kontrast oranı
500 cd/m2 parlaklık
2 Scart / S-Video / AV / PC / HDMI / Komponent girişleri
2x10 Watt ses çıkışı

İkinci seçenek 2.999.00 YTL

said:
LG Plazma TV 106"

1024 x 768p çözünürlük
HD Ready
1500 cd/m2 parlaklık
15000:1 kontrast oranı
2 HDMI girişi
2 x 10 Watt ses çıkışı

Üçüncü seçenek 2.499,00 YTL

said:
Sony Bravia LCD TV 81"

1366 x 768p çözünürlük
HD Ready
DVBT
8000:1 dinamik kontrast oranı
3 HDMI / PC girişleri
2 x 10 Watt ses çıkışı

Şunlar dikkatimi çekti, dükkanda LG'nin şu XD yazılımlı(?) olanlarını gördük, renkler cidden süper çok hoşumuza gitti.

Şimdi bütçe konusuna gelince, 2.500 üzerine çıkamayız gibi geliyor bana, daha bunlara ek olarak, paket niyetine satılan LG 7652 Ev Sinema Sistemi alıcaz sanırım (TV ile birlikte 549 yerine 349 YTL olmuş)

Neredeyse hiç bilgim yok bu LCD / Plazma konusunda. Bilenlerden, sahip olanlardan tavsiye istiyorum.

Pixelleşme olmasın, renkler canlı olsun, hızlı kamera hareketlerinde bozukluk olmasın, vs.

Şimdiden teşekkürler :)

Not: Başka tavsiyelerinizde varsa, 2.500 - 3.000 YTL'yi geçmeyecek, lütfen söyleyin.
Sosyal ağlarda paylaş

ha şu var ki LCD Full HD'ler çok çok pahalı
o yüzden Full HD plazma ekran bakıcaksın...

plazma teknolojisi en ileri olan firmalar LG ve Panasonic, Samsung ve Sharp sonra gelir.. Sony LCD teknolojisinde de başı çekiyor ama plazmaları iyi değil...

almadan google'dan "plazma modeli review" diye arat...

[ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 23:39 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
yeni konu açmıyım dedim burdan sorayım.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_UE-32B7090-LED-TV,10631.html#urun_detay_div

odaya alıcam. ps3 ve mediaplayer kullanıcam. tv yayını için kullanmam büyük ihtimalle. özellikleri gayet iyi gibi ama sormak istediğim birkaç şey var.

şimdi bu led ışıklandırmada tepki süresi yok mu ? hiç birinde yazmıyor nerden baksam bulamadım tepki süresini.

100hz ekran bu. 200hz gerekli mi ? 200hz ile 100hz arasında ne fark vardır? hiç bilmiyorum bu konuları.

son olarak daha önceden abimlerde blu-ray film izlemiştim. onların LCD full hd samsung. ps3 üzerinden oynattık filmi. ama bazı sahnelerde falan görüntü sanki hızlı gibiydi. nasıl anlatayım blu-ray drive takılmışta bir anlık hızlı oynatıyormuş filmi gibi. bunun nedeni nedir ?
Sosyal ağlarda paylaş

bone benim msg a mı yazdın yoksa eski mesajlara mı ? onlar baya eski hehe.

merak ettiğim blu-ray film izlerken bu görüntünün biraz hızlı oynaması refresh rate(hz) den mi kaynaklanıyor ? birde bu real 24p nedir yahu. şu aletlere milyon adet özellik koyacaklarına insanların normal anlayabileceği açıklama koysalar çok mutlu olucam.
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak yazdım.

200hz ile 100hz arasında görüntüde akıcılık farkı var. 200hz, 100hz'den daha akıcı oluyor.
ama televizyondan televizyona fark ediyor.
bazı televizyonlar gelen yayını daha hızlı alıyormuş, diğer televizyonların 2 görüntü alıp gösterdiği sırada, bu televizyon 4 görüntü alıp gösteriyormuş.
ama diğer televizyonlar, görüntü aralarını kendi kafasına göre dolduruyorlarmış.
ikinci olayda daha bulanık olarak gösterdiği söyleniyor.

ayrıca şu nvidia 3dvision/blu-ray 3d standartını destekleyen bir tv almak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...